Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.347
Άμα βλέπω assos στη παραλιακή κάτι με πιάνει :lolsign:
Άσε τους ανθρώπους να ψωνίζουν ρε συ! :lol:

H Assos είναι κορυφή! Όταν ήμουν πιτσιρικάς τα ρούχα της είχαν διπλή τιμή από τα Castelli.
Σήμερα η Castelli προσπαθεί να την πλησιάσει στις τιμές. :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.347
Εδώ και πολύ καιρό δουλεύω αντοχή και τεχνική στο ποδήλατο, η τεχνική βοηθάει πολύ εντέλει...
Όσο πλησιάζεις τα σωματικά σου όρια και οι βελτιώσεις έρχονται με το σταγονόμετρο, κάθε τεχνική βελτίωση είναι δώρο έκπληξη στην απόδοση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.658
Αυτό ακριβώς, χωρίς μαντζούνια αλλά βατ δεν μπορούν να βγουν. Ωστόσο έκανα τελευταία κάτι αλλαγές στο ποδήλατο και έσιαξα λίγο τη αεροδυναμική σε συνδυασμό με συνεχή θέση στα drops. Σήμερα για 20km~ ανέβαινα σε μια ευθεία 1-2% κλίση με 2-3 μποφόρ κόντρα έχοντας σταθερούς παλμούς και σταθερή ταχύτητα, 32-35 km/h.
Πανευτυχής από τη απόδοση αυτή!!
Η σταθερή απόδοση φαίνεται και από το πόσο ασχολείται κανείς με τη συνεχή αλλαγή της κλιμάκωσης. Αυτός είναι ένας καλός δείκτης για εμένα και τον συμβουλευομαι μετά από κάθε προπόνηση στις γνωστές πάντα διαδρομές.
Πάνω στο ποδήλατο γίνονται όλα στο αυτόματο και δεν είσαι σε θέση να θυμάσαι τις πληροφορίες αυτές.
IMG_20220611_200347.jpg

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.347
Αυτό ακριβώς, χωρίς μαντζούνια αλλά βατ δεν μπορούν να βγουν. Ωστόσο έκανα τελευταία κάτι αλλαγές στο ποδήλατο και έσιαξα λίγο τη αεροδυναμική σε συνδυασμό με συνεχή θέση στα drops. Σήμερα για 20km~ ανέβαινα σε μια ευθεία 1-2% κλίση με 2-3 μποφόρ κόντρα έχοντας σταθερούς παλμούς και σταθερή ταχύτητα, 32-35 km/h.
Πανευτυχής από τη απόδοση αυτή!!
Μετά από ένα σημείο (εσύ το έχεις ξεπεράσει) δεν φτάνει μόνο το ποδήλατο. Χρειάζονται ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού και ευλυγισίας. Φτάνεις σε ένα σημείο που τα πόδια και η καρδιά αντέχουν, ενώ κάποιοι άλλοι μύες τα 'χουν παίξει. Το βλέπω ακόμα και σε επαγγελματίες που δεν μπορούν να κάτσουν σωστά για αρκετή ώρα στο ατομικό χρονόμετρο. Ο πιο αδύναμος κρίκος είναι αυτός που σε προδίδει πρώτος.

Δεν τα γράφω για σένα, απλά συνέχισα την κουβέντα που άνοιξες. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.658
Σε αυτά τα σημεία είμαι καλά γιαυτό βγαίνει άνετα σχεδόν κάθε μέρα ή επίδοση αυτή, το θκόμ θέμα είναι να κρατάω σε έλεγχο το γαλάκτωμα των ποδιώνε. Με το high cadence αυτό βελτιώθηκε αρκετά αλλα παρόλα αυτά επειδή το καρδιοαναπνευστικο αντέχει πιάνω εύκολα πάλι τα νέα όρια...
Πολύ εκνευριστικό...
Δεν με αρέσει να γκρινιάζω, το τελευταίο διάστημα ήρθε περισσότερη γνώση και μπόρεσα σε μικρό διάστημα να δουλέψω και να αποδώσω.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.447
Τι διάολο, άυπνος το έκανε;

Μπράβο για την αντοχή του - σωματική και ψυχική!

Είχε υποστήριξη, αυτοκίνητο συνοδείας κτλ;

Reaction score
20.760
Μην δίνεις σημασία σε αυτό, γιατί διάφορες εφαρμογές και συσκευές γράφουν τρελά πράγματα κάποιες φορές... ειδικά αν υπάρχει διακοπή του σήματος gps και επανεμφάνιση μετά από κάποια χιλιόμετρα, μπορεί να δείξει και ταχύτητα τζάμπο τζετ!

Βέβαια βλέποντας τώρα την διαδρομή του, υποψιάζομαι (δηλαδή σχεδόν σίγουρο) τα τελευταία 50χμ πριν την Καλαμάτα έγιναν με αυτοκίνητο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.658
Ειναι ένα φιλαράκι Γιώργη που ακολουθεί ότι brevet υπάρχει,λογικά έπαιξε ξεκούραση.
Δεν έχουν υποστήριξη αυτοκινήτου, υπάρχουν μόνο κοντρόλ για φαγητό και ύπνο στα χαντάκια...

IMG_20220612_111834.jpg

Το max speed λογικά είναι σφάλμα του gps.

Reaction score
20.760
Χρήστο έχει κάνει ΚΟΜ σε ανηφορικά τμήματα 4% κλίση λίγο πριν την Καλαμάτα, με 48χαω... και γενικά, τα τελευταία 50χμ η μέση ταχύτητα ειναι κατά πολύ ανεβασμένη. Ίσως κουράστηκε εκεί, ή είχε προβλημα με το ποδηλατο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.658
To Φατό τον ξέρω προσωπικά Σώτο, εκτός ότι είναι νταμάρι πάνω στο ποδήλατο και γρήγορος γενικά για πρεβετάς, είναι και πολύ γκαντέμης...
Τη άλλη φορά του έπεσε από το mount το garmin και το πάτησε ένα φορτηγό που ήταν από πίσω. Είναι μεγάλη ιστορία...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.347
Ειναι ένα φιλαράκι Γιώργη που ακολουθεί ότι brevet υπάρχει,λογικά έπαιξε ξεκούραση.
Sorry για το φιλαράκι σου Χρήστο αλλά θα πω την κακία μου. :biggrin:

Όλα τα "κατορθώματα" που ο μόνος στόχος είναι να φτάσεις κάπου πολύ μακριά, με ποδήλατο, με πόδια, με κουπί και δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλο, τα θεωρώ ακραίο δείγμα ψυχιατρικής. Κάτι ανάλογο με αυτούς που ανεβαίνουν γονατιστοί στην Παναγιά της Τήνου. :o:biggrin:

Μπράβο τους αλλά ...γελάω. :dance2:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.410

Όλα τα "κατορθώματα" που ο μόνος στόχος είναι να φτάσεις κάπου πολύ μακριά, με ποδήλατο, με πόδια, με κουπί και δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλο, τα θεωρώ ακραίο δείγμα ψυχιατρικής. Κάτι ανάλογο με αυτούς που ανεβαίνουν γονατιστοί στην Παναγιά της Τήνου. :o:biggrin:

Έγραφες την ίδια στιγμή που έβλεπα ότι Αθήνα - Καλαμάτα είναι 237 χιλιόμετρα. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.658

Συμφωνώ αλλά ο καθένας με τη τρέλατ.
Έχουν απίστευτη τρέλα αυτοί Αλεξ, είναι μια εμπειρία που προσωπικά τη έζησα μια φορά, είχα πάει με κάτι ζουρλούς στη λίμνη δόξα από Αθήνα.
Στη εκκίνηση έβλεπες ενθουσιασμό και στο τερματισμό ψόφια κορμιά που δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι, ένας από αυτούς και εγω :roflmao:

Reaction score
20.760
Έγραφες την ίδια στιγμή που έβλεπα ότι Αθήνα - Καλαμάτα είναι 237 χιλιόμετρα. :biggrin:
Αν πας από τον αυτοκινητόδρομο, όχι γυρω γύρω την Πελοπόννησο (Πάτρα, Πύργος, Καλαμάτα)...
Συμφωνώ αλλά ο καθένας με τη τρέλατ.
Έχουν απίστευτη τρέλα αυτοί Αλεξ, είναι μια εμπειρία που προσωπικά τη έζησα μια φορά, είχα πάει με κάτι ζουρλούς στη λίμνη δόξα από Αθήνα.
Στη εκκίνηση έβλεπες ενθουσιασμό και στο τερματισμό ψόφια κορμιά που δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι, ένας από αυτούς και εγω :roflmao:
Τι να πούμε και για τους "τρελούς" και "τρελές" δηλαδή που κάνουν τον γύρο του κόσμου, επί χρόνια με ποδήλατο ή μηχανές, κι έχουν να δουν το σπίτ τους (αν υπάρχει κι αυτό) και δεκαετία... :geek:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou