PSU Upgrade στοχασμοί και απορίες.

Reaction score
102
Έχοντας βαρεθεί να ασχολούμαι να πουλήσω το phono stage που μου περίσσευε (ή που έτσι νόμιζα) μετα απο διάφορες περιπέτειες με ανεκδιήγητους πιθανούς αγοραστές η απαράδεκτες προτάσεις αποφάσισα να του δώσω μια δευτερη ευκαιρία στο "καλό" μου αναλογικό ένα Clearaudio Performance με μια Ζyx R100H, πιό πολύ απο περιέργεια γιατί είχε ρυθμίσεις και τελικά έκανα πολύ καλά διότι με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη ηχητικά η οποία ομολογουμένως μου έφερε μια υπολογίσιμη ανακούφιση.

Ψάνοντας το λιγάκι παραπάνω τελικά βρήκα κάποιες πληροφορίες οι οποίες δικαιολογούσαν την διαφορά ενός πολύ ικανοποιητικού σταδίου ΜΜ με ένα αναπάντεχα εξαιρετικό ΜC στάδιο που αποτελούν τις δύο προσωπικότητες αυτού του phono stage, το στάδιο MC sto Creek OBH 15 MK2 είναι πολύ πιο προσεγμένο και αποτελείται απο διακριτά στάδια.

Μια συγκριτική δοκιμή με ανάλογη συσκευή άλλου αξιοσέβαστου κατασκευαστή η οποία είναι ακριβώς το ανάποδο (καταπληκτικό σε MM, καλόυτσικο σε χαμηλοέξοδη MC) επιβεβαίωσε τα σχετικά ευρήματα τα οποία βέβαια αφορούν άλλο νήμα, και με έκανε να πάρω την απόφαση να το αφήσω μόνιμα στο σχετικό αναλογικό που προανέφερα μέχρι νεωτέρας αφού με καλύπτει κατα 90% σε αυτό που ζητάω (σε γενικές γραμμές πήρα ακριβώς αυτό που ήθελα) και οποιαδήποτε αναβάθμιση με σοβαρά ακουστή διαφορά θα ήταν απο αρκετά εώς πολύ δαπανηρή για να είναι τέτοια και έχω άλλες προτεραιότητες αυτή την εποχή.

Αφού λοιπόν σας ζάλισα καλά καλά πάμε στο δια ταύτα. Υπάρχει μια βασική "λεπτομέρεια" στο συγκεκριμένο phono που αφήνει πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές και δυνατότητες και θα μπορούσε να το "απογειώσει" κάνοντας την ανάγκη μελλοντικής αναβάθμισης κάτι ακόμα πιο απίθανο και γλυτώνοντας με απ'ο πολλά έξοδα στο μέλλον. Το τροφοδοτικό του που είναι ένα απλό "πακάκι" διακοπτικό χωρίς κάποια ιδιαίτερη μέριμνα στην υλοποίηση του με κάνει να σκέφτομαι με τα σάλια μου να τρέχουν το πόσο καλύτερα θα μπορούσε να παίξει αυτό το Phono Stage το οποίο προφανώς για λόγους κόστους είναι παραμελημένο σε αυτόν τον τομέα. Επίσης έχει μια ιδιαιτερότητα που το κάνει κάπως "δύσκολο" σαν βολτάζ, είναι εικοσιτετράβολτο για την ακρίβεια 24V 1,5Amp.

Η πιθανότητα να λάβω σημαντικότατη αναβάθμιση με την προσθήκη ενός πληθωρικότερου γραμμικού τροφοδοτικού με σταθεροποίηση είναι σχεδόν σίγουρη το πρόβλημα είναι οτι αυτά που βρίσκω, μεταξώ των οποίων και ένα υποτίθεται πιό εξειδικευμένου για τα Creek, αν τα παραγγείλω απο Κίνα έχουν τα μισά λεφτά στο Ebay σε σχέση με τα ίδια ακριβώς απο Αγγλία τα οποία και αυτά πιθανόν να έχουν δασμούς.

Οι απορίες μου είναι οι εξής.

-Έχει κανείς προσωπική εμπειρία απο ανάλογη αναβάθμιση; Mήπως απλά χάνω τον χρόνο και τα λεφτά μου; (πολύ το αμφιβάλλω)
-Υπάρχει κίνδυνος να μου μπλοκαριστεί μια τέτοια παραγγελία απευθείας απο Κίνα λόγω μη πιστοποίησης σαν συσκευή που μπαίνει στην μπρίζα;
-Για ένα κόστος αγοράς κάτω των 100 ευρώ η εκεί γύρω (για την συσκευή) έχω δίκιο να πιστεύω οτι τα τελικά έξοδα με τους δασμούς για αποστολή απευθείας απο Κίνα, με συμφέρουν σε σχέση με την δυόμισι φορές παραπάνω τιμή σε κόστος μέσω UK χωρίς κάν δασμούς για ακριβώς το ίδιο τροφοδοτικό;
-Έχει κανείς να μου κάνει μια πρόταση άπο τοπική επιχείρηση ή μέσω bangood και τα συναφή ή εναλλακτκή δίοδο προμήθειας ώστε να γλυτώσω την αναμονή τους μπελάδες και τσάμπα έξοδα; (και πιθανόν να ενισχύσω και την τοπική οικονομία)

Παραθέτω κάποιους συνδέσμους σχετικά με το τι λέω και τι ψάχνω και περιμένω τις απσντήσεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ.

Reaction score
457
Μια άλλη λύση είναι να απευθυνθείς σε ένα ηλεκτρονικό να σου κατασκευάσει ένα τροφοδοτικό, νομίζω σε όποιο μαγαζί του χώρου απευθυνθείς θα έχουν να σου προτείνουν κάποιον.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αυτές οι λύσεις είναι ναι μεν καλύτερες από τα εργοστασιακά πακάκια, αλλά μεσοβέζικες.
Οι συσκευές αυτές λειτουργούν ουσιαστικά με συμμετρική τροφοδοσία +-12 ή +-15 volts DC.
Παίρνουν τα 24 volts του τροφοδοτικού και δημιουργούν μια <<εικονική>> γείωση για να δώσουν στην συνέχεια τις συμμετρικές τάσεις.
Το απόλυτα σωστό είναι ένα εξωτερικό τροφοδοτικό που να τοποθετείται ακριβώς δίπλα στην κύρια συσκευή, καλώδιο κάτω από 20 cm, που να παρέχει +-15 volts 1 amp.
Σε αυτή την περίπτωση η διαφορά είναι χαοτική.

Reaction score
58
Αυτές οι λύσεις είναι ναι μεν καλύτερες από τα εργοστασιακά πακάκια, αλλά μεσοβέζικες.
Οι συσκευές αυτές λειτουργούν ουσιαστικά με συμμετρική τροφοδοσία +-12 ή +-15 volts DC.
Παίρνουν τα 24 volts του τροφοδοτικού και δημιουργούν μια <<εικονική>> γείωση για να δώσουν στην συνέχεια τις συμμετρικές τάσεις.
Το απόλυτα σωστό είναι ένα εξωτερικό τροφοδοτικό που να τοποθετείται ακριβώς δίπλα στην κύρια συσκευή, καλώδιο κάτω από 20 cm, που να παρέχει +-15 volts 1 amp.
Σε αυτή την περίπτωση η διαφορά είναι χαοτική.
Καλησπέρα , επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για αγορά τροφοδοτικού για το project tube box ds2 και είμαι άσχετος με τα θέματα τροφοδοσίας , το τροφοδοτικό Ritsos PSUZ 100 είναι σαν αυτά που προτείνεις ? http://www.ritsos.com/product/HdzO/PSUZ-S100?lang=gr

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλησπέρα , επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για αγορά τροφοδοτικού για το project tube box ds2 και είμαι άσχετος με τα θέματα τροφοδοσίας , το τροφοδοτικό Ritsos PSUZ 100 είναι σαν αυτά που προτείνεις ? http://www.ritsos.com/product/HdzO/PSUZ-S100?lang=gr
Όχι έχει μονή τροφοδοσία.

Η συσκευή που αναφέρεις δέχεται μονή τροφοδοσία και την μετατρέπει στις τάσεις που χρειάζεται. Εγώ μίλησα για εξωτερικό τροφοδοτικό που παρέχει εξαρχής τις αναγκαίες τάσεις για την λειτουργία μιας συσκευής. Είναι άλλο πράγμα.

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
πως μπορώ να βρω τέτοιο τροφοδοτικό για το phono μου ?
Συσκευή εμπορίου δεν υπάρχει.
Θα πρέπει να κατασκευαστεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες του phono σου. Επιπλέον πρέπει να γίνουν και τροποποιήσεις στο εσωτερικό του, ώστε να δέχεται βύσμα με πολλαπλά pins, αναλόγως των τάσεων.
Βέβαια μιλάμε για άλλη συσκευή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης