synology αυξηση χωρου

Reaction score
1.469
Στον synology ειχα εναν wd 8 tb και σημερα αγορασα εναν ironwolf 14tb , ηθελα να αυξησω τον χωρο απλα και οχι να κανω mirror, απλα ενα σημαντικο φακελο να τνn ειχα και στους δυο δισκους χειροκινητα η με καποιο αυτοματισμο. ομως σε type raid SHR synology hybrid raid κανει mirror. Μαλλον εχω κανει λαθος αγορα και παει στραφι ο εξτρα χωρος των 14 tb?

Reaction score
1.265
Άμα τους κάνεις shr θα εχεις 8tb (και ούτε 8) χώρο με πλήρη προστασία σε περίπτωση βλάβης οποιοδήποτε δίσκου.
Το SHR έχει νόημα από 3 δίσκους και πάνω,
Αμα θες απλά ένα φάκελο να τον έχεις ασφαλή, μπορείς να τον έχεις στον ένα σκληρό και να κάνει αυτόματα backup στον άλλο.
Δεν μπορείς όμως να ενώσεις τους δυο δίσκους και να φτιάξεις έναν 14+8=22 ΤΒ σε JBOD
Κάθε πότε θες να παίρνει backup;

Reaction score
1.469
Άμα τους κάνεις shr θα εχεις 8tb (και ούτε 8) χώρο με πλήρη προστασία σε περίπτωση βλάβης οποιοδήποτε δίσκου.
Το SHR έχει νόημα από 3 δίσκους και πάνω,
Αμα θες απλά ένα φάκελο να τον έχεις ασφαλή, μπορείς να τον έχεις στον ένα σκληρό και να κάνει αυτόματα backup στον άλλο.
Δεν μπορείς όμως να ενώσεις τους δυο δίσκους και να φτιάξεις έναν 14+8=22 ΤΒ σε JBOD
Κάθε πότε θες να παίρνει backup;
Κάθε εβδομάδα
Σκέφτομαι το άλλο επίσης
Μπορώ να κανω mirror τον παλιό 8tb στον καινούργιο 14tb και το dsm τις ρυθμίσεις μου και όλα και να κανω τον παλιό σαν έξτρα χώρο σε άλλο pool και volume?

Reaction score
1.265
Κάθε εβδομάδα
Σκέφτομαι το άλλο επίσης
Μπορώ να κανω mirror τον παλιό 8tb στον καινούργιο 14tb και το dsm τις ρυθμίσεις μου και όλα και να κανω τον παλιό σαν έξτρα χώρο σε άλλο pool και volume?
Θα φτιάξεις δεύτερο volume με τον 14άρη, θα μεταφέρεις τα πάντα εκεί και θα βαστήξεις τον 8άρη για backup με εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τέλος.....

Reaction score
1.469
αυτη τη στιγμη εχω δυο δισκους 14 & 8 tb στο ιδιο storage pool και στο ιδιο volume και τα δυο εχουν το system installed οπως φαινεται στη φωτο αρα αυτο σημαινει οτι ειναι mirror (?)
Τωρα θελω να εχω τον μεγαλο δισκο ως βασικο με το συστημα μεσα εγκατεστημενο κτλ και να εχω τον μικρο 8 tb σαν εξτρα αποθηκευτικο χωρο . Αρα πρεπει να φτιαξω ενα νεο pool και ενασ νεο volume με τον μικρο δισκο, δηλαδη θα πρεπει να αφαιρεσω τον μεγαλο δισκο και θα μου το βγαλει το poοl που εχω τωρα degraded,δεν θα πατησω repair the pool και θα ξαναβαλω τον μεγαλο δισκο φτιαχνοντας νεο pool k volume και μετα θα βγαλω τον μικρο δισκο και να τον ξαναβαλω ωστε να δημιουργησω ενα δευτερο νεο pool κ volume? σωστα τα λεω?
Στιγμιότυπο οθόνης 2023-06-29, 4.55.58 μμ.png

Reaction score
5.624
Ποσους δισκους παιρνει το synology που εχεις;
Προσεχτικα με τα διαφορα του synology δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα.Εχω στην δουλεια μου και αντιμετωπιζω συνεχεια διαφορες ιστοριες,και δυστηχως χωρις πολυ καλο support.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.658