κάθε πότε αλλάζετε καλώδια στο home cinema ή στo hi-fi σας;

Reaction score
15
Γεια και χαρα σε ολους

Εχω 2 δωματια
Πριν κανα 2 χρονια εστησα ενα στερεο setup με 2 klipsch towers οπου και με βοηθεια συμφορουμητων καταφερα να τα "στρωσω".
Τα παντα ακουγονται σωστα. Πολυ καλη οξυτητα ηχου, detail, μπασα. Ολα φωναζουν ζωντανια και ποιοτητα. Κανενα προβλημα εδω.

Σε ενα αλλο δωματιο εχω στησει ενα αρκετα παλιο 5.1 συστημα 20ετιας κοντα το οποιο ακουγεται μουντο, θαμπο.
Παρατηρω οτι τα καλωδια εχουν οξειδωθει. Ναι ψαλιδιζω τις ακρες και τα ξανασυνδεω, αλλα ο χαλκος τους δεν εχει αυτο το χρυσαφενιο χρωμα και εχει μαυρισει αρκετα..

ποσο μπορει να ριξει τη ποιοτητα αυτο; θεωρείτε οτι τα καλωδια κανουν κυκλο ζωης;

Σιγουρα τα αυτια μου εχουν ξελογιαστεί απο το fidelity του στερεο συστηματος, αλλα πριν στειλω στην ανακυκλωση τα ηχεια του 5.1 μου μηπως με μια αλλαγη καλωδιων λαμψουν (οσο μπορουν);

Reaction score
3.556
Καλημερα. Πες μας λίγα λόγια για το 5.1 ποιο είναι, ηχεια ενισχυτή κτλ.

Reaction score
7.110
Δεν είναι εκεί το πρόβλημα,απλά έστησες το νέο σύστημα και το 5,1 δεν σου αρέσει. Ετσι όπως τα γράφεις,υποθέτω ότι είναι κάτι απλό και σαν ενισχυτής και ηχεία. Αλλά για να σου φύγει η περιέργεια,φέρε τα καλώδια από το καλό σύστημα στο 5,1 (για τα κύρια ηχεία,δεξί-αριστερό) και κάνε μια δοκιμή. Μπορείς να αλλάξεις μόνο το ένα καλώδιο και να παίξεις με το balance,δεξί-αριστερό ηχείο. Αν ακούσεις διαφορά,προχωράς σε νέα καλώδια .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
ποσο μπορει να ριξει τη ποιοτητα αυτο;
Καθόλου τόσο, ώστε να είναι αντιληπτό.

αλλα πριν στειλω στην ανακυκλωση τα ηχεια του 5.1 μου μηπως με μια αλλαγη καλωδιων λαμψουν (οσο μπορουν);
Είναι τόσο μικρό το κόστος που δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις. Πριν το κάνεις, διάβασε αυτό, έστω στα πεταχτά.

Reaction score
3.556
Εγώ θα ξανά ρωτήσω ποια είναι τα 5.1 ηχεια και με τι ενισχυτή τα οδηγεις; Επίσης γιατί να τα πετάξεις;

Reaction score
15
Εγώ θα ξανά ρωτήσω ποια είναι τα 5.1 ηχεια και με τι ενισχυτή τα οδηγεις; Επίσης γιατί να τα πετάξεις;
σορρυ, παραλειψη μου

εναν yamaha rx v450
Surround output: 85W (front), 85W (center), 85W (rear)

και ηχεια e-Bench KH02 Dolby Surround 5.1
κατι μικρουλια ειναι, quite cheap
1683396245732.png

Subwoofer
35 W
Front loudspeaker each
30 W
Effect loudspeaker each
30 W
Centre speaker
30 W

Loudspeakers
Subwoofer
6.5” woofer
Front loudspeaker
Ø 76 mm (3) 4 Ohm
Effect loudspeaker
Ø 76 mm (3) 4 Ohm
Centre speaker
Ø 76 mm (3) 4 Ohm

μαλλον δεν αξιζει να ασχοληθω.. μουντα ακουγονται..
το προλβημα ειναι αν παρω σε αντιστοιχο μεγεθος διαφορετικα, θα εχω πιο κρυστάλλινο και διαυγή ηχο;
χωρος 3χ3, κυρια χρηση home cinema

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.057
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp