Ποδήλατο

Reaction score
25.379
Ο κρόκ πάντως που με γνώρισε λέει πως είμαι μεγάλο παλιοτόμαρο :lolsign:
Ο κροκ καταρχήν αμφιβάλει για το ανθρώπινο της φύσης σου ναουμ.
Κατά τα άλλα είσαι καλή ψυχή , μένει να διευκρινιστεί το είδος του έμβιου που κατοικεί αυτή

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Ο κροκ καταρχήν αμφιβάλει για το ανθρώπινο της φύσης σου ναουμ.
Κατά τα άλλα είσαι καλή ψυχή , μένει να διευκρινιστεί το είδος του έμβιου που κατοικεί αυτή
Σε αγαπώ 😍

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593

Reaction score
25.379
105χαω , θεουλης , το γκρεμό βρήκε πάλι ο κιορατας , ούτε 5 λεπτά πετάλι δεν έκανε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
105χαω , θεουλης , το γκρεμό βρήκε πάλι ο κιορατας , ούτε 5 λεπτά πετάλι δεν έκανε
Δεν ξέρω τι είδος παλιμπαιδισμός είναι τούτος...
Και Εντάξει αυτός, οι άλλοι που τρέχουν από πίσω όλη τη ώρα με τις κάμερες, πρέπει κάποιος επιτέλους να του πει πως για τη ηλικία του είναι κάπως ανώριμο όλο αυτό.
Εκτός και άμα βρει κατηφόρα και πιάσει 205χλμ/ω, εκεί το πράμα αλλάζει :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Σε μια πολύ δύσκολη ανάβαση, αυτή είναι η βελτίωση σε βάθος χρόνου. Θα το έλεγα μέρα με νύχτα διότι τη πρώτη φορά που τη επιχείρησα άφησα τα πνευμονίαμ, σήμερα θα έλεγα πως βγήκε πολυ άνετα
IMG_20220614_192843.jpg
IMG_20220614_192248.jpg

Reaction score
228
Καλησπέρα παιδιά, σκεφτομαι να αγοράσω ένα fitness bike Να κάνω μερικά χιλιόμετρα σε δρόνμο για άσκηση. Πιθανώς να πηγαίνω και στη δουλειά όταν έχει καλό καιρό (10 χλμ, σχετικά flat διαδρομή).
Συγκεκριμένα σκέφτομαι το canyon roadlite 5. Έχω όμως 2 ερωτήσεις και θα ήθελα τα φώτα σας ως πιο έμπειροι.
1. Έχει 1 μόνο γρανάζι μπροστά με 46 δόντια και κασσέτα 11 ταχυτήτων πίσω με 11 - 42 κλιμάκωση (sram apex 1). Θα με καλύψει για να πηγαίνω σχετικά γρήγορα (με το 46 - 11) στις ευθείες, και για καμμιά ανηφόρα (με το 46 - 42). Από τα μαθηματικά που έκανα είδα ότι αυτοί οι 2 ακραίοι συνδυασμοί δε διαφέρουν και πολύ από το 50 - 11 και 34 - 32 ενός κιβωτίου με 2 γρανάζια 34/50 μπροστά και κασσέτα 11/32 πίσω.
2. Είμαι πραγματικά στο όριο μεταξύ του μεγέθους Medium Και large. Συγκεκριμένα έχω ύψος 183 και καβάλο 83-84 εκ. Στο site της canyon αν βάλω ύψος 183 και καβάλο 83 μου βγάζει Medium. Αν βάλω 183 και καβάλο 84 μου βγάζει Large. Τί προτείνεται? Ποια τα θετικά/αρνητικά αν επιλέξω το μικρό μέγεθος και ποιά αντίστοιχα αν επιλέξω το μεγάλο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βασίλης

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
το συγκεκριμένο ποδήλατο είναι μια χαρά και ως αρχάριο θα σε καλύψει πλήρως η κλιμάκωση ταχυτήτων που έχει.
Το μεγάλο φάουλ για εμένα είναι πως έχει δισκόφρενα με Quick release.
Κοίτα καλύτερα κάποιο με thru axle (θα είναι λίγο ακριβότερο)
Αν επιμένεις σε αυτό είσαι στο medium μέγεθος σκελετού

Last edited:

Reaction score
20.720
Πρόσεχε με την διαθεσιμότητα, έχει μόνο L, M λέει από Σεπτέμβρη!

Πάντως Χρήστο για τη χρήση μέσα στην πόλη, δεν έχει κάποιο ιδιαιτερο θέμα με quick release. Εδώ το trekking, που το βασάνισα κι αρκετά όσο το είχα στα χέρια μου, κι αυτό QR έχει, και δεν είχε παρουσιάσει θέμα. Καλύτερα βεβαια το thru axle, αλλά αν έχει κι αρκετη διαφορά στην τιμη, δεν είναι λόγος να προτιμηθεί μόνο γι αυτό.

Σε Μ έχει διαθέσιμο το επόμενο μοντέλο, με 105 shimano groupset, διπλό δίσκο μπροστά, αλλά και 300 ευρώ επιπλέον

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Κυρίως Σώτο επειδή αλλάζουν θέση τα Quick release ή δεν τοποθετούνται σωστά και υπάρχει θέμα με τη ρύθμιση των φρένων.
Τεσπα ναι δεν είναι ιδιαίτερο θέμα.
Επίσης από m σε L υπάρχουν αλλαγές σε βραχίονα και λαιμό τιμονιού.
Το L έχει 175mm βραχίονα και 100mm λαιμό.
Το M έχει 172,5 βραχίονα και 90mm λαιμό τιμονιού.
Θέλουν προσοχή αυτά

Reaction score
228
Ευχαριστώ πολύ. Να μην πάρω το large λες, καλύτερα οριακό προς τα κάτω παρά προς τα πάνω?
Είναι που μεμπερδεύει λίγο και το site της canyon, λέει στους πίνακες ότι το Medium είναι για ύψη από 174 - 182, αλλά όταν βάλεις στον calculator ύψος 183 με καβαλο 83 σου βγάζει medium.

Έχεις υπόψιν σου κάποιο άλλο ποδήλατο αντ΄σιτοιχων χαρακτηριστικών με thru axle? Επίσης, να αναβαθμίσω από quick release σε thru axle γίνεται? Συνεπάγεται αλλαγή τροχών?

Τώρα είδα και τα υπόλοιπα μηνύματα. Αυτό που γράφεις για τις διαφορές σε βραχίονα και λαιμό πώς επηρεάζουν την επιλογή μου?

Reaction score
20.720
Κυρίως Σώτο επειδή αλλάζουν θέση τα Quick release ή δεν τοποθετούνται σωστά και υπάρχει θέμα με τη ρύθμιση των φρένων.
Τεσπα ναι δεν είναι ιδιαίτερο θέμα.
Επίσης από m σε L υπάρχουν αλλαγές σε βραχίονα και λαιμό τιμονιού.
Το L έχει 175mm βραχίονα και 100mm λαιμό.
Το M έχει 172,5 βραχίονα και 90mm λαιμό τιμονιού.
Θέλουν προσοχή αυτά
Σωστό κι αυτό, εδώ με το thru και είδες τι έπαθα προχθές... :gamer: :roflmao:
Ευχαριστώ πολύ. Να μην πάρω το large λες, καλύτερα οριακό προς τα κάτω παρά προς τα πάνω?
Είναι που μεμπερδεύει λίγο και το site της canyon, λέει στους πίνακες ότι το Medium είναι για ύψη από 174 - 182, αλλά όταν βάλεις στον calculator ύψος 183 με καβαλο 83 σου βγάζει medium.

Έχεις υπόψιν σου κάποιο άλλο ποδήλατο αντ΄σιτοιχων χαρακτηριστικών με thru axle? Επίσης, να αναβαθμίσω από quick release σε thru axle γίνεται? Συνεπάγεται αλλαγή τροχών?

Τώρα είδα και τα υπόλοιπα μηνύματα. Αυτό που γράφεις για τις διαφορές σε βραχίονα και λαιμό πώς επηρεάζουν την επιλογή μου?
Αναβάθμιση τέτοια δεν παίζει, γιατί είναι θέμα σκελετού, και πηρουνιού μπροστά, όχι μόνο τροχών (που τροχοι μπορεί να βγαίνουν και με αντάπτορες για το ενα ή το άλλο σύστημα).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.593
Βάση του καβάλου είσαι στο 172,5mm βραχίονα και πολύ πιθανόν (ανάλογα το κορμό) να χρειαστείς 100mm λαιμό αντί 90mm που έρχεται ο M σκελετός

Reaction score
228
Πάντως σήεμρα το απόγευμα είχε το Μ διαθεσιμότητα και παράδοση 11 με 22 Ιουλίου. Τώρα όντως ξεπούλησε και πάμε για Σεπτέμβρη.
Λέω να πάρω το large, μικρές διαφορές έχει με το medium. Τί λέτε?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος