Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.345
Γαλατόπιτα, μόλις βγήκε, λίγο να κρυώσει και θα τη εξαφανίσω :) View attachment 234607

Χρήστο, επ' ευκαιρία, δοκίμασα χθες για πρώτη (και τελευταία) φορά μπατζίνα, μετά από παρότρυνση των ντόπιων (Καρδίτσα) σε μαγαζί της αρεσκείας τους.

Χάλια υφή, έντονη λιπαρότητα, αόριστη γεύση, ενοχλητική επίγευση.

Το έξτρα ήταν ότι μου την έφεραν κρύα... Οπότε έχασε το 50% πριν καν δοκιμάσω.

Κριτική μιας πρότασης:

Πώς μπορείς να πετύχεις το χειρότερο αποτέλεσμα με συνδυασμό καλών υλικών.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.651
Καρδίτσα στη ζύμη βάζουν και κολοκύθα εκτός από αλεύρι, εμείς εδώ στη Λάρσα κολοκύθα δεν βάζουμε.
Γενικά πάντως η μπατζίνα δεν αρέσει, βγαίνει έντονα η γεύση της φέτας, άμα τώρα είναι από αυτές τις αλμυρές βαριές που φτιάχνουν οι παραγωγοί, κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πχιο δυσάρεστο.

Reaction score
1.137
Καρδίτσα στη ζύμη βάζουν και κολοκύθα εκτός από αλεύρι, εμείς εδώ στη Λάρσα κολοκύθα δεν βάζουμε.
Γενικά πάντως η μπατζίνα δεν αρέσει, βγαίνει έντονα η γεύση της φέτας, άμα τώρα είναι από αυτές τις αλμυρές βαριές που φτιάχνουν οι παραγωγοί, κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πχιο δυσάρεστο.
Μαμαλιγκα την λεν πιο νότια:

"Θα κάνω ζημιές"

Reaction score
29.515
Εδώ έπαιξε πικάνια στον φούρνο , δεν πρόλαβα όχι να φωτογραφήσω , ούτε να φάω μην σας πω.
Ενα κομμάτι , μεγάλο σχετικά πρόλαβα , κι αυτό με το ζόρι.
Οσο εγώ το ψιλόκοβα , και έβαζα ζουμί επάνω τόσο ο ανηψιός το καταβρόχθιζε το υπόλοιπο , με κάτι δαγκωνιές σαν του TREX.
5 άτομα , (η Μιχαέλα δεν μετράει ,τρώει σαν πουλί) 1,800 κρέας δεν έμεινε ούτε δείγμα.

Reaction score
29.515
Εδώ έπαιξε πικάνια στον φούρνο , δεν πρόλαβα όχι να φωτογραφήσω , ούτε να φάω μην σας πω.
Ενα κομμάτι , μεγάλο σχετικά πρόλαβα , κι αυτό με το ζόρι.
Οσο εγώ το ψιλόκοβα , και έβαζα ζουμί επάνω τόσο ο ανηψιός το καταβρόχθιζε το υπόλοιπο , με κάτι δαγκωνιές σαν του TREX.
5 άτομα , (η Μιχαέλα δεν μετράει ,τρώει σαν πουλί) 1,800 κρέας δεν έμεινε ούτε δείγμα.
Ξέχασα να αναφέρω ότι επάνω στην πικάνια είχα βάλει βούτυρο με σκόρδο meggle .
Αλλη εμπειρία γεύσης.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.043
Πάμε για ένα "Χριστουγεννιάτικο" recap :D

IMG_20211227_165953.jpg IMG_20211227_171038.jpg IMG_20211227_171044.jpg

Ταλαγάνι με βαλσάμικο, cranberry, κολοκυθόσπορο και κάτι άλλα συν βρώσιμα λουλουδάκια :D
Σουτζουκάκια τυλιγμένα με φύλλο πιπεριάς και spicy σως.
Κλασική χοιρινή μπριζολίτσα.

Όλα σωστά εκτελεσμένα, νόστιμα και σε τιμές value for money.
Ίσως το καλύτερο φαγητό στο Πήλιο, δίχως αμφιβολία στο top 3.

"Η Συνάντηση" στον Κισσό.

Το look της μοιάζει με κλασική χωριάτικη ταβέρνα... αλλά η Σεφ είπε να βάλει την δημιουργικότητα της και να αναγεννήσει έτσι διάφορα παραδοσιακά κατά τα άλλα πιάτα.

IMG_20211228_002714.jpg

Σουφλέ σοκολάτας μετά το ποτάκι στο Αερικό στην Μακρυνίτσα.
Ωραίος χώρος, ωραία ποτά, καλά γλυκάκια, υπέροχη θέα.
IMG_20211229_164407.jpg
Τα υπόλοιπα δεν τα έβγαλα... μάλλον γιατί πείναγα πάρα πολύ :D
Σαλάτα με μαρούλι, λόλα, μπέικον, καλαμπόκι και σως μουστάρδας, δροσιστική όπως πρέπει και εύκολη για περίεργους σαν εμένα που δεν τα πάνε καλά με τις... πρασινάδες :D
Τα άλλα πιάτα ήταν λιγκουίνι με κομμάτια μόσχου, και σάλτσα παρμεζάνας με λίγη κρέμα γάλακτος.
Γεύση σαν παραδοσιακό ραγού θα έλεγα, αρκετά καλό και χορταστικό.
Γενικότερα είχε ωραίο φαγητό το εν λόγω μαγαζί, συστήνεται ανεπιφύλακτα.
"Κρίτσα" στην Πορταριά Πηλίου.

IMG_20211229_223921.jpg IMG_20211229_223924.jpg
Σουφλέ σοκολάτας (πρωτοτύπησε πάλι η κοπέλα μου, όχι ότι εγω δεν θα διάλεγα το ίδιο άλλη στιγμή της ημέρας :D ), και καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια.
Πολύ καλά και τα 2, καθώς και τα άλλα γλυκά που δοκιμάσαμε αλλά... δεν φωτογράφισα ο φαγάνας.
"Ο Αλχημιστής" στην Πορταριά Πηλίου.
( και πολύ value for money το μαγαζί πέραν των πολύ καλών υλικών και γεύσεων! )

IMG_20211230_164713.jpg

Πιτσόνι με γέμιση mozzarellaς στην κρούστα, καπνιστό χοιρινό, μπέικον, ζαμπόν, φρέσκια ντομάτα από μια από τις καλύτερες πιτσαρίες της Χώρας (?), American Pizza στην Λαμία (με θέα την πόλη από το ύψωμα στο Κάστρο της Λαμίας).

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou