αναβάθμιση συστήματος & αλλαγή θέσης ηχείων;

Μηνύματα
14
Reaction score
3
Καλησπέρα παιδιά ψάχνομαι εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο να αναβαθμίσω το ηχητικό μου σύστημα και σας θέτω υποψη τα δεδομένα.

Αυτή τη στιγμή έχω 2 jbl lsr 305 (7ετιας), ένα jbl lsr310s που παίζουν από raspberry και smsl sanskrit 10th mkii dac και το πικαπ dual cs 455-1.

Ο χώρος μου είναι 15 και κατι τμ. Ενδεχόμνως σε 1-2 χρονια να εχω λιγο μεγαλυτερο σαλονι (οποτε θα ηθελα κατι που να καλυπτει ως 25 τμ)

Αυτό που σκέφτομαι είναι η αλλαγή σε παθητικό συστημα (που βολεύει περισσότερο αφού εχω 2 πηγές και αλλάζω χειροκίνητα τα καλώδια στο sub τωρα).
Το μπάτζετ ειναι 2k.

Έχω ακούσει elac dbr62 και triangle br03. Μπορώ να πω ότι μου ψιλο-αρεσαν τα elac αλλά δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάστηκα κιόλας σε σχεση με αυτο που ακουω τωρα. Επίσης άκουσα και τα polk audio s50 αλλά καθως ειναι ηχεία δαπέδου σε τόσο μικρό δωμάτιο τα αποκλειω.

Τεινω προς την αγορά των elac, αλλα θα ηθελα να ακουσω προτασεις για καποια αλλη επιλγοη σε ενεργα ή παθητικα.

Επίσης, σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να κρατήσω το sub και να το συνδέσω στον ενισχυτή μαζί με τα elac. Δεν θα ήταν καλύτερα να το διατηρησω;

Επίσης σκεφτομαι το εξής (είτε αν κρατήσω τα jbl είτε αν τα αλλάξω) να βάλω τα ηχεία στις θέσεις που ειναι με κοκκινες κουκιδες στη και να ακούω από πολυθρόνα στο σημειο μπλε. Αυτή η αλλαγή πως σας φαίνεται ; (σημειωνω οτι με πρασινο ειναι η μπαλκονοπορτα).

αυτό που βλέπω σαν πρόβλημα είναι ότι το αριστερό ηχείο δεν θα έχει πλαινό τοίχο.
 

Attachments



TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Γιατί απλά να μην προσθέσεις ένα "κέντρο ελέγχου" και να μην ασχολείσαι με το βάλε-βγάλε καλωδίων;
 

Μηνύματα
14
Reaction score
3
γενικά μετά από τόσα χρόνια με τα jbl, θα ηθελα να κανω μια αναβαθμιση και να παω σε κατι καλυτερο, αλλα απο την αλλη δεν ξερω αν με ενα μπατζετ γυρω στα 2 χιλιαρικα μπορω να εχω μια σημαντικη βελτιωση και ψαχνομαι για ενδεχομενες επιλογες

Όταν λες κέντρο ελέγχου εννοείς κάποιον μίκτη; είχα δει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το βρήκα εύκολα εε:
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.075
Reaction score
18.684
Αν θέλεις αλλαγή χωρίς να αλλάξεις φιλοσοφία..

Πάρε π.χ. ένα τέτοιο..
https://www.skroutz.gr/s/21857704/Kali-Audio-WS-12-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-12-1000W-Μαύρο.html

δύο τέτοια..
https://www.skroutz.gr/s/30700226/Kali-Audio-Αυτοενισχυόμενο-Ηχείο-Studio-Monitor-3-Δρόμων-IN-8-2nd-Wave-140W-Τεμάχιο-Μαύρο.html?from=catspan

ή μία αντίστοιχη τριάδα άλλης εταιρίας (ή τετράδα :biggrin: αν είναι πιο φτηνά τα sub, με αυτό της Kali δεν σε παίρνει το μπάτζετ για 2)..

και με τα ρέστα έναν προενισχυτή (ή κάτι τέτοιο) για τις πηγές σου, δεν τα ξέρω καλά αυτά τα διαόλια θα σου πουν άλλοι..

Και θα είσαι νομίζω ready για μεγαλύτερο χώρο και στο μπάτζετ.. ;)
 
Last edited:

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Όταν λες κέντρο ελέγχου εννοείς κάποιον μίκτη; είχα δει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το βρήκα εύκολα εε:
Κι αυτό θα σε βόλευε και βρίσκεις εύκολα τέτοια σε επαγγελματικά, αλλά πόσο θέλεις να αλλάξεις την αλυσίδα των ηλεκτρονικών; Ένας προενισχυτής με αναλογικές και ψηφιακές εισόδους, κρατώντας το rasberry μόνο για το streaming; Ή ένα ολοκληρωμένο streamer; Μήπως εξωτερική διαχείριση του sub με διόρθωση της απόκρισης χώρου;
Δεν νομιζω ότι τα ηχεία είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις.
 

Μηνύματα
14
Reaction score
3
Χμ! Δεν εχω ασχοληθει με room correction. Δεδομενου οτι δν θελω να βαλω υπολογιστη μια λυση θα ηταν να στραφω προς καποιο minidsp?

Αξιζει γενικα μια τετοια κινηση περισσοτερο απο αλλαγη ηχειων;

γενικα λιγο που το κοιταξα μου φαινονται περιεργα τα minidsp (χρειαζεται και η αγορα μικροφωνου ε; ) α
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.306
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top