Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
23.524
Και ένα οικολογικού προβληματισμού τραγούδι για διάλειμμα :

"Time Is Ticking Out"

We better think about the things we say
We better think about the games we play
The world went round, yeah, around and round

We better think about the consequences
We better think about the global census
If time went down, yeah, if time went down

What about Chernobyl?
What about radiation?
We don't know, we don't know

What about deprivation?
Gluttony, the human nation?
For me love is all, for me love is all

Time is ticking out

Looks like we've screwed up the ozone layer
I wonder if the politicians care
The dime went down, yeah, if time went out

What about our children then?
Is there nothing left for them?
I need the oxygen, I need the oxygen

To do do do

Time is ticking out, yeah
The time is ticking out

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.600

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.988
Όλοι οι κάτοικοι εδώ στα Κιούρκα γνώριζαν οτι θα καεί η περιοχή, απλώς αρνούνταν να το σκεφτούν.

Ο αποκάτω μου, όταν του τα έχωσα υπενθυμίζοντάς του οτι μου έφερε την πυρασφάλεια επειδή έκαιγα τα κλαδέματα του χιονιού ενώ αυτός τα πέταξε στο διπλανό, μου είπε αυτολεξεί "περίμενα να έρθει ο Δήμος να μαζέψει τα (λίγα ομολογουμένως) κλαριά" και συνεχώς έλεγε οτι δεν με κάρφωσε αυτός ενώ ο βοηθός μου άκουσε τη γυναίκα του να ουρλιάζει για τον καπνό.
Να έρθει ο Δήμος στην πιό αραιοκατοικημένη, τεράστια και όλο δέντρα περιοχή της Αττικής... :rolleyes:

Όταν κάθε χρόνο τριμάρω γύρω-γύρω με κοιτάνε με "κοίτα το κορόιδο" ύφος. Να ασχοληθούν ή να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όχι βέβαια. >:(

Οι ντόπιοι είναι ακόμα χειρότεροι και τα πετάνε μακρύτερα αφού έχουν πίκαπς και τρακτέρια. Ελάχιστοι καθαρίζουν και μόνο μερικοί μερακλήδες καίνε.

Πρώτη φορά φέτος ο Δήμος έφερε τεράστιο θρυμματιστή στον επίσημο χώρο για κλαδέματα κοντά στον Σταθμό Αφιδνών λόγω των άπειρων κλαδεμάτων απ' το χιόνι. 👍 Τον Ιούλιο, αλλά απο ολότελα...
Συνήθως τα παρατούσαν μέχρι να αποφασίσει κάποιος να τα κάψει κάθε λίγα χρόνια αφού τα περισσότερα είχαν λιώσει.

Στο ρέμα του οποίου οι πευκόφυτες παρυφές σε μεγάλο βαθμό μετέφεραν τη φωτιά στην κοιλάδα που μένω κι εγώ, έβλεπα στρώματα, μπάζα, σακούλες με κλαδέματα, πράγματα που έχω γράψει κι εδώ.
Όταν φώναζα (σε αγνώστους γιατί δεν θέλω να γνωρίζω πολλλούς εδώ) με κοιτούσαν σαν ούφο.

Στην Ιπποκράτειο υπάρχουν άφθονοι κρουνοί απο την αρχή και δρόμοι παντού. Δεν έκαναν τίποτα προφανώς στη συγκεκριμένη φωτιά, αλλά σε όλη την κοιλάδα με τα άφθονα νερά έχουμε 2 κρουνούς. :roflmao:

Το μόνο σπίτι που κάηκε και δεν ήταν ξύλινο ήταν κολλητά στο ρέμα. Τα ξύλινα κάηκαν όλα εντελώς, έμεινε η πλάκα του μπετόν και σωληνώσεις.

20210807_162346.jpg

Φέτος είχα τόσο πολύ θυμώσει με τον αποκάτω που επίτηδες δεν τρίμαρα και δεν καθάρισα καλά την ανατολική πλευρά. Έχω τύψεις γι' αυτό, αλλά ευτυχώς η φωτιά έκαψε ελάχιστα εκεί γιατί είχε στείλει συνεργεία ο ιδιοκτήτης μετά τα χιόνια (μετά απο 10 χρόνια που δεν είχε ασχοληθεί καθόλου) και επίσης την σταμάτησε το δικό μου. Η φωτιά ήρθε απο ΝΔ νοτιοδυτικά.

Αν δεν είχα καθαρίσει τη δυτική πλευρά θα είχα πολύ μεγαλύτερες ζημιές. Αν όμως είχα ξανακαθαρίσει του βόρειου γείτονα (το αγόρασε πέρσι) που έφερε συνεργεία νωρίς και είχαν ξαναμεγαλώσει τα χόρτα, θα είχα πολύ λιγότερες. Κάθε χρόνο το έκανα, φέτος όχι γιατί για πρώτη φορά καθαρίστηκε και κλαδεύτηκαν οι ελιές. :cry:

Κάηκαν πάνω απο 50 κυπαρίσσια. Κουτσουπιές, σχίνα και πουρνάρια θα πετάξουν, ίσως και οι αμυγδαλιές. Οι ευκάλυπτοι δεν πήραν χαμπάρι.

Πάει το πουρναροδασάκι. 😰😰

20210806_144105.jpg

Η σπιτονοικοκυρά ήρθε κι έκανε συνεχώς τον σταυρό της που "ο θεός μας έσωσε". Κάποια στιγμή αγρίεψα και το βούλωσε αφού μου είπε υποτιμητικά "ξέρω οτι δεν πιστεύεις". Της έδωσα 5 νοίκια για να μην την ξαναδώ σύντομα.
Προς τιμή της αρνήθηκε κατηγορηματικά να μοιραστούμε τα έξοδα αποκατάστασης. Επέμεινα 3 φορές, αρκεί.

Η ασφαλιστική θα πληρώσει το τμήμα της ύδρευσης που αφορά το οίκημα. 😍 Είναι σχεδόν το ένα τρίτο των ζημιών.

Ήρθα χθες και το απόγευμα επέστρεψε το ρεύμα! Είμαστε σφραγισμένοι στα A/Cs, αλλά κοιμήθηκα στο σπιτάκι μουυυυ! 💛💚
Πλύναμε βεράντες και μετά κόπηκε το νερό μα ευτυχώς υπάρχει μπάκαπ δεξαμενάκι ενός κυβικού με πιεστικό για το σπίτι.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευγενικές προσφορές σας! Με συγκινήσατε! ❤
Δεκάδες, χωρίς υπερβολή.

Last edited:

Reaction score
3.181
Όλοι οι κάτοικοι εδώ στα Κιούρκα γνώριζαν οτι θα καεί η περιοχή, απλώς αρνούνταν να το σκεφτούν.

Ο αποκάτω μου, όταν του τα έχωσα υπενθυμίζοντάς του οτι μου έφερε την πυρασφάλεια επειδή έκαιγα τα κλαδέματα του χιονιού ενώ αυτός τα πέταξε στο διπλανό, μου είπε αυτολεξεί "περίμενα να έρθει ο Δήμος να μαζέψει τα (λίγα ομολογουμένως) κλαριά" και συνεχώς έλεγε οτι δεν με κάρφωσε αυτός ενώ ο βοηθός μου άκουσε τη γυναίκα του να ουρλιάζει για τον καπνό.
Να έρθει ο Δήμος στην πιό αραιοκατοικημένη, τεράστια και όλο δέντρα περιοχή της Αττικής... :rolleyes:

Όταν κάθε χρόνο τριμάρω γύρω-γύρω με κοιτάνε με "κοίτα το κορόιδο" ύφος. Να ασχοληθούν ή να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όχι βέβαια. >:(

Οι ντόπιοι είναι ακόμα χειρότεροι και τα πετάνε μακρύτερα αφού έχουν πίκαπς και τρακτέρια. Ελάχιστοι καθαρίζουν και μόνο μερικοί μερακλήδες καίνε.

Πρώτη φορά φέτος ο Δήμος έφερε τεράστιο θρυμματιστή στον επίσημο χώρο για κλαδέματα κοντά στον Σταθμό Αφιδνών λόγω των άπειρων κλαδεμάτων απ' το χιόνι. 👍 Τον Ιούλιο, αλλά απο ολότελα...
Συνήθως τα παρατούσαν μέχρι να αποφασίσει κάποιος να τα κάψει κάθε λίγα χρόνια αφού τα περισσότερα είχαν λιώσει.

Στο ρέμα του οποίου οι πευκόφυτες παρυφές σε μεγάλο βαθμό μετέφεραν τη φωτιά στην κοιλάδα που μένω κι εγώ, έβλεπα στρώματα, μπάζα, σακούλες με κλαδέματα, πράγματα που έχω γράψει κι εδώ.
Όταν φώναζα (σε αγνώστους γιατί δεν θέλω να γνωρίζω πολλλούς εδώ) με κοιτούσαν σαν ούφο.

Στην Ιπποκράτειο υπάρχουν άφθονοι κρουνοί απο την αρχή και δρόμοι παντού. Δεν έκαναν τίποτα προφανώς στη συγκεκριμένη φωτιά, αλλά σε όλη την κοιλάδα με τα άφθονα νερά έχουμε 2 κρουνούς. :roflmao:

Το μόνο σπίτι που κάηκε και δεν ήταν ξύλινο ήταν κολλητά στο ρέμα. Τα ξύλινα κάηκαν όλα εντελώς, έμεινε η πλάκα του μπετόν και σωληνώσεις.

View attachment 220312

Φέτος είχα τόσο πολύ θυμώσει με τον αποκάτω που επίτηδες δεν τρίμαρα και δεν καθάρισα καλά την ανατολική πλευρά. Έχω τύψεις γι' αυτό, αλλά ευτυχώς η φωτιά έκαψε ελάχιστα εκεί γιατί είχε στείλει συνεργεία ο ιδιοκτήτης μετά τα χιόνια (μετά απο 10 χρόνια που δεν είχε ασχοληθεί καθόλου) και επίσης την σταμάτησε το δικό μου. Η φωτιά ήρθε απο ΝΔ.

Αν δεν είχα καθαρίσει τη δυτική πλευρά θα είχα πολύ μεγαλύτερες ζημιές. Αν όμως είχα ξανακαθαρίσει του βόρειου γείτονα (το αγόρασε πέρσι) που έφερε συνεργεία νωρίς και είχαν ξαναμεγαλώσει τα χόρτα, θα είχα πολύ λιγότερες. Κάθε χρόνο το έκανα, φέτος όχι γιατί για πρώτη φορά καθαρίστηκε και κλαδεύτηκαν οι ελιές. :cry:

Κάηκαν πάνω απο 50 κυπαρίσσια. Κουτσουπιές, σχίνα και πουρνάρια θα πετάξουν, ίσως και οι αμυγδαλιές. Οι ευκάλυπτοι δεν πήραν χαμπάρι.

Πάει το πουρναροδασάκι. 😰😰

View attachment 220313

Η σπιτονοικοκυρά ήρθε κι έκανε συνεχώς τον σταυρό της που "ο θεός μας έσωσε". Κάποια στιγμή αγρίεψα και το βούλωσε αφού μου είπε υποτιμητικά "ξέρω οτι δεν πιστεύεις". Της έδωσα 5 νοίκια για να μην την ξαναδώ σύντομα.
Προς τιμή της αρνήθηκε κατηγορηματικά να μοιραστούμε τα έξοδα αποκατάστασης. Επέμεινα 3 φορές, αρκεί.

Η ασφαλιστική θα πληρώσει το τμήμα της ύδρευσης που αφορά το οίκημα. 😍 Είναι σχεδόν το ένα τρίτο των ζημιών.

Ήρθα χθες και το απόγευμα επέστρεψε το ρεύμα! Είμαστε σφραγισμένοι στα A/Cs, αλλά κοιμήθηκα στο σπιτάκι μουυυυ! 💛💚
Πλύναμε βεράντες και μετά κόπηκε το νερό μα ευτυχώς υπάρχει μπάκαπ δεξαμενάκι ενός κυβικού με πιεστικό για το σπίτι.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευγενικές προσφορές σας! Με συγκινήσατε! ❤
Δεκάδες, χωρίς υπερβολή.
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!!
Το πονάς το σπιτι αυτό κι ας είναι με ενοίκιο.
Μια επισήμανση σε αυτό που λες : Η φωτιά ήρθε απο ΝΔ.
Δε νομίζω να εννοείς τη νέα Δημοκρατία γιατί προστάτεψαν τα πάντα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.988
Είμαι ράκος. Πονάω ολόκληρος παντού και σέρνομαι απο δουλειά σε δουλειά. Νυστάζω συνεχώς αλλά δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν είναι βράδυ και ξυπνάω χάραμα μετά απο 4-5 ώρες ύπνου. :confused:

Χθες το βράδυ φέραμε το τελευταίο σκλάκι. Στις 10 εμφανίστηκε κι ο Yoda, ο συλλέκτης θηλυκών, με κολλάρο που του φόρεσε η πυροσβεστίτσα που τον μάζεψε. 😍 Έφαγε κιόλας.

Ο Τάκης που μου κάνει τις υδραυλικοπιεστικοηλεκτροποτιστικοδουλειές ήρθε την Κυριακή να φτιάξει τα βασικά ώστε να έχω νερό όταν έρθει, ήρθε πάλι χθες να μετρήσουμε, καθυστέρησε τις διακοπές του για να τελειώσουμε. :hi::hi:

Ο Χρήστος που έχει μαγαζί με τέτοια στον Άγιο Στέφανο φρόντισε να έχω αύριο όλα τα υλικά στο σπίτι για ν΄αρχίσουμε δουλειά! :hi:

Ο Ζούρας ο βοηθός μου έκοψε ήδη τα μισά καμένα. Τον είδα χθες και τρόμαξα, σαν ανθρακωρύχος. :hi:

Ο δεξαμενάς έφερε τις 2 των 5000 λίτρων μέσα σε 4 ώρες απο το τηλέφωνό μου!

Μια επισήμανση σε αυτό που λες : Η φωτιά ήρθε απο ΝΔ.
Δε νομίζω να εννοείς τη νέα Δημοκρατία γιατί προστάτεψαν τα πάντα.
Νοτιοδυτικά.

Κατοικώ στο σπίτι 13 χρόνια και τον κήπο τον έφτιαξα εγώ, και βέβαια το αισθάνομαι δικό μου.
Η ιδιοκτήτρια δεν έμεινε ποτέ εδώ και δεν ξέρει ούτε τη διαρρύθμιση, πόσο μάλλον τα του κήπου.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.274
Τα ξύλινα κάηκαν όλα εντελώς, έμεινε η πλάκα του μπετόν και σωληνώσεις.
Εννοείς τα ξύλινα προκάτ ή αυτά που είναι με κορμούς; Ή και τα δύο;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.988
Εννοείς τα προκάτ ή αυτά που είναι με κορμούς; Ή και τα δύο;
Δεν έχει προκάτ εδώ, έχει "Φινλανδικές", ρώσικες, σουηδικές τι σκ@τά είναι, μπούρδες στο πευκοδάσος.
Ένας πριν χρόνια μου έλεγε οτι το δικό του είναι άφλεκτο. :roflmao:

alexis

Reaction score
33.274
Δεν έχει προκάτ εδώ, "Φινλανδικές", ρώσικες, σουηδικές τι σκ@τά είναι, μπούρδες στο πευκοδάσος.
Ένας πριν χρόνια μου έλεγε οτι το δικό του είναι άφλεκτο. :roflmao:
Μάλιστα.
Δεν νομίζω να του το πούλησαν για άφλεκτο. Είναι βλάκας αν το αγόρασε ως τέτοιο. Αυτό που λένε είναι ότι έχει κάποιες επιστρώσεις για να μην πάρει εύκολα φωτιά 🔥. Όχι ότι δεν θα πάρει, πόσο μάλιστα σε τέτοιες πυρκαγιές.

Λυπάμαι τον κατασκευαστή, τι έχει να ακούσει.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.842
Είναι άφλεκτο αν ξεχάσεις το αερόθερμο ανοιχτό, όχι με πυρκαγιά που λιώνει τα σίδερα μέσα στο μπετό!

Πάντως πουλήθηκαν πολλά ξύλινα προκάτ πριν 20 χρόνια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.243
Μπράβο ρε ζιζικ, θα το συνεφέρεις το πράμα όλο σε μια βδομάδα, τέλεια!

Εσείς όλοι που βρίσκεστε εκεί μέσα στα δέντρα, ο κίνδυνος της φωτιάς είναι σημαντικός κάθε καλοκαιρινή σαιζόν, και θα πρέπει ο καθένας να κάνει το κουμάντο του, μερακλιδικα, κι όποιος δε το κάνει να τρώει μια μερακλιδικη καταγγελία στο δασαρχείο.

Σε μας, που εντάξει, καμιά σχέση με τη δική σας περιοχή, στα 2 πάνω σπίτια (που δε κατοικουνται, απούλητα, έχουν μείνει στον εργολάβο) άμα δε στείλει άνθρωπο να καθαρίσει από τα ξερά χόρτα στην αρχή της σαιζόν τον ατελείωτο κήπο που βρίσκεται μπροστά στο κάθε σπίτι, λαμβάνει ένα προειδοποιητικο απειλητικό μήνυμα για καταγγελία εντός 3 ημερών. Να δεις για πότε το περιποιείται...

alexis

Reaction score
33.274
Είναι άφλεκτο αν ξεχάσεις το αερόθερμο ανοιχτό, όχι με πυρκαγιά που λιώνει τα σίδερα μέσα στο μπετό!

Πάντως πουλήθηκαν πολλά ξύλινα προκάτ πριν 20 χρόνια.
Και ακόμα πωλούνται. Το σπίτι δεν έχει πρόβλημα. Ο χώρος που το βάζουμε δεν κάνει για το σπίτι.

Σε οτιδήποτε αγοράζουμε, αν ακολουθούμαι οδηγίες και προδιαγραφές δεν έχουμε πρόβλημα.

Αν κάνουμε του κεφαλιού μας, θα έχουμε.

gid

Reaction score
10.297
Σε μας, που εντάξει, καμιά σχέση με τη δική σας περιοχή, στα 2 πάνω σπίτια (που δε κατοικουνται, απούλητα, έχουν μείνει στον εργολάβο) άμα δε στείλει άνθρωπο να καθαρίσει από τα ξερά χόρτα στην αρχή της σαιζόν τον ατελείωτο κήπο που βρίσκεται μπροστά στο κάθε σπίτι, λαμβάνει ένα προειδοποιητικο απειλητικό μήνυμα για καταγγελία εντός 3 ημερών. Να δεις για πότε το περιποιείται...
Γνωρίζεις περίπτωση άλλου ιδιοκτήτη που ΔΕΝ καθαρίζει και όντως αντιμετωπίζει συνέπειες μετά από καταγγελία; Τι συνέπειες;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.988
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος απο το νόμο να καθαρίσει το οικόπεδό του. Μόνο τις άκρες δίπλα στον δρόμο.
Θα ήταν παράλογο, και το λέω εγώ που οι γύρω δεν πατάνε ποτέ.

Απο αυτόν που αγόρασε το 14 στρεμμάτων πίσω μου, το βορινό, πέρσι:
Πως ειναι η κατασταση..;
Δεν μου παει να ανεβω καν
Δεν ξερω αν θα ξανα ερθω και ποτέ
Θα με στεναχωρησει πολυ
Το πήρε φθηνά μεν, αλλά τον λυπάμαι γιατί είχε όνειρα.

Last edited:

alexis

Reaction score
33.274
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος απο το νόμο να καθαρίσει το οικόπεδό του. Μόνο τις άκρες δίπλα στον δρόμο.
Νομίζω ισχύει το αντίθετο. Έχω διαβάσει σχετικά αλλά δεν το έχω πρόχειρο. Μάλιστα υπάρχει και πρόστιμο από το Δήμο. Αν και όταν το στείλει βέβαια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.243
Γνωρίζεις περίπτωση άλλου ιδιοκτήτη που ΔΕΝ καθαρίζει και όντως αντιμετωπίζει συνέπειες μετά από καταγγελία; Τι συνέπειες;
Ναι, έγινε καταγγελία σε έναν δίπλα κι έφαγε πρόστιμο 1,5 χιλιαρικο στο τέλος, και έτρεχε και σε δικαστήριο, αυτό μάθαμε από στόμα σε στόμα, ξέρεις..

Δεν ξέρω λεπτομέρειες και μόλις τώρα έψαξα στα γρήγορα βρήκα αυτά

"Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα»."

Σας το λέω σίγουρα, τρώει μήνυση, αν κάνεις καταγγελία στο δασαρχείο.
Ο διπλανός είναι μεγάλος εργολάβος, όταν του λέω θα καλέσω δασαρχείο τρέχει να τα κάνει άμεσα.

Αν λείπει από το σπίτι, αναλαμβάνει ο δήμος να τα καθαρίσει, μπαίνουν μέσα συνεργεία και τα φτιάχνουν, και μετά του χρεώνουν τη λυπητερη, το κόστος των συνεργείων, συν το πρόστιμο. Γίνεται μήνυση αυτεοαγγελτα, γίνεται δικάσιμος, πάει με δικηγόρο σε δικαστήριο, πληρώνει κι εκεί έξοδα..

Καντε καταγγελία. Η εξέλιξη είναι βέβαιη. Αυτοί στο δασαρχείο δεν είναι μαλακες, ούτε βαριούνται να ασχοληθούν, χαίρονται να τους τα λες, τρέχουν.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.988
Νομίζω ισχύει το αντίθετο. Έχω διαβάσει σχετικά αλλά δεν το έχω πρόχειρο. Μάλιστα υπάρχει και πρόστιμο από το Δήμο. Αν και όταν το στείλει βέβαια.
Μόνο τα εντός σχεδίου ή οικισμού.
τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.310
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale