Διάφορα (αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα)


TGD

Μηνύματα
6.984
Reaction score
7.068
E46 Compact
Το νέο είναι F46, αλλά η μπαταρία θα ψοφίσει λόγω της ακινησίας από την καραντίνα. Ελπίζω με τον φορτιστή που αγόρασα να την σώσω... Το βάζω στην πρίζα κάθε βδομάδα, σαν ηλεκτρικό!
 




wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.359
το όπλο μέσα στο σπίτι είναι τεράστια ευθύνη....
Αυτό πες το ξανά... Κι η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων στην Ελλάδα δεν το αντιλαμβάνεται - εκτός, ίσως, από κάποιους από όσους έχουν κυνηγετικά όπλα σπίτι τους, εξαιρώ τους υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας.

Στην Κύπρο, οι έφεδροι στρατιώτες (όσοι είναι ένοπλοι) κι αξιωματικοί έχουν ένα G3/G3-A3/HK-11 στο σπίτι τους, συνοδευόμενο από γεμιστήρες, τελαμώνες με σφαίρες κτλ. ΟΚ, τα όπλα δεν είναι έμφορτα και υποχρεούνται να φυλάνε σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού το όπλο και το κλείστρο (τουλάχιστον αυτά τα δύο, ξέρω περιπτώσεις που "έλυναν" το όπλο και φύλαγαν σε διαφορετικά μέρη τη σκανδάλη, την κάνη, το κλείστρο και το όπλο), αλλά και πάλι, ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε γίνει μάρτυρες κλοπών όπλων από οικίες και, ακόμα χειρότερα, σκοτωμών στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα όπλα.

Είναι τεράστια ευθύνη να έχεις ένα όπλο σπίτι. Το χειρότερο δε είναι το γεγονός ότι ο μέσος οικογενειάρχης/νοικοκύρης δεν θέλει να τραυματίσει/σκοτώσει τον πιθανό εισβολέα, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, στην κρίσιμη στιγμή που θα "τραβήξει" το όπλο να διστάσει να πατήσει την σκανδάλη. Ο εισβολέας, όμως, είναι ήδη σε "mode επιβίωσης" και δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Οπότε, εάν δει τον νοικοκύρη να διστάζει, αυτός (ο εισβολέας) δεν θα διστάσει.

Το έγκλημα το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το thread (η ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά) μου προκαλεί αποτροπιασμό. Το μυαλό μου δυσκολεύεται να επεξεργαστεί την πληροφορία του φόνου μίας κοπέλας, 20 ετών, δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της, με σκοπό τη ληστεία. Τη ληστεία... Τι να πω...
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.108
Reaction score
30.055
Η λύση δεν είναι να έχουμε όπλο μέσα στο σπίτι. Έτσι θα προστατευθεί η γριά που τη βασανίζουν μέσα στο διαμέρισμά της; Δεν λέω να αφαιρείται το δικαίωμα στην άμυνα. Εάν τύχει και έχει κάποιος, νομίμως, όπλο στο σπίτι, και καταφέρει να αμυνθεί, μπράβο του και μεγειά του και χαρά του. Όντως υπήρξαν μερικές απαράδεκτες περιπτώσεις καταδίκης ανθρώπων που βρίσκονταν σε άμυνα, πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό περίπτωση 60ρη κάπου στην Αχαΐα, νομίζω, ο οποίος πριν κάτι χρόνια αντιμετώπισε 2-3 εισβολείς (Αλβανούς νομίζω) και κατάφερε με κουζινομάχαιρο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία -ή κάτι σημαντικό τελοσπάντων- του ενός. Ο οποίος καταδικάστηκε όσο θυμάμαι για ανθρωποκτονία. Σίγουρα έτσι η Δικαιοσύνη -και όχι ο νόμος, πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι υπάρχει και μια τρίτη συνταγματική εξουσία που επηρεάζει τα πράγματα, και δεν έφαρμόζει απλώς ένα κείμενο εν είδει τέλεσης κοινών προσθαφεραίσεων, για τις οποίες δεν θα χρειαζόμασταν και κοτζαμάν δικαστή να μας τις κάνει- φέρει μέρος της ευθύνης. Αλλά θεωρώ τέτοιες περιπτώσεις όλως μεμονωμένες. Και σίγουρα δεν επηρεάζεται από αυτές ο πόλεμος κατά της εγκληματικότητας. Δηλαδή άντε και ίσχυε μια μορφή castle law στη χώρα μας, και είχες δικαίωμα ζωής και θανάτου στον εισερχόμενο στο σπίτι σου, θα τελειώναμε; Θα ζούσε έτσι σήμερα η 20χρονη; Πέθανε, θεωρείτε, γιατί ο σύζυγός της είχε τα χέρια του δεμένα από τον νόμο;
 


Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
Τα ερωτήματα στην αρχή είναι λίγο άκυρα , το ότι όμως το κάθισμα βρέθηκε εκτός οχήματος είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αδικαιολόγητο.
Η κουλτούρα της ευθείας σπάνια συνάδει με την ασφάλεια.
Είναι εξέλιξη της κλασσικής κόντρας και από ότι φαίνεται δεν ακολουθεί κανόνες όπως ο παραδοσιακός μηχανοκίνητος αθλητισμός των rally και των αναβάσεων.
Με τέτοιες ελλείψεις δεν διανοείται να τρέξει κάνεις , αλλά και να το κάνει τρώει πόρτα στον τεχνικό έλεγχο.
Πολύ κρίμα χαζό ατύχημα με ελάχιστες επιταχύνσεις για να σκοτώσει τον οδηγό , από ένα αυτοκίνητο πιστοποιημένο για rally θα έβγαινε ατσαλακωτος
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263

Μέσω του https://drivers-vehicles.services.gov.gr/ μπορούν να κατατεθούν τα δικαιολογητικά για έκδοση αντίγραφου ή αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης.
Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, οι πολίτες μπορούν να παραλάβουν το νέο έντυπο αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή ζητώντας να τους αποσταλεί με courier για τις Περιφέρειες, όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζεται.
 








MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.642
Reaction score
9.202
Πολύ ενδιαφέρουσα δοκιμή και φανταστικό αυτοκίνητο!
Βέβαια, για εμάς τους κοινούς θνητούς, μεγαλύτερη πρακτική σημασία θα είχε η ίδια δοκιμή στο τετρακίνητο μοντέλο των 252, αντί του... θηρίου των 620 ίππων. Αν και η αίσθησή μου είναι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν παρόμοιο (ειδικά σε ελληνική άσφαλτο), απλά οι αριθμοί θα ήταν σε άλλη τάξη μεγέθους.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.149
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top