Abessalom
Βαρώνος
- Reaction score
- 41.428
κανόνισε να είναι καμιά κακορίζικη μόνο
κανόνισε να είναι καμιά κακορίζικη μόνο
Η Μέδουσα είναι η εξαδέλφη;

Πώς τα καταφέρνεις... να διαφέρεις πάντα, δεν το καταλαβαίνω! Τα δικά μου μόνο αν βραχούν ακούγονται...Μη κοιτάτε που δεν μιλάω, έχω καταλήξει ότι τα δισκόφρενα στη κούρσα είναι τελείως για τον πwτσο...
Έβαλα μεταλλικά, δεν λέω, πολύ καλύτερο φρενάρισμα από τα risen, αλλά ρε φίλε πως κάνουν έτσι, μιλάμε για πολύ φασαρία, τραβάω φρένα και γυρίζουν όλοι το κεφάλι.
Μπαίνω να διαβάσω λύση στο πρόβλημα και όλοι προτείνουν καθαρισμό, σωστή ευθυγράμμιση, απολίπανση και άλλες τέτοιες π@παριές...
Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως το πάχος του δίσκου, είναι πολύ λεπτό και συντονίζει στη τριβή, μπορεί να φταίει και ο τζόγος που έχουν τα τακάκια μέσα στη δαγκάνα, πιθανόν να ξεκινά όλο αυτό από το center lock των δίσκων.
Λύση πάντως δεν υπάρχει, ή βάζεις risen τακάκια και δεν φρενάρεις ή για να έχεις σωστά φρένα βάζεις μεταλλικά και το ποδήλατο κατά το φρενάρισμα κάνει σαν λατέρνα.

Μπορεί να φταίνε όντως και οι δίσκοι, έχουν αυτά τα πριτσίνια για τη σύνδεση με τη αράχνη και δίνουν πλεύση στο δίσκο , μάλλον η πλεύση κάνει τη ζημιά.RESIN RESIN RESIN RESIN RESIN
μπορεί να φταίει και ο δίσκος να ξες, έχεις κάναν εκεί να σε δανείσει ένα τροχό μπροστινό με shimano;
Όποια και να μας δείξει τώρα, έτσι που έχει αφήσει να χτίζουμε προσδοκίες, Μέδουσα, Σκύλλα και Χάρυβδη θα μας φανείΗ Μέδουσα είναι η εξαδέλφη;![]()
![]()
Και οι εγκοπές μπορεί να συντονίζουν...Μπορεί να φταίνε όντως και οι δίσκοι, έχουν αυτά τα πριτσίνια για τη σύνδεση με τη αράχνη και δίνουν πλεύση στο δίσκο , μάλλον η πλεύση κάνει τη ζημιά. View attachment 369844
Μη φανταστείς ότι κάνουν λίγο θόρυβο και για αυτό το κάνω θέμα, μιλάμε τρομάζουν όλοι, και γω που τα πατάω τρομάζω.Και οι εγκοπές μπορεί να συντονίζουν...
Αμα δώσεις λύση στο πρόβλημα που έχω με τα φρένα, θα στη στείλω συστημένη να της τον αμπώξεις να σε φύγει ο καημόςΌποια και να μας δείξει τώρα, έτσι που έχει αφήσει να χτίζουμε προσδοκίες, Μέδουσα, Σκύλλα και Χάρυβδη θα μας φανεί

δλδ να σου βρω κατάλληλα τακάκια κι εμένα να μου φύγει ο τάκος;Αμα δώσεις λύση στο πρόβλημα που έχω με τα φρένα, θα στη στείλω συστημένη να της τον αμπώξεις να σε φύγει ο καημός![]()
Καταλαβαίνω τι λες, αυτό το "τρομάζουν" το βλέπω κι εγώ αλλά μόνο όταν είναι βρεγμένοι οι δίσκοι. Στις κανονικές καθημερινές συνθήκες χωρίς νερά... απλά δεν ακούγονται! Εγώ πάντως δυο απλούς φτηνούς δίσκους της Shimano έβαλα όταν έβγαλα τους Magura, αυτούς έχω ακόμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τύπο, ίσως μπορώ να τον βρω γιατί κρατώ συνήθως τα email από τις παραγγελίες.Μη φανταστείς ότι κάνουν λίγο θόρυβο και για αυτό το κάνω θέμα, μιλάμε τρομάζουν όλοι, και γω που τα πατάω τρομάζω.
Και τι θα κάνουμε τώρα, θα πάρω σβάρνα τη αγορά θα αγοράζω και θα δοκιμάζω δίσκους που να παντρεύονται με μεταλλικά τακάκια?
Τι κατάσταση είναι αυτή?
Αμα δώσεις λύση στο πρόβλημα που έχω με τα φρένα, θα στη στείλω συστημένη να της τον αμπώξεις να σε φύγει ο καημός![]()
Όταν επιστρέψω Αθήνα θα παραγγείλω τους νέους δίσκους της shimano, εδώ δεν έχω εργαλεία για τέτοιες δλειές, έβγαλε καινούρια σειρά για το 2025, σχεδόν 100€ στοιχίζουν.Καταλαβαίνω τι λες, αυτό το "τρομάζουν" το βλέπω κι εγώ αλλά μόνο όταν είναι βρεγμένοι οι δίσκοι. Στις κανονικές καθημερινές συνθήκες χωρίς νερά... απλά δεν ακούγονται! Εγώ πάντως δυο απλούς φτηνούς δίσκους της Shimano έβαλα όταν έβγαλα τους Magura, αυτούς έχω ακόμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τύπο, ίσως μπορώ να τον βρω γιατί κρατώ συνήθως τα email από τις παραγγελίες.

Στο mtb έχω risen τακάκια με Ice δίσκους XTR και δεν έχω κανένα παράπονο από τη απόδοση, πολύ δυνατά φρένα χωρίς τρίξιμο και θόρυβο, μόνο άμα πέσουν νερά, όπως λες, στο στεγνό είναι μούγκα στη στρούγκα.Ναι, 100 ευρώ και οι δύο όμως, όχι ο ένας! έχει μια διαφορά...![]()
Δεν ξέρω τι διαφορά θα έχουν, εμένα δεν με εμπνέει και πολύ το ICE, αλλά μπορεί να έχουν βελτιωθεί τουλάχιστον.

Μπερδέυκα με αυτούς ρε συ, μη φέρνεις τη καταστροφή.Ναι, 100 ευρώ και οι δύο όμως, όχι ο ένας (άσε την τιμή MSRP, δεν πληρώνεις αυτήν, αλλά του καταστήματος)! έχει μια διαφορά...![]()
Ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα, γύρω στα 65 ευρώ τους έχουν (τον ένα), όχι κοντά 100.
![]()
SHIMANO DURA-ACE RT-CL900-SI
SHIMANO RT-CL900 της σειράς DURA-ACE για ποδήλατα δρόμου συμβατή με κέντρα Center Lock και τακάκια Resin και Metal. Όταν οι απαιτήσεις είναι υψηλές τότε αυτή είναι η δισκόπλακα που πρέπει να πάρετε. Με την τεχνολογία Ice Technologies Freeza η δισκόπλακα θα αποδίδει τα μέγιστα ακόμα και κάτω από...kefalasbikes.gr

Και τι να κάνουμε τώρα, ως φαίνεται δυνατά φρένα χωρίς να κάνουν κιχ, δεν γίνεται μάλλον.Ναι, αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα που είχα με τους ICE, αλλά ακόμα κι αυτό αρκεί για να με... εκνευρίζει (να ακούω αυτό το τακ τακ, μετά από δυνατό φρενάρισμα). Προτιμώ να μην... ακούω τίποτα![]()
![]()