Bluetooth Audio Receiver

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.737
Πάνω στη τρελά με ήρθε να πάρω ένα τέτοιο gadget για εύκολη σύνδεση κινητής συσκευής με τον παλιό Av ενισχυτή.

Έχω καταλήξει σε Τούτο, θα με κάνει δλειά?
Έχει θκότ τροφοδοτικό το παραπάν, θα το βάλω στις παροχές του ενισχυτή και θα ανοίγουν παρέα.
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω?
Υπάρχει κάποια άλλη δοκιμασμένη λύση?

Reaction score
178
δε βλέπω το λόγο να μη σου κάνει δουλειά, απλά από ποιότητα ήχου μην περιμένεις και πολλά, καμία σχέση με καλώδιο.

εγώ χρησιμοποιώ αυτό και δουλεύει μιά χαρά. Αν σε ενδιαφέρει για κάποιο λόγο υποστηρίζει και σύνδεση με NFC

αν θέλεις καλύτερη ποιότητα πρέπει να βρείς κάποιο που να υποστηρίζει aptx αλλά πρέπει να το υποστηρίζει και το player που θα χρησιμοποιείς (κινητό; )

Reaction score
7.327
O Av έχει ψηφιακές εισόδους? Το κινητό έχει δυνατότητα OTG? Θέλεις οπωσδήποτε να είναι ασύρματη η σύνδεση? Αν επιμένεις για bluetooth πάντως,πάρε το tp-link που είναι πιο φτηνό,έτσι και αλλιώς καλό ήχο δεν θα έχεις.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.737
Με ενδιαφέρει μόνο ασύρματη σύνδεση.
Μουσική παίζω μόνο μέσω σταθερού υπολογιστή με εξωτερικό dac, pro και τελικό, υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να ακούσω μέσω κινητού (χωρίς να ανοίγω pc) και να περιφερομαι στο χώρο, αλλάζοντας κομμάτια κλπ.
Δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν τέτοιου είδους Bluetooth σύνδεση, δεν ξέρω τι ποιότητα ήχου να περιμένω...
Άμα είναι άθλια η απόδοση δεν θα μου άρεσε ντίπ, με έδωσε τροφή ο φίλος παραπάν με το aptx και η έρευνα συνεχίζεται

Reaction score
7.327
Με ενδιαφέρει μόνο ασύρματη σύνδεση.
Μουσική παίζω μόνο μέσω σταθερού υπολογιστή με εξωτερικό dac, pro και τελικό, υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να ακούσω μέσω κινητού (χωρίς να ανοίγω pc) και να περιφερομαι στο χώρο, αλλάζοντας κομμάτια κλπ.
Δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν τέτοιου είδους Bluetooth σύνδεση, δεν ξέρω τι ποιότητα ήχου να περιμένω...
Άμα είναι άθλια η απόδοση δεν θα μου άρεσε ντίπ, με έδωσε τροφή ο φίλος παραπάν με το aptx και η έρευνα συνεχίζεται
Δεν ξέρω μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις,αλλά με ενα xiaomi box s ,με οπτική σύνδεση με τον ενισχυτή σου,θά έχεις καλύτερο ήχο (και λόγω καλύτερο dac αλλά κυρίως λόγω μετάδοσης με wi-fi),περισσότερες δυνατότητες και βέβαια bluetooth για να σου φύγει η περέργεια (πόσο χάλια παίζει).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.737
Τι βλέπω τι δλειά Γιώργη, ξεκίνησα με 20-30€ και θα καταλήξουμε με κάνα 100€+ :biggrin:
Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει πως το κινητόμ έχει 5.1 version Bluetooth A2DP και ασύρματα παίζει aptx HD/ apt-X HD/ aptx Lossless.
Κατά καιρούς πέρασαν διαφορά προϊόντα της ifi και όλα κάναν ότι υποσχόταν.
τα κάνει και ακόμα παραπάνω,αλλά έφτασες τα 100.....
Όταν ξεκίνησα τη αναζήτηση δεν είχα ιδέα πως έχουν βγάλει τέτχοια μηχανάκια, ψάξε, ψάξε, ψάξε κατέληξα εδώ.
Άλλωστε παράδες έχουμε, η δόξα μας λείπει :biggrin:

Timaras

Reaction score
2.175
Δεν ξέρω μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις,αλλά με ενα xiaomi box s ,με οπτική σύνδεση με τον ενισχυτή σου,θά έχεις καλύτερο ήχο (και λόγω καλύτερο dac αλλά κυρίως λόγω μετάδοσης με wi-fi),περισσότερες δυνατότητες και βέβαια bluetooth για να σου φύγει η περέργεια (πόσο χάλια παίζει).

Πάντως,προσωπικά,δεν έχω καταφέρει να στείλω ήχο μέσω bluetooth στo xiaomi παρά μόνο μέσω της cast επιλογής.Το ίδιο με άλλες δύο τηλεοράσεις android tv που έχω στο συγγενικό μου περιβάλλον.Μία sony και μία hitachi.
Άρα δεν μπορείς να στείλεις ήχο που έχεις αποθηκευμένο στο κινητό παρά μόνο αν παίζεις από κάποια εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα cast.

Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.

Timaras

Reaction score
2.175
Bretso,
Θα σου ΄λεγα να πάρεις το πιο φθηνό από αυτά που κοιτάς που έχει ψηφιακή έξοδο,αν βέβαια έχει ανάλογη είσοδο ο ενισχυτής.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.780
Πάντως,προσωπικά,δεν έχω καταφέρει να στείλω ήχο μέσω bluetooth στo xiaomi παρά μόνο μέσω της cast επιλογής.
Άρα δεν μπορείς να στείλεις ήχο που έχεις αποθηκευμένο στο κινητό παρά μόνο αν παίζεις από κάποια εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα cast.
Αν λοιπόν μιλάμε για streaming, αυτή είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή για ασύρματο ήχο, το (Chrome)cast.

Πολύ καλύτερη ποιότητα από Bluetooth και πιο φθηνό (mi box s vs zen blue).

Έχει κι αυτό τα μειονεκτήματα του (δεν υποστηρίζει gapless και μπορεί να παίξει μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών που το υποστηρίζουν, όχι ότι ήχο παράγει το κινητό) αλλά συνολικά για τη χρήση που το θέλει νομίζω είναι καλύτερη επιλογή.

Timaras

Reaction score
2.175
Ναι,θέλω να πω ότι αν καταλήξει στη λύση του xiaomi θα πρέπει να περιοριστεί σε εφαρμογές που διαθέτουν τη δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης αλλιώς αν αγοράσει κάποιο bluetooth receiver μπορεί οποιονδήποτε ήχο του κινητού να τον στέλνει στον δέκτη.

Να δώσω ένα παράδειγμα.
Την αποθηκευμένη στο κινητό μου μουσική την ακούω μέσω του poweramp,ο οποίος δεν έχει δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης.
Αν λοιπόν θέλω να στείλω τη μουσική μου στο xiaomi δεν μπορώ.Πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλη εφαρμογή.
Το mediamonkey ας πούμε που την έχει τη δυνατότητα αυτή.

Ενώ με ένα bluetooth receiver δε χρειάζεται να αλλάξω εφαρμογή (που την έχω συνιθήσει κιόλας).

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.445
Το παρακάτω είναι ακριβό αλλά έχει καλές κριτικές στο Σκρουτζ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.737
Bretso,
Θα σου ΄λεγα να πάρεις το πιο φθηνό από αυτά που κοιτάς που έχει ψηφιακή έξοδο,αν βέβαια έχει ανάλογη είσοδο ο ενισχυτής.
Για δώσε info, έχουμε και οπτικές συνδέσεις
Το παρακάτω είναι ακριβό αλλά έχει καλές κριτικές στο Σκρουτζ.

Τι είναι αυτό?
Τι να το κάνω? :roflmao:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.914
Να μας πει ο αντιπρόσωπος. @Ultra Audio

Νομίζω ότι με την κυκλοφορία του Zen Air Blue (99,9 €) υπάρχει πλέον πολύ καλή λύση, με λογικό αντίτιμο για ποιοτική μετάδοση ΒΤ 5.1 και αναλογική σύνδεση στον ενισχυτή του ενδιαφερόμενου. Μεγάλη ευκολία, μεγάλη εμβέλεια και απόδοση εως high resolution 24/96 , ειδικά με Android & LDAC.

Σαφώς το Zen blue Air εμπεριέχει υψηλής κατηγορίας dac , σε σχέση με απλά receivers.

Reaction score
7.327
Aν υπάρχει η δυνατότητα να στείλεις ήχο από το κινητό, ταμπλέτα κλπ, μέσα από το δίκτυο σου, ασυμπίεστα (ασυμπίεστη μετάδοση, όχι ασυμπίεστο υλικό), το bluetooth είναι άχρηστο. Για αυτό πρότεινα το xiaomi σε συνδυασμό με την ψηφιακή του έξοδο, να στέλνει το σήμα στο dac του ΑV ενισχυτή (όσο παλιός και να είναι θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα από την αναλογική του box). Ο οποίος bluetooth δεκτής θα είχε νόημα μόνο αν δεν υπάρχει δίκτυο στον χώρο που θέλουμε να ακούσουμε (αλλά τότε περιοριζόμαστε στο υλικό που έχουμε στο κινητό μας και ξεχνάμε δικτυακές υπηρεσίες, εκτός και αν κάποιος έχει άπειρα data στο πακέτο σύνδεσης). Σε αυτή την περίπτωση ή πας κατευθείαν στο ifi air (λουκουμάκι όπως όλη η σειρά air.....) ή σε κάποιον bluetooth δεκτή με ψηφιακή έξοδο, έτσι ώστε να πάρεις το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Τα προσιτά που αναφερθήκαν είναι μόνο για ακρόαση όταν δεν τίθεται θέμα ποιότητας ήχου. Φυσικά αυτή η συζήτηση δεν θα είχε νόημα, αν δεν είχε σταματήσει η παραγωγή του chromecast audio.
Aπό την άλλη και αφού φτάσαμε στα 100 ευρώ (άρα πάμε και στα 130 με τα μεταφορικά απλά δεν θα πάρουμε σουβλάκια για ένα βράδυ......καλά το φτηνό το χοιρινό καλαμάκι πηγε 2 -2,40 ευρω!!!!!) ,υπάρχει και αυτή η επιλογή,που κάνει και τους δύο τρόπους μετάδοσης υλικού και έχει και ψηφιακή έξοδο

αν δεν μας ενδιαφέρει η ψηφιακή έξοδος,υπάρχει και ο γνωστός κλώνος του chromecast audio,αλλά χωρίς chromecast σε αντίθεση με το xiaomi box s.

Last edited:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
871
Πάντως εγώ που πήρα το zenblue ΒΤ είμαι πολύ ευχαριστημένος σε σύνδεση με το huawei mate 10 pro με ldac στα 990. Ωστόσο το sony experia ήταν λίγο καλύτερο. Τις δοκιμές τις έκανα με toslink & analog. Η επόμενη θα είναι με coaxial.
Όσο πιο καθαρό το 5V τόσο το καλύτερο!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis