Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
29.522
Ενα μικρο βραδυνο σφηνακι μετα την μεσημεριανη κραιπαλη...

View attachment 193155
Μικρό και σφηνάκι. Γειά σου ρε John.
Εγώ πάλι το μεσημέρι έμεινα νηστικός.
Το μοσχάρι δεν τρωγόταν με την καμία . Σκύλος , ασίτευτος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.821
Γενικώς η γαλοπούλα δε μ'αρεσει, χίλιες φορές καλύτερη η κότα.

Πώς δγιάλο βγήκε αυτή η "παράδοση" της γαλοπούλας ξέρει κανείς;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Πώς δγιάλο βγήκε αυτή η "παράδοση" της γαλοπούλας ξέρει κανείς;
Η γαλοπούλα απαντάται για πρώτη φορά, ανάμεσα σε τεράστιες φυτείες καλαμποκιού, οι Ισπανοί κατακτητές που έφτασαν στο Μεξικό τον 17ο αιώνα. Πιστεύοντας μάλιστα ότι είχαν ανακαλύψει τις Ινδίες, ονόμασαν αυτό το εντυπωσιακά μεγάλο πουλερικό, «ινδική όρνιθα», ονομασία που αποτελεί μέχρι σήμερα τον επιστημονικό της όρο. Όταν αποφάσισαν, εκεί γύρω στα 1824 να μεταφέρουν τη γαλοπούλα από το Νέο Κόσμο στη Γηραιά Ήπειρο, δεν μπορούσαν να φανταστούν την εξέλιξη και την πορεία του παράξενου αυτού πουλιού, που σύντομα θα κατακτούσε τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια της Ευρώπης. Μέχρι τότε, η κότα, η χήνα, η πάπια ακόμα και ο κύκνος αποτελούσαν αγαπημένες γαστριμαργικές επιλογές των Ισπανών, των Άγγλων και των Γάλλων για την ημέρα των Χριστουγέννων. Ωστόσο, το μέγεθος της γαλοπούλας την έκανε αμέσως ελκυστική και ιδανική για οικογενειακά γεύματα.

Reaction score
3.512
Σήμερα είχε μπάφα ψητή στο κάρβουνο …..αν και θα προτιμούσα σούπα κάποια δεύτερα που μου αρέσουν περισσότερο .... αλλά ήταν όλα έτοιμα και ήμουν χάρακας:roflmao:
(Φωτογραφία την επόμενη φορά :angel:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss