Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.814
Reaction score
28.211
Δεν λες και το άλλο; Με τόσα φωτοβολταϊκά πάνελς στις σκεπές τα μαζεύουν ήλιο θα βράσουμε από τη ζέστη μέσα στα σπίτια.

"Post σε forum για φωτοβολταϊκά".
 
Last edited:




TGD

Μηνύματα
7.315
Reaction score
7.321
Λαμβάνει υπ' όψη το διάγραμμα τι είδους ηλεκτρικά οχήματα πωλούνται στην Κίνα; Θα ήθελα πολύ να δω τις τιμές οχημάτων που θα επιτρέπονταν να κυκλοφορήσουν στην ΕΕ, όχι golf cart με πόρτες.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.464
Reaction score
79.982
Θα είχαν νόημα αυτα τα διαγράμματα μόνο ως μέσοι όροι τιμών ανά κατηγορία.
 
Last edited:

Μηνύματα
29.387
Reaction score
23.493

TGD

Μηνύματα
7.315
Reaction score
7.321
Από κάτω έχει άλλο ένα νέο. Ότι η Τέσλα βγάζει 8 φορές περισσότερο κέρδος ανά νέο όχημα από την Τογιότα!
 


Μηνύματα
29.387
Reaction score
23.493
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....

ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΗΚΑΜΕ ΦΟΥΡΙΟΖΟΙ ΣΤΗΝ 4η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.... :party:




















 

TGD

Μηνύματα
7.315
Reaction score
7.321
Μόνο που σε αυτοκίνητο πόλης δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλη αυτονομία!

Χμμμ, το πίσω μέρος είναι κλεμμένο από το i3.
 

Μηνύματα
15.133
Reaction score
21.011
Ισχύει για τους Κινέζους ότι έχει γράψει ο dimifoot και αυτό περιγράφει την ικανότητα τους να κατασκευάζουν και αυτοκίνητα. Γτκο
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.814
Reaction score
28.211
Μετάφραση Google από το γερμανικό κείμενο...

Οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Στη Δύση αυξάνονται, στην Κίνα πέφτουν

Από : Stefan Leichsenring

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναπτύσσεται σταθερά και η γκάμα των μοντέλων έχει επίσης αυξηθεί. Ωστόσο, οι τιμές των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων παρέμειναν υψηλές, τουλάχιστον στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στην Κίνα, από την άλλη πλευρά, οι τιμές έχουν πέσει και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) είναι πλέον ο κανόνας εκεί όταν πρόκειται για την αγορά νέου οχήματος.
Ενώ φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι επίσης διαθέσιμα στην Κίνα (όπως το εξαιρετικά δημοφιλές Wuling Hongguang Mini EV ), τα EV στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τείνουν να είναι ακριβά SUV, συχνά από premium μάρκες. Μια μελέτη της εταιρείας αναλυτών JATO Dynamics αποσαφηνίζει τις διαφορές στα επίπεδα τιμών .
Σύμφωνα με την έκθεση, η μέση τιμή πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και στις μεγάλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχει αυξηθεί τα τελευταία επτά χρόνια. Αντίθετα, η μέση τιμή στην Κίνα μειώθηκε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO, η μέση τιμή πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί από λίγο λιγότερο από 49.000 σε σχεδόν 56.000 ευρώ από το 2015 έως τώρα. Στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμη πιο ακριβά. εκεί η μέση τιμή πώλησης ανέβηκε από περίπου 53.000 ευρώ σε σχεδόν 64.000 ευρώ.
Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, ένα BEV είναι 27 τοις εκατό πιο ακριβό από έναν βενζινοκινητήρα. στις ΗΠΑ η διαφορά τιμής είναι ακόμη και 43 τοις εκατό. Εδώ είναι αισθητή και η προτίμηση των Αμερικανών στα μεγάλα SUV και pick-up. Στην Κίνα, από την άλλη πλευρά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται είναι κατά μέσο όρο φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα από το 2017:
Ενώ ένα κινεζικό ηλεκτρονικό αυτοκίνητο εξακολουθούσε να κοστίζει περισσότερο από 66.000 ευρώ κατά μέσο όρο το 2015 και επομένως ήταν σημαντικά πιο ακριβό από τα BEV στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η μέση τιμή πρόσφατα ήταν λίγο κάτω από τα 32.000 ευρώ. Κατά μέσο όρο, ένα κινέζικο BEV ήταν ένα τρίτο (33 τοις εκατό) φθηνότερο από ένα βενζινοκίνητο όχημα. Ακόμα κι αν οι τιμές έχουν αυξηθεί ξανά πρόσφατα λόγω του αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών και των νέων premium μοντέλων ανώτερης κατηγορίας (όπως το Nio ET7 ), η Κίνα είναι σαφώς μπροστά σε ό,τι αφορά τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, ένας λόγος για τις υψηλές τιμές BEV στη Δύση είναι ότι οι κατασκευαστές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί σε τμήματα υψηλού περιθωρίου, ενώ στην Κίνα η προτεραιότητα είναι η μαζική αγορά. Στη Δύση, για παράδειγμα, η προσφορά ακριβών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη ζήτηση για αυτά και τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αναζητούν οι καταναλωτές είναι σπάνια - η εξαίρεση της Dacia Spring αποδεικνύει τον κανόνα. Από την άλλη πλευρά, στην Κίνα, η προσφορά και η ζήτηση ταιριάζουν αρκετά καλά, όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα:
jato-report-ungleichgewicht-zwischen-angebot-und-nachfrage-in-den-usa-und-europa.jpg

Σε αυτήν την περίπτωση, οι Κινέζοι προγραμματισμένοι οικονομολόγοι φαίνεται να έχουν αντιστοιχίσει τη ζήτηση και την προσφορά καλύτερα από τις δυτικές οικονομίες της αγοράς - όχι μια ένδοξη μέρα για τον κλάδο μας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η Κίνα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο: Σύμφωνα με τις προβλέψεις, 4,5 εκατομμύρια BEV θα μπορούσαν να πουληθούν στην Κίνα φέτος.
 

TGD

Μηνύματα
7.315
Reaction score
7.321
Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι λάθος εκτίμηση, αλλά ειλημμένη απόφαση. Οι κατασκευαστές στην Ευρώπη επικεντρώνονται στις υψηλές κατηγορίες ώστε να έχουν τα ίδια κέρδη με μικρότερη παραγωγή. Δεν σας κάνει εντύπωση η συμμαχία με τον εχθρό (Geely) που έχουν συνάψει και η Mercedes και η Renault για εξέλιξη των μικρών οχημάτων;

Δείτε τι έγινε στα ακουστικά. Στην αρχή μετακόμισε η παραγωγή των ευρωπαίων στην Κίνα. Σε δυο-τρία χρόνια άρχισαν να εξαφανίζονται όλα τα φθηνά μοντέλοα από Sennheiser, AKG, κλπ. Το κενό καλύφθηκε από τους κινέζους με προϊόντα αμφίβολης ποιότητας. Οι ευρωπαίοι έφτασαν να πουλήσουν το brand των consumer προϊόντων. "Τα τσεπώνουμε, χωρίς να μας νοιάζει το μέλλον." Όταν οι κινέζοι θα φτάσουν να χτυπάνε τα επαγγελματικά και τα ακριβά, έχοντας ήδη αποκτήσει όνομα από τα φθηνά, οι ευρωπαίοι θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Αλλά μέχρι τότε οι CEO θα έχουν τσεπώσει τα μπόνους και θα τα έχουν γράψει όλα στα αρχεία τους.

Σας θυμίζει τίποτα από το Γερμανία v/s Ιαπωνία στις φωτογραφικές; Μήπως την άνοδο των Κορεατών στα ΙΧ; Ή τα νεότερα Rorem τρένα του μετρό σε σχέση με τα παλιότερα Siemens;

Βέβαια, φαίνεται ότι ο μασκοφόρος θα πάρει και τα σώβρακα από τους ευρωπαίους στα ηλεκτρικά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.814
Reaction score
28.211
Renault και Geely ανακοίνωσαν συνεργασία για ανάπτυξη στους βενζινοκινητήρες και στην υβριδική τεχνολογία. Όχι καθαρά EVs.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.021
Reaction score
20.564

Μηνύματα
6.694
Reaction score
5.226
Ονειρικό το EX90, μπράβο στη Volvo.

111kWh μπαταρία!

Πόσο θα κάνει όμως; 100 χιλιάρικα;
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.360
Reaction score
94.126
Ονειρικό το EX90, μπράβο στη Volvo.

111kWh μπαταρία!

Πόσο θα κάνει όμως; 100 χιλιάρικα;
455 Km πραγματική εμβέλεια, από 105.000 € αρχική τιμή στη Γερμανία.

 

Μηνύματα
6.694
Reaction score
5.226
Μέσα έπεσα δηλαδή.
Βέβαια Ελλάδα και με full extra θα τα πιάσει τα 130 χιλιάρικα.

Εντύπωση μου έκανε που ο on-board charger περιορίζει στα 11kW την οικιακή φόρτιση.
Τέτοιο αμάξι με 111kWh μπαταρία θα περίμενα να υποστηρίζει 22kW.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.719
Μηνύματα
2.873.696
Members
37.938
Νεότερο μέλος
AntoKonto
Top