Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.774
Δεν ξέρω τι εννοείς... Πάντως θα βάλω και σέλα :lolsign:

Η ποιότητα κατασκευής πάντως με έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό, πολύ καλό δείχνει...
Ταιριάζει με το χαλί-χάλι και τη πυτζάμα:biggrin:
MVIMG_20201118_160134.jpg
MVIMG_20201118_160054.jpg

Reaction score
1.000
Εψαχνα παντου προπονητηριο και ολα της tacx μεχρι τα 350 ευρω ειναι εξαντλημενα σε ολα τα ελληνικα μαγαζια και τα ξενα. Βρηκα τυχαια και μετα απο πολυ ψαξιμο το blue matic με τα παρελκομενα που χρειαζεται για να γινει εξυπνο απο ενα ιταλικο ποδηλαταδικο στο ebay.
Τουλαχιστον να ριχουμε καμια πεταλια στο σαλονι παρεα με gntm😎

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.774
Άλλαξα και ελεύθερο σήμερις, τα τρώγω τα ατσάλια :biggrin:
Βασικά τα ρουλεμάν ήθελαν αλλαγή στο ελεύθερο, τα ρουλεμάν στο τροχό ήταν εντάξει.
Είπα να αναβαθμιστώ, πήρα το πιο αλαφρύ με επιφανειακή επεξεργασία ηλεκτρολυτικής οξείδωσης πλάσματος. (έτσι το περιγράφει ο καπακνιόλος... )

Αλουμινένιο το κόβω το σώμα και αυτό φαίνεται και στο βάρος.
17mm ήταν και το προηγούμενο (μαύρο στη φώτο) αλλά στο καινούριο περνάει πιο απόλυτα στο άξονα, τόσο που αρχικά νόμιζα πως δεν μπαίνει.
IMG_20201118_211458.jpg

IMG_20201118_211515.jpg

IMG_20201118_211533.jpg

MVIMG_20201118_211400.jpg

Οι σοβαρές δλειές απαιτούν και μπίρα βεβαίως!! :drinks:

MVIMG_20201118_211041.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.774
Μιας και τελείωσα όλες τις λεπτομέρειες στη αλλαγή από 172,5 σε 170mm βραχίονα θα ήθελα να γράψω τις εμπειρίες μου.
Για αρχή άλλαξα μόνο βραχίονα και από τη πρώτη στιγμή άλλαξαν όλα, εκτός της μικρότερης περιστροφής αλλάζει το σύνολο όλο, το σύνολο που έχεις συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια μοιάζει σαν να είσαι πάνω σε ξένο ποδήλατο... Εγω έτσι το ένιωσα, μετά το πρώτο σοκ και ψάχνοντας τα νέα δεδομένα γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς το όφελος της μικρότερης περιστροφής στα γόνατα.
Θέλει συνήθεια, στη αρχή πίστεψα πως η δύναμη που βάζω στα πεντάλ έχει πάψει να είναι το ίδιο αποδοτική λόγο του μικρότερου βραχίονα, λάθος, απλά θέλει συνήθεια γιατί μαζί με τη διαφορετική περιστροφή αλλάζει και η θέση του σώματος, η θέση οδηγήσεις στη δική μου περίπτωση έγινε ακόμα πιο επιθετική. Μετακινήθηκα πίσω και λίγο κάτω δλδ. έχασα όλη τη βόλεψη που είχα συνηθίσει και βγήκα έξω από τα νερά μου.
Εντέλει η μόνη μεγάλη διαφορά είναι καθαρά στη περιστροφή που αυτό σημαίνει λιγότερη καταπόνηση, λατρεύω το grip στο ορθοπέταλο, νιώθω πως όλη η δύναμη περνάει ατόφια στο πίσω τροχό.
Άξιζε λοιπόν όλη η αναμονή των εξαρτημάτων, η ταλαιπωρία και τα έξοδα Και αξίζει εφόσον γράφεις χιλιόμετρο, το αγαπάς και το ψάχνεις.
Η αλήθεια είναι πως έχω παλιό τραύμα το δεξί γόνατο απο μοτοσυκλέτα και έχω ενοχλήσεις μετά από σχεδόν κάθε προπόνηση, κάποιες φορές πονούσε πολύ, άρα με ένα σπάρο δγιό τρυγόνια!! :)

Edit.

Ξέχασα να αναφέρω πως θέλει συνήθεια επειδή μια νέα μυϊκή ομάδα στα ποδάρια παίρνει θέση επί του έργου, τις πρώτες μέρες είχα κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και γενικότερα στους τετρακέφαλους, τώρα πλέον όλα μια χαρά!

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.774
πως καταλαβαίνεις οτι θέλει αλλαγή το ελεύθερο;
Κουνιέται η κασέτα πάνω στο άξονα, κουνιέται αρκετά.
Κάποια ελεύθερα έχουν ένα μικρό τζόγο από καινούρια, κυρίως σε φθηνούς τροχούς.
Η καπακνιόλο δεν έχει ντιπ τζόγο, το ελεύθερο δουλεύει απόλυτα σε όλη τη περιστροφή πάνω στο άξονα.
Άμα αρχίσει και κουνιέται Σάκη ή έχει χαλαρώσει η βίδα που το συγκρατεί ή θέλουν αλλαγή τα ρουλεμάν.
Πέρασε μια μεγάλη περίοδο που είχε χαλαρώσει το θκόμ και δούλευε κάπως παράκεντρα, εκείνη τη περίοδο βάραγα πολύ υψομετρικό και άργησα να το αντιληφθώ, εκεί πρέπει να τη άκουσαν τα ρουλεμάν.
Τα ίδια αφτερ μάρκετ ρουλεμάν (nsk) έχουν 4€ το ζευγάρι, εγώ προτίμησα να βάλω το πιο premium ελεύθερο που βάζει ο καπακνιόλος στη ακριβή σειρά τροχών.
Βασικά η διαφορά στα χρήματα των δύο ελεύθερων είναι πολύ μικρή, νομίζω λιγότερο από 10€.
Η μεγάλη διαφορά είναι στο βάρος, και εφόσον αυτό το βάρος είναι κινητό αξίζει

Last edited:

Reaction score
2.324
μια φορα, φοραγα ultegra και εβαλα τη 9100, εχει κανει 30.000χλμ και ειναι ακομα μια χαρα.
Εμένα φοράει μία φτηνή της σιμάνο για mtb μόλις το είδα ξενέρωσα και πήρα την 9100 να του βάλω. Απλά είδα και κάτι τιμές στα ακριβά ρουλεμάν και τρελάθηκα αξίζουν αλήθεια δεδομένου ότι εκεί γίνεται όλη η περιστροφή?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.774
Εμένα φοράει μία φτηνή της σιμάνο για mtb μόλις το είδα ξενέρωσα και πήρα την 9100 να του βάλω. Απλά είδα και κάτι τιμές στα ακριβά ρουλεμάν και τρελάθηκα αξίζουν αλήθεια δεδομένου ότι εκεί γίνεται όλη η περιστροφή?
Οχι βεβαια, δεν αξιζει, εκτος εαν εισα γυαλιστερος....εκει θα σου δωσει ισα με 100watt:tongue:
H 9100 απλα φοβερη!!

εδω δες χαλια.... εδω

εχουν γενικα πολυ χαβαλε ορισμενοι...

Last edited:

Reaction score
2.324
Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/4nTOTrI2xbb

Μια βολτίτσα βραδυνή.
Πίστευα ότι μπορούσα πιο έντονα αλλά παπάκια , τελικά μετά τη δουλειά δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις
Μια χαρά πάτησες ρε δεδομένης της διαδρομής - μέσα στην Αθήνα...
Οχι βεβαια, δεν αξιζει, εκτος εαν εισα γυαλιστερος....εκει θα σου δωσει ισα με 100watt:tongue:
H 9100 απλα φοβερη!!

εδω δες χαλια....
Το φοβάμαι λίγο το pressfit βέβαια, πως θα το ξεκουμπώσω, πως θα κουμπώσει το καινούριο, θα δούμε...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.774
Το φοβάμαι λίγο το pressfit βέβαια, πως θα το ξεκουμπώσω, πως θα κουμπώσει το καινούριο, θα δούμε...
Πρέπει να έχεις εργαλείο, έχεις?
Μια χαρά πάτησες ρε δεδομένης της διαδρομής - μέσα στην Αθήνα...
Καλά σου λέει, τι θα ήθελες για να είσαι ευχαριστημένος ρε πανάγο ?
Και στροφάρισμα καλό βλέπω και καρδιά μπαλόνι!!

Last edited:

Reaction score
2.324
Πρέπει να έχεις εργαλείο, έχεις?

Καλά σου λέει, τι θα ήθελες για να είσαι ευχαριστημένος ρε πανάγο ?
Έχω πάρει αυτό που τα περνάει αλλά δεν έχω ακόμη αυτό που τα ξεκουμπώνει. Πλάκα έχει πάντως, 25€ το ρουλεμάν και 45 τα εργαλεία...
Ναι για την ceramic speed έλεγα, πρέπει να βγάζουν και καλώδια αυτοί

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.877
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv