Carvin Audio Model 982

Μηνύματα
16
Reaction score
12
Καλησπέρα στο forum.

Έχω έναν ενισχυτή Dared MP30B (λαμπάτος Single Ended 2x9Watt-δώρο συγγενικού μου προσώπου που δεν τον χρησιμοποιούσε) και είμαι σε αναζήτηση ηχείων.

Στην πορεία λοιπόν αποταμίευσης για κάποιο καλό ζευγάρι Klipsch και για την ώρα παίζοντας στα Crystal Prisma Tower (91db ευαισθησία) βρέθηκaν καταχωνιασμένα (από άλλο συγγενικό πρόσωπο) ένα ζευγάρι Carvin Audio Model 982.

Τα ηχεία έχουν κόρνες, 15ιντσα γούφερ 800 Watt και 4Ω αντίσταση. Παραθέτω και φωτογραφίες.

Για την συγκεκριμένη μάρκα ηχείων δεν γνωρίζω τίποτα και η αναζήτηση μου για το συγκεκριμένο μοντέλο στο διαδίκτυο δεν έφερε αποτελέσματα.

Γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες όσον αφορά την ποιότητα τους;

Δεδομένου ότι ο ενισχυτής μου θέλει κόρνες για να παίξει καλά, έχω μπει σε πειρασμό να τον δοκιμάσω με αυτά αλλά όντας νέος στο σπορ φοβάμαι μην κάνοντας «πειράματα» του προκαλέσω ζημιά.

Στο site της εταιρείας βρήκα manuals από οπτικά παραπλήσια μοντέλα και όλα είχαν ευαισθησία 96db+. Οπότε θεωρητικά ο ενισχυτής θα μπορεί να τα οδηγήσει σωστά;

Για την ώρα έκανα ένα πείραμα με έναν παλιό technics 2x30 watt και παίζουν μια χαρά.

Θα τα δοκιμάζατε στον Dared ή να το ξεχάσω και να τα αφήσω εκεί που τα βρήκα; 😆
 

Attachments


gid

Μηνύματα
7.315
Reaction score
8.539
Ο ενισχυτής σηκώνει ηχεία 4Ω;

Σε κάθε περίπτωση, ο ενισχυτής είναι εκλεπτισμένος λαμπάτος και σαλονάτος, και τα ηχεία είναι τύπου ΡΑ, δηλαδή ούτε καν Hi-Fi, και επιπλέον πολύ παλιά και ταλαιπωρημένα. Δεν κολλάνε τα δύο, είναι "δυό ξένοι στην ίδια πόλη".
 

Μηνύματα
16
Reaction score
12
Ο ενισχυτής σηκώνει ηχεία 4Ω;
Από πίσω έχει εξόδους τόσο για 8 όσο και για 4Ω.

Το αναγνωρίζω ότι δεν είναι τα ιδανικά ηχεία αλλά επειδή και τα Crystal που έχω είναι μέτρια ηχεία προσανατολισμένα για home cinema, αναρωτιόμουν αν αυτά έδιναν ένα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα μέχρι να είμαι έτοιμος να πάω σε κάτι πραγματικά καλό.
 

gid

Μηνύματα
7.315
Reaction score
8.539
Να σου δώσουν καλύτερη ποιότητα από τα τωρινά, απίθανο ως αδύνατο. Να παίξουν πιο δυνατά, σχεδόν σίγουρο.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top