Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

Reaction score
381
Και τελικά γιατί σας πληρώνουνε;
Δόθηκε απάντηση;
Για να φτιάχνουμε καμιά καρέκλα αφού.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι σημαντικά γιατί η γενική νοοτροπία είναι έτσι, αλλά βρές αλλού κάτι καλύτερο που να σε σέβεται κι αστους να πνιγούν στα σκατά τους (δε θα αργήσει και πολύ, trust me).
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχω βρει την ησυχία μου και κάνω πράγματα που με ικανοποιούν, φαίνονται και αναγνωρίζονται.

Reaction score
2.580
Για να φτιάχνουμε καμιά καρέκλα αφού
Λοιπόν, αν σας ξανακάνουν αυτή την ερώτηση, τώρα ξέρεις την απάντηση.
Είδες τι χρήσιμο που είναι το φόρουμ;
:roflmao:

Reaction score
457
Ξέρει κανείς να υπάρχει θέμα με το τελευταίο windows update? Τις τελευταίες μέρες, όταν ξυπνάει ο υπολογιστής από sleep mode, δεν έχει δίκτυο μέσω ethernet και θέλει restart για να στρώσει. Το wifi δουλεύει, άρα δεν είναι πρόβλημα της γραμμής. Καμιά ιδέα να κοιτάξω?
Thanks

Reaction score
831
Ξέρει κανείς να υπάρχει θέμα με το τελευταίο windows update? Τις τελευταίες μέρες, όταν ξυπνάει ο υπολογιστής από sleep mode, δεν έχει δίκτυο μέσω ethernet και θέλει restart για να στρώσει. Το wifi δουλεύει, άρα δεν είναι πρόβλημα της γραμμής. Καμιά ιδέα να κοιτάξω?
Thanks
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι, αλλά δεν σημαίνει κι ότι μπορεί να μήν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που υποψιάζομαι στην περίπτωσή σου είναι να έκατσε με Windows update άλλος driver για την κάρτα δικτύου και να μή διαχειρίζεται σωστά τα power states.

Η συμβουλή μου για την επίλυση του προβλήματος είναι να πας στο site του κατασκευαστή του υπολογιστή/μητρικής σου και να κατεβάσεις από εκεί τον τελευταίο driver της κάρτας δικτύου, όσο παλιός και να είναι.

Μετέπειτα κοιτάμε και για νεότερες εκδόσεις στο site του κατασκευαστή της κάρτας δικτύου αν έχεις άλλα προβλήματα π.χ. αστάθειας κλπ (ΑΦΟΥ βεβαιωθούμε ότι είναι θέμα driver δηλαδή)....

ika

News
Reaction score
16.579
Thanks
Εννοείς μετά το cumulative update preview KB5062660 που βγάζει τώρα ή το κανονικό update KB5060829 (νομίζω) πριν λιγες μέρες?

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.579
Όλα αυτά τα preview είναι επίφοβα, αφήνεις toyw άλλους να φάνε τις παιδικές αρρώστιες και μετά κανένα μήνα κατεβάζεις το κανονικό update

Reaction score
457
Νομίζω το έφτιαξα από τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου....έχει επιλογή να την απενεργοποιεί ο υπολογιστής για εξοικονόμηση ενέργειας και για άγνωστο λόγο το βρήκα ΟΝ...μαμακία, το έβαλα στο OFF και φαίνεται να ξυπνάει κανονικά πλέον μαζί με το πισι.
Θυμάμαι στο παρελθόν, είχε κάνει την δεύτερη μαμακία που έχει ως επιλογή, να ξυπνάει το πισι λίγα λεπτά μετά το sleep , επειδή πχ έκανε update o καιρός....μπήκε στο OFF και αυτό και ησυχάσαμε.
Κοιμάται πλέον κανονικά.....ξυπνάνε όλα κανονικά.

Reaction score
831
Νομίζω το έφτιαξα από τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου....έχει επιλογή να την απενεργοποιεί ο υπολογιστής για εξοικονόμηση ενέργειας και για άγνωστο λόγο το βρήκα ΟΝ...μαμακία, το έβαλα στο OFF και φαίνεται να ξυπνάει κανονικά πλέον μαζί με το πισι.
Θυμάμαι στο παρελθόν, είχε κάνει την δεύτερη μαμακία που έχει ως επιλογή, να ξυπνάει το πισι λίγα λεπτά μετά το sleep , επειδή πχ έκανε update o καιρός....μπήκε στο OFF και αυτό και ησυχάσαμε.
Κοιμάται πλέον κανονικά.....ξυπνάνε όλα κανονικά.
Επομένως παίζει να σου έκατσαν τα Windoa κάναν driver με default άλλα settings για Power management. Microsoft, γιατί έτσι γουστάρει ρε παιδί μου...

ika

News
Reaction score
16.579
Είπα να δοκιμάσω την free έκδοση του ProtonVPN σε PC.
Πολύ απλή η εγκατάσταση, υπάρχει πτώση ταχύτητας του internet αισθητή τις περισσότερες φορές, δεν υποστηρίζει Ρ2Ρ, κάποια προγράμματα δεν επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, αλλά το κυριότερο είναι πως χάνεται το δίκτυο του σπιτιού (NAS & STREAMER πάνω στο VF H300 router).
Βέβαια με exit, επανέρχεται αμέσως το σπιτικό δίκτυο.
Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης, είναι της free έκδοσης ή έτσι συμβαίνει γενικώς?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.023
Πολύ απλή η εγκατάσταση, υπάρχει πτώση ταχύτητας του internet αισθητή τις περισσότερες φορές, δεν υποστηρίζει Ρ2Ρ, κάποια προγράμματα δεν επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, αλλά το κυριότερο είναι πως χάνεται το δίκτυο του σπιτιού (NAS & STREAMER πάνω στο router).
Βέβαια με exit, επανέρχεται αμέσως το δίκτυο.
Σε mac που το έχω εγώ 100% άριστη λειτουργία στα πάντα, με ταχύτητες 80 με 100% της κανονικής που δίνει η γραμμή. Μήπως τα windows σου τρέχουν παλιό macOS ?

Reaction score
831
Πολύ απλή η εγκατάσταση, υπάρχει πτώση ταχύτητας του internet αισθητή τις περισσότερες φορές, δεν υποστηρίζει Ρ2Ρ, κάποια προγράμματα δεν επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, αλλά το κυριότερο είναι πως χάνεται το δίκτυο του σπιτιού (NAS & STREAMER πάνω στο router).
Βέβαια με exit, επανέρχεται αμέσως το δίκτυο.
Έχω Proton VPN Plus εδω και 2 χρονια (άλλαξα από το Nord γιατί ήθελα να έχω την επιλογή για port forwarding κατά βούληση).
Δε ξέρω πώς συμπεριφέρεται η δωρεάν έκδοση, αλλά στην πληρωμένη έκδοση πάς στις ρυθμίσεις και το ενεργοποιείς.

Κaι μια χαρά και υποστηρίζει P2P. Απλά πληρώστε ρε παιδιά την υπηρεσία, δε κοστίζει και κάτι σοβαρό για να ασχολείστε με τα free...

1753616011014.png

1753616176517.png

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.579
Σε mac που το έχω εγώ 100% άριστη λειτουργία στα πάντα, με ταχύτητες 80 με 100% της κανονικής που δίνει η γραμμή. Μήπως τα windows σου τρέχουν παλιό macOS ?
W11 24H2.
Είναι κλειδωμένο το port forwarding στην free έκδοση στο off.
Επίσης και η σύνδεση LAN στις προχωρημένες ρυθμίσεις.

Last edited:

Reaction score
831
Υπόψιν, τρέχει προσφορά στα 2,99 το μήνα από PC MAG:

Μπαίνεις απο εκεί και το επιλέγεις.

Ανανέωσα έτσι με άλλο email account και βγήκε 72 ευρώ για άλλα 2 χρόνια. Εξαιρετικό deal για τα όσα προσφέρει!.

• Like

ika

News
Reaction score
16.579
Ηθελα να δω τι γίνεται πριν πληρώσω.
Επίσης PROTON ή NORD?

Reaction score
831
Σαφέστατα Proton. Περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερη ευελιξία, P2P friendly και οικονομικότερο.

Δε βρήκα servers για Andorra και Monaco που ήθελα, αλλά μικρό το κακό, έχω κι άλλες εναλλακτικές.

• Like

Reaction score
1.074
αλλά το κυριότερο είναι πως χάνεται το δίκτυο του σπιτιού (NAS & STREAMER πάνω στο VF H300 router).
αν τα ειχες σε switch στο ιδιο subnet θα τα εβλεπες απευθειας. Με χρηση αλλου subnet πρεπει να αλλαξεις routing ωστε η επικοινωνια με το nas κλπ να πηγαινουν εκτος vpn. Αυτο γινεται με την εντολη route των windows

ika

News
Reaction score
16.579
αν τα ειχες σε switch στο ιδιο subnet θα τα εβλεπες απευθειας. Με χρηση αλλου subnet πρεπει να αλλαξεις routing ωστε η επικοινωνια με το nas κλπ να πηγαινουν εκτος vpn. Αυτο γινεται με την εντολη route των windows
2 NAS & Streamer σε switch, PC & switch στο router είναι η συνδεσμολογία. Λείπει μια πόρτα, αλλοιώς θα τα έβαζα όλα στο router.
Αυτά που μου λες, μου φαίνονται κινέζικα, σ' ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες. :drinks:
Δλδ και με την πληρωμένη έκδοση, αυτό θα πρέπει να γίνει?

Θα το πω στον γιό, μπας και κατέχει.

Reaction score
831
Δε νομίζω ότι το μπρίκι το Sercomm (VF H300s) έχει επιλογές για routing γενικά, ούτε και γνωρίζω πώς μπορεί να είναι στημένο το δίκτυο του IKA.

Αλλά σίγουρα με H300 δε νομίζω να έχει καταφέρει να κάνει και κάποιο "advanced" στήσιμο έτσι κι αλλιώς, οπότε υποθετικά πάντα μιλώντας, το μόνο που θα επισήμανα την προσοχή σε 2 πραγματα:

1) Αν είναι Smart ψευδο-managed το switch, ώστε να στηθεί καλύτερα με static IP, Subnet, Gateway και DNS (από το ήδη δημιουργημένο δίκτυο από το Modem/Router) και να τελειωνει το παραμύθι.

2) Να αλλαχτεί το μπρίκι το Sercomm άμεσα, αβάδιστα κι αβίαστα που λένε, είτε με το ZTE που δίνει τώρα η Voda, είτε ακόμα καλύτερα με FritzBox 7590/7690/5690 Pro σειράς και ξένοιασε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός