Κασέτες

Reaction score
113
Σε αυτή τη τιμή προτιμώ να τα δώσω για "κανονικό" κασετόφωνο, όχι φορητό. Επίσης, το να μη προσφέρεις σύνδεση ρεύματος δεν έχει νόημα για μένα όχι μόνο σε φορητό αλλά σε οποιοδήποτε προϊόν. Ξέρουμε ότι οι μπαταρίες έχουν ημερομηνία λήξης, η αγορά τους είναι εξτρά κόστος και δεν γνωρίζουμε αν σε Χ χρόνο θα υπάρχει ο συγκεκριμένος τύπος για αντικατάσταση. Αυτό που δεν χρειάζομαι είναι άλλη μία συσκευή που θέλει φόρτιση.
Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει "κανονικό" πέραν του γνωστού TEAC που όπως λένε πολλοί που αποφάσισαν και το πήραν έχει προβληματικούς μηχανισμούς. Οι μηχανισμοί είναι κλώνοι παλαιότερων φθηνών Tanashin άγνωστων κατασκευαστών. Επισήμως δεν υπάρχει εργοστάσιο κατασκευής μηχανισμών. Και εδώ σε αυτό το boombox μια από τα ίδια θα πρέπει να συμβαίνει.
θα έλεγα για το TEAC που η απόδοση του δεν είναι κακή ότι έχει προβλήματα αξιοπιστίας και δεν αντέχει στον χρόνο.
Μόνο ίσως με εγγύηση πέντε ετών και με αντικατάσταση χωρίς δεύτερη κουβέντα σε περίπτωση προβληματικού μηχανισμού με καινούργιου κάτι γίνεται. Όπως κάνει η APC στα UPS.
όχι επισκευές και τέτοια. Γνωστός πάντως του άλλαξαν τον έναν μηχανισμό στον πρώτο χρόνο. Ο δεύτερος (διπλό deck) άρχισε και αυτός τα κόλπα.
Σίγουρα αυτά τα χρήματα δεν τα διαθέτω για κασσεττόφωνο όσο καλή και αν είναι η προσπάθεια που κάνουν.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.539
1748265839946.png

Astoundingly – and truly wonderfully – the seemingly impossible has happened and the Hemiolia Records company of Italy has clearly used some sort of arcane knowledge and struck some deals with dark deities to gain the license and access to produce Blue Train, Kind of Blue, and Ah Umm on Master copy,15ips, 2 track reels! Even as I write this I still l can’t quite believe it.

Reaction score
180
700 € + φπα για κάθε τίτλο ; Εχουν ξεφύγει κάπως τα πράγματα. Τουλάχιστον όποιος αποφασίσει να το αποκτήσει να μας πει τη γνώμη του αν άξιζε τον κόπο.

Reaction score
893
Βλέπω πολύ μεγάλα αποθέματα διαφόρων κενών κασσεττών στο διαδίκτυο από έναν τύπο Έλληνα. Είχα αγοράσει και εγώ αρκετές και σε καλές λογικές τιμές.
Έτσι από περιέργεια ρωτάω Μήπως ξέρουμε από που προμηθεύεται το απόθεμα;

Τον είχα ρωτήσει και μου είπε ότι είχε παλιό κατάστημα με κασσέττες και εγράψιμα ήδη.

Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως όταν μου εμφανίζει κασσέτες στοίβες και όχι μεμονωμένες που έχουν εξαφανιστεί εδώ και 20 χρόνια.

** Παράκληση να μην εκθέσουμε τον άνθρωπο με αυτά που γράφουμε.
Screenshot_20250530_171948.jpg

Τον έχει πετύχει σε πολλές άκυρες δημοσιεύσεις!

Reaction score
1.285
Ο Τεο είναι έξυπνος άνθρωπος.
Παλιός DJ και παιδί της νύχτας.
Είδε ότι υπάρχει μεγάαααλη ζήτηση και είδε ότι μπορεί πολύ εύκολα να πουλήσει στο Εξωτερικό σε όλον τον κόσμο.
Τί έκανε ? Χρησιμοποίησε το google για να βρει παλιά δισκάδικα βιβλιοπωλεία DVD club και παίρνει τηλέφωνο και ζητάει να αγοράσει και αγοράζει Bulk ότι κασέτες έχουν. Μέχρι και στον Αρχάγγελο της Ρόδου έχει πάρει κασέτες από τον εκεί παλιό δισκοπώλη !
Στην ουσία ΣΤΡΑΓΓΙΣΕ την αγορά από τις κρυμμένες κασέτες και έχει βγάλει αρκετές χιλιάδες €€€ σε κέρδος.
Καλά κάνει γιατί υπάρχει ζήτηση και την ικανοποιεί !
Αυτά τα λίγα γνωρίζω, καλό παλικάρι είναι !

Reaction score
893
Δεν διαφωνώ έκανε ένα άνοιγμα και του βγήκε!

Δυστυχώς γύρω στο 2010 που παρακαλούσε ο κόσμος να του αδειάσουμε τις αποθήκες από δίσκους και ένα σωρό vintage συσκευές δεν είχα χώρο για να μαζέψω πράγματα!

Θυμάμαι κάποια στιγμή είχα πάρει από αγγελία εδώ γύρω στα 100 δισκάκια mini disk , ένα sony 520 και ένα φορητό 810 με όλα του τα συμπράγαλα 120€.
Με μία απλή ματιά στις αγγελίες τώρα οι τιμές είναι στο Θεό!

Reaction score
180
Οι κασέτες στις φωτογραφίες είναι διαθέσιμες προς πώληση ή είναι για προσωπική χρήση ;

Reaction score
1.149
Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει "κανονικό" πέραν του γνωστού TEAC που όπως λένε πολλοί που αποφάσισαν και το πήραν έχει προβληματικούς μηχανισμούς. Οι μηχανισμοί είναι κλώνοι παλαιότερων φθηνών Tanashin άγνωστων κατασκευαστών. Επισήμως δεν υπάρχει εργοστάσιο κατασκευής μηχανισμών. Και εδώ σε αυτό το boombox μια από τα ίδια θα πρέπει να συμβαίνει.
θα έλεγα για το TEAC που η απόδοση του δεν είναι κακή ότι έχει προβλήματα αξιοπιστίας και δεν αντέχει στον χρόνο.
Μόνο ίσως με εγγύηση πέντε ετών και με αντικατάσταση χωρίς δεύτερη κουβέντα σε περίπτωση προβληματικού μηχανισμού με καινούργιου κάτι γίνεται. Όπως κάνει η APC στα UPS.
όχι επισκευές και τέτοια. Γνωστός πάντως του άλλαξαν τον έναν μηχανισμό στον πρώτο χρόνο. Ο δεύτερος (διπλό deck) άρχισε και αυτός τα κόλπα.
Σίγουρα αυτά τα χρήματα δεν τα διαθέτω για κασσεττόφωνο όσο καλή και αν είναι η προσπάθεια που κάνουν.
εγω παντως ειχα παρει 2 deck vintage που κουτσοπαιζανε και τα εδωσα για σερβις σε εναν που ειναι στο facebook σε μια ομαδα,,,,ονομα δεν λεω ....αλλα......μου πηρε 200 ευρω και για τα 2 και να μην πω πως ειναι....χειροτερα απο πριν....μιλησαμε και μου ειπε να τα ξαναπαω αλλα θα το κανω απο σεπτεβριο ....
Δυστηχως ενω ειχα πολλες κασεττες μιξαρισμενες απο μια απο τις καλυτερες disco της ελλαδας εν καιρο (στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα) χαθηκαν ολες....μια εμεινε μονο :headbang:
και μιλαμε για παρα πολλες γιατι η disco ηταν του πατερα μου:dance2:

Reaction score
113
Δυστυχώς όλα μα τα περισσότερα deck της δεκαετίας του 80 και πέρα είναι υπό κατάρευση. Αυτό διαλύονται. Δύσκολο να πέσεις σε κάτι που να κρατήσει. Φταίνε και οι τεχνικοί αλλά μιλάμε και για σαράντα χρονών συσκευές

Reaction score
1.537
Τα κασετόφωνα έχουν κινούμενα μέρη γι'αυτό είναι πιο ευαίσθητα από έναν vintage ενισχυτή. Αν έχουν δουλευτεί σωστά, τουλάχιστον τα made in Japan θέλουν λίπανση λαστιχάκια και pinch roller. Τα Akai, Aiwa και ιδιαίτερα τα Marantz, ξαναλέω αν έχουν δουλευτεί σωστά είναι αθάνατα.

Reaction score
113
Τα κασετόφωνα έχουν κινούμενα μέρη γι'αυτό είναι πιο ευαίσθητα από έναν vintage ενισχυτή. Αν έχουν δουλευτεί σωστά, τουλάχιστον τα made in Japan θέλουν λίπανση λαστιχάκια και pinch roller. Τα Akai, Aiwa και ιδιαίτερα τα Marantz, ξαναλέω αν έχουν δουλευτεί σωστά είναι αθάνατα.
Προχθές πήγα ένα για service γιατί στο τέλος της κασέτας δεν έκανε αυτόματο σταμάτημα. Δεν ήταν ιμάντες αλλά μια ροδέλα που είχε φθορά λόγω χρόνου. Όταν το πήρα δεν δούλευε το pause. Μικρό το κακό. Δεν γράφω κασέτες πλέον. Παίζει πάντως καλά. Το ξαναπάω πίσω μήπως και γίνει κάτι.
Δυστυχώς είχε σπάσει ένα πλαστικό άγκιστρο λόγω πολυμερισμού. Κατοστάρια και τέτοια δεν δίνω. Μόνο με μεταμόσχευση φτιάχνεται. Θα το σκοτώσω μάλλον.

Βρήκα ένα σχεδόν άμεταχείριστο Ct 5 pioneer . Δεν ξέρω που το είχαν. Έχουν γίνει τα σχετικά ιμάντες κτλ. Όλα δουλεύουν σωστά. Να δούμε πόσο θα κρατήσει. Δίνω άντε το πολύ 50 ευρώ και αγοράζω. Τριάντα ευρώ service. σε εναν. Έχω δώσει παλαιότερα και 100 ευρώ αλλά ήταν καλό μηχάνημα. Ο τεχνικός το σενιάρισε. Μέχρι εκεί.
Ακριβό σπορ και αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μόνο αν μπορεί να τα επισκευάζει ο ίδιος.
Αλλιώς είμαστε στο ψάξιμο και στην τύχη

Reaction score
893
Εχω πάρει και αναστήσει αρκετά και έχω κρατήσει 4.

Τα χειρότερα στην επισκευή είναι τα sony με τους ιμάντες να γίνονται κρέμα!!!!

Κατάφερα να τα καθαρίσω μόνο με σπρεί για καρμπυρατέρ!!!!

Έτρεχε σαν νερό η μαυρίλα και έγινε σαν καινούργιος ο μηχανισμός!!!!

Reaction score
113
Ο φίλος παραπάνω ας κοιτάξει λίγο τις κασέτες του. Πιθανόν να φταίνε αυτές. Δύσκολο να φταίνε και τα δύο deck που πήγε στο service

Reaction score
1.285
Οταν ξεκίνησα να φτιάχνω κασετόφωνα δεν είχα δώσει σημασία σε αυτο το πράγμα που λέγεται λιωμένος ιμάντας . Το κατάλαβα με τον δύσκολο τρόπο να καθαρίζω όλο το απίτι απο τις μαυρίλες !!! Τράτζικ !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo