- Μηνύματα
- 82.003
- Reaction score
- 107.226
Ευτυχώς κοιμάται ο Μάρκου γιατί κάτι θα έβρισκε να πει για τα πεϊνιρλί της Δροσιάς!
Το Rib eye δεν είναι χωρίς κόκκαλο;Rib eye 1 κιλο αργης ωριμανσης 40 με 60 ημερων
Τι είδους μαγικό είναι πάλι αυτό? Μακαρόνια έβρασες, ταλιατέλες βγήκαν?
Μία μικρή αναδρομή του πεϊνιρλί στη Δροσιά:Για πες λεπτομέρειες
Μια ολιά λαδι το ήθελεΦασολάκια θκάμ από το μπαξέ, μιλάμε είναι πεντανόστιμα!View attachment 228838
Τα τελευταια χρονια πηγαινω Τεχλικιδη. Μου αρεσει το παρακμιακο περιβαλλον του ξενοδοχειου.Μία μικρή αναδρομή του πεϊνιρλί στη Δροσιά:
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ένας μικρός αριθμός Ποντίων εγκαταστάθηκε στη Δροσιά. Άνοιξαν φούρνους και μπακάλικα που επισκέπτονταν Πόντιοι από άλλες περιοχές της Αθήνας. Σιγά-σιγά άρχισαν να ανακαλύπτουν τις ποντιακές γεύσεις κι άλλοι Αθηναίοι. Το πεϊνιρλί είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του.
Μετά τον Β'ΠΠ η Δροσιά έγινε εκδρομικός προορισμός στο Λεκανοπέδιο και με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν τα πρώτα εστιατόρια ως αναβάθμιση των "μπακαλοταβερνών". Το μεγάλο "μπαμ" έγινε στα 70s με πρωτεργάτες τον Ελευθεριάδη και τον Τεχλικίδη. Ο καθένας είχε φανατικούς πελάτες που τσακώνονταν για το ποιος είναι καλύτερος.
Οι πιο ψαγμένοι επέλεγαν τον Θέμη που ποτέ δεν απέκτησε τη φήμη των άλλων δύο αλλά το πεϊνιρλί του ήταν για πολλούς το καλύτερο.
Σήμερα υπάρχουν ακόμα και τα τρία καταστήματα. Ο Ελευθεριάδης είναι πιο old school, ο Τεχλικίδης έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία πιάτων και πιο ωραίο χώρο, ενώ ο Θέμης είναι ταξίδι στο παρελθόν.
Πηγαίνουμε στον Τεχλικίδη γιατί δεν τρώνε όλοι πεϊνιρλί και οι εναλλακτικές προτάσεις είναι ποιοτικές.
Μιας και αναφερθηκε, το καλυτερο πεινιρλι που τρωγαμε (με πηγαινε ο πατερας μου) εποχη 1978-1985 ηταν στο Στεκι Του Χατζη στο Πασαλιμανι.Μία μικρή αναδρομή του πεϊνιρλί στη Δροσιά:
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ένας μικρός αριθμός Ποντίων εγκαταστάθηκε στη Δροσιά. Άνοιξαν φούρνους και μπακάλικα που επισκέπτονταν Πόντιοι από άλλες περιοχές της Αθήνας. Σιγά-σιγά άρχισαν να ανακαλύπτουν τις ποντιακές γεύσεις κι άλλοι Αθηναίοι. Το πεϊνιρλί είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του.
Μετά τον Β'ΠΠ η Δροσιά έγινε εκδρομικός προορισμός στο Λεκανοπέδιο και με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν τα πρώτα εστιατόρια ως αναβάθμιση των "μπακαλοταβερνών". Το μεγάλο "μπαμ" έγινε στα 70s με πρωτεργάτες τον Ελευθεριάδη και τον Τεχλικίδη. Ο καθένας είχε φανατικούς πελάτες που τσακώνονταν για το ποιος είναι καλύτερος.
Οι πιο ψαγμένοι επέλεγαν τον Θέμη που ποτέ δεν απέκτησε τη φήμη των άλλων δύο αλλά το πεϊνιρλί του ήταν για πολλούς το καλύτερο.
Σήμερα υπάρχουν ακόμα και τα τρία καταστήματα. Ο Ελευθεριάδης είναι πιο old school, ο Τεχλικίδης έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία πιάτων και πιο ωραίο χώρο, ενώ ο Θέμης είναι ταξίδι στο παρελθόν.
Πηγαίνουμε στον Τεχλικίδη γιατί δεν τρώνε όλοι πεϊνιρλί και οι εναλλακτικές προτάσεις είναι ποιοτικές.
Πρέπει να ήταν Bavette, τ αγαπημένα μου δηλαδή!Τι είδους μαγικό είναι πάλι αυτό? Μακαρόνια έβρασες, ταλιατέλες βγήκαν?
Πω πω…τι είσαι εσυ βρε!Μία μικρή αναδρομή του πεϊνιρλί στη Δροσιά:
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ένας μικρός αριθμός Ποντίων εγκαταστάθηκε στη Δροσιά. Άνοιξαν φούρνους και μπακάλικα που επισκέπτονταν Πόντιοι από άλλες περιοχές της Αθήνας. Σιγά-σιγά άρχισαν να ανακαλύπτουν τις ποντιακές γεύσεις κι άλλοι Αθηναίοι. Το πεϊνιρλί είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του.
Μετά τον Β'ΠΠ η Δροσιά έγινε εκδρομικός προορισμός στο Λεκανοπέδιο και με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν τα πρώτα εστιατόρια ως αναβάθμιση των "μπακαλοταβερνών". Το μεγάλο "μπαμ" έγινε στα 70s με πρωτεργάτες τον Ελευθεριάδη και τον Τεχλικίδη. Ο καθένας είχε φανατικούς πελάτες που τσακώνονταν για το ποιος είναι καλύτερος.
Οι πιο ψαγμένοι επέλεγαν τον Θέμη που ποτέ δεν απέκτησε τη φήμη των άλλων δύο αλλά το πεϊνιρλί του ήταν για πολλούς το καλύτερο.
Σήμερα υπάρχουν ακόμα και τα τρία καταστήματα. Ο Ελευθεριάδης είναι πιο old school, ο Τεχλικίδης έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία πιάτων και πιο ωραίο χώρο, ενώ ο Θέμης είναι ταξίδι στο παρελθόν.
Πηγαίνουμε στον Τεχλικίδη γιατί δεν τρώνε όλοι πεϊνιρλί και οι εναλλακτικές προτάσεις είναι ποιοτικές.
Αν θυμίζει λέει...? Πάμπολλες φορές είχαμε πάει.στο Στεκι Του Χατζη στο Πασαλιμανι
καμία σχέση με το παραδοσιακό.πεινιρλι
- η σύνδεση στον πίνακα έφταιγε , ήταν σε λάθος φάση . . . και μετά σου λένε πως τα καλώδια δεν ακούγονταιΤι είδους μαγικό είναι πάλι αυτό? Μακαρόνια έβρασες, ταλιατέλες βγήκαν?