Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
9.998
Reaction score
33.878
Αγαπημένες μπριζόλες, USA prime black Angus t-bone η μεγάλη, Αργεντινής ίδιο μοσχάρι η μικρή - rib eye, στεγνώνουν πασπαλισμένες με το γνωστό μίγμα του jack Daniel's:

View attachment 340645
Πολύ ωραίες, αλλά δεν κάνω λάικ γιατί ξέρω ότι θα τις φας ωμές. :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.287
Reaction score
144.029
Πολύ ωραίες, αλλά δεν κάνω λάικ γιατί ξέρω ότι θα τις φας ωμές. :biggrin:
Δυστυχώς δεν τρώγονται ωμές αυτές, είναι ακατάλληλες για τέτοια γούστα.

Η εξ Αμερικής τρώγεται rare, και η Αργεντινής απαιτεί medium.

Με λιγότερο ψήσιμο από rare (δηλαδή με blue) θα μπορούσε να φαγωθεί η Αμερικανίδα, αλλά με ωρίμανση τουλάχιστον 15 ημερών (ιδανικά 40 ημερών), που δεν το κάνω λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού. Ίσως στο μέλλον.

Με απλό ψυγείο που λειτουργεί σε 1°C (με θερμόμετρο τσεκαρισμένα), κάνω επιτυχώς μέχρι 3 ημέρες ωρίμανση, άντε 4 το πολύ..
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.161
Reaction score
53.871
Αυτούνο δεν φτάνει ούτε να φάει η γάτα .
Αυτά πάνε πέστα σε αυτούς που πάνε σε αυτά τα μαγαζά και στη επιστροφή για σπίτι περνάνε από δουβλατζίδικο :roflmao:

Το πιάτο είναι αποτυχία σκέτη, δεν το συζητώ.
Πήγαινε να πάρεις μονόχρωμα.
Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.287
Reaction score
144.029
Το θέμα είναι ότι το seasoning τις ξεραίνει , και μετά bye bye ζωμοί κρέατος.
Είναι τόσο "ζουμερές" αυτές οι μπριζόλες, που ότι και να κάνεις, παραμένουν ζουμερές στο πιάτο, απλώς φεύγει το πολύ νερό που αρχικά περιέχουν (μόνον νερό εξατμίζεται) και δεν "στάζουν" στο πιάτο, να "τρέχουν αίματα" (που λεν κι οι γυναίκες).

Άλλωστε, όσο πιο πολύ ωρίμανση κάνεις, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
 

Μηνύματα
29.875
Reaction score
29.556
Είναι τόσο "ζουμερές" αυτές οι μπριζόλες, που ότι και να κάνεις, παραμένουν ζουμερές στο πιάτο, απλώς φεύγει το πολύ νερό που αρχικά περιέχουν (μόνον νερό εξατμίζεται) και δεν "στάζουν" στο πιάτο, να "τρέχουν αίματα" (που λεν κι οι γυναίκες).

Άλλωστε, όσο πιο πολύ ωρίμανση κάνεις, τόσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Είπαμε, αυτά είναι μυοσφαιρίνη. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
Γιατί το αβτσάϊ θα φάει ? ή εσύ ? Μπαγλαμά.
 



Μηνύματα
19.206
Reaction score
23.192
Αυτά πάνε πέστα σε αυτούς που πάνε σε αυτά τα μαγαζά και στη επιστροφή για σπίτι περνάνε από δουβλατζίδικο :roflmao:



Το πχιάτο είναι μια χαρά για το αβουτσάι, αυτά έχω προίκα :biggrin:
Το πορτοκαλί είναι χρώμα που ανοίγει την όρεξη, λένε οι ψυχοτέτοιοι.
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.287
Reaction score
144.029
Είπαμε, αυτά είναι μυοσφαιρίνη. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Η μυοσφαιρίνη δίνει το κόκκινο χρώμα. Το πολύ ζουμί που βλέπεις να τρέχει στο πιάτο όταν κάθεται ή όταν κόβεις την μπριζόλα, είναι καθαρό γνήσιο και ατόφιο νεράκι.

Νεράκι, χρωματισμένο με μυοσφαιρίνη.

Άρωμα είναι η μυοσφαιρίνη ουσιαστικά.

Αν φύγει το πολύ νερό, παραμένει το άρωμα μέσα στο κρέας.

Δε "στεγνώνει" το κρέας ούτε με ωρίμανση 1 έτους. Θα παραμείνει εξόχως ζουμερό, ακόμα και μετά από μακρά ωρίμανση σε κατάλληλα ψυγεία.
 









Staff online

  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Μηνύματα
3.032.559
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut
Top