Ποδήλατο

Reaction score
20.883
Εγώ από πού κατεβαίνω δηλαδή, και δεν μου έχουν ανάψει τα υγρά; Από την "ανηφόρα" της Αθήνας-Σουνίου; Έχει κάτι άλλο από ανηφόρες, μικρές και μεγάλες εδώ; Δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί και τους ανάβουν, αλλά μάλλον κάποια μλκ...

Πραγματικά, έχω ακούσει το ακριβώς ανάποδο, ιδιαίτερα όταν αφορά rim brakes σε τροχούς carbon! Τόσα ποδήλατα κυκλοφορούν με δισκόφρενα, κυρίως ΜΤΒ φυσικά, και δεν φαίνεται να τους ανάβουν τα υγρά σε κατηφόρες τύπου Υμηττός ας πούμε... Τα αυτονόητα τελικά συζητάμε...

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, πολλά από τα ποδήλατα road με δισκόφρενα εξοπλίζονται με δίσκους 140mm, δεν νομίζω όμως ότι αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλες και παρατεταμένες κατηφόρες, ειδικά στο μπροστινό μάλιστα. Ούτε κάποια ιδιαίτερη εξοικονόηση βάρους γίνεται... πιο πολύ για το look νομίζω βάζουν τέτοια μεγέθη, για να "μην ενοχλούν το μάτι"!

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Εγώ από που κατεβαίνω δηλαδή, και δεν μου έχουν ανάψει τα υγρά; Από την ανηφόρα της Αθήνας Σουνίου; Έχει κάτι άλλο από ανηφόρες, μικρές και μεγάλες εδώ; Δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί και τους ανάβουν, αλλά μάλλον κάποια μλκ...
Από τα 60-70km/h πέφτουν σχεδόν σε μηδενική ταχύτητα 7-8 φορές σε μια απόσταση 10km που διαρκεί 10 λεπτά.

Θκιάμ κατάβαση η παρακάτω

IMG_20201212_122810.jpg

Reaction score
20.883
Έλα τώρα, κάτι ξέρω κι εγώ από κατηφόρες... αυτά είναι φήμες... Η κατηφόρα από τον Ομαλό και από τις δύο μεριές φτάνει τα 20χμ! Άλλη μία από Ασκύφου, 12χμ... ενδεικτικά μόνο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Αυτά Σώτο πες τα σε αυτούς που έρχονται με δίσκους και τα τακάκια στα χέρια να τα αλλάξουμε.
Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη εξέλιξη από τους κατασκευαστές σε μικρό χρονικό διάστημα στο θέμα ψύξης, αν μη τι άλλο μαρτυράει το πρόβλημα.

Και τα rim brakes μπορούν να αποτύχουν σε αυτή τη περίπτωση, μη ξεχνάμε πως όλη η θερμοκρασία περνάει στο στεφάνι, μεγαλύτερη επιφάνεια ως τόσο αλλά άμα επιμείνεις για πολύ ώρα ίσως βρεθείς με σκασμένο λάστιχο στα παραπάνω χλμ/ω, δύσκολο αλλά έχει συμβεί...

Reaction score
20.883
Το δεύτερο που λες το έχω ακούσει και διαβάσει πολύ πιο συχνά από το πρώτο (κυρίως για carbon τροχούς, σε αλουμινένιους δεν θυμάμαι τέτοια περίπτωση), που δεν θυμάμαι κάποια ιδιαίτερη τέτοια περίπτωση... Δηλαδή αν αυτό έγινε σε μία ή δύο περιπτώσεις, σε καμία φάση δεν μπορεί να θεωρηθεί κανόνας ότι γίνεται συχνά. Και στις καλύτερες κατασκευές υπάρχουν αστοχίες, που εμφανίζονται ανάλογα με τη χρήση, δεν είναι κανόνες όμως οι αστοχίες. Αν ας πούμε ήταν συχνό αυτό το πρόβλημα, που αλλού δεν θα το βλέπαμε παρά στους μεγάλους αγώνες τύπου Tour de France, Giro d'Italia, γύρος Ισπανίας, που τα δύο τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα ποδήλατα με δισκόφρενα, σε καταστάσεις που δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ποδηλάτες οδηγούν 'χαλαρά'.

Reaction score
5.505
Μουλιασαμε γμτ.
Και σήμερα που δεν βρέχει δεν είναι για πολλά... Παντού μουσκεμα είναι.
Για να δούμε θα κρατήσει μέχρι αύριο πρωί μπας και βαρέσουμε κανένα σοβαρό χιλιόμετρο;

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Η άποψη μου μετά από ότι διάβασα για δισκόφρενα και rim brakes :errwhat::tongue:

Η δικιά μου εμπειρία με τα δεδομένα 20 ετιας παντα, ήταν ότι με εκνεύριζε πολύ η συμπεριφορά των rim brakes στο νερό η σε πολύ περίεργα γυαλιστερά σημεία. Υπό ειδικές συνθήκες στο όριο ξαφνικα μπλόκαραν, αυτό έχει φτιαχτει σήμερα? Αν ναι, τότε μια χαρά θα μου είναι τα rim, γιατί κατά τα αλλά ήταν σούπερ, αν όχι πάω για δίσκους.

Reaction score
5.505
Δεν ήταν όλα μουσκεμα bre?
Υμηττό χαμός, καφεδάκι στο χέρι οι περισσότεροι, παπούτσι αθλητικό και περπάτημα. Κάνα δυο τρεις είδα να πέφτουνε.... Αει που θέτε και μονοπάτια μετά από βροχή με αθλητικό παπούτσι και καφέ στο χέρι....

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.232
Κάτω ήταν σε κάποια σημεία μούσκεμα, κυρίως σε σημεία που γίνονται έργα και είχε και λάσπη, αφού έφαγα στη μάπα τις πρώτες λάσπες μετά δεν είχα λόγο να κόβω σε αυτά τα σημεία...
Στη επιστροφή από Σαρωνίδα έως και το σπίτι έτρωγα συνεχώς μέτρια βροχή, μόλις έφτασα σπίτι ξεκίνησε το καλό, ευτυχώς!!
Παρόλο που σιχαίνομαι αυτές τις συνθήκες δεν γίνονταν σήμερα να κάτσω σπίτι και να κοιτάω τη βροχή... ήμουν στο κατώφλι της κατάθλιψης :lolsign:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.100
Έκανα FTP test, ξεφύγαμε αρκετά από τη τελευταία φορά...
Άκρως ικανοποιητικό το αποτέλεσμα!!

Κι εγώ καλά πάω σχετικά με την κατάστασή μου. Με ~4 ώρες τη βδομάδα, 96 κιλά και 52 χρόνια, έχω μικρή σταδιακή πρόοδο.

screenshot-mail.google.com-2020.12.13-14_59_00.png

Reaction score
25.546
Υμηττό χαμός, καφεδάκι στο χέρι οι περισσότεροι, παπούτσι αθλητικό και περπάτημα. Κάνα δυο τρεις είδα να πέφτουνε.... Αει που θέτε και μονοπάτια μετά από βροχή με αθλητικό παπούτσι και καφέ στο χέρι....
τι ώρα ήσανε απάνου;

εμείς πήγαμε ολίγον πεζοπορία στο μονοπάτι 7

Reaction score
1.988
Έκανα μια βόλτα εχτές....είχα πει να κάνω και σήμερα πρωί...που βαστάει ο καιρός.....αλλά δυστυχώς δεν.
Μας έκανε έναν κολικό του εντέρου ο μικρός και μας ταρακούνησε το μανάρι μου....τώρα κοιμάται αποκαμωμενος....

Reaction score
5.505
τι ώρα ήσανε απάνου;

εμείς πήγαμε ολίγον πεζοπορία στο μονοπάτι 7
Εντεκαμιση με μιάμιση. Πιάσαμε το 11,το 10, κατεβηκαμε το 13 και μετά χαλαρά από χωματόδρομο.
Έκανα μια βόλτα εχτές....είχα πει να κάνω και σήμερα πρωί...που βαστάει ο καιρός.....αλλά δυστυχώς δεν.
Μας έκανε έναν κολικό του εντέρου ο μικρός και μας ταρακούνησε το μανάρι μου....τώρα κοιμάται αποκαμωμενος....
Περαστικά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas