Δύο subwoofer σε home office

Reaction score
43
Θα ήθελα τη γνώση σας σχετικά με την τοποθέτηση (όχι για το αν χρειάζονται) δύο subwoofer. Το set-up είναι 2.2 (Kali IN-8 v.2 / Kali WS-12) αποκλειστικά για μουσική (PC Dirac Live Room + Dirac Live Bass Control -> πολυκάναλο DAC). Ο χώρος (μάλλον) θα είναι κουρδισμένος σε Live end-Dead end και ceiling diffusers.

To ενδιαφέρον μου αφορά αποκλειστικά την θέση “Armchair” και όχι την “Desk Chair”, όπου η τελευταία θα βγαίνει εκτός δωματίου όταν ακούω μουσική. Ο χώρος έχει αρκετό challenge μιας και είναι μικρός και σχεδόν τετράγωνος.

Τα σημεία 1a ως 4a είναι τα πιθανά σενάρια για την τοποθέτηση των δύο subs. Ποια από αυτά γνωρίζετε ότι θα έχουν το μεγαλύτερο efficiency;

Attachments

Reaction score
2.288
Κάνε simulation στο REW.
Δώσε του και ακριβεις τιμές απορρόφησης εφ όσον θα υπάρχει και room treatment και θα βγάλεις αρκετά αξιόπιστη πρόβλεψη.

Reaction score
43
Κάνε simulation στο REW.
Δώσε του και ακριβεις τιμές απορρόφησης εφ όσον θα υπάρχει και room treatment και θα βγάλεις αρκετά αξιόπιστη πρόβλεψη.
Εκεί ακριβώς είναι το θέμα. Πως υπολογίζονται με ακρίβεια στο Room Sim οι συντελεστές στο surface absorptions έτσι ώστε να είναι μια πραγματική οδηγία και όχι ενα hint?
Είναι λάθος να είναι κολλημένη η θέση ακρόασης σε τοίχο.
Κανενα πρόβλημα, η θεση μπορεί να έρθει πιο μπροστα. Εχεις κάποια ιδεα για το βέλτιστο placement των subs?

Reaction score
2.288
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω ακριβώς πώς γίνεται. Οι τιμές είναι σε absorption coefficient και αυτές οι τιμές υπάρχουν στο τεχνικό φυλλάδιο κάθε υλικού. Δεν ξέρω πως υπολογίζεις όμως το τελικό absorption coefficient σε σχέση με το πάχος και την επιφάνεια που θα καλύψεις.
Αν έχεις κάποιον γνωστό σου μηχανικό ρωτά τον. Θα ξέρει να σου πει τουλάχιστον τον τρόπο υπολογισμού.

Reaction score
11.781
Ανάμεσα στα ηχεία στον τοίχο μπροστά σου και ακριβώς πίσω σου, πάλι στον τοίχο.
Μελέτες το λένε όχι εγώ, απλά δε θυμάμαι το σχέδιο που το λέει. @costas EAR το έχεις πρόχειρο;

Reaction score
2.288
Ανάμεσα στα ηχεία στον τοίχο μπροστά σου και ακριβώς πίσω σου, πάλι στον τοίχο.
Μελέτες το λένε όχι εγώ, απλά δε θυμάμαι το σχέδιο που το λέει. @costas EAR το έχεις πρόχειρο;
Και το REW ετσι λεει αν κανεις simulation στο χωρο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos