Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.869
Reaction score
144.907
Έτσι και αλλιώς 4-5 είναι οι παίχτες από Κίνα που θα τα καταφέρουν καλά εκτός Κίνας. Σιγά το νέο. Δεν πρόκειται να υπάρξουν 26 Κινέζοι στο TOP25. Ούτε καν 10 δεν θα είναι.

Όσο για το market share ακόμα είναι πολύ νωρίς. Η BYD πουλάει λόγω φήμης και χαμηλής τιμής. Τα καλύτερα όχημα της BYD σε πωλήσεις έχουν 30k - 40k. Μοντέλα των 30k δεν υπάρχουν σε αλλες γνωστές όπως ΝΙΟ, ZEEKR, XPENG. Ούτε η Leapmotor δεν είχε μέχρι πρόσφατα. Το μικρό Τ03 ήρθε πέρσι αν θυμάμαι καλά. Όπως και η Geely επίσης.

H BYD θα τα πάει περίφημα στην Ευρώπη. Τώρα μεταξύ NIO και XPENG θεωρώ πως η XPENG έχει περισσότερες πιθανότητες. Η ΝΙΟ παίζει και να μην ζήσει ούτε εντός Κίνας. H Geely θα πάει καλά είτε με κάποια είτε με όλα τα brands. Κάποια ίσως δεν υπάρχουν μέχρι το 2030. Η MG επίσης θα πάει καλά. Και η Xiaomi αν έρθει. Οι υπόλοιποι είναι άλλη κουβέντα, καθως αρκετοί παίζει να μην υπάρχουν ούτε την Κίνα μετά το 2030.
Μη ξεχνάμε και την Πόρσε, που δε πουλάει πολλά κομμάτια και δεν θα τη δούμε στο Τοπ25. 🤪

Κάθε μάρκα έχει τις πωλήσεις της και το αγοραστικό κοινό της, και μερικά μοντέλα που φιγουράρουν στο τοπ των πωλήσεων, σα τα ντάτσια, δεν τα λες και αμαξάρες, Ε; 🤣😁🤪

Το θέμα είναι ότι ανάμεσα στις υπάρχουσες μάρκες της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας που έκανε εμπόριο στην Ευρώπη (κυρίως ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα, κορεάτικα) κατάφεραν και χώθηκαν 2+ ντουζίνες κινεζικών. Όπως τα κορεάτικα χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού, έτσι και τα κινέζικα χρειάζονται χρόνο.

Ήρθαν όμως, και ήρθαν για να μείνουν.

Και έρχονται κι άλλα, απαιτώντας όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, και είναι ασταμάτητοι.

Οι Κινέζοι ήδη παράγουν αρκετά ΕV για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση. Δεν το'χουν σε τίποτα να ρίξουν τις τιμές κι άλλο, κι άλλο, κι όσο χρειάζεται, για να γίνουν αυτά τα "ντάτσια" του παραδοσιακού τοπ των πωλήσεων της Ευρώπης. Γιατί μπορούν.

Καλομελέτα...
 

Μηνύματα
504
Reaction score
165
Οι Κινέζοι ήδη παράγουν αρκετά ΕV για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση. Δεν το'χουν σε τίποτα να ρίξουν τις τιμές κι άλλο, κι άλλο, κι όσο χρειάζεται, για να γίνουν αυτά τα "ντάτσια" του παραδοσιακού τοπ των πωλήσεων της Ευρώπης. Γιατί μπορούν.
Υπάρχουν και όρια και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης από τον εσωτερικό πόλεμο τιμών, τα 'πε ο Alexis μια χαρά εδώ, τα λένε κι άλλοι:
As those manufacturers race to the bottom, it's causing an immense financial squeeze: many have started having trouble paying their suppliers to meet demand, instead imploring state-run banks to help them build more factories.
...
As the Associated Press reported back in June, 17 Chinese automakers — including BYD, which surpassed Tesla as the world's largest EV manufacturer in 2024 — pledged that they would pay their suppliers within 30 days of parts received. A recent compliance report, the NYT notes, shows that that hasn't yet happened, and only three automakers that are either partially or fully state-owned had set up payment plans.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.869
Reaction score
144.907
Υπάρχουν και όρια και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης από τον εσωτερικό πόλεμο τιμών,
Ναι, τα γνωρίζω αυτά.

Αρχίζουν να χρωστάνε και της μιχαλούς, αλλά μήπως διαφέρουν οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που μπαίνουν μέσα με κάθε πώληση;

Πόλεμος επιβίωσης είναι.
Και θα κλείσουν αρκετές από αυτές τις νεοσύστατες. Γνωστό κι αυτό.
Ακόμα και σχετικά παλιότερες παίζει σοβαρά να κλείσουν, όπως η ΝΙΟ, κι άλλες που στηρίζονται σε μια συνεχή χρηματοδότηση, όπως το παράδειγμα με τους Άραβες. Κι ας είναι εξαιρετικά τα προϊόντα, δεν έχει σημασία αυτό.

Για τους Κινέζους είναι πλέον θέμα επιβίωσης η επέκταση σε νέες αγορές, εκτός Κίνας, ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ε, αυτό κάνουν. Ας ειν'καλά το Λίζινγκ, να διατεθούν σε μεγάλους αριθμούς στις νέες αγορές που επεκτείνονται.

Τουλάχιστον, έχουν διαθέσιμους τους μεγάλους αριθμούς στην παραγωγή, σε αντίθεση με παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η υπερπροσφορά υπάρχει, και οδηγεί σε συγκεκριμένες διαδικασίες.
 
Last edited:


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
4.234
Reaction score
9.244
Επιτέλους! Πάντα ήθελα μια Testarossa αλλά είχα ακούσει ότι καίει πολύ :laugh:

Τώρα που θα είναι PHEV (και όχι "ηλεκτροκίνητη" όπως λέει στον τίτλο), ήρθε επιτέλους η ώρα.

Υ.Γ. Το σήμα κατατεθέν της Testarossa ήταν φυσικά οι "γρίλιες" στις πόρτες. Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό να επαναφέρουν ένα τόσο εμβληματικό μοντέλο/όνομα μετά από τόσες δεκαετίες και να αφαιρέσουν το πιο χαρακτηριστικό σημείο του. :idk:
 

Μηνύματα
504
Reaction score
165
Υ.Γ. Το σήμα κατατεθέν της Testarossa ήταν φυσικά οι "γρίλιες" στις πόρτες. Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό να επαναφέρουν ένα τόσο εμβληματικό μοντέλο/όνομα μετά από τόσες δεκαετίες και να αφαιρέσουν το πιο χαρακτηριστικό σημείο του. :idk:
Παρότι η Testarossa των 80s είναι η πλέον γνωστή, το όνομα έχει ιστορία στην Φερράρι. Η πρώτη Testarossa ήταν η 500TR του 1954 με κόκκινες κυλινδροκεφαλές για να δικαιολογεί το όνομα της. Μετά ήρθε η 250 Testa Rossa το 1957 και το 1984 η τρίτη και πιο δημοφιλής. Η νέα πάντως πιο πολύ μου θυμίζει την Daytona του 1968 στο εμπρός μέρος, παρά την TR.
 

Μηνύματα
7.753
Reaction score
2.238
Ε ναι, η μούρη τύπου Daytona είναι η νέα εταιρική ταυτότητα της Ferrari. Τη χρησιμοποιεί πρακτικά όλη η γκάμα, από την "εισαγωγική" Amalfi, μέχρι την ναυαρχίδα "12cylindri" και την F80.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Μηνύματα
3.042.127
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON
Top