East Electronics για γελια η για κλαμματα…

Reaction score
29.863
Αγαπητέ εννοείται να πληρώσω. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Βέβαια το θέμα είναι να γίνει και η δουλειά…και φυσικά να κοπεί το ανάλογο παραστατικό…Αυτο ακριβώς λεω

Αυτοί είναι οι χειρότεροι… και αν είναι και ηλεκτρονικοί….βεβαια γενικότερα δεν ξέρεις από που να φυλαχθείς… μιλάμε για μια πιάτσα η οποία δυστυχώς έχει διάφορα θέματα… ο Καθείς βέβαια κάνει τις επιλογές του…
Δεν έχω καταλάβει τι ζόρι τραβάς με τον κύριο Πετρόπουλο , east electronics , αλλά θα ήθελα να μάθω .
Τώρα για κάποιους άλλους συναδέλφους του δεν μπορώ να έχω άποψη , αλλά πες μου αν θέλεις τι εχει συμβεί .

Reaction score
77
Δεν έχω καταλάβει τι ζόρι τραβάς με τον κύριο Πετρόπουλο , east electronics , αλλά θα ήθελα να μάθω .
Τώρα για κάποιους άλλους συναδέλφους του δεν μπορώ να έχω άποψη , αλλά πες μου αν θέλεις τι εχει συμβεί .
Με είδατε να αναφέρομαι στον συγκεκριμένο και δεν το ξέρω; Φρονώ ότι έχετε μπερδευτεί…

Reaction score
744
Με είδατε να αναφέρομαι στον συγκεκριμένο και δεν το ξέρω; Φρονώ ότι έχετε μπερδευτεί…
Τώρα μεταξύ μας…..έχετε κάνει αρκετή λεκτικη επιθεση στο εν λόγω άτομο και όχι μια φορά μόνο……
Βλέπετε τα γραπτά μένουν και κάποιοι τα θυμόμαστε.
Εγώ μάλιστα εχω απορήσει και με την υπομονή του κιόλας…..

Reaction score
77
Τώρα μεταξύ μας…..έχετε κάνει αρκετή λεκτικη επιθεση στο εν λόγω άτομο και όχι μια φορά μόνο……
Βλέπετε τα γραπτά μένουν και κάποιοι τα θυμόμαστε.
Εγώ μάλιστα εχω απορήσει και με την υπομονή του κιόλας…..
Που έχω αναφέρει το όνομα του; Διότι εγώ προσωπικά είπα ότι δεν τον ξέρω ούτε έχω πάει κάποιο μηχάνημα για επισκευή… δεν καταλαβαίνω από που τεκμαίρεται ότι του έχω κάνει επίθεση;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.603
Στο θέμα "μαύρα" υπάρχουν δύο υπεύθυνοι: Ο Πωλητής φυσικά, όμως εξ ίσου υπεύθυνος είναι και ο αγοραστής.
Αν ο Αγοραστής θέλει να είναι τυπικός, παλαιότερα ίσως είχε θέμα. Σήμερα όμως πολύ εύκολα και χωρίς πολλές συζητήσεις, πληρώνει με κάρτα. Μάλιστα την ώρα της συνεννόησης για το κόστος, αναφέρει ότι η εξόφληση θα γίνει με αυτόν τον τρόπο.
Άρα ή συζήτηση περί μαύρα κλπ είναι άνευ ουσίας.

Reaction score
927
Ναι, αλλά δεν σου έβαλαν πυκνωτές audio grade, την πιο ξεφτίλα ποιότητα της πιάτσας, κορόιδο... :biggrin:
Ωωωωω συμφορά που με βρήκε!!!!!!
Για αυτό δεν ακούω σάλια και καμπανάκια????
Τα κυτεί αίμα!!!!!

Reaction score
3.648
Στο θέμα "μαύρα" υπάρχουν δύο υπεύθυνοι: Ο Πωλητής φυσικά, όμως εξ ίσου υπεύθυνος είναι και ο αγοραστής.
Αν ο Αγοραστής θέλει να είναι τυπικός, παλαιότερα ίσως είχε θέμα. Σήμερα όμως πολύ εύκολα και χωρίς πολλές συζητήσεις, πληρώνει με κάρτα. Μάλιστα την ώρα της συνεννόησης για το κόστος, αναφέρει ότι η εξόφληση θα γίνει με αυτόν τον τρόπο.
Άρα ή συζήτηση περί μαύρα κλπ είναι άνευ ουσίας.
Πολύ σωστά , ο αγοραστής , είχε δεν είχε λεφτά, για να πληρώσει λιγότερα χρήματα προτιμούσε να πληρώσει με μετρητά.
Αυτή η ιστορία ωστόσο μας λέει σήμερα η κυβένηση ότι έφτασε στο τέλος της , ελπίζω .
Αλλά καλυτερα να μην φεύγουμε από το κυρίως θέμα μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι τεχνίτες δεν ήξεραν τι σημαίνει πληρωμή με κάρτα .
Για την East Electronics , εξ όσων γνωρίζω, ουδέποτε αναφέρθηκε κάπι μεμπτό. Οπότε τέλος η παρένθεση.

Reaction score
77
Πολύ σωστά , ο αγοραστής , είχε δεν είχε λεφτά, για να πληρώσει λιγότερα χρήματα προτιμούσε να πληρώσει με μετρητά.
Αυτή η ιστορία ωστόσο μας λέει σήμερα η κυβένηση ότι έφτασε στο τέλος της , ελπίζω .
Αλλά καλυτερα να μην φεύγουμε από το κυρίως θέμα μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι τεχνίτες δεν ήξεραν τι σημαίνει πληρωμή με κάρτα .
Για την East Electronics , εξ όσων γνωρίζω, ουδέποτε αναφέρθηκε κάπι μεμπτό. Οπότε τέλος η παρένθεση.
Τι σχέση έχει η κυβέρνηση; Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είχαν κάρτες σχεδόν παντού απο τις αρχές του 2000... Η πληρωμή με κάρτα ή με μεταφορά χρημάτων είναι οτι καλύτερο έχει συμβεί σε αυτόν τον τόπο από φορολογικής άποψης...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.307
Η Πληρωμη με καρτες και η πληρης καταργηση του μετρητου ηταν στην ουσια μνημονιακη υποχρεωση και μαλιστα απο το πρωτο μνημονιο.
Προφανως υπαρχουν διαφοροι που πιστευουν οτι θα ελυνε καποιο φορολογικο προβλημα διοτι αυτα τα χρηματα που κινουνται μαυρα στη αγορα απο τον υδραυλικο η τον ηλεκτρονικο που τα παιρνει μαυρα αφενος αποτελουν ενα παρα πολυ μικρο και τελικα αδιαφορο κομματι τςη αγορας και αφεταιρου τα μαυρα χρηματα αυτα που εισπρατει ο αγαπημενος τους ο υδραυλικος που αλλαζει μια βρυση στην αγορα και ο αγαπημενος σου εγω που φιαχνω εναν ενισχυτη ξαναπεφτουν μεσα στην αγορα .
Σε αλλες χωρες που δεν εχουν τον πολιτισμο μας ο υδραυλικος και ο ηλεκτρονικος μεχρι ενος σημειου δεν θα ασχοληθει κανενας μαζι τους διοτι το κοστος να τους ελεξουν και να τους καταχωρουν ειναι μακραν πολυ περισσοτερο απο τους φορους που μπορει να εισπραξουν .
Σαφως οταν ο υδραυλικος αναλαβει ενα 24οροφο κτιριο και ο ηλεκτρονικος ειναι το κεντρικο σερβις της LG για παραδειγμα οποτε ναι σωστα παμε αλλου .

Οι λογοι που δεν εγινε αυτο και τελικα μαλλον θα αργησει να γινει ειναι δυο .
1) με την καταργηση του μετρητου ολες οι συναλλαγες και τελικα ο συνολικος τζιρος θα ειναι καταγεγραμμενος , αυτο σημαινει οτι ο Χ πρωθυπουργος θα ειχε ενα ακριβεστατο εργαλειο στα χερια του να μπορει να εξηγησει στους δανειστες οτι αυτο που ζητανε εξ ορισμου δεν βγαινει .... Αρα δεν θα γινει .

2) Οι ξενες εταιριες που αλλωνιζουν στην χωρα μας γιατι πλεον στην Ευρωπη δεν μπορουν θα εκτεθουν γιατι θα ανακαλυφθει για παραδειγμα οτι το Χ βενζιναδικο πουλησε 150 λιτρα βενζινη ενω εχει τιμολογια αγορας για 100 .
Η οτι η μεγαλη ταδε εταιρια εχει πουλησει τοσες φιαλες ποτο χωρις τιμολογια και εμφανιζονται καθε τρεις και δυο τα Χ μπαρακι για φοροδιαφυγη ( αν το ποτο ηταν φορολγημενο στην εισαγωγη του κανενα μπαρακι δεν θα επρεπε ποτε να κοβει αποδειξεις δεν υπαρχει λογος οπως κανουν αλλες χωρες που δεν εχουν τον πολιτισμο μας )

Δεν ειναι δυνατον να πηγαινεις στην πιο ακριβη χωρα του κοσμου στο Ντουμπαι και να βλεπεις σε οποιοδηποτε σουπερ μαρκετ το νες καφε 200γραμμαρια 5,5-6,5 ευρω ενω στην Ελλαδα να εχει μεσο ορο 9 ειναι σχεδον 100% πανω
Δεν μπορει να βλεπεις απορρυπαντικο πλυντηριου persil ταδε μοντελο ταδε συσκευαστη στην Ελλαδα 16,50 και στ Ντουμπαι 6,70....ακριβως το ιδιο προιον

Last edited:

Reaction score
23.527
Εξάλλου την όποια είδους μίζα οι Ευρωπαίοι την έχουν εντάξει στο κοστολόγιο τους απο το 1990. Με πολλούς και διάφορους τρόπους , καλά για τα προιόντα (εύκολο) αλλά και για τις υπηρεσίες ακόμη και του Δημοσίου. Νόμιμα, νοικοκυρεμένα πράγματα. :D

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.453
Τι σχέση έχει η κυβέρνηση; Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είχαν κάρτες σχεδόν παντού απο τις αρχές του 2000... Η πληρωμή με κάρτα ή με μεταφορά χρημάτων είναι οτι καλύτερο έχει συμβεί σε αυτόν τον τόπο από φορολογικής άποψης...
Είναι τόσο καλό που αν σου έβαζαν να πληρώνεις εσύ την προμήθεια της τράπεζας τώρα θα ήσουν στα κάγκελα για την κυβέρνηση των τραπεζιτών.

Και μην μου πεις το παραμύθι για τα έσοδα γιατι στην 10η θέση είμαστε.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.307
Για παραδειγμα εγω ως διαζευγμενος πληρωνω διατροφη , Σημαινει οτι τα χρηματα αυτα για το φορολογικο μας συστημα δεν αποτελουν εξοδο δεν μπορεις να τα καταχωρησεις πουθενα
Καπνιζω 4 πακετα τσιγαρα την ημερα για τα οποια πληρωνω φορους αλλα αυτο το εξοδο δεν μπορω να το καταχωρησω πουθενα
Η μιση Ελλαδα και βαλε πληρωνει ιδιαιτερα μαθηματα διοτι το σχολειο στην χωρα μας ειναι μπουρδελο και φυσικα τα χρηματα αυτα ειναι μαυρα ....

Οποτε πραγματικα πιστευω οτι η καταργηση του μετρητου ειναι λυση και φυσικα και το λογιστικου επιισης οπου το χαρτακι της τραπεζας θα αποτελει και αποδειξη χωρις ταμειακη μηχανη πλην ομως για να γινει αυτο ειναι 1000 αλλα πραγματα που πρεπει να λυθουν πριν ποτε φτασουμε εκει .

Reaction score
77
Είναι τόσο καλό που αν σου έβαζαν να πληρώνεις εσύ την προμήθεια της τράπεζας τώρα θα ήσουν στα κάγκελα για την κυβέρνηση των τραπεζιτών.

Και μην μου πεις το παραμύθι για τα έσοδα γιατι στην 10η θέση είμαστε.
Είναι μια χαρά για να παταχθεί η φοροδιαφυγή... Είναι οτι καλύτερο έχει εφαρμοστεί σε αυτήν την χώρα. Αργήσαμε λίγο αλλά δεν πειράζει. Ευτυχώς τόσο οι ακαδημαικές μου, όσο και οι επαγγελματικές μου επιλογές δεν θα με έφερναν ποτέ πίσω από τα κάγκελα. Για πες μας πόσο είναι η προμήθεια των τραπεζών για τις συναλλαγές με POS, για να δω κάτι που θέλω...

Reaction score
7.089
Και εγώ που νόμιζα ότι στα φόρουμ υπάρχουν ειδικοί μόνο για το ποδόσφαιρο - μπάσκετ, ομάδα έψιλον, ερπετοειδή, αυτοκίνητα, επίπεδη γη κλπ κλπ. Για στέρεο οκ, έχουμε και ειδικούς επιστήμονες😀😀

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.307
Τιποτα δεν θα παει καλυτερα απο πλευρας φορολογιας Παναγιωτη γιατι κατι καφεδες κατι τυροπιτες μια βρυση και ενας ενισχυτης αποτελουν πολυ μικρο μερος του προβληματος
Ρωτησε εναν ανθρωπο που ξερει οικονομικα και θα σου απαντησει
Ποτα τσιγαρ εισαγωγες καυσιμα εκει ειναι το παρτυ

απλα ταιζουν μεσω των media τον λαουτζικο οτι την ζημια την εκανε αυτος που πουλαει τις τυροπιτες μαυρα

εξαλλου αν θελεις υπαρχει η πεπατημενη πως το κανουν αλλες χωρες μπορεις να δεις και εκει

Reaction score
2.330
Perplexity deep research/μοντελο: chat gpt5 thinking

Με λιγα λογια οι περισσοτερες εταιριες ειναι μικρομεσαιες 99.9% δηλαδη, και τα δυνητικα εσοδα που χανονται απο τη φοροδιαφυγη ειναι 8.8 δις το χρονο απο τους "μικρους".

Τεραστια αδικια για τους υπαλληλους...

Επιχειρηματιες free riders και το κρατος επιβιωνει με τα @@ των υπαλληλων.

1760098052669.png

1760098066850.png

1760098083203.png

1760098099907.png

• Τράπεζα της Ελλάδας: 20,9% του ΑΕΠ
  • Centre for Economic Policy Research (CEPR): 36% του ΑΕΠ
  • Κοινοβουλευτικό Γραφείο Προϋπολογισμού: Εκτιμά τη σκιώδη οικονομία στα 41 δισ. ευρώ
Το εύρος αυτών των εκτιμήσεων αντικατοπτρίζει τη δυσκολία ακριβούς μέτρησης του φαινομένου, αλλά όλες συμφωνούν ότι το πρόβλημα είναι εκτεταμένο.
Κόστος της Φοροδιαφυγής
Το 2024, η κυβέρνηση εκτιμά ότι εξασφάλισε επιπλέον έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Αυτό το ποσό προήλθε κυρίως από:
  • 1 δισ. ευρώ από αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το ΦΠΑ
  • 800 εκ. ευρώ από εταιρικούς φόρους μέσω του συστήματος myDATA
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στοχεύει να μειώσει το χάσμα ΦΠΑ από το 13,7% στον μέσο όρο της ΕΕ (6,99%) μέχρι το 2029, κάτι που θα αποφέρει επιπλέον έσοδα περίπου 1,4 δισ. ευρώ.
Σύγκριση με Μεγάλες Εταιρίες
Η αντίθεση με τις μεγάλες εταιρίες είναι εντυπωσιακή:
  • Μεγάλες εταιρίες (250+ εργαζόμενοι): Μόλις 570 εταιρίες
  • Απασχόληση μεγάλων εταιριών: 15,3% του συνόλου
  • Προστιθέμενη αξία: 37,2% του συνόλου
  • Αναλογία ΜμΕ προς μεγάλες: 1.436:1
Αυτό σημαίνει ότι ενώ οι μεγάλες εταιρίες είναι ελάχιστες σε αριθμό, παράγουν δυσανάλογα υψηλή προστιθέμενη αξία ανά εργαζόμενο. Επιπλέον, οι μεγάλες εταιρίες υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους και έχουν περιορισμένες δυνατότητες φοροδιαφυγής λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών τους και της ανάγκης τήρησης λογιστικών βιβλίων.
Δυνητικά Έσοδα από Βελτίωση της Συμμόρφωσης
Εάν όλες οι ΜμΕ δήλωναν πλήρως τα εισοδήματά τους, τα πρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν:
  • Μείωση φοροδιαφυγής αυτοαπασχολουμένων κατά 50%: ~4,3 δισ. ευρώ ετησίως
  • Μείωση χάσματος ΦΠΑ στο επίπεδο ΕΕ: ~1,4 δισ. ευρώ ετησίως
  • Φορολόγηση 30% της σκιώδους οικονομίας: ~3,1 δισ. ευρώ ετησίως
Συνολικά, τα δυνητικά πρόσθετα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 8,8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4,5% του ΑΕΠ.
Προκλήσεις και Προοπτικές
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να βλέπει θετικά αποτελέσματα από τη χρήση τεχνολογίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, το σύστημα myDATA και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη στόχευση ελέγχων έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.
Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει συστημικό. Η υψηλή εξάρτηση από ΜμΕ και αυτοαπασχολούμενους, σε συνδυασμό με την πολιτισμική αντίσταση στη φορολογία και τις περιορισμένες δυνατότητες ελέγχου, καθιστούν την πλήρη εξάλειψη της φοροδιαφυγής εξαιρετικά δύσκολη.
Η μετάβαση σε μια πιο ισορροπημένη οικονομική δομή με περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη φορολογική συμμόρφωση, αλλά αυτό απαιτεί μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.307
Perplexity deep research/μοντελο: chat gpt5 thinking

Με λιγα λογια οι περισσοτερες εταιριες ειναι μικρομεσαιες 99.9% δηλαδη, και τα δυνητικα εσοδα που χανονται απο τη φοροδιαφυγη ειναι 8.8 δις το χρονο απο τους "μικρους".

Τεραστια αδικια για τους υπαλληλους...

Επιχειρηματιες free riders και το κρατος επιβιωνει με τα @@ των υπαλληλων.

View attachment 379662
View attachment 379663
View attachment 379664
View attachment 379665

• Τράπεζα της Ελλάδας: 20,9% του ΑΕΠ
  • Centre for Economic Policy Research (CEPR): 36% του ΑΕΠ
  • Κοινοβουλευτικό Γραφείο Προϋπολογισμού: Εκτιμά τη σκιώδη οικονομία στα 41 δισ. ευρώ
Το εύρος αυτών των εκτιμήσεων αντικατοπτρίζει τη δυσκολία ακριβούς μέτρησης του φαινομένου, αλλά όλες συμφωνούν ότι το πρόβλημα είναι εκτεταμένο.
Κόστος της Φοροδιαφυγής
Το 2024, η κυβέρνηση εκτιμά ότι εξασφάλισε επιπλέον έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Αυτό το ποσό προήλθε κυρίως από:
  • 1 δισ. ευρώ από αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το ΦΠΑ
  • 800 εκ. ευρώ από εταιρικούς φόρους μέσω του συστήματος myDATA
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στοχεύει να μειώσει το χάσμα ΦΠΑ από το 13,7% στον μέσο όρο της ΕΕ (6,99%) μέχρι το 2029, κάτι που θα αποφέρει επιπλέον έσοδα περίπου 1,4 δισ. ευρώ.
Σύγκριση με Μεγάλες Εταιρίες
Η αντίθεση με τις μεγάλες εταιρίες είναι εντυπωσιακή:
  • Μεγάλες εταιρίες (250+ εργαζόμενοι): Μόλις 570 εταιρίες
  • Απασχόληση μεγάλων εταιριών: 15,3% του συνόλου
  • Προστιθέμενη αξία: 37,2% του συνόλου
  • Αναλογία ΜμΕ προς μεγάλες: 1.436:1
Αυτό σημαίνει ότι ενώ οι μεγάλες εταιρίες είναι ελάχιστες σε αριθμό, παράγουν δυσανάλογα υψηλή προστιθέμενη αξία ανά εργαζόμενο. Επιπλέον, οι μεγάλες εταιρίες υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους και έχουν περιορισμένες δυνατότητες φοροδιαφυγής λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών τους και της ανάγκης τήρησης λογιστικών βιβλίων.
Δυνητικά Έσοδα από Βελτίωση της Συμμόρφωσης
Εάν όλες οι ΜμΕ δήλωναν πλήρως τα εισοδήματά τους, τα πρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν:
  • Μείωση φοροδιαφυγής αυτοαπασχολουμένων κατά 50%: ~4,3 δισ. ευρώ ετησίως
  • Μείωση χάσματος ΦΠΑ στο επίπεδο ΕΕ: ~1,4 δισ. ευρώ ετησίως
  • Φορολόγηση 30% της σκιώδους οικονομίας: ~3,1 δισ. ευρώ ετησίως
Συνολικά, τα δυνητικά πρόσθετα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 8,8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4,5% του ΑΕΠ.
Προκλήσεις και Προοπτικές
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να βλέπει θετικά αποτελέσματα από τη χρήση τεχνολογίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, το σύστημα myDATA και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη στόχευση ελέγχων έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.
Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει συστημικό. Η υψηλή εξάρτηση από ΜμΕ και αυτοαπασχολούμενους, σε συνδυασμό με την πολιτισμική αντίσταση στη φορολογία και τις περιορισμένες δυνατότητες ελέγχου, καθιστούν την πλήρη εξάλειψη της φοροδιαφυγής εξαιρετικά δύσκολη.
Η μετάβαση σε μια πιο ισορροπημένη οικονομική δομή με περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη φορολογική συμμόρφωση, αλλά αυτό απαιτεί μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία.
Η αναλυση αυτη δεν εχει απολυως καμμια ουσια απο την στιγμη που παρουσιαζει ενα τμημα της εικονας ευπεπτο και για καταναλωση απο το ευρυ κοινο για τους γνωστους λογους .

Για παραδειγμα το ποσο των 8 δις που αναφερει πανευκολα μπορει να ειναι η φοροδιαφυγη ενος ομιλου πετρελαιων η καραβιων η εισαγωγων απλα εχουν βρει τους τροπους να βαφτιζουν νομιμη αυτη την φοροδιαφυγη και να την παρουσιαζουν οπως θελεουν ωστε ο λαος να πιστευει οτι τη ζημια την κανει ο αυτοαπασχολουμενος.

Ειδες ποτε να βγαζουν στον τακο εναν Βαρδινογιαννη η μια Diageo που ειναι ο μεγαλυτερος εισαγωγες ποτων ?
Ποτε μα ποτε
γιατι αραγε ?

ΚΑι οπως εγραψα και στον Παναγιωτη δεν ειναι κακο να δουμε πως το κανουν αλλες χωρες

Last edited:

Reaction score
2.330
Οι μεγάλοι (και όχι μόνο) πάντως μπορούν με διάφορα λογιστικώς νόμιμα κόλπα και να φοροαποφεύγουν, που είναι διαφορετικό από το φοροδιαφεύγω.
Αυτό είναι άλλο θέμα και επίσης μεγάλο πρόβλημα αλλά δεν αναιρεί το πόσα λεφτά χάνονται από τους μικρούς μιας και αθροιστικά μαζεύονται πολλά.

Για τους μεγάλους η λύση είναι φορος περιουσίας γιατί φοροδιαφεύγουν με τα γνωστά τεχνάσματα . Απλώς αυτό πρέπει να γίνει συντονισμένα με άλλες χώρες
Η αναλυση αυτη δεν εχει απολυως καμμια ουσια απο την στιγμη που παρουσιαζει ενα τμημα της εικονας ευπεπτο και για καταναλωση απο το ευρυ κοινο για τους γνωστους λογους .

Για παραδειγμα το ποσο των 8 δις που αναφερει πανευκολα μπορει να ειναι η φοροδιαφυγη ενος ομιλου πετρελαιων η καραβιων η εισαγωγων απλα εχουν βρει τους τροπους να βαφτιζουν νομιμη αυτη την φοροδιαφυγη και να την παρουσιαζουν οπως θελεουν ωστε ο λαος να πιστευει οτι τη ζημια την κανει ο αυτοαπασχολουμενος.

Ειδες ποτε να βγαζουν στον τακο εναν Βαρδινογιαννη η μια Diageo που ειναι ο μεγαλυτερος εισαγωγες ποτων ?
Ποτε μα ποτε
γιατι αραγε ?

ΚΑι οπως εγραψα και στον Παναγιωτη δεν ειναι κακο να δουμε πως το κανουν αλλες χωρες
Οι άλλες χώρες δεν έχουν τόσους αυτοαπασχολούμενους όπως η Ελλάδα οπότε η φορολογική βάση αποτελείται από πιο πολλες μεγάλες εταιρίες. Είναι διαφορετικό το μίγμα

• Like
Reactions: ika

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.882
Και για τα ποτά που λέτε...
Υπάρχουν δύο τρόποι για το μπαρ. Ο ένας να σερβίρει μπόμπες. Οπότε όλο το κύκλωμα από την παραγωγή είναι αφορολογητο αδασμολογητο και ανθυγιεινό. Ο δεύτερος είναι να κλέβει στη μεζούρα, μειώνοντας την κατανάλωση και χρεώνοντας το ίδιο. Τα χοντρά λεφτά και κέρδη είναι στο πρώτο. Κι αυτό δεν σώζεται με πιστωτικές, αφού αυτές ουσιαστικά "ασπρίζουν" το κύκλωμα λαθρεμπορίας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.328
Members
38.542
Νεότερο μέλος
flastex