Επιλογή συστήματος!

Reaction score
76
Καλησπέρα στη παρέα.

Καταρχήν ελπίζω να μήν γίνει άλλο ενα θέμα σαν της νικολέτας και αυτό :p

Προσπαθώ να αναβαθμίσω το σύστημα μου, ή μαλλον να το ανατρέψω.

Αυτή τη στιγμή έχω δύο πικάπ CEC st510 και Technics SL-BD20 καμια 15αριά δικούς μου δίσκους, και καμιά 80άρα ακόμη όταν πείσω τον πατέρα μου να μου τα δώσει :p Από ενισχυτή έχω ένα technics sa-gx200l που προσπαθώ να πουλήσω ώστε να πάω σε κάποιο πιό Hifi μηχάνημα.

Τα ακούσματά μου είναι : Hip-hop, Clasic Rock , Blues.

Θα το πώ και ας με βρίσετε , σκεφτόμουν σαν πικάπ να πήγαινα στο at-120x αλλά το βάζω σε δέυτερη μοίρα, καθώς έχω παραγγείλει AT3600L για να αναβαθμίσω τον ήχο μου και πιστέυω ότι τα ηχεία προηγούνται. Με budget +- 400ε ψιλό έχω καταλήξει σε ενισχυτή τον:

Yamaha A-S201 ώστε να χρησιμοποιώ την προενίσχυσή του, και άν αργότερα πάρω Phono stage να το συνδέσω στα aux.

Για ηχεία δεν έχω καταλήξει. Έκλεινα προς τα Κλιμπς αλλά οποιοδήποτε από τα παρακάτω ηχεία τα σκέφτομαι: συγκριτικό

Ο χώρος μου είναι περίπου 20τμ όπως φαίνεται στη φώτο, και μάλλον θα μπεί αρχικά πάνω σε έπιπλο. με απόσταση ακοής τα 2-3 μετρα.

Στη πρώτη φώτο φαίνεται το σαλόνι μου, και στη δέυτερη με κίτρινο πού θα μπουν κατά πάσα πιθανότητα με όσα έχω διαβάσει για πώς τοποθετούνται, αν και η θέση 2 είναι μια άλλη που σκέφτομαι οτι θα μαρεσε όσων αφορά το τρόπο ακρόασης.

Εχετε να μου προτείνετε κάτι με βάση αυτά που ζητάω?

ΥΓ δεν θέλω DAC για το pc μου. εχω ενα diy και μου αρκεί. Με ενδιαφέρει η όλη ιεροτελεστία από τις ώρες ψαξίματος στα δισκάδικα μέχρι το να σηκώνεις τον βραχίωνα για να το βάλεις να παίξει.

Ευχαριστώ

Attachments

Reaction score
15.469
Εχω την ισχυρη εντυπωση πως ο νηματοθετης ζει την ονειρικη κατασταση που οι λοιποι προσπαθουμε να αποτυπωσουμε στο "βινυλιο ... πατωματα "
προτεινω μουρατο πικαπ - αυτο που πεταει το πλατο και λαμπα ενισχυση
(στα κλιμπς διαφωνω)
επισης
ποιο ειναι το θεμα τσι νικολετας
και
γιατι δεν ειμαι ενημερος ?

:drinks:

Reaction score
76
Εχω την ισχυρη εντυπωση πως ο νηματοθετης ζει την ονειρικη κατασταση που οι λοιποι προσπαθουμε να αποτυπωσουμε στο "βινυλιο ... πατωματα "
προτεινω μουρατο πικαπ - αυτο που πεταει το πλατο και λαμπα ενισχυση
(στα κλιμπς διαφωνω)
επισης
και

αυτό με τα πατώματα δεν το κατάλαβα, μάλλον είμαι αρκετά 'καινούργιος ακόμη ' (Plz explain)

γενικα δεν σε επιασα :(

Reaction score
15.469
αυτό με τα πατώματα δεν το κατάλαβα, μάλλον είμαι αρκετά 'καινούργιος ακόμη ' (Plz explain)

γενικα δεν σε επιασα :(
Μη μου δινεις σημασια - περαστικος ειμαι
επατησα και στο συνδεσμο στην υπογραφη σου
ελτον ? ... τστστσ ...
επισης
και

Reaction score
76
Μη μου δινεις σημασια - περαστικος ειμαι
επατησα και στο συνδεσμο στην υπογραφη σου
ελτον ? ... τστστσ ...
επισης
και
χαχα σκοπός πάνω από όλα είναι να έχουμε μεράκι, και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Μην με βαράτε για να περνάει η ώρα στη καταντίνα το κάνω.

Η νικολέτα είναι μια κοπέλα που έψαχνε να ξεκινησει στα βινύλια με 700ε και κάποιοι της πρότειναν να πάρει καλό ντακ και ηχεία για το pc Και οτι ειναι ακριβό σπορ κλπ. Λινκ εδώ

Reaction score
76
δωσε μας τα φώτα σου εκτός απο meme :p

Στο μπάτζετ σου μια χαρά είναι ο yamaha a-s201 με τα dali spektor 2.
O μόνος λόγος που άφηνα τα spektor εξω και κοίταγα τα κλιμπς ήταν η ευαισθησία των δύο. Αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα spektor.

Reaction score
1.600
Ποια θα είναι η απόσταση ακρόασης; Γύρω στα 3 μέτρα, όπως βλέπω από το σχεδιάγραμμα; Αν ναι, τα spektor (ή οποιοδήποτε ηχείο βάσης με 5άρι μιντ) δεν σου κάνουν.

Reaction score
76
δύο με δυομιση έτσι όπως είναι τώρα τα έπιπλα. αν τα γυρίσω στη θέση δύο (που μάλλον δεν είναι σωστό από αποψη στησίματος ) τότε πηγαίνουμε στα 2 μέτρα.

Εχεις να προτείνεις κάτι άλλο?

Reaction score
12.543
χαχα σκοπός πάνω από όλα είναι να έχουμε μεράκι, και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Μην με βαράτε για να περνάει η ώρα στη καταντίνα το κάνω.

Η νικολέτα είναι μια κοπέλα που έψαχνε να ξεκινησει στα βινύλια με 700ε και κάποιοι της πρότειναν να πάρει καλό ντακ και ηχεία για το pc Και οτι ειναι ακριβό σπορ κλπ. Λινκ εδώ
Ένας εκ των οποίων εγώ. Με 700€ θα έφτιαχνε συστηματαρα. Αν υπολογίσεις και το κόστος 100 δίσκων που στη ξεφτίλα ΙΣΩΣ τους πάρει προς 10€ τον ένα (και θα παίζουν χάλια), κάνε τις πράξεις. Καλώς ή κακώς, το βινύλιο είναι ένα ακριβό σπορ για ρομαντικούς και με ημίμετρα δεν γίνεται δουλειά.

Reaction score
28
Ναι τα klipsch είναι ιδιαίτερα ηχεία. Τα dali είναι safe επιλογή δες και κριτικές είναι πολύ καλές για το ηχείο.

Reaction score
76
Ένας εκ των οποίων εγώ. Με 700€ θα έφτιαχνε συστηματαρα. Αν υπολογίσεις και το κόστος 100 δίσκων που στη ξεφτίλα ΙΣΩΣ τους πάρει προς 10€ τον ένα (και θα παίζουν χάλια), κάνε τις πράξεις. Καλώς ή κακώς, το βινύλιο είναι ένα ακριβό σπορ για ρομαντικούς και με ημίμετρα δεν γίνεται δουλειά.
Σιγουρα είναι ένα ακριβό σπόρ. Αλλά εγώ πχ που δεν έχω την ακοή που μπορεί να έχεις εσύ, μπορεί με το να αγοράζω δυο καινούργιους δίσκους το μήνα και να τους παίζω σε ενα πικάπ των 200ε με σύστημα των 400 να με ικανοποιεί και να βρίσκω το νόημα της ζωής. Αφού δώ οτι με τρελαίνει να πουλήσω το ενα να δώσω τα τριπλάσια λεφτά για να πάρω κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ να καταλάβω να σου πώ την αλήθεια γιατί είναι κατακριτέο κάποιος να θέλει να ακούει μουσική με "ημίμετρα".

Φιλίκά

Reaction score
28
Σιγουρα είναι ένα ακριβό σπόρ. Αλλά εγώ πχ που δεν έχω την ακοή που μπορεί να έχεις εσύ, μπορεί με το να αγοράζω δυο καινούργιους δίσκους το μήνα και να τους παίζω σε ενα πικάπ των 200ε με σύστημα των 400 να με ικανοποιεί και να βρίσκω το νόημα της ζωής. Αφού δώ οτι με τρελαίνει να πουλήσω το ενα να δώσω τα τριπλάσια λεφτά για να πάρω κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ να καταλάβω να σου πώ την αλήθεια γιατί είναι κατακριτέο κάποιος να θέλει να ακούει μουσική με "ημίμετρα".

Φιλίκά

Έτσι ακριβώς φίλε και εγώ έχω τα ψηφιακά μου tidal, Spotify και όποτε μου τη βαράει παίζω βινύλιο.

Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχω χαι εντ σύστημα υποχρεωτικά για να ακούσω μουσική.

Reaction score
12.543

Φιλίκά
Σαν διαδικασία, ιεροτελεστία, προφανώς και θα βρίσκεις το νόημα της ζωής. Έντιμο όμως είναι να γίνεται σαφές ότι μια τέτοια επιλογή χάνει κατά πολύ ως προς το value for money σε σχέση με ενα αντίστοιχης αξίας σύστημα που βασίζεται σε ψηφιακή πηγή (ειδικά αν υπολογίσει κανείς το κόστος απόκτησης του υλικού όπου ένας δίσκος ισούται με τη μηνιαία συνδρομή του tidal σε μάστερ ποιότητα).
Έτσι ακριβώς φίλε και εγώ έχω τα ψηφιακά μου tidal, Spotify και όποτε μου τη βαράει παίζω βινύλιο.

Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχω χαι εντ σύστημα υποχρεωτικά για να ακούσω μουσική.
Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε high end σύστημα. Σχολίασα το τι μπορεί να πάρει κάποιος στα ίδια χρήματα και κατά πόσο καλύτερα θα άκουγε τη μουσικούλα του. Αν όμως θέλεις να ακούσεις την όποια μαγεία του βινυλίου, τον περιβόητο αναλογικό ήχο, θα πρέπει να τα σκάσεις.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster