Bose 301 IV (μετρήσεις)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
έκατσε μια αγγελία από έναν γνωστό.....και συζητούσαμε για πόσο να τα δώσει κλπ κλπ

και μπήκα στον πειρασμό να ψάξω να βρω μετρήσεις....ως παλαιότερος κάτοχος κιόλας δεν είχα ασχοληθεί ποτέ από περιέργεια

καλέ....τέλεια μετράνε τα σαπάκια!! :party:

1632911067990.png

1632911086390.png

1632911098861.png

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.078
Έζησα για μερικά χρόνια με τέτοια στο πανεπιστήμιο, και Harman ενισχυτή. Μια χαρά 🥰
Παίζουν ακόμα, στο σπίτι του κουμπάρου.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
κ εγώ τα ίδια φοιτητής….κ εγώ στον κουμπάρο μου τα φόρτωσα :roflmao: κ μπαίνω στον πειρασμό να τα ξαναγορασω για το μαγαζι:party:

K

kimon

Guest
Αφού ήταν τόσο "τέλεια" , τότε γιατί καταργήθηκαν; (όπως και τα υπόλοιπα της σειράς). 🤔

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Γιατί τα ορέγονταν οι κουμπάροι των ιδιοκτητών;
Αμφότεροι δεν πολυσυμπαθουν τους κουμπάρους τους πάντως για να τους έχουν δώσει τα συγκεκριμένα ηχεία !

Πλακιτσα κάνω με bose μεγαλώσαμε (και με ψοράλ)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Αμφότεροι δεν πολυσυμπαθουν τους κουμπάρους τους πάντως για να τους έχουν δώσει τα συγκεκριμένα ηχεία !

Πλακιτσα κάνω με bose μεγαλώσαμε (και με ψοράλ)
είναι το μοναδικό παθητικό ηχείο που σε ενημερώνει όταν το παρακάνεις

ειδικά το βράδυ....
πετάει ''σπίθες'' από τα bass reflex :biggrin:

δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που άναψαν και xestika πάνω μου :roflmao:

ika

News
Reaction score
16.496
Και τα παλιά μου (άλλη μάρκα όμως) ο κουμπάρος τα πήρε.
Τι παίζει τελικά;
Για τον κουμπάρο και την κουμπάρα ξέραμε, όχι για τον κουμπάρο και τα ηχεία....

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.031
Τι παίζει τελικά;
Ε, πάλι καλά να λες λοιπόν!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.272
Τι παίζει τελικά;

Ερώτηση, τα ηχεία στον κουμπάρο τα έδωσε ο ίδιος ο κάτοχός τους ή η σύζυγός του (τουτέστιν, η κουμπάρα) για να τα ξεφορτωθεί; Το οποίο βέβαια οδηγεί στο ερώτημα, από πού κι ως πού τέτοιες δοσοληψίες ο κουμπάρος με την κουμπάρα.

ika

News
Reaction score
16.496
Ερώτηση, τα ηχεία στον κουμπάρο τα έδωσε ο ίδιος ο κάτοχός τους ή η σύζυγός του (τουτέστιν, η κουμπάρα) για να τα ξεφορτωθεί; Το οποίο βέβαια οδηγεί στο ερώτημα, από πού κι ως πού τέτοιες δοσοληψίες ο κουμπάρος με την κουμπάρα.
Όταν πήρα τα καινούργια και πριν αποφασίσω τι θα κάνω με τα παλιά, μου είπε ότι τα θέλει εκείνος.
Δηλαδή αποφάσισε ο κουμπάρος για μένα.
Η κουμπάρες ήταν αμέτοχες. Φαινομενικά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Αφού ήταν τόσο "τέλεια" , τότε γιατί καταργήθηκαν; (όπως και τα υπόλοιπα της σειράς).
Μια καλή απόκριση επί του άξονα δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά τέλος πάντων, απ' όσο θυμάμαι, μετά η Bose έριξε το βάρος στα επαγγελματικά (που έπαιζαν πραγματικά καλά). Θυμάμαι ένα μπαράκι στη Σκιάθο γύρω στο 1985 - ίσως και αργότερα, που είχα πάθει σοκ, με δορυφόρους και sub.

K

kimon

Guest
Αρκετά παίξατε τις κουμπάρες! :roflmao:
Η ερώτηση μου ήταν μάλλον ρητορική. Για ποιά απόκριση επί του άξονα μιλάμε, όταν το ηχείο έχει το τουήτερ τοποθετημένο σε διαφορετική (συνεχόμενη πάντως με την του γούφερ) πρισματική πλευρά, πληροφορίες για το που σημαδεύει το μικρόφωνο δεν δίνονται, ενώ το ηχείο είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε ο ακροατής να ακούει από το τουήτερ κυρίως ανακλώμενο (και ρυθμιζόμενο μέσω πτερυγίου) ήχο (για να βγάζουν αφρούς κάποιοι).
Το πιο ύποπτο σημείο πάντως είναι ότι η "estimated in a room " απόκριση είναι τέλεια (και με την καταβόθρα μεταξύ 2-3 Κχερτζ εξαφανισμένη). Πώς όμως το στιμαίρνει κάτι τέτοιο ο μάγκας δοκιμαστής, απαξιοί να μας το εξηγήση.

Reaction score
1.276
Έχω τα series ΙΙ στο σπίτι στο Χαλάνδρι. Είναι τοποθετημένα όπως ορίζει ο κατασκευαστής.
Παίζουν ΤΕΛΕΙΑ για τα χρήματα που έδωσα ( 150 € άριστο ζευγάρι )
Αν βρώ ακόμα ένα ζευγάρι θα το ξανα αγοράσω !

Reaction score
12.524
Κι εγώ πάντως, ό,τι βαριέμαι το πασάρω στις αδερφές μου,άρα την επόμενη φουρνιά θα τη χαρεί και ο γαμπρός μου!!

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Αρκετά παίξατε τις κουμπάρες! :roflmao:
Η ερώτηση μου ήταν μάλλον ρητορική. Για ποιά απόκριση επί του άξονα μιλάμε, όταν το ηχείο έχει το τουήτερ τοποθετημένο σε διαφορετική (συνεχόμενη πάντως με την του γούφερ) πρισματική πλευρά, πληροφορίες για το που σημαδεύει το μικρόφωνο δεν δίνονται, ενώ το ηχείο είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε ο ακροατής να ακούει από το τουήτερ κυρίως ανακλώμενο (και ρυθμιζόμενο μέσω πτερυγίου) ήχο (για να βγάζουν αφρούς κάποιοι).
Το πιο ύποπτο σημείο πάντως είναι ότι η "estimated in a room " απόκριση είναι τέλεια (και με την καταβόθρα μεταξύ 2-3 Κχερτζ εξαφανισμένη). Πώς όμως το στιμαίρνει κάτι τέτοιο ο μάγκας δοκιμαστής, απαξιοί να μας το εξηγήση.
Ο άξονας που ορίζεται από την bose είναι η ακμή που βλέπεις μεταξύ τουίτερ και γούφερ
οπότε εκείνη μέτρησε και εκείνη είναι και η σωστή για να στοχεύει τον ακροατή σύμφωνα με τον κατασκευαστή

η καταβόθρα βγαίνει λόγω άκυρης θέσης μέτρησης....παραδοσιακής on axis...το γράφει άλλωστε

και για να σε τρελάνω και λίγο....

1987 κατά γράμμα-Harman

bose 901 :roflmao:

1632935918812.png

όπως είπε και ο Κόγιας....φυσικά και μια απόκριση από μόνη της δεν σημαίνει κάτι....αλλά είναι ένα καλό σημάδι αξιοπρεπούς απόδοσης για μια τόση φτηνιάρικη κατασκευή...
με μηδενικό κρος(πυκνωτής στο γούφερ και αντίσταση σε σειρά με τουίτερ και τα καλώδια με περιέλιξη γύρω από τους πόλους των μονάδων...που βασικά ποια καλώδια? σαν καλάι ήταν :roflmao:) ..... σε μια εποχή που κάποιοι τα έσκαγαν χοντρά για ρεντέκο και λάμπες

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab