Σκέτο "Apple Music"


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Να θυμίσουμε ότι το Dolby Atmos στο Αpple Music είναι Dolby Digital+.
Είναι το “ορεκτικό”. Το “κυρίως πιάτο” θα ακολουθήσει, με αύξηση των παραγωγών σε Atmos και σε άλλα είδη, όχι μόνο στην κλασική.
 

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
θυμαμαι με τι χαρα ειχα αποκτησει τον πρωτο μου ψηφιοαναλογικο μετατροπεα, εκεινο το σκατουλακι της μεριντιαν, τον καιρο που ξεφυτρωνανε σαν μανιταρια τα ντακακια, ειχα θαμπωθει και εγω απο την υποσχομενη αναλυση. 24/192 ουαουυυ.
αν και στην σημερινη εποχη των terrabyte και σκληρων δισκων δεν αποτελει προβλημα η αποθηκευση τετοιων αρχειων αμφιβαλλω εντονως εαν μπορει καποιος με το ηχοσυστημα του να ανιχνευσει διαφορες, βασικα δεν αμφιβαλλω πλεον ειμαι σιγουρος.
Σε προσφατη συνεντευξη αναφερει ο παραγωγος Tobias Lehmann ενας εκ των ιδιοκτητων του teldex tonstudio στο βερολινο που ασχολειται με την παραγωγη κλασσικης μουσικης αλλα και μουσικης κινηματογραφου.
παραγωγοι με πολλα βραβεια και διακρισεις.
οσον αφορα τα φορμα υψηλης αναλυσης αναφερει οτι εδω και χρονια στην κλασσικη μουσικη χρησιμοποιειται ως στανταρτ 24/96. βεβαια υπαρχουν μερικες εταιρειες που θελουν και 192ΚΗz, κατι το οποιο βεβαιως προσφερουμε. Εγω προσωπικα , αυτο μπορεις ευχαριστως να το γραψεις, δεν ακουω την διαφορα. Και επισης δεν ακουω διαφορες με εναν καλο μετατροπεα και σωστη ρυθμιση ουτε και μεταξυ 48 και 96.
Αλλα οταν οι πελατες θελουν μεγαλυτερη αναλυση τοτε προσφερουμε την αναλυση αυτην, κατι που ειναι λογικο διοτι απο τεχνικης σκοπιας δεν απαιτει κατι παραπανω. Στην εποχη των σκληρων δισκων και των τερα δεν παιζει πλεον απλα κανεναν ρολο.
στην μουσικη κινηματογραφου το στανταρτ ειναι 24/48. εγινε προσπαθεια ολα αυτα τα χρονια να καθιερωθει να δουλευει κανεις στα 96 αλλα τελικα κατι τετοιο δεν ειναι πρακτικο απο τεχνικης σκοπιας.
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Στα καλά νέα της ημέρας να πούμε ότι το AirPlay μπορεί να μεταδώσει Atmos.
Οπότε με ένα iPhone πχ ή iPad μπορείς να στείλεις Dolby Atmos content από το Apple Music στον AVR ή AVP σου αρκεί να έχει και αυτός AirPlay. Γλιτώνεις μια συσκευή όπως το Apple TV 4K. Δεν χρειάζεται.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Βλέπεις αυτό


Και μετά αυτό
FB_IMG_1623223858172.jpg
FB_IMG_1623223870549.jpg


The man has no clue.
Reviewer σου λέει.... 😅
 

Μηνύματα
184
Reaction score
60
Το δυστύχημα είναι ότι τελικά παίζει μόνο σε iPhone, iPad, iMac και Apple TV. Για pc μέσω iTunes τίποτα και ούτε προβλέπεται να γίνει στο μέλλον. Οπότε μόνο με iMac βασικά για να συνδεθεί με το dac για HiRes
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.958
Reaction score
6.684
FYI με το update της 23ης Ιουλίου, πλέον και στη (non beta) Android εφαρμογή η Apple προσφέρει lossless audio.
Τώρα το πρόσεξα.

Bye bye Tidal!
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.958
Reaction score
6.684
FYI με το update της 23ης Ιουλίου, πλέον και στη (non beta) Android εφαρμογή η Apple προσφέρει lossless audio.
Τώρα το πρόσεξα.

Bye bye Tidal!
Κι εκεί που έλεγα ότι προς το παρόν "έκλεισα", μετά το λανσάρισμα του lossless στην Android εφαρμογή αλλά και την πατέντα μου για το streaming μέσω Chromecast... ΣΟΚ :o

Ανοίγω προχθές να ακούσω μουσική και παρατηρώ πως το εικονίδιο "lossless" εξαφανίζεται μόλις επιλέξεις να κάνεις stream στο Chromecast. Τυχαίο λέω; Αφού ξέρω ότι το Chromecast υποστηρίζει lossless και επίσης στο Tidal μια χαρά παρέμενε το αντίστοιχο εικονίδιο "HiFi".

Το δοκιμάζω μερικές φορές, σταθερά η ίδια συμπεριφορά. Σε streaming (μέσω Wifi) στην ίδια τη συσκευή, εμφανίζεται το lossless. Μόλις κάνεις cast, εξαφανίζεται.

Ψάχνω και βρίσκω αυτό:

Ναι μεν το Chromecast υποστηρίζει 24/96 (γι'αυτό εξάλλου δουλεύει και με το Tidal), δεν υποστηρίζει όμως... ALAC! Και επειδή η Apple φυσικά ποτέ δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα με τον κανονικό τρόπο, φαίνεται πως lossless streaming από Apple Music σε Chromecast... δεν.

Μικρό το κακό θα πει κανείς. Όταν ακούω με ακουστικά (που έχει πιο μεγάλη σημασία) θα δουλεύει το lossless και όταν ακούω από τα ηχεία, ε, σιγά μην καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ συμπιεσμένου και lossless. Αλλά για το γαμώτο... ρε γαμώτο.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Με το update σε 16.2 υπάρχει πλέον και η λειτουργία sing.
Τραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι αλλά δεν θες να ακούγεται η αγριοφωνάρα του τραγουδιστή παρά μόνο η δική σου; Εύκολο, ρυθμίζεις την ένταση μόνο της φωνής. Οσο θες, μέχρι και μηδέν. Παράλληλα τρέχουν οι στίχοι του τραγουδιού στην οθόνη σου για να μην ξεχάσεις την επόμενη στροφή. Πλάκα έχει. Karaoke.

 



Μηνύματα
2.522
Reaction score
7.325

Μπείτε https://replay.music.apple.com/ για να δείτε τα στατιστικά της χρονιάς.

Εγώ άκουσα γύρω στις 2000 ώρες φέτος. Όχι κ άσχημα για 8€ το μήνα. Φαντάσου να τα είχα αγοράσει όλα αυτά σε cd/vinyl...
 

Μηνύματα
2.522
Reaction score
7.325
Update: Μόλις έκανα τα maths και θα είχα δώσει τουλάχιστον 7.100€ αν αγόραζα ότι άκουσα το 2023. Αντ'αυτού έδωσα 96€!

Πάρτα μουσική βιομηχανία. Μου είχες πιεί το αίμα τόσα χρόνια, τώρα παίρνω την εκδίκηση μου! :fuckyou:
 






Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.234
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top