Ποδήλατο

Reaction score
20.883
φαντάζομαι έχει να κάνει και με το πόσο πίεσες εκείνη τη μέρα , σε τι κατάσταση ήσουν γενικά.
το άλλο που υποψιάζομαι επίσης είναι οτι δεν έχει τους σφυγμούς ηρεμίας σου καταγεγραμένους στο garmin connect που είμαι σχεδόν σίγουρος οτι τους χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό.
αν πχ τον έχει με 60 σφυγμούς αντί 40 λίγο που έχει βγάζει μεγάλη διαφορά. από την άλλη πιστεύω ότι το διορθώνει σιγά σιγά με χρήση κάποιου αλγόρυθμου.
πάρε και ένα fenix να κλείσεις το σετάκι.

βέβαια σαν εφαρμογή το garmin connect είναι λίγο γτπ
φοράω ρολόι πχ και το 530 και βγαίνω βόλτα. δεν συγχρονίζουν οι δραστηριότητες στις συσκευές.
το 530 βλέπει 100χλμ και 2500 θερμίδες , το ρολόι καταγράφει στο background μια δραστηριότητα αλλά με λειψή ακρίβεια και βλέπει 1700 (γιατί δεν καταγράφει σωστά τους παλμούς). θα περίμενα (=απαιτούσα) όταν το 530 συγχρονίσει , να διορθώσει τα δεδομένα του το ρολόι αλλά που...
ένα άλλο κουλό , ενώ ο λογαριασμός έχει όλες τι διαδρομές σωσμένες δεν αναγνωρίζει ούτε την μακρύτερη ούτε την ψηλότερη - αυτό δεν έχω καταλάβει γιατί. επίσης δε με δείχνει vo2max στην web εφαρμογή
άκυρο το βρήκα είναι στα reports
Για τον υπολογισμό, είναι μάλλον σύνθετο θέμα, όλα αυτά μαζί μπορεί...

Τώρα για τον συγχρονισμό δεν έχω ιδέα γιατί δεν έχω τέτοιο ρολόι. Στο strava φαίνονται ξεχωριστές δραστηριότητες όσο έχω δει (από όσους έχουν και τα δύο, και αφήνουν και τις δύο εγγραφές χωρίς να απενεργοποιήσουν/διαγράψουν/κάνουν private την μία από τις δύο).

Για τις μακρύτερες και ψηλότερες διαδρομές, τα έχει στα ατομικά ρεκόρ...

Clipboard01.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.080
Υπάρχουν κάποιοι προσεγγιστικοί τύποι για να βρίσκουμε το VO2 max χωρίς εργομέτρηση.

----------------
  • Μέσω καρδιακής συχνότητας: VO2 Max = 15.3 x (MHR/RHR)

MHR=μέγιστη καρδιακή συχνότητα
RHR= καρδιακή συχνότητα ηρεμίας

• Μέσω Ισχύος: VO2 Max = [(10.8 x FTP)/ΒΑΡΟΣ] + 7

Αυτός ο τύπος είναι πολύ συντηρητικός και έχει μεγαλύτερη ακρίβεια σε επαγγελματίες που όλες τους οι παράμετροι είναι ιδανικές.

---------------

Αυτού του είδους οι υπολογισμοί είναι πολύ γενικοί. Θυμίζουν το 220-ηλικία για την εύρεση της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.

Και κάτι σημαντικό: Το VO2 Max είναι καθαρά γενετικά προδιαγεγραμμένο. Η προπόνηση το αυξάνει αλλά το 50 μπορεί να γίνει 60, τη στιγμή που ο προικισμένος έχει γεννηθεί με 80...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
Αυτό είναι από τη χθεσινή, βρίσκεται σε αυτά τα υψηλά επίπεδα γιατί κατέβηκα με νοτιά και στη επιστροφή το γύρισε σε βοριά με βροχή.
Δλδ όλη τη ώρα κόντρα...

IMG_20201214_105219.jpg

Όπου κατσαρώνει σημαίνει κυρίως ορθοπέταλο σε ανηφόρα με 53-19, το 190 bpm θυμάμαι το χτύπησα στη ανηφόρα Βάρκιζα-island

Reaction score
5.505
Καλή βδομάδα συμποδηλάτες.
Αυτή τη βδομάδα θα ψαχτούμε για εργαλεία.
Εργαλεία και stand τοίχου είμαστε οκ?
Το τοίχου δεν είναι υποχρεωτικό, παίρνουμε και μεταφερόμενο αν υπάρχει κάτι οικονομικό - τίμιο.
Στη φαμίλια υπάρχουν 5 ενεργά ποδήλατα και όλο και κάτι χρειάζεται, οπότε πρέπει να πάρουμε εργαλεία....

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
Μήτσου καλύτερα ένα στάντ που θα μπορείς να δουλέψεις γύρω γύρω, τα εργαλεία φαίνονται πλήρες, για τη συχνότητα που θα τα δουλέψεις θεωρώ πως και η ποιότητα θα είναι καλή.
Παναγιώτ κοίτα τι ωραία και με άνεση έκατσε στη βάση το 530, η σκέψη που είχα για το προσαρμογέα ήταν σωστή!

MVIMG_20201214_113851.jpg

Reaction score
5.505
Ή εδώ θα πάω ή στο προηγούμενο τοίχου και θα κατεβάσω σωλήνα πατέντα απο το ταβάνι του γκαράζ και θα το βάλω κάπου που να βολεύει για να πηγαίνω γύρω γύρω...

Υ.Γ.1 Φαντάζομαι τα γέλια του xfader παραπάνω είναι για την ποιότητα...ιδανικά park tool θέλω αλλά δε βγαίνω βρε παιδιά....

Υ.Γ.2 Bryton βάση, garmin υπολογιστάρι? Δεν τσακώνονται στο δρόμο;;;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
κάτι τέτχια μου τη δίνουν στα νεύρα Μήτσου, βάζουν μέσα στη συσκευασία μια βάση που δεν είναι λειτουργική, φέρνει το όργανο τόσο κοντά στο τιμόνι που δεν μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά.
Έχω χοντρά δάχτυλα κυρά garmin, δεν είμαι σαν τους γυαλιστερούς με τα λεπτεπίλεπτα δαχτυλάκια :lolsign:

Reaction score
2.324
Να και τα δικά μου ποσοστά ενώ φαίνεται πως η Garmin είναι πολύ αισιόδοξη συγκριτικά με το Strava... Άντε βγάλε άκρη. Στο μεταξύ το Zwift με βγάζει κάπου ενδιάμεσα στα 197...
Να τονίσω ότι όλες μου οι προσπάθειες συγχρονίζονται μεταξύ Garmin και Strava (δηλαδή δεν λείπει καμία προπόνηση σε κανένα από τα 2 λογισμικά συμπεριλαμβανομένων αυτών στο προπονητήριο ενώ το Zwift έχει μόνο τα δικά του δεδομένα).

FTP.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Επειδή τα νούμερα δεν φαίνονται καλά στα screenshots που πήρα από το Strava τα γράφω και είναι FTP 180 και 2,22W/Kg

Reaction score
25.544
σκέφτομαι να δεσμευτώ ενώπιων σας, για 4 προπονήσεις αυτήν την έβδομαδα...
μπορώ πλέον μέχρι 2200
να βάνω 2 ανηφόρες και δυο βόλτες των 50χλμ για "χαλάρωση" ;

Reaction score
2.324
μπορώ πλέον μέχρι 2200
Για εμένα κάνε όλο ανηφόρα και όταν νιώσεις κούραση την 50άρα

Reaction score
5.505
μπορώ πλέον μέχρι 2200
Βρέχει ρε συ....μακάρι να βρείς 4 μέρες χωρίς βροχη

Reaction score
20.883
Νομίζω ότι είναι σωστότερο να εναλλάσσονται οι 'βόλτες', όχι όλο ανηφόρες, κι όχι μόνο ευθείες φυσικά. Αλλιώς η κούραση μαζεύεται, αν είναι ειδικά μόνο ανηφόρες... 8-)
επειδή θα είναι κάθε μέρα για αυτό (αν και θα θέλει να τρέξει το κορίτσι και θα μπλέξουμε)

απο τρίτη ρε στεγνώνει , έχω κανονήσει
Ωπ, να και μέσον με τον Αρναούτογλου, καιρός με παραγγελία! :geek::gamer:

Reaction score
25.544
Σήμερα αν δεν έβρεχε θα πήγαινα χαλαρή ανηφόρα, θα κουμπωνα 120-140 παλμούς.
Παίζει και το χαλαρό στη ανηφόρα, βοηθάει πολύ!
δεν υπάρχει κάτι το απλό στην δική μου περίπτωση, για 120-140 πρέπει να το πάω περπατώντας
(άκου 5w/kg...)

Reaction score
20.883
δεν υπάρχει κάτι το απλό στην δική μου περίπτωση, για 120-140 πρέπει να το πάω περπατώντας
(άκου 5w/kg...)
Ανταγωνίζεται και τσίτα στο τρέξιμο, θα μπορούσα να πω... 8-) :geek:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas