Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

Reaction score
9.830
KH80 o άλλος έβαλε ψηλά:

Το σκεπτικό να βάλει διαφορετικού μεγέθους ηχεία είναι ακριβώς το ίδιο με το σκεπτικό που είχε ο μηχανικός ήχου πιο πάνω που πήρε και πιστοποίηση από ντολμπυ.
Τώρα γιατί έβαλε άλλη φίρμα πάνω ενώ η τζενελεκ διαθέτει μεγάλη γκάμα ηχειων για όλα τα γούστα είναι ένα καλό ερώτημα.

Reaction score
6.235
Μου αρέσει που τα μισά studios (κυριολεκτικά) που βάζουν ONES κάτω βάζουν και 80Χ0 πάνω, και κάνουν masters και έχουν πιστοποιηθεί, ενώ εμείς εδώ στο Ελλάντα στο αβουσάϊτ τα θέλουμε όλα ίδια τσίλικα. 8-)

Ξέχασα, για σπίτι. :biggrin:

Άσε που τα πίσω τα βάζουν μικρότερα από τα μπροστινά, καθώς δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια. 8-)

Συγνώμη για την διακοπή, συνεχίστε.
Βασικά νομίζω ότι έγραψα ότι δεν είναι ανάγκη να είναι ίδια για τους λόγους που εξήγησε ο Κώστας πριν. Δεν ξέρω πού διαφωνείς.

Reaction score
5.614
Το θέμα είναι μήπως μεγαλοπιανόμαστε και οι απαιτήσεις μας για το τέλειο είναι υπερβολικές δυσανάλογα με τον χώρο και τη συνήθη οικιακή χρήση.

Ειδικά σε ξένη τσέπη, όλοι μάγκες είμαστε.
8361 παντού και 32άρη Trinnov, τίποτα λιγότερο. :)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.829
Βασικά νομίζω ότι έγραψα ότι δεν είναι ανάγκη να είναι ίδια για τους λόγους που εξήγησε ο Κώστας πριν. Δεν ξέρω πού διαφωνείς.
Γενικά μιλάω Αλέξανδρε. Το σχόλιο μου δεν απευθύνεται σε εσένα ή κάποιον άλλο προσωπικά.

- - -

Το ίδιο και για τα ριμάδια τα reference levels.
Τόση απόσταση άρα τάδε ηχείο, τουλάχιστον.
Τα ίδια και με τα subs. Βάλε 2 κιλά subs, μπορεί και 22.

Δεν έχω δει κανέναν, μα κανέναν, να ρωτάει πχ έναν ενδιαφερόμενο που άνοιξε το θέμα για βοήθεια αν μένει σε πολυκατοικία πχ πριν του πει να πάρει 11 ηχεία και Χ subs για στάθμες Disco.

Οι στάθμες και τα γραφήματα μας μάραναν.

- - -

Μην τα πάρεις προσωπικά. Απλά πάτησα πάνω στην απάντηση προς εσένα για να πω και τα δικά μου τα ψυχολογικά, όπως όλοι άλλωστε.

Peace ✌

Last edited:

Reaction score
410
Ουτε απολυτη εμπιστοσυνη στους επαγγελματιες ειναι απαραιτητο να χουμε,
περαν της θεωριας
υπαρχουν χιλιαδες στουντιο εκει εξω
π.χ. ενας σκηνοθετης μπορει να δει την ταινια του πριν βγει στην αγορα σε στημενο χειροτερο προβολεα
απο τον jvc τουμπανο που εχει καλιμπραρει και ολας ενας μερακλης ερασιτεχνης...

Reaction score
5.614
Όπως αντίστοιχα δεν είναι απαραίτητο ντε και καλά να στηθεί το πολυκάναλο στο σαλόνι με (πανάκριβα) ενεργά μόνιτορ.
Ειδικά όταν στραβοκαταπίνει ο υποψήφιος αγοραστής μπροστά στο κόστος του επεξεργαστή αντίστοιχης κατηγορίας.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.359
καθώς πχ στην Νιούμαν, όλα τα μοντέλα έχουν διαφορές ηχητικές μεταξύ τους, έχουν διαφορετικά μεγάφωνα, διαφορετικό σπινοραμα, διαφορετική οφ αξις, κλπ, εν ολίγοις παίζουν και ακούγονται διαφορετικά μεταξύ τους.
Εμένα σχεδόν ίδια μου φαίνονται και στην neumann, καρατέλεια όσο δεν πάει άλλο. Άντε, το δίδρομο έχει τα γνωστά θεματάκια off axis στο σημείο cross, χέστηκε η φοράδα στα αλώνι. :p
Άριστο spinorama έχουν όλα, DI τέλειο, άρα οι όποιες μικροδιαφορές θα έρθουν σωστά με το software.

Ας μην γινόμαστε ψυχαναγκαστικοί για δέσιμο, μια χαρά να δεχτούμε συνδυασμούς Neumann αναλόγως της απόστασης. Αλλά δεν μου αρέσουν για σαλόνι, όπως έγραψα και προχτές.

Neumann KH-420 G Measurements Frequency Response anechoic Active 3-way studio monitor speaker.png
Neumann KH310AMeasurements Spinorama CTA-2034 Frequency Response Measurement.png
Neumann KH 150 two-way studio monitor speaker active Frequency Response Measurement.png

Reaction score
6.235
Γενικά μιλάω Αλέξανδρε. Το σχόλιο μου δεν απευθύνεται σε εσένα ή κάποιον άλλο προσωπικά.

- - -

Το ίδιο και για τα ριμάδια τα reference levels.
Τόση απόσταση άρα τάδε ηχείο, τουλάχιστον.
Τα ίδια και με τα subs. Βάλε 2 κιλά subs, μπορεί και 22.

Δεν έχω δει κανέναν, μα κανέναν, να ρωτάει πχ έναν ενδιαφερόμενο που άνοιξε το θέμα για βοήθεια αν μένει σε πολυκατοικία πχ πριν του πει να πάρει 11 ηχεία και Χ subs για στάθμες Disco.

Οι στάθμες και τα γραφήματα μας μάραναν.

- - -

Μην τα πάρεις προσωπικά. Απλά πάτησα πάνω στην απάντηση προς εσένα για να πω και τα δικά μου τα ψυχολογικά, όπως όλοι άλλωστε.

Peace ✌
Συμφωνώ ότι δεν είναι για όλους και για όλους τους χώρους αυτά τα set up. Απλά λέμε και εμείς τι θα κάναμε αν μπορούσαμε. Εγώ ας πούμε έχω κάνει οικονομία στα surround (όπως και στα μελλοντικά atmos) όπως και στον επεξεργαστή. Δεν έβγαινε το μπάτζετ με τίποτα και μιας και ήξερα τι απαιτήσεις έχω κινήθηκα ανάλογα. Στα καινούργια ηχεία που φτιάχνω έγιναν επίσης παραχωρήσεις γιατί πάλι δεν έβγαινε το μπάτζετ. Στον προβολέα πάλι τα ίδια... Δεν έχω ένα set-up σαν του Κώστα αλλά έχω ακούσει πως παίζει και οφείλω να πω ότι η ομοιογένεια στα ηχεία και η επεξεργασία του trinnov απογειώνουν το αποτέλεσμα και αν μπορούσα να διαθέσω τόσα χρήματα σίγουρα θα το έκανα γιατί το αξίζει.
Οπότε για αυτό τα γράφω αυτά στο νηματοθετη και ας τα λάβει υπόψη όσο θέλει όταν θα κάνει την δική του έρευνα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.359
Ο @Drioannis ξεκινάει την δημιουργία ένος συστήματος με τα εξής δεδομένα απο το σύστημα που πούλησε:

• Είχε μεγάλα και αξιόλογα ηχεία (αγνοήστε τον φαλακρό :biggrin:)
  • Είχε ισχυρό και ευέλικτο ενισχυτή
  • Είχε τερματίσει την ενσωμάτωση των σαμπς
  • Είχε φτιάξει ισοστάθμιση και χώρο.
Όλα αυτά ανεβάζουν πολύ τον στόχο, τώρα είναι υποχρεωμένος να φτάσει ένα σκαλί παραπάνω αλλιώς δεν θα είναι ικανοποιημένος. Έχει βάλει πολυ δύσκολα, όχι σε μας, αλλά στον εαυτό του. Περιμενω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Reaction score
5.614
Πριν είχε τον Devialet. Τώρα με τι θα κάνει το 2.2 που θέλει για αρχή;

Την έχω ξανακάνει την ερώτηση αλλά δεν
απαντήθηκε.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εμένα σχεδόν ίδια μου φαίνονται και στην neumann, καρατέλεια όσο δεν πάει άλλο. Άντε, το δίδρομο έχει τα γνωστά θεματάκια off axis στο σημείο cross, χέστηκε η φοράδα στα αλώνι. :p
Άριστο spinorama έχουν όλα, DI τέλειο, άρα οι όποιες μικροδιαφορές θα έρθουν σωστά με το software.

Ας μην γινόμαστε ψυχαναγκαστικοί για δέσιμο, μια χαρά να δεχτούμε συνδυασμούς Neumann αναλόγως της απόστασης. Αλλά δεν μου αρέσουν για σαλόνι, όπως έγραψα και προχτές.

View attachment 281679 View attachment 281680 View attachment 281681
Ακόμη και το πτωχό πλην τιμιότατο KH80 είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο.

Βγαίνει και σε λευκό. Για πίσω (σε κοντινή απόσταση) και πάνω μια χαρά θα ταίριαζε (κι ας είναι μικρό δίδρομο μη κλειστής σχεδίασης). Προσωπικά δε θα είχα θέμα με τριάδα KH310 ή KH420 εμπρός (κρυμμένα πίσω από ηχοδιαπερατό πανί) και όλα τα υπόλοιπα KH80.

Τιμές thomann σήμερα (στον επόμενο τόνο, η τιμή θα είναι... τόσο συν κάτι):
2.099*3 = 6.297€ (εμπρός 310)
539€*8= 4.312€ (παντού 80)
1.399€*4 = 5.596€ (Dynaudio 18s)

Σύνολο 16.205€ για όλα τα ηχεία, αγορασμένα καινουργή (ή μτχ στα μισά και κάτι). Just saying. Δικά μου λεφτά είναι στο κάτω κάτω;

Reaction score
7.038
KH80 o άλλος έβαλε ψηλά:

Και εγώ τα 8 στο πολυκάναλο εκτός δηλαδή από τα τρία μπροστινά τα έχω ψηλά με μεγάλες κλίσεις στα surround να σκοπεύουν στα αυτιά ενώ τα atmos με τις μικρές προβλεπόμενες κλίσεις που έδινε τότε η dolby στο συγκεκριμένο στήσιμο και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικότατο. Τα surround είναι μια σειρά μεγαλύτερη από τα άτμος αλλά σαν μοντέλο ίδια.

Reaction score
5.614
Ακόμη και το πτωχό πλην τιμιότατο KH80 είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο.

Βγαίνει και σε λευκό. Για πίσω (σε κοντινή απόσταση) και πάνω μια χαρά θα ταίριαζε (κι ας είναι μικρό δίδρομο μη κλειστής σχεδίασης). Προσωπικά δε θα είχα θέμα με τριάδα KH310 ή KH420 εμπρός (κρυμμένα πίσω από ηχοδιαπερατό πανί) και όλα τα υπόλοιπα KH80.

Τιμές thomann σήμερα (στον επόμενο τόνο, η τιμή θα είναι... τόσο συν κάτι):
2.099*3 = 6.297€ (εμπρός 310)
539€*8= 4.312€ (παντού 80)
1.399€*4 = 5.596€ (Dynaudio 18s)

Σύνολο 16.205€ για όλα τα ηχεία, αγορασμένα καινουργή (ή μτχ στα μισά και κάτι). Just saying. Δικά μου λεφτά είναι στο κάτω κάτω;
Μην ντρέπεσαι, πες όλα με KH80.

Κι όποιος πάει να γελάσει, ας ακούσει πρώτα immersive με όλα KH80 και μια τετράδα KH750 και μετά τα λέμε.

Με δυο KH80 κι ένα KH750 τρώω κάτι συγυρισμένες σφαλιάρες όλες δικές μου. Με πολλαπλά τέτοια, συναυλία θα γίνει στο σαλόνι.

Δεν χρειάζονται γομάρια ηχεία στο πολυκάναλο. Μοιράζεται το φορτίο.
Κι αν μιλάμε για πολυκατοικία και όχι υπόγα-dedicated, τζάμπα το άγχος για την αγορά θηρίων.

Reaction score
1.252
Πριν είχε τον Devialet. Τώρα με τι θα κάνει το 2.2 που θέλει για αρχή;

Την έχω ξανακάνει την ερώτηση αλλά δεν
απαντήθηκε.
Αν καταλήξω σε Genelec, όπου θα χρησιμοποιηθούν και τα ομόσταυλα sub με GLM, θα παίξει με ψηφιακή έξοδο από ένα ήδη υπάρχον Dac. Ομοίως αν καταλήξω σε Neumann, πιθανόν με τα αντίστοιχα sub, εκεί από XLR από το ίδιο Dac. Πηγή θα είναι Roon core. Στην 2η επιλογή πιθανόν να χρειαστεί miniDSP.

Reaction score
410
θα κανω μια χαζη μαλλον ερωτηση τα φωτακια μπροστα στα genelec απενεργοποιουνται?
γιατι κατα την αποψη μου οταν παιζεις με προβολι δεν πρεπει να χεις καθολου φωτακια πουθενα μπροστα
βεβαια δεν ξερω εαν ο νηματοθετης εχει σκοπο να βαλει και συστημα προβολης η το θελει μονο για μουσικη.
Μην ντρέπεσαι, πες όλα με KH80.

Κι όποιος πάει να γελάσει, ας ακούσει πρώτα immersive με όλα KH80 και μια τετράδα KH750 και μετά τα λέμε.

Με δυο KH80 κι ένα KH750 τρώω κάτι συγυρισμένες σφαλιάρες όλες δικές μου. Με πολλαπλά τέτοια, συναυλία θα γίνει στο σαλόνι.

Δεν χρειάζονται γομάρια ηχεία στο πολυκάναλο. Μοιράζεται το φορτίο.
Κι αν μιλάμε για πολυκατοικία και όχι υπόγα-dedicated, τζάμπα το άγχος για την αγορά θηρίων.
Στα ποσα μετρα η θεση ακροασης?
Τα 4αρια δεν ειναι μικρα για τα 2 μιση μετρα που εχει θεσει ο φιλος?

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo