Ποδήλατο

Reaction score
20.696
Δύσκολο να πεις κάτι συγκεκριμένο από μακριά, ειδικά όταν είσαι στα όρια ανάμεσα στα μεγέθη. Μόνο με δοκιμή το βλέπεις στα σίγουρα.

Όταν αγόρασα το Cube Agree (βιαστικά εκείνη την εποχή, Αύγουστο του 2017), πήρα το μέγεθος που είχε το μαγαζί, 56 νούμερο. Μόνο που για το ύψος μου, 173, πέφτει σχετικά μεγάλο, κι έτσι από τότε έκανα πολλές αλλαγές (σε μήκος λαιμού, τιμόνι, σέλα, παλουκόσελο, και μήκος βραχιόνα) για να έρθει κάπως στα μέτρα μου. Αλλά κι έτσι ακόμα, πάλι δεν είμαι απολύτως οκ πάνω του.

Από την άλλη, στο MTB που πήρα τον Φεβρουάριο, ήμουν πιο προσεκτικός, διάλεξα το Μ (17) και δεν έχει χρειαστεί να κάνω κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα για να με βολεύει.

ΥΓ. Τα διαθέσιμα όντως εξαφανίζονται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αν δεν προλάβεις, μερικές ώρες αργότερα μπορεί να έχουν φύγει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.561
Τα μεγέθοι της canyon είναι μεγάλα, παιδιά.
Μedium έχω στο deda με 54cm οριζόντιο και μπόι 174cm
Θέλει προσοχή ξανά λέω η canyon.
Έχω τη εντύπωση πως ο Μάριος είναι στις αναλογίες του φίλου με το θκοτ canyon

Reaction score
25.328
Σχετικά με canyon κοίτα αυτό που σε ενδιαφέρει κάθε μέρα , η διαθεσιμότητα αλλάζει συχνά πυκνά , έτσι πήρα το δικό μου.
Το 1χ11 με 46 11,42 είναι εξαιρετικός συνδιασμός για πόλη , σε καλύπτει σε ανηφόρες μέχρι 8-10% για αρχή , αργότερα μπορεί και παραπάνω
Το 46-11 θα σε ταλαιπωρήσει κάπου στα 50+χαω , στην περίπτωση σου σε κατηφόρα τύπου γκρεμού, αργότερα ίσως το τελειώνεις και στην ευθεία.
Από την άλλη αν δυναμώσεις ίσως το πας σε 50 .
Για την δουλειά που το θέλεις είναι προσόν η έλλειψη μπροστινού ντεραγιε , απλότητα , βάρος εύκολη ρύθμιση κλπ.
Στην πόλη μέσα μη σου πω και 11-30 είναι μια χαρά.
Σχετικά με το thruaxl ναι χρειάζεται στα δισκόφρενα , το διαπίστωσα με το κουβαδάκι του μεγάλου μου που έχει δισκοφρενα με qr και είναι πολύ δύσκολο να σφίξουν έτσι ώστε να μην αλλάζει θέση ο τροχός στο φρενάρισμα.

Reaction score
5.624
Καλησπέρα παιδιά, σκεφτομαι να αγοράσω ένα fitness bike Να κάνω μερικά χιλιόμετρα σε δρόνμο για άσκηση. Πιθανώς να πηγαίνω και στη δουλειά όταν έχει καλό καιρό (10 χλμ, σχετικά flat διαδρομή).
Συγκεκριμένα σκέφτομαι το canyon roadlite 5. Έχω όμως 2 ερωτήσεις και θα ήθελα τα φώτα σας ως πιο έμπειροι.
1. Έχει 1 μόνο γρανάζι μπροστά με 46 δόντια και κασσέτα 11 ταχυτήτων πίσω με 11 - 42 κλιμάκωση (sram apex 1). Θα με καλύψει για να πηγαίνω σχετικά γρήγορα (με το 46 - 11) στις ευθείες, και για καμμιά ανηφόρα (με το 46 - 42). Από τα μαθηματικά που έκανα είδα ότι αυτοί οι 2 ακραίοι συνδυασμοί δε διαφέρουν και πολύ από το 50 - 11 και 34 - 32 ενός κιβωτίου με 2 γρανάζια 34/50 μπροστά και κασσέτα 11/32 πίσω.
2. Είμαι πραγματικά στο όριο μεταξύ του μεγέθους Medium Και large. Συγκεκριμένα έχω ύψος 183 και καβάλο 83-84 εκ. Στο site της canyon αν βάλω ύψος 183 και καβάλο 83 μου βγάζει Medium. Αν βάλω 183 και καβάλο 84 μου βγάζει Large. Τί προτείνεται? Ποια τα θετικά/αρνητικά αν επιλέξω το μικρό μέγεθος και ποιά αντίστοιχα αν επιλέξω το μεγάλο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βασίλης
Να προτείνω και αυτο αν δεν το εχεις δει https://www.gatsoulis.gr/pd/orbea-podilato-orbea-carpe-40-021-75474.htm?lang=el&path=-1406978680 .Την εχω σε εκτιμηση σαν εταιρια για ποδηλατα δρομου απο την εποχη που την είχε το cyclist.

Reaction score
25.328

Αυτό πρέπει να είναι ενδιαφέρον για πόλη αλλά το κόβω ακριβό

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Πάντως σήεμρα το απόγευμα είχε το Μ διαθεσιμότητα και παράδοση 11 με 22 Ιουλίου. Τώρα όντως ξεπούλησε και πάμε για Σεπτέμβρη.
Λέω να πάρω το large, μικρές διαφορές έχει με το medium. Τί λέτε?
Ε κάποιος θα ακύρωσε, βγήκε διαθέσιμο και το τσίμπησαν. Επειδή καλά τα λέει ο Χρήστος, καλύτερα να πας M, ενώ επίσης βραχίονα εσυ θες 172,5 νομίζω, όχι 175. Ο λαιμός είναι ένα κόστος που δεν θα το γλυτώσεις όπως φαινετε.

Μαθήματα των ημερών.. :drinks:

Πριν 4 μέρες είχα πάει σε δυνατό βουνό με κλίσεις με το mountain, και κατάλαβα πως για μεγάλες κλίσεις θέλω οπωσδήποτε μεγαλύτερες σχέσεις πίσω. Επειδή το ζόρισα πολύ με πονούσαν τα μέσα πλαγιά στα γόνατα για ποσες μέρες. Ζόρι ησουται με πολύ αργό cadence σε ανηφόρα 10% +.

Σημερινό μάθημα, πρέπει πάντα να έχω ηλεκτρολύτες μαζί μου. Διάβασα ότι ο brets πήρε στη διάρκεια της βόλτας προχθές αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα πιάσει και εμένα επειδή θα το ζόριζα λιγότερο. Ευτυχώς γύρισα.:download::dance2:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.561
Μάριε ο ηλεκτρολύτης είναι απαραίτητος τώρα που έπχιασαν οι ζεστές σε κάθε προπόνηση.
Για να είχες θέμα στα γόνατα για μέρες δεν φταίει το αργό cadence, κάτι είναι λάθος στις ρυθμίσεις

Reaction score
25.328
θυμάμαι οτι έχεις βάλει προσθήκες στα πετάλια για να βγουν πιο έξω 1.5mm στο μπλεδάκι.
για να έχεις ενόχληση στο εσωτερικό κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις και στον mtb αν δεν μπορούν να μπουν τα σχαράκια πιο μέσα (και να βγει πιο έξω το πόδι) - αν έχεις σχαράκια βέβαια στο mtb

η ενόχληση στο εσωτερικό είναι ένδειξη οτι το μηριαίο δεν "φωλιάζει" συμμετρικά στους μηνίσκους και ζορίζει τον έσω περισσότερο , δηλαδή πεταλάρεις και ταυτόχρονα κάμπτεις την κνήμη προς τα μέσα.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Είχα ένα παρόμοιο θέμα και με τη κούρσα, κάποια στιγμή αλλά ανοίκει στο πολύ παρελθόν. Στο mountain επειδή δεν έχει κλιπς, γενικά τα πόδια πατάνε αρκετα έξω, πάει φυσικά εκεί, αλλά μαλλον σε ένα ποσοστό να ευθύνεται η σέλα όπως το σκέφτομαι, παιζει να θέλει και άλλο πίσω. Αλλά γενικά δεν βγαίνουν κλίσεις 10% + με το υπάρχον γραναζωμα, με τιποτις (δηλαδή χωρίς υποβοήθηση).

Μαλλον πρέπει να βρω τρόπο να αλλάξω κασέτα πίσω με μεγαλύτερα γρανάζια ή έστω στις ανηφορικες σχέσεις. Αυτή τη στιγμή εχει πίσω 9 ταχύτητες, είμαι ανοικτός σε προτάσεις να έχω ένα μπούσουλα, αν μπορεί κάτι σχετικά προσιτό να γίνει.:boast:

Πίσω είμαι Shimano CS-HG200, 11-36T και μπροστά 36, μονός δίσκος, αυτά αν βοηθάει :download:

Υστ. Τα πεταλια είναι από μαμά με μεγαλύτερο qfactor από τη κούρσα. Αν και λίγο ακόμα δεν θα με χάλαγε.

Last edited:

Reaction score
20.696
Τυπικό γρανάζωμα σε 12-11 ταχύτητες, είναι 10-51, 11-51 (για shimano), και δίσκο 30-34 μπροστά. Στο δικό μου πχ (12αρα κασέτα) είναι 10-51 και 32 δίσκος.

Οι 9αρες κασέτες από ό,τι βλέπω έχουν μικρότερο εύρος, συνήθως μέχρι 36 δόντια (πχ της Shimano) και κάποιες άλλες στα 42, γιατί μάλλον συνδυάζονται με διπλό ή τριπλό δίσκο μπροστά, ή με ηλεκτρική υποβοήθηση σε ebike.

9αρες διαθέσιμες σε γνωστά shop

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.561
Άμα μας διαβάζει κάποιος πολύ φραγκάτος, θα ήθελα να με αγοράσει αυτό.
Με DA DI2 Παρακαλώ!

2022-emonda-slr-9-is-designed-by-rocket-scientists-to-yield-the-ultimate-racing-edge_7.jpg

Emonda slr 9
Μόνο 11.900, τι ψυχή έχουν τόσες παράδες?

Last edited:

Reaction score
20.696
Θα σε απογειώσει; 8-) :roflmao:

Μετά τα madone, και τα emonda σε αυτά τα λεφτά... μπράβο Trek, άντε και στα 20.000 :gamer:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.440
Άμα μας διαβάζει κάποιος πολύ φραγκάτος, θα ήθελα να με αγοράσει αυτό.
Με DA DI2 Παρακαλώ!

View attachment 255090
Emonda slr 9
Μόνο 11.900, τι ψυχή έχουν τόσες παράδες?
Δεν μου αρέσει το χρώμα, αλλιώς θα στο έπαιρνα! 😂

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.561
Και δώρο ένα τριήμερο με αεροπορικά εισιτήρια Σώτο σε κάθε πλαίσιο για τη αναστάτωση :roflmao:
Δεν μου αρέσει το χρώμα, αλλιώς θα στο έπαιρνα! 😂
Θείο Γιώργο βγαίνει σε πολλά χρώματα, ρίξε μια ματιά, κάποιο θα σε αρέσει...
2022-emonda-slr-9-is-designed-by-rocket-scientists-to-yield-the-ultimate-racing-edge_9.jpg

Αυτό ίσως?

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.561
Μετά το βουνό προψέ είπα εψέ να κάνω λίγη αποκατάσταση.
Ήταν από εκείνες τις φορές που ξέρω τι πρέπει να κάνω χωρίς να κοιτάω το όργανο.
Όταν επέστρεψα είδα αυτό...
IMG_20220616_141843.jpg
IMG_20220616_141855.jpg

Αρχίζω να πιστεύω πως μικρός έπεσα στο καζάνι με το μαγικό ζωμό μπάμιας :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.808
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός