Speaker Matching

Reaction score
7
Χαιρετώ το φόρουμ και όλους τους φίλους που ενδιαφέρονται για τον καλό ήχο, καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανεις, έχω έναν ενυαχυτη 25 WPC, με τι ηχεία προτείνετε να το matchaρω, έχω βάλει στο μάτι τα Klipsch R51. DB sensitivity!!!!

Θέλω κάτι σε bookshelf, το budget δυστυχώς δεν είναι τόσο καλό αλλά θα χαρω να ακούσω οποιαδήποτε γνώμη βέβαια αρκεί αν είναι 300+, να υπάρχει προοπτική να βρω κάτι μεταχειρισμένο.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!

Reaction score
3.523
Καλημέρα. Έχω πάρει πρόσφατα το συγκεκριμένο ηχείο και έχει ταιριάξει με έναν vintage SX880 Pioneer ο οποίος όμως βγάζει 60W. Για να επιλέξεις ηχείο πρέπει να βάλεις παραμέτρους όπως σε τι μέγεθος δωμάτιο ακούς, πόσο δυνατά και πόσο μακριά από τα ηχεία, τι είδος μουσικής, όπως επίσης ο ενισχυτής που έχεις ποιος είναι και τι τεχνολογίας (vintage, class d κτλ). Για αρχή σε αυτά τα λεφτά που βάζεις και με πιο λογικά watt ένα πολύ καλό ηχείο κατασκευαστικά αλλά και μετρήσιμα είναι και τα Magnat Monitor Supreme 102 τα μικρά της Magnat που παίζει καλύτερα από όλη την σειρά Monitor Supreme. Τα έχω και αυτά και με έναν SMSL SA300 (40W 8Ω) παίζει άψογα στο δωμάτιο του γιού μου.

Reaction score
7
Κατάρχας φίλε hawkwind σε ευχαριστώ για την απάντησή. Ο χώρος είναι απίστευτα μικρός είναι ένα μικρό studio, θα μπορούσα με το μυαλό να κάνω μια πολύ χοντρική αλλά ρεαλιστική εκτίμηση στα λιγότερα 25 τ.μ. Κι όμως λιγότερα απο 25τ.μ. Δεν κοροϊδεύω καθόλου.

Παίζω μουσική από ροκ μέχρι κλασική αλλά κυρίως με ενδιαφέρει η hiphop από low end μην σε απασχολήσει θα βάλω ένα εύκαιρο subwoofer των 50 W θαρω πως είναι. Είναι υπεραρκετό αν το βάλω τέρμα χαλάει τον κόσμο.

Το σπίτι είναι μικρό, οι εντάσεις θα είναι περιορισμένες λόγο περιορισμένου χώρου.

Ο ενισχυτήε είναι ο Denon 250.

Πες μου αν σε έχω καλύψει από τις πληροφορίες που ζητάς αλλιώς αν είσαι στεθερος ακόμα στην πρόταση σου για τα Magnat.

Σε ευχαριστώ για την συμβουλή όπως και να έχει!

Reaction score
7.067
25 τετραγωνικά δεν είναι και λίγα........ο ενισχυτής είναι μικρός,οπότε θέλουμε ηχείο με 6.5" μιντ γούφερ (αν και με 5" θα μπορούσες να κάνεις δουλειά........),ευαίσθητο και εύκολο σαν φορτίο. Θέλεις καινούργιο ή και μεταχειρισμένο? Πάντως ο Denon αν είναι ο 250 ΜΚΙΙ,είναι αρκετά καλός ηχητικά.

Reaction score
7
Από τι πηγές ακούς; Πικάπ, cd, υπολογιστής κτλ.
Θα ακούω από πικάπ, υπολογιστή μέσω dac και Bluetooth μέσω της ίδιας συσκευής (https://m.aliexpress.com/item/4001362567600.html), αυτές τις τρις πηγές. Θα συνδέονται όλα στον προενισχυτή βέβαια ο ενισχυτής θα παίρνει μια ειδοσο, την μια έξοδο του προενισχυτή. Τα πάντα πικάπ dac bluetooth όλα στον προ. Ο ενισχυτής θα παίρνει μια ειδοσο. Το αναλύσα λίγο παραπάνω δεν ξέρω αν βοηθάει

Reaction score
2.288
Κατάρχας φίλε hawkwind σε ευχαριστώ για την απάντησή. Ο χώρος είναι απίστευτα μικρός είναι ένα μικρό studio, θα μπορούσα με το μυαλό να κάνω μια πολύ χοντρική αλλά ρεαλιστική εκτίμηση στα λιγότερα 25 τ.μ. Κι όμως λιγότερα απο 25τ.μ. Δεν κοροϊδεύω καθόλου.

Παίζω μουσική από ροκ μέχρι κλασική αλλά κυρίως με ενδιαφέρει η hiphop από low end μην σε απασχολήσει θα βάλω ένα εύκαιρο subwoofer των 50 W θαρω πως είναι. Είναι υπεραρκετό αν το βάλω τέρμα χαλάει τον κόσμο.

Το σπίτι είναι μικρό, οι εντάσεις θα είναι περιορισμένες λόγο περιορισμένου χώρου.

Ο ενισχυτήε είναι ο Denon 250.

Πες μου αν σε έχω καλύψει από τις πληροφορίες που ζητάς αλλιώς αν είσαι στεθερος ακόμα στην πρόταση σου για τα Magnat.

Σε ευχαριστώ για την συμβουλή όπως και να έχει!
25 τετραγωνικά μπορεί να είναι λίγα για ένα σπίτι αλλά για ήχο, δεν είναι.
Δεν μπορείς πχ να κάνεις δουλειά με πολύ μικρά ηχεία που για παράδειγμα θα έπαιζαν μια χαρά σε ένα δωμάτιο 9 τετραγωνικά.
Το παρηγορο είναι ότι αν η απόσταση ακρόασης δεν είναι μεγάλη, επειδή έχεις subwoofer, τα ηχεία μπορούν να είναι μικρότερα από ότι αν δεν είχες subwoofer.
Για να πάρεις όμως πιο σωστές απαντήσεις να αναφέρεις ακριβώς τι έχεις. Πχ subwoofer 50W δεν λέει τίποτα, όπως δεν λέει ούτε το "Denon 250" ποιο subwoofer? Μάρκα και μοντέλο. Ποιος Denon είναι αυτός? O AVR-X250BT? 5.1 κανάλια? Η κάποιος άλλος?
Πρώτα απ όλα όμως η απόσταση ακρόασης. Πόσο μακριά θα είσαι από τα ηχεία όταν ακούς.

Reaction score
7
25 τετραγωνικά δεν είναι και λίγα........ο ενισχυτής είναι μικρός,οπότε θέλουμε ηχείο με 6.5" μιντ γούφερ (αν και με 5" θα μπορούσες να κάνεις δουλειά........),ευαίσθητο και εύκολο σαν φορτίο. Θέλεις καινούργιο ή και μεταχειρισμένο? Πάντως ο Denon αν είναι ο 250 ΜΚΙΙ,είναι αρκετά καλός ηχητικά.
Δεν με πειράζει αν είναι μεταχειρισμένο, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Τις περισσότερες φορές προτιμώ καινούργια γιατί δεν μπορώ να ξερω τι καταπόνηση θα έχουν υποστεί, αν χειριζόταν εντάξει ή στα peak τους, δεν μπορώ να ξέρω γι αυτό συνήθως προτιμω καινούρια. Αν κατά κάποιο τρόπο μπορώ να εξασφάλισω την παραπάνω ανασφάλεια δεν έχω θεμα να είναι μεταχειρο δεν έχω κάποιο τέτοιο κλισέ, ελπίζω να με καταλαβαίνεις, βγάζει νόημα?
Δεν φαίνεται ο προ στo link.
Τον προ τον φτιάχνω ο ίδιος πλακέτα από lme49720 πρέπει να είναι και με ne5522.
Αυτό που δείχνω είναι ο DAC στο link

Reaction score
7.067
Από ένα γρήγορο ψάξιμο.....τα Magnat Tempus 33 είναι μια καλή περίπτωση. Αλλά,ανέφερες προενισχυτή? Εχεις και προενισχυτή?

Reaction score
7
Σε δύο λεπτά είμαι σπίτι και θα σας απαντήσω σε οοολααα και σε όλους. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ!!!!! Να είστε καλά όλοι ειμουν σε ένα πέλαγος και δεν ηθελα να αγοράσω κάποια ηχεία τα οποία θα μετανιώνα την αγορά. Θα σας ευχαριστώ για την υποστήριξη που μου δίνετε. Δεν έχω την γνώση προφανώς και την δική σας εμπειρία. Έρχομαι σε λιγο με όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται. Ευχαριστώ σε όλους.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.034
Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.368
Μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία για τα R51 σου παραθέτω για τα R41 και κάνε την αντιστοίχιση...
Στοιχεία εταιρείας:
https://d2um2qdswy1tb0.cloudfront.net/product-specsheets/R-41M_Spec-Sheet_GM_v01.pdf
Ευαισθησία αναφέρει στα 90 db και αντίσταση <<Συμβατή>> με 8 ωμ.

Τι έδειξαν οι μετρήσεις:
https://www.audiosciencereview.com/...klipsch-r-41m-bookshelf-speaker-review.11566/
Ευαισθησία 85 db μέχρι τους 4KHz, που ανεβαίνει στα 90 db από εκεί και πάνω, με αντίσταση που στους 300 Hz είναι 2 Ωμ!!!, ενώ στην περιοχή 200 με 530 βρίσκεται κάτω από τα 4 Ωμ!!!

Με δυο λόγια ακατάλληλα για χαμηλής ισχύος ενισχυτές.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.034
Γιατί να δουλέψει το fx σαν προ? Αν είναι τελικά αυτός ο προ.
Το απάντησε παραπάνω:

Τον προ τον φτιάχνω ο ίδιος πλακέτα από lme49720 πρέπει να είναι και με ne5522.
Αυτό που δείχνω είναι ο DAC στο link

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
Δεν είδα οτι έχεις ανοίξει και θέμα εδώ .
Δεν υπάρχει σύγκριση στον ήχο , ανάμεσα στα Magnat Tempus 33 και τα Wharfedale vanguard που πρότεινα .....στα 250e .
-
-

Reaction score
12.536
Ο προενισχυτής τί σκοπό θα εξυπηρετήσει; Αν θέλεις να τον έχεις σαν κέντρο ελέγχου των line συσκευών που θα πηγαίνουν στον ολοκληρωμένο ενισχυτή για να έχεις το phono stage του ολοκληρωμένου διαθέσιμο, γιατί δεν κάνεις το αντίστροφο: ο ενισχυτής μέσω της tape out να πηγαίνει σε είσοδο του προενισχυτή ( άρα να τον χρησιμοποιείς σαν phono stage ) και στο τέλος να πάρεις ένα τελικό ενισχυτή και να οδηγήσεις όποιο ηχείο σου αρέσει, ανάλογα βέβαια την ισχύ του τελικού.

Reaction score
7
Για να απαντήσω κάποιες απορίες. Ο προ μου είναι πρότζεκτ του rod Elliot (project 88), με προενισχυση σε ένα κανάλι για πικάπ (rod Elliot project 06). Είναι variable gain η τελική προενισχυση των εξόδων. Η πλακέτα είναι δικής μου σχεδίασης με το κύκλωμα του Rod Elliot. O προ χρησιμοποιεί hifi op amps ne5532 και lme49720na.
Ο προ δεινει δύο εξόδους (τρις αλλά δεν μας αφορά) η μία σαν κυρία feedαρει τον power Amp aka τον denon μου, η δεύτερη λειτουργει σαν sub out παθητικα φίλτρα κλπ ότι πρέπει, οπότε, μια δίνει σήμα στον ενισχυτή, η δεύτερη δίνει σήμα στο sub. Η σχεδίαση μου είναι αυτή.
Ο προ θα δέχεται κάθε είσοδο.
Ο Denon δεν έχει sub out ετσι έπρεπε να κάνω εγώ μια κατάλληλο η σχεδίαση.

Ο Denon αναγράφει Denon pma 250se.
Ο χώρος 25τ.μ. Μεγηστη πόσταση ακοής 4~4.5 m.

Το αντικείμενο που παρατηρείται στα λινκ δεν χρησιμοποιηται σαν προενυσχηση, αντ αυτού το θέλω να το χρησιμοποιήσω για να μπορεί ο προενισχυτής να δεχθεί είσοδο από τον υπολογιστή αλλά και από Bluetooth.

Συγνωμη αν σας μπέρδεψα.
Ο προενισχυτής τί σκοπό θα εξυπηρετήσει; Αν θέλεις να τον έχεις σαν κέντρο ελέγχου των line συσκευών που θα πηγαίνουν στον ολοκληρωμένο ενισχυτή για να έχεις το phono stage του ολοκληρωμένου διαθέσιμο, γιατί δεν κάνεις το αντίστροφο: ο ενισχυτής μέσω της tape out να πηγαίνει σε είσοδο του προενισχυτή ( άρα να τον χρησιμοποιείς σαν phono stage ) και στο τέλος να πάρεις ένα τελικό ενισχυτή και να οδηγήσεις όποιο ηχείο σου αρέσει, ανάλογα βέβαια την ισχύ του τελικού.
Ναι καλέ σαν κέντρο ελέγχου θα το έλεγα... Αλλά θέλω sub out. Και το sub είναι ένα πολύ δυνατό από πολύ καλά ηχεία υπολογιστή αλλά θέλω ποιότητα στα ηχεία όμως να κρατήσω το sub οπότε έχω δεύτερη έξοδο με τον προενισχυτή, αποκοβω τις ψηλές και έχω μόνο το γουφερ 😄😄😄
Ακόμη ο ενισχυτής Denon ο τελικός (?) έχει πολλά, cd tuner κλπ που δεν τα ξέρω, έχω λοιπόν αυτό το "κέντρο ελέγχου" που περιγράφεις και χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ μια είσοδο στον τελικό (?) τον denon.

Ελπίζω να βοήθησα.
Πείτε μου παρακαλω αν είμαι σαφής

Last edited:

Reaction score
7.067
Και εγώ δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται ο προ....... και αν θέλει προ ας βρει έναν μτχ., να δώσει τον Denon και να πάρει ένα ζευγάρι ενεργά και να ξεμπερδεύει. Όσο για τα ηχεία, ο άνθρωπος ζήτησε κάτι καινούργιο και του προτείναμε τι θα ταίριαζε στην τσέπη του, στον χώρο του και στον μικρό ενισχυτή που έχει. Αν περάσουμε στα μεταχειρισμένα ηχεία και αν φτάσουμε και σε ηχεία 30+ ετών........ θα χαθούμε τελείως.
Επίσης κάτι που το θεωρώ λίγο άκομψο...... δεν προτείνουμε δημόσια, κάποια συσκευή, που μπορεί να θέλουμε να πουλήσουμε (εμείς ή κάποιος φίλος μας). Ας γίνει αυτό με προσωπικό μήνυμα. Είναι κάτι που το βλέπω όλο και πιο συχνά στο φόρουμ (από συγκεκριμένα μέλη) και προσωπικά με χαλάει λίγο. Προσωπικό μήνυμα και πουλήστε και το ραδιόφωνο του παππού σας.
Για να απαντήσω κάποιες απορίες. Ο προ μου είναι πρότζεκτ του rod Elliot (project 88), με προενισχυση σε ένα κανάλι για πικάπ (rod Elliot project 06). Είναι variable gain η τελική προενισχυση των εξόδων. Η πλακέτα είναι δικής μου σχεδίασης με το κύκλωμα του Rod Elliot. O προ χρησιμοποιεί hifi op amps ne5532 και lme49720na.
Ο προ δεινει δύο εξόδους (τρις αλλά δεν μας αφορά) η μία σαν κυρία feedαρει τον power Amp aka τον denon μου, η δεύτερη λειτουργει σαν sub out παθητικα φίλτρα κλπ ότι πρέπει, οπότε, μια δίνει σήμα στον ενισχυτή, η δεύτερη δίνει σήμα στο sub. Η σχεδίαση μου είναι αυτή.
Ο προ θα δέχεται κάθε είσοδο.
Ο Denon δεν έχει sub out ετσι έπρεπε να κάνω εγώ μια κατάλληλο η σχεδίαση.

Ο Denon αναγράφει Denon pma 250se.
Ο χώρος 25τ.μ. Μεγηστη πόσταση ακοής 4~4.5 m.

Το αντικείμενο που παρατηρείται στα λινκ δεν χρησιμοποιηται σαν προενυσχηση, αντ αυτού το θέλω να το χρησιμοποιήσω για να μπορεί ο προενισχυτής να δεχθεί είσοδο από τον υπολογιστή αλλά και από Bluetooth.

Συγνωμη αν σας μπέρδεψα.

Ναι καλέ σαν κέντρο ελέγχου θα το έλεγα... Αλλά θέλω sub out. Και το sub είναι ένα πολύ δυνατό από πολύ καλά ηχεία υπολογιστή αλλά θέλω ποιότητα στα ηχεία όμως να κρατήσω το sub οπότε έχω δεύτερη έξοδο με τον προενισχυτή, αποκοβω τις ψηλές και έχω μόνο το γουφερ 😄😄😄
Ακόμη ο ενισχυτής Denon ο τελικός (?) έχει πολλά, cd tuner κλπ που δεν τα ξέρω, έχω λοιπόν αυτό το "κέντρο ελέγχου" που περιγράφεις και χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ μια είσοδο στον τελικό (?) τον denon.

Ελπίζω να βοήθησα.
Πείτε μου παρακαλω αν είμαι σαφής
Θα βαλεις υπογουφερ απο ηχεια υπολογιστη και για αυτο φτιαχνεις τον προενισχυτη κλπ....... μπερδεμενα πραγματα. Κρατας τον Denon 250se,που ειναι αξιολογος ενισχυτης και πας σε ηχεια (ακομα και σε δαπεδου, μεταχειρισμενα ομως γιατι με 300 ευρω καινουργια δεν υπαρχουν αξιολογα) και ξεχνα τα φτηνιαρικα υπογουφερ κλπ.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88