Ποδήλατο

Reaction score
25.251
το σκέφτηκα αλλά τα 80psi είναι μια χαρά πίεση για μέχρι το βενζινάδικο όπου λογικά έχει 7-7.5 bar διαθέσιμα.
σύντομα θα παραγγείλω να με φέρουν ένα καλό σετάκι να έχω και απαυτά καβάτζα (χωρίς να δώκω 30ευρω...)

Reaction score
20.667
Τι μέγεθος λάστιχα έχεις τώρα, 25αρια ή 28αρια; Ακόμα και τα 80 είναι μια χαρά (με 90-95psi υπό νορμάλ ας πούμε συνθήκες), σε 28αρια αν δεν είναι κάποιος υπέρβαρος. Τα 7.5 bar είναι μάλλον πολλά για τέτοια περίπτωση, θα νιώθεις κάθε μικροανωμαλία του δρόμο χωρίς λόγο (άσε που στα 28αρια είναι συνήθως κοντά και στο max όριο πίεσης τους, και σίγουρα δεν θέλεις σκασμένα λάστιχα από υπερπίεση! ).

Reaction score
25.251
25 έχω.
7.5 bar είναι 110 psi
η τυπική πίεση λειτουργείας των συμπιεστών είναι τα 7-8bar.
για χρήση βενζινάδικου το 8 δεν έχει νόημα , μόνο φθορές προσθέτει αλλά κάτω από 6.5 δε θα βρείς.
αν η διαδρομή έχει βενζινάδικα (οι δικές μου έχουν αρκετά) τότε πιστεύω οτι από αέρα δεν ξεμένεις έυκολα.
εκεί που πάει ο χρήστος βέβαια έχει μόνο γκρεμούς και ελάφια.
στατιστικά κάθε πότε παθαίνς φουιτ; είναι πχ μια στα 200χλμ;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Σιγά σιγά θα φτάσεις και εσύ στους γκρεμούς και τότε η αμπούλα θα φαντάζει όαση.
Στο ξανά λέω η καλύτερη τρόμπα χειρός φτάνει τα 80psi, όχι αυτή που πήρες.
Ύστερα πάλι δεν γίνεται μετά από μια προπόνηση που θα είσαι κουρασμένος με τα χέρια να μη μπορούν να σφίξουν τίποτα να κάθεσαι να βαράς τρομπιές... Δεν γίνεται!!
Στο 300άρι έπαθε φούιτ ένας της παρέας και του έβαλα αέρα εγώ με τη δική μου αμπούλα, δεν μπορούσε ο άνθρωπος να τρομπάρει (ακούγεται κάπως.. 🤣)
Λάστιχο έχω να πάθω εδώ και 6.000km για καλή μου τύχη :biggrin:

Φοράω βέβαια τα 5.000 continental με ταινία προστασίας, λαστιχάρα να ξερς

Reaction score
20.667
25 έχω.
7.5 bar είναι 110 psi
η τυπική πίεση λειτουργείας των συμπιεστών είναι τα 7-8bar.
για χρήση βενζινάδικου το 8 δεν έχει νόημα , μόνο φθορές προσθέτει αλλά κάτω από 6.5 δε θα βρείς.
αν η διαδρομή έχει βενζινάδικα (οι δικές μου έχουν αρκετά) τότε πιστεύω οτι από αέρα δεν ξεμένεις έυκολα.
εκεί που πάει ο χρήστος βέβαια έχει μόνο γκρεμούς και ελάφια.
στατιστικά κάθε πότε παθαίνς φουιτ; είναι πχ μια στα 200χλμ;
Φουίτ, εννοείς σκάσιμο από πέσιμο πχ σε λακούβα, όπου η σαμπρέλα συμπιέζεται υπερβολικά από τα πλαινά της ζάντας; Όχι τυπικό τρύπημα από κάποιο καρφί, γυαλί, κλπ; Σωστά; Δύο φορές μου έχει τύχει από όσο θυμάμαι τέτοια φάση. Μία στο μπροστινό, και μία δεύτερη και στα δύο λάστιχα μαζί (κάποια Michelin που δεν ξαναέβαλα, γρήγορα, αλλά ευαίσθητα όπως φάνηκε) και μάλιστα σε πολύ επικίνδυνη κατηφόρα (κατέβασμα στο φαράγγι του Θερίσου). Από εκεί και πέρα συνηθισμένα τρυπήματα, αλλά όχι συχνά πλέον (φτου, φτου) με τα GP 5000.

ΥΓ. Από τότε που πρωτοέβαλα τα 5000 δεν θυμάμαι λάστιχο στο δρόμο, μιλάμε για 3ο ή 4ο ζευγάρι δηλαδή, και δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα! Δύο - τρεις φορές μόνο θυμάμαιι ότι τα βρήκα ξεφούσκωτα το πρωί, όπου φάνηκε ότι είχε κάτσει στο λάστιχο κάποιο πολύ ψιλό αγκάθι. Πέρα από αυτά, τίποτα από όσο θυμάμαι...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Το gp 5000 σε εμένα Σώτο τρυπαει μόνο από γυαλί όπου σε αυτή τη φάση αχρηστευεται κιόλας αφού κόψει τη ενίσχυση.
Αγκάθια και τέτοια πράματα εδώ Αθήνα δεν θα βρεις πουθενά, μόνο γυαλιά, παντού γυαλιά...

Reaction score
20.667
Δεν μιλάμε τώρα για κάποιο μεγάλο αγκάθι, αλλά για κάτι τόσο ψιλό και σχεδόν αόρατο όσο μία ψιλή καρφίτσα (για αυτό και διαπέρασε την ενίσχυση του 5000). Με το ζόρι το είχα βρει. Μία φορά είχα τρύπημα (στα GP 4000 όμως, και στο Giant Roam με αρκετά κιλά παραπάνω... :gamer: ) από διχάλα καρφωτικού! Πώς διάολο βρέθηκε στο δρόμο μου... o_O:roflmao:

ΥΓ. Αν θυμάσαι το τελευταίο GP5000 είχα γράψει ότι το διέλυσα (χάλασε η ενίσχυση) μετά από φρενάρισμα με μπλοκάρισμα (κι αφού βρισκόταν βέβαια ήδη στα τελευταία του, με πάνω από 5000 χιλιόμετρα).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Δεν μιλάμε τώρα για κάποιο μεγάλο αγκάθι, αλλά για κάτι τόσο ψιλό και σχεδόν αόρατο όσο μία ψιλή καρφίτσα (για αυτό και διαπέρασε την ενίσχυση του 5000). Με το ζόρι το είχα βρει. Μία φορά είχα τρύπημα (στα GP 4000 όμως, και στο Giant Roam με αρκετά κιλά παραπάνω... :gamer: ) από διχάλα καρφωτικού! Πώς διάολο βρέθηκε στο δρόμο μου... o_O:roflmao:

Καλά άμα το πάμε έτσι, και εγώ στη μοτοσυκλέτα πάτησα 8mm γωνιακό κλειδί αλεν, τρύπησε το λάστιχο και βγήκε από τη αλουμινένια ζάντα, δεν το είδα ποτέ... Πως διάολο βρέθηκε στο δρόμο μου... 🤣
200€ το λάστιχο γιατί έσπασε το σκελετό και 300€ η ζάντα.
Το έχω κρατήσει το αλεν στα εργαλεία ως ενθύμιο :biggrin:

Reaction score
25.251
ωραία , ας υποθέσουμε συμβάν με λακούβες , χάνει αέρα η σαμπρέλλα αλλά την φουσκώνεις και όλα καλά ή τρυπάει κάπου από την πίεση και την αλλάζεις;
να υποθέσω επίσης πεζοδρόμια ούτε ανεβαίνω ούτε κατεβαίνω;

Reaction score
20.667
Ε τι, εξαρτάται... εγώ συνήθως προτιμώ να αλλάξω την σαμπρέλα, και βλέπουμε στο σπίτι τι γίνεται με την τρύπια. Τώρα αν δεν υπάρχει ανταλλακτική ή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί (αν είμαστε τόσο άτυχοι και έχουμε πολλαπλά λάστιχα... ) αναγκαστικά την φουσκώνεις, αφού βάλεις το μπάλωμα (αν βρεις κι εύκολα την τρύπα ή τις τρύπες, γιατί σε περίπτωση πεσίματος σε λακούβα μπορεί να είναι και δύο-συμμετρικά μεταξύ τους! ). Πεζοδρόμια, όχι βέβαια, όχι τουλάχιστον στο στυλ MTB! Σιγά σιγά και με προσοχή, και αυτά περνάνε...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Στις λακκούβες συνήθως τραβάμε τα κουρσάκια ώστε να πετάξουμε πάνω από αυτές, άμα είσαι άτυχος και πέσεις μέσα με λίγο αέρα κλαις για το λάστιχο και τη ζάντα, άμα είσαι πολύ άτυχος κλαις για το λάστιχο, για τη ζάντα και για τα τραύματά σου...
Θέλουν προσοχή κάποιες γιατί δεν φαίνονται και έρχεται εύκολα η πτώση.
Με σωστές πιέσεις και άμα προλάβεις να τη δεις τη λακκούβα συνήθως δεν συμβαίνει τίποτα, αντε να πάρει λίγο ο τροχός.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Πανάγο, ο σωστός αέρας για τα κιλά σου, 7 bar μπροστά και 7,5 bar πίσω.
Μπροστά άμα δεν είσαι της κατάβασης μπορείς για άνεση να βάλεις 6,5 bar

Reaction score
20.667
Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι δημοτικές αρχές! Σκάβουν οι υπηρεσίες τους λακκούβες (πχ για επισκευή του δικτύου ύδρευσης) και μετά "ξεχνάνε" για εβδομάδες να τις καλύψουν. Κάποιες από αυτές είναι ιδιαίτερα ύπουλες και καταστροφικές έτσι και πέσεις μέσα (πολύ πιθανό, αφού μπορείς να βρεθείς χωρίς να το καταλάβεις σε δρόμο που την προηγούμενη δεν είχε εκεί αυτή τη λακκούβα!)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Κάποιος άλλος όμως σήμερις είχε τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση στο στράβα για πρώτη φορά... :thumbsup:

Last edited:

Reaction score
2.324
Το σημερινό ride... η hr belt με βοηθά πολύ στο να βρίσκω ρυθμό και μην κάνω μλκίες και ξοδεύω ενέργεια άσκοπα, πρέπει να βάλω και το cadence το συντομότερο. Φίστινγκ μέχρι το τέλος του μήνα και εγώ εκτός απροόπτου, περιμένω pankrok να μας πει πως ένιωσε και μετά διαλειμματικές στο πρόγραμμα.
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω, μετά από κάθε βόλτα πεινάω σαν λύκος πάντα για βρώμικο, ενώ είχαμε καλό φαί σπίτι σήμερα πχ σταμάτησα σε γυροπιτάδικο και μετά πήρα και 3 πάστες από ζαχαροπλαστείο ο μλκς. Και εννοείται τα έφαγα όλα.... θέλω δουλειά.
Ο φακός μπροστά μετράει άσχημα 2400lm με 40€ φωτίζει και τα 2 ρεύματα του δρόμου συν τα χωράφια ορατότητα άνετα 100 μέτρα μπροστά, θα γράψω ένα mini review αύριο γιατί αξίζει μου φαίνεται.

Screenshot_20201016-004450_Strava.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88