Loudspeaker Measurements by Amir (ΑSR)

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Το focal μπορεί να μην είναι genelec αλλά να σημειώσουμε οτι σε επίπεδο τιμών υπάρχουν μοντέλα για κάθε τσέπη.

Δείτε πχ αυτήν την προσφορά με aria:

Με 2.700 καθάρησες (ένα ζευγάρι 948 , το κεντρικό και τα surrounds)

Κι επειδή απο τους γάλλους έχω αγοράσει ξανά η τιμή σηκώνει παζάρι , άσε που μπορεί με το λινκ αυτό να πας στο athens pro audio και να πετύχεις ανταγωνιστική τιμή.

Παρακάτω το απόλυτο τσαμπα στα 1.650

Τρελό waf και πραγματικά εξαιρετική επιλογή

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.712
Απίστευτη τιμή.
Εδώ μόνο το 948 έχει 2800€.
Με το κεντρικό και τα 906 περνάς τα 4000€.

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Απίστευτη τιμή.
Εδώ μόνο το 948 έχει 2800€.
Με το κεντρικό και τα 926 περνάς τα 4000€.
Τα 936 είχα αγόρασει 1.500 απο ελλάδα, ο τιμοκατάλογος ειναι για να ... υπάρχει :)

alexis

Reaction score
32.712
Τα 936 είχα αγόρασει 1.500 απο ελλάδα, ο τιμοκατάλογος ειναι για να ... υπάρχει :)
Κάτσε ρε συ. Στα έδωσε σχεδόν ένα χιλιάρικο κάτω;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.932
Βασικά... η harman (και παρόμοιες) είναι η ....φλατ
Ξέρω... ακούγεται ανορθόδοξο...
Η φλατ όπως την εννοείς εσύ αφορά μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους ή σε τελείως ανηχοϊκούς θαλάμους που απορροφούν τα πάντα... Μέσα στα δωματιάκια μας, "φλατ" παίζει ένα ηχείο όταν ακούμε ...harman
Για ν'ακριβολογούμε,το αποτέλεσμα τείνει να εκλαμβάνεται ως εντελώς ουδέτερο με καμπύλη Bruel & Kjaer ,δηλαδή τη συνήθη ανηφορική κλίση καθώς κατερχόμαστε στο ακουστό φάσμα χωρίς όμως την πρόσθετη τόνωση στις πρώτες οκτάβες.Η καμπύλη Harman αποτελεί μετεξέλιξη της πρώτης όταν ύστερα από τις γνωστές έρευνες διαπιστώθηκε πόσο ευνοϊκά γινόταν αποδεκτή από τις ομάδες ακροατών αυτή η επιπλέον έμφαση στη steady state απόκριση,υπό την προϋπόθεση όμως το όλο setup να ήταν διαρρυθμισμένο με τις δέουσες διατυπώσεις ως προς δεδομένο χώρο και τα ηχεία να είχαν ομοιογενή πολική απόκριση.Εάν η ακουστική συμπεριφορά του χώρου - ιδιαίτερα στις πρώτες οκτάβες - ή τα χαρακτηριστικά διασποράς των ηχείων δεν είναι ευνοϊκά,τότε η Χάρμαν θα ισοδυναμούσε με...Δράμαν.:sneaky:

Last edited:

Reaction score
3.967
υπό την προϋπόθεση όμως το όλο setup να ήταν διαρρυθμισμένο με τις δέουσες διατυπώσεις ως προς δεδομένο χώρο και τα ηχεία να είχαν ομοιογενή πολική απόκριση.Εάν η ακουστική συμπεριφορά του χώρου - ιδιαίτερα στις πρώτες οκτάβες - ή τα χαρακτηριστικά διασποράς των ηχείων δεν είναι ευνοϊκά,τότε η Χάρμαν θα ισοδυναμούσε με...Δράμαν.:sneaky:
Εδώ ταιριάζει η παλαιά ατάκα: πέστα Χαράλαμπε!!! :drinks:

alexis

Reaction score
32.712
Η καμπύλη Harman αποτελεί μετεξέλιξη της πρώτης όταν ύστερα από τις γνωστές έρευνες διαπιστώθηκε πόσο ευνοϊκά γινόταν αποδεκτή από τις ομάδες ακροατών αυτή η επιπλέον έμφαση στη steady state απόκριση,υπό την προϋπόθεση όμως το όλο setup να ήταν διαρρυθμισμένο με τις δέουσες διατυπώσεις ως προς δεδομένο χώρο και τα ηχεία να είχαν ομοιογενή πολική απόκριση.Εάν η ακουστική συμπεριφορά του χώρου - ιδιαίτερα στις πρώτες οκτάβες - ή τα χαρακτηριστικά διασποράς των ηχείων δεν είναι ευνοϊκά,τότε η Χάρμαν θα ισοδυναμούσε με...Δράμαν.:sneaky:
Ναι αλλά....
Screenshot_20210526_074220.jpg

Εδώ τι έχει να πει ο αγαπητός Bhutia;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.932
Ναι αλλά....
View attachment 213702

Εδώ τι έχει να πει ο αγαπητός Bhutia;
Δεν διαπιστώνω τόπο στο ΄΄ναι αλλά΄΄ ως προς την παράθεση που ακολουθεί...Τα Revel πληρούν ήδη σημαντική προϋπόθεση όντας καλοσχεδιασμένα και με την ομοιογενή πολική απόκριση που λέγαμε.Έχουν επίσης ληφθεί υπ'όψιν συνήθεις προτιμήσεις τυπικών και μη ακροαματικόφιλων.Κάτι ανάλογο με το τελευταίο όμως έχει κάνει και η λατρευτή μας...B&W.

Καιρός λοιπόν ν'αποχωριστείς τα αγαπημένα σου Genelec...Έρως και βήχας δεν κρύβονται... :sneaky:

Ως ενδεικτικό κερασάκι,σου παραθέτω steady state αποκρίσεις από τα Triton Seven απουσία sub,σε αφρόντιστο χώρο και ληφθείσες όχι ακριβώς επί του MLP,αλλά σε θέση off-axis ...Τα κανάλια εκπέμποντα μαζί και ξεχωριστά υπό τα συνήθη χρώματα καμπυλών :
1622006134801.png

alexis

Reaction score
32.712
Καιρός λοιπόν ν'αποχωριστείς τα αγαπημένα σου Genelec...Έρως και βήχας δεν κρύβονται... :sneaky:
Δεν υπάρχει τίποτα ως "αγαπημένο".
Τα Genelec τα ξέρω γιατί τα άκουγα χρόνια, και τα κοιτάζω γιατί είναι ίσως τα μοναδικά ενεργά που μπορώ να πληρώσω που θα έβαζα σπίτι από θέμα αισθητικής.

Δεν έχω κλειδώσει σε τίποτα και για κανένα λόγο. Όλα είναι ανοιχτά, και για παθητικά εννοείται.
Εξάλλου θα αργήσει αυτή η ώρα οπότε δεν υπάρχει βιασύνη.

Last edited:

Reaction score
30.455

alexis

Reaction score
32.712
@costas EAR τι γελάς βρε συ :biggrin:

Νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός που το έχω γράψει ξεκάθαρα.

1) Δεν με ενδιαφέρει πως παίζει ένα ηχείο αν δεν μου αρέσει η εμφάνιση._
2) Το ηχείο στα σαλόνια κατά 20% είναι ηχείο και 80% έπιπλο. Οπότε πρέπει να είναι ωραίο και να ματσάρει με το χώρο (προσωπικό θέμα)._
3) Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών εμφανισιακά είναι ΓΤΠ (προσωπικό θέμα)._
Πρέπει να ανέβεις πολύ οικονομικά.

Αν ο χώρος ψυχαγωγίας δεν ικανοποιεί αισθητικά τον ιδιοκτήτη να τι χ3σw την πχοιότητα.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί.
Ούτε πρέπει κάποιος να παρεξηγηθεί με τα παραπάνω. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά θέλω, διαφορετικά γούστα, διαφορετικές προτεραιότητες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό πχ να μη αρέσουν οι επιλογές μου σε κάποιους ή να μην μου αρέσουν οι επιλογές κάποιου άλλου. Αυτό είναι το φυσιολογικό και όχι το αντίθετο.

Όποιος έχει θέμα όταν δεν αρέσουν οι επιλογές του στους άλλους, έχει θέματα γενικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.557
Ούτε πρέπει κάποιος να παρεξηγηθεί με τα παραπάνω
Αφτά πες τα στον φαλάκρα που παρεξηγείται για ψύλλου τζάμπ.

Να, τώρα όπου να'ναι θα γράψει "Παρεξηγήθηκα".

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.932
@costas EAR τι γελάς βρε συ :biggrin:

Νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός που το έχω γράψει ξεκάθαρα.

1) Δεν με ενδιαφέρει πως παίζει ένα ηχείο αν δεν μου αρέσει η εμφάνιση._
2) Το ηχείο στα σαλόνια κατά 20% είναι ηχείο και 80% έπιπλο. Οπότε πρέπει να είναι ωραίο και να ματσάρει με το χώρο (προσωπικό θέμα)._
3) Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών εμφανισιακά είναι ΓΤΠ (προσωπικό θέμα)._
Πρέπει να ανέβεις πολύ οικονομικά.

Αν ο χώρος ψυχαγωγίας δεν ικανοποιεί αισθητικά τον ιδιοκτήτη να τι χ3σw την πχοιότητα.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί.
Ούτε πρέπει κάποιος να παρεξηγηθεί με τα παραπάνω. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά θέλω, διαφορετικά γούστα, διαφορετικές προτεραιότητες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό πχ να μη αρέσουν οι επιλογές μου σε κάποιους ή να μην μου αρέσουν οι επιλογές κάποιου άλλου. Αυτό είναι το φυσιολογικό και όχι το αντίθετο.

Όποιος έχει θέμα όταν δεν αρέσουν οι επιλογές του στους άλλους, έχει θέματα γενικά.
Ανάλογα το βαθμό παρεξηγήσεως :biggrin:

View attachment 213718
Ανήκεις σε target group για μέλι...τσουκνίδας. :sneaky:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733