Επιλογή συστήματος!

Reaction score
12.543
α!! τωρα το προσεξα αυτο.. ελα, ναι καλα ντακς, η Ντεμετ πολυ ωραιο παιδι (λιγο στα ποδια χανει) ... ο πρωταγονιστης εμενε σε μια τρογλη, και αλλο τοσο τρογλη ηταν και ο ιδιος... τεσπα ας κανουν μπρατσα πρωτα οι νεοι ...χαχαχαχα...
εγω λογικοτατο να βλεπω Τουρκικά σιριαλ ... εσυ απο που και ως που? 🐒
Απλό: είμαι παντρεμένος. Συμφωνώ για τη Ντεμετ, απίστευτες ματάρες και βλέμμα θανατηφόρο. Respect.
Τα λέτε κορίτσια;
Nαι, το σκίσαμε ελαφρώς κι αυτό το νήμα. Άντε να σας αφήσω να τα πείτε on topic! :p

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
δε φτανει που αφησα το νημα 2 σελιδες να πειτε για πικαπ ...τα ακουω κιολας... 8-)

Reaction score
76
"Aχχ αυτή η νεολαία φταίει για τον κορονοιό , τα οικονομικά προβλήματα και μας παιρνουν και τα βινύλια"
25 είμαι , Στο μετάιχμιο θα έλεγα .
Χωρίς υποχρέωση αγοράς, αν ποτέ ξεμαντρωθούμε και είσαι στην Αθήνα, με τη προϋπόθεση ότι δεν θα έχει φύγει το μηχάνημα, θα με ενδιέφερε να τον ακούσω να οδηγεί ενεργά ηχεία.

Όποια ηλικία κι αν έχει, βρίσκεται σε ένα χώρο που παρέχεται απλόχερα η γνώση και η εμπειρία των μελών του. Άρα, προτού ψωνίσει, καλό είναι να ασχοληθεί με τη διαθέσιμη τεχνολογία μέρος της οποίας αντιμετωπίζεται όπως το λιβάνι απο τον εξαποδώ ( π.χ. dsp, target curves, ενεργά ηχεία ), να μάθει και πράγματα που πολλοί παραβλέψαμε στα πρώτα μας βήματα ( π.χ. συμβολή του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα, βλέπε φροντίδα χώρου ), να τα βάλει όλα σε μια σειρά και να δει πόσα απο αυτά που θα μάθει τον ενδιαφέρουν για να επενδύσει σε αυτά, άρα να βγάλει το πλάνο αγορών. Τότε θα στήσει ένα σύστημα που θα κρατήσει για πολλά χρόνια και θα το γουστάρει χωρίς να υποφέρει ποτέ απο αναβαθμίτιδα.
αυτός είναι ο στόχος που πόσταρα το θέμα αυτό, να μάθω από εσάς που ξέρετε καλύτερα , για το τί εξοπλισμό να κοιτάξω, με δεδομένο ότι θέλω να φάω το κεφάλι μου στα κ*λο βινύλια. Ξερω το οικονομικό μου μπάτζετ είναι μικρό και δεν με βλέπω στα επόμενα 5 χρόνια να έχω τη δυνατότητα να αγοράζω ενισχυμένα των 1500 η κολώνα όπως κάτι ωραία τέρατα που είδα εδω μέσα. Προσπαθώ όμως να κοιτάξω με τα οικονομικά μου να δώ πως να τα διαχειριστώ καλύτερα. Για αυτό προσπαθώ να πουλήσω κάθε τι 'σαβούρα' ωστε να παρω 2 πράγματα αλλά πιο αξιόλογα.

Οσον άφορά τους δίσκους μου. 9/15 μου βινύλια είναι καινούργια και προσπαθώ όσο μπορώ να αγοράζω καινούργια ή να ψάχνω ώρες για να βρω ενα mint δισκο. Προσπαθώ μάλλον να μαζέψω τις 'απώλειες΄ όσο μπορώ.

η πραγματικη μου απορια ειναι που πανε οι νεοι και τα βρισκουν τα πικαπ και τους δισκους ως προτυπο μοντελο !?!
έχουμε ένα καλό σαιτ "gine_hipster.com" και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να φαινόμαστε κουλ. (ούτε καν) :p

Edit: Αν ήμουν στη θέση του συμφορουμίτη, θα διάβαζα και δεν θα έκανα τίποτα απολύτως. Δες δηλαδή ποιος συνδυασμός ηχείων και ενισχυτή σε ενδιαφέρει. Δες το κόστος και στο ίδιο budget τσέκαρε ενεργά ηχεία. Θα χρειαστείς προενισχυτή μεν, αλλά για αρχή βάζεις και ένα πιο "απλό". Αφού δηλαδή τώρα στήνεις, κάτσε και δες πως θα έχεις πιο στέρεες βάσεις για το σύστημα που θα χτίσεις. No need to rush!
Στα πλάνα μου είναι αγορά ενας μικρού pp400 ώστε να συνδέσω το πικάπ στα ενεργά μου edifier μέχρι να αγοράσω το σωστό σύστημα που θέλω. Οπότε μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί (Σε λογικά πλαίσια-κανα μηνα δυο) Ωστε να ψάξω καλύτερα τι θα μου δώσει καλά αποτελέσματα, και δεν αποκλείω τα ενεργά. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά μην μου προτείνετε συστήματα 3 φορές το μπάτζετ μου. :drinks:

Reaction score
12.543
"Aχχ αυτή η νεολαία φταίει για τον κορονοιό , τα οικονομικά προβλήματα και μας παιρνουν και τα βινύλια"
25 είμαι , Στο μετάιχμιο θα έλεγα .
Εσείς φταίτε για όλα, απαπαπαπαπα! :p

αυτός είναι ο στόχος που πόσταρα το θέμα αυτό, να μάθω από εσάς που ξέρετε καλύτερα , για το τί εξοπλισμό να κοιτάξω, με δεδομένο ότι θέλω να φάω το κεφάλι μου στα κ*λο βινύλια. Ξερω το οικονομικό μου μπάτζετ είναι μικρό και δεν με βλέπω στα επόμενα 5 χρόνια να έχω τη δυνατότητα να αγοράζω ενισχυμένα των 1500 η κολώνα όπως κάτι ωραία τέρατα που είδα εδω μέσα. Προσπαθώ όμως να κοιτάξω με τα οικονομικά μου να δώ πως να τα διαχειριστώ καλύτερα. Για αυτό προσπαθώ να πουλήσω κάθε τι 'σαβούρα' ωστε να παρω 2 πράγματα αλλά πιο αξιόλογα.

Οσον άφορά τους δίσκους μου. 9/15 μου βινύλια είναι καινούργια και προσπαθώ όσο μπορώ να αγοράζω καινούργια ή να ψάχνω ώρες για να βρω ενα mint δισκο. Προσπαθώ μάλλον να μαζέψω τις 'απώλειες΄ όσο μπορώ.
Προφανώς εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω ως προς τις προτάσεις. Το θέμα δεν είναι το budget, αλλά πόσο καλά θα το εκμεταλλευτείς. Και είναι προτιμότερο ( εμπειρικά σου μιλάω ) να στοχεύσεις σε ένα σύνολο που θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω μεν, αλλά θα το κρατήσεις, παρά να αγοράζεις και να πουλάς ( αν και με τις όποιες χρηματικές απώλειες ) διαρκώς. Γι'αυτό, take your time!

έχουμε ένα καλό σαιτ "gine_hipster.com" και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να φαινόμαστε κουλ. (ούτε καν) :p
Ενδιαφέρον. Θα μπω να χαζέψω!

Στα πλάνα μου είναι αγορά ενας μικρού pp400 ώστε να συνδέσω το πικάπ στα ενεργά μου edifier μέχρι να αγοράσω το σωστό σύστημα που θέλω. Οπότε μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί (Σε λογικά πλαίσια-κανα μηνα δυο) Ωστε να ψάξω καλύτερα τι θα μου δώσει καλά αποτελέσματα, και δεν αποκλείω τα ενεργά. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά μην μου προτείνετε συστήματα 3 φορές το μπάτζετ μου. :drinks:
Το pp400 είναι προπροενισχυτής, δεν έχει μεταβλητή έξοδο για να οδηγήσει ενεργά ηχεία, εκτώς αν σκοπεύεις να το συνδέσεις είτε σε ένα υπάρχοντα προενισχυτή ( που αν κατάλαβα καλά δεν έχεις ), είτε π.χ. στον υπολογιστή στη line είσοδο και απο την έξοδο ηχείων του να οδηγήσεις τα ηχεία.
Αν δηλαδή συνδέσεις το pp400 στην είσοδο των ηχείων, ο pp400 θα δώσει full σήμα ( σαν να έχεις τέρμα το ποτενσιόμετρο σε ένα προενισχυτή ).

Reaction score
76
α προενισχυτή ( που αν κατάλαβα καλά δεν έχεις ), είτε π.χ. στον υπολογιστή στη line
Γενικά θέλω να πάρω ένα σύστημα να είμαι οκ για τα επόμενα 5 χρόνια . Χωρις να δώσω μια περιουσία και χωρίς να χρειαστεί στον χρόνο να το πουλήσω. Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν εχω το μπάτζετ να δώσω τώρα 450ε σε ηχεία, 200 σε προενίσχυση 400 για ενισχυτη, 100 για καλωδια και 500 για πικάπ... αλλά ναι...

Αρα ακόμη και αν έχουν ποτεσιόμετρα τα ενεργητικά μου για τη ρύθμιση του ήχου δεν θα παίξουν σωστά;

Reaction score
7.089
Αν τα 400 είναι το όριο σου, τα μηχανήματα που αρχικά είχες βάλει (yamaha 201 και τα αλλα ηχεια), είναι μια χαρά επιλογές. Από ηχεία διάλεξε το πιο εύκολο σαν οδήγηση (μάλλον το magnat tempus).

Reaction score
76
Αν τα 400 είναι το όριο σου, τα μηχανήματα που αρχικά είχες βάλει (yamaha 201 και τα αλλα ηχεια), είναι μια χαρά επιλογές. Από ηχεία διάλεξε το πιο εύκολο σαν οδήγηση (μάλλον το magnat tempus).
Μάλλον θα ανέβαινα και λίγο αν πιστέυετε οτι θα έβρισκα πολύ καλύτερες επιλογές.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
ειναι πνευματικο προτιστως το ελλειμα και μεταφερεται και στην εμφανιση νταξ μουσικη δε το συζητω... 🐒

Last edited:

Reaction score
76
ειναι πνευματικο προτιστως το ελλειμα και μεταφερεται και στην εμφανιση νταξ μουσικη δε το συζητω... 🐒
Αυτό ειναι το πρώτο πράγμα που λες όταν με δεις από κοντά! Ποο ενας χιπστερ

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.340
Αναφερόμουν στην εμφάνιση. No hard feelings
αυτο εξηγω παραπανω, οτι δεν ειναι μονο η εμφανιση ο χιψτερ (εχω αναφερθει στο παρελθον στους νεους και τασεις, ειναι στο χερι τους -ή στο μυαλο τους- να αποδειξουν οτι δεν ειναι χιψτερζ).
Μαλιστα, ελαχιστοι γνωριζουν την προελευση (μαλιστα ειναι παραπανω απο μια) της λεξης.

Reaction score
11.759
Καλά ρε σεις, αυτό πως σας ξέφυγε;

Υπολόγιζε 50 το πολύ για σετ rca απο το phono stage στον ενισχυτή και καλώδια ηχείων.
Δεν μας ξέφυγε. Απλά επιλέξαμε να το αγνοήσουμε, όπως και πολλά άλλα...

Reaction score
76
Δεν μας ξέφυγε. Απλά επιλέξαμε να το αγνοήσουμε, όπως και πολλά άλλα...

Πες βρε, δεν δαγκώνω, όλες οι απόψεις δεκτές

ΥΓ ημουν σιγουρος οτι θα επαιζε μανούρα για το κοστος καλωδίων, αλλά χρησιμοποιήθηκε για λόγους εκφρασης

Reaction score
28
Μάλλον θα ανέβαινα και λίγο αν πιστέυετε οτι θα έβρισκα πολύ καλύτερες επιλογές.

Αν μπορείς να φτάσεις μέχρι το yamaha a-s501 με τα dali spektor 2 θα είσαι μια χαρά.
Από θέμα συνδέσεων είσαι καλυμμένος και θα οδηγήσει καλύτερα τα ηχεία σου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster