Το καφενείο των φιλόζωων

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.122
Κανένας ερπετολόγος ; Κανας χωρικός βρε αδελφέ !!!! :roflmao: :dance2::idk:
Εγώ κάνω πως ξέρω, στα χωράφια συναντώ πολλά, δεν τα δίνω σημασία, άμα όμως μου επιτεθεί και έχω τσάπα... Του παίρνω το κεφάλι :biggrin:
Αρχικά μου φάνηκε για οχιά, μετά έβαλα το google να ψάξει και με έβγαλε το παραπάν αποτέλεσμα.
Αν είναι σαΐτα, όπως λέει ο φίλος παραπάν, άμα το ενοχλήσεις μαζεύεται σαν ελατήριο, εκτινάσσεται και σε χτυπά, στα ποδάρια κυρίως.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.122
And the winner iiiiiiissssss …….. Giota aaaaaaa

νομίζω ότι έχει δίκιο η Γιώτα ταιριάζει καλύτερα στην περιγραφή και τα χαρακτηριστικά

:neo: :hi:
Το ίδιο σε είπα και γω, αλλά ντάξ, προηγούνται οι κυρίες!! :biggrin:

Reaction score
4.396
Εγώ κάνω πως ξέρω, στα χωράφια συναντώ πολλά, δεν τα δίνω σημασία, άμα όμως μου επιτεθεί και έχω τσάπα... Του παίρνω το κεφάλι :biggrin:
Αρχικά μου φάνηκε για οχιά, μετά έβαλα το google να ψάξει και με έβγαλε το παραπάν αποτέλεσμα.
Αν είναι σαΐτα, όπως λέει ο φίλος παραπάν, άμα το ενοχλήσεις μαζεύεται σαν ελατήριο, εκτινάσσεται και σε χτυπά, στα ποδάρια κυρίως.
Για τη σαίτα:
Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες, ενώ όταν απειληθεί απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα -αλλά χωρίς να επιτεθεί- βοηθούμενο από το λεπτό, ευκίνητο και ελαφρύ σώμα του, γεγονός που του έχει προσδώσει το κοινό του όνομα. Η διατροφή του βασίζεται στις σαύρες, όμως καταναλώνονται και μικρά θηλαστικά και μεγαλόσωμα έντομα. Δεν έχει δηλητήριο και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.122
Για τη σαίτα:
Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες, ενώ όταν απειληθεί απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα -αλλά χωρίς να επιτεθεί- βοηθούμενο από το λεπτό, ευκίνητο και ελαφρύ σώμα του, γεγονός που του έχει προσδώσει το κοινό του όνομα. Η διατροφή του βασίζεται στις σαύρες, όμως καταναλώνονται και μικρά θηλαστικά και μεγαλόσωμα έντομα. Δεν έχει δηλητήριο και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Εγώ ξέρω ότι μια μέρα μου τη έπεσε μια σαΐτα, ένιωσα κάτι να με χτυπά στις μπότες (πολύ πιθανόν να το πάτησα αρχικά), δεν ξεκολλουσε με τίποτα, μάζευε φόρα και συνέχιζε να με χτυπά. Στο τέλος της πάτησα το κεφάλι και πάει η σαΐτα.
Επειδή με έκανε εντύπωση η συμπεριφορά, το πήρα μαζίμ και το έδειξα σε έναν που γνωρίζει καλά από φίδια, μου επιβεβαίωσε ότι ήταν σαΐτα και ότι είναι γνώριμη η συμπεριφορά αυτή εφόσον απειληθεί.

Reaction score
1.030
:biggrin: Εγώ πάντως δεν θα του έκανα γούτσου γούτσου...

Μπρετσο θυμήθηκα όταν είπες για την τσάπα, το " ένα σαουντ κάτσε καλά ναουμε" :roflmao:

Reaction score
27.141
Την άνοιξη έτρωγε μούρα το παιδί αλλά μετά εξαφανίστηκε κι ανησυχήσαμε.
Ήρθε όμως για σύκα. 😍 Και λίγο σκυλόφαγο.

View attachment 375391
ΟΜΟΡΦΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΤΡΩΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΤΟΦΑΙ.....

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.633
Τον είδαμε πριν λίγο κοντά στη συκιά, του πέταξε το Ντολμαδάκι ένα σύκο αλλά ο καημενούλης παρέλυσε από φόβο. :frown:

1755685556611.jpeg

Είναι 20 λεπτά ακίνητος.

EDIT: Μάλλον έγκωσε και κοιμάται. :p

Reaction score
27.141
Τον είδαμε πριν λίγο κοντά στη συκιά, του πέταξε το Ντολμαδάκι ένα σύκο αλλά ο καημενούλης παρέλυσε από φόβο. :frown:

View attachment 375399

Είναι 20 λεπτά ακίνητος.

EDIT: Μάλλον έγκωσε και κοιμάται. :p
ΑΠΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? :) :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.633
ΑΠΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? :) :)
Άσ' τα... Μετά από χρόνια ηρεμίας, τις τελευταίες 10 μέρες στρώνουμε το γκαζόν το πρωί και τη νύχτα το ξεσκίζει ένας γούρουνος. Ευτυχώς το ίδιο κομμάτι περίπου.
Κλείσαμε χθες την τρύπα των σκυλακιών αλλά βρήκε/έφτιαξε άλλη ο γ@μημένος.

1755691944843.jpeg

Προβλέπω δραστικά μέτρα...

Reaction score
27.141
Άσ' τα... Μετά από χρόνια ηρεμίας, τις τελευταίες 10 μέρες στρώνουμε το γκαζόν το πρωί και τη νύχτα το ξεσκίζει ένας γούρουνος. Ευτυχώς το ίδιο κομμάτι περίπου.
Κλείσαμε χθες την τρύπα των σκυλακιών αλλά βρήκε/έφτιαξε άλλη ο γ@μημένος.

View attachment 375415

Προβλέπω δραστικά μέτρα...

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑΣΕΙ ΣΕ ΧΩΜΑ/ΛΑΣΠΗ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ.

ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΛΑΚΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ?

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤ ΑΜΑ ΣΕ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.610
Αργά ή γρήγορα θα ληφθούν δραστικά μέτρα, έχουν αφεθεί να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα και χωρίς φυσικούς εχθρούς. Θα πρέπει να περιοριστούν και διατηρηθούν το πολύ στο 1/10 των σημερινών αριθμών

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.122
Γιώταααααααα...
Εμείς εδώ στα χωριά κυρία Γιώτα τα πατάμε στο δρόμο με τα αγροτικά.
Δεν φταίμε εμείς, αυτά δεν ξέρουν από οδηγική παιδεία :biggrin:
Μετά τα παίρνουμε σπίτι και τα κάνουμε στο ξυλόφουρνο με πατάτες :biggrin:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.633
Βάλαμε μόλις χοντρό πλέγμα σε κάθε υποψία τρύπας της ανατολικής πλευράς του οικοπέδου που έχει συρματόπλεγμα. Οι άλλες πλευρές έχουν μάντρα.

Δυστυχώς απ' ό,τι μου έλεγε πριν λίγο ο βοηθός μου που τον καλεί όποτε έχει γρούνι ο τσοπάνης/γελαδάρης/πυροσβέστης/κυνηγός που τα "περιποιείται" εδώ γύρω, αυτά έχουν πολύ σκληρό κρέας και θέλουν βράσιμο πριν τον φούρνο.

Μπον πουγ λ' ογιάν που λέγαμε στο χωριό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv