Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
9.953
Τι να το κάνεις και εάν είναι καλά ; Δεν είναι καλά , θα πάρεις φωτιά ιδίως με τα καλώδια που χρησιμοποιείτε εσείς όπως τα λέτε εδώ, 16400 watt δηλαδή 71 Α , επαγωγικό φορτίο, θέλεις άδεια μικρού υποσταθμού απο την ΔΕΗ. :D

Breaking News : Audiophile burns his house down after only half an hour of party starting. :D
Είτε θα έχουν πολύ λίγα ή πάρα πολλά.
Δεν υπάρχει μέση οδός στο Οντιο, είναι των άκρων 😀

Reaction score
30.026
Τι να το κάνεις και εάν είναι καλά ; Δεν είναι καλά , θα πάρεις φωτιά ιδίως με τα καλώδια που χρησιμοποιείτε εσείς όπως τα λέτε εδώ, 16400 watt δηλαδή 71 Α , επαγωγικό φορτίο, θέλεις άδεια μικρού υποσταθμού απο την ΔΕΗ. :D

Breaking News : Audiophile burns his house down after only half an hour of party starting. :D
Τα 71 Α πως ακριβώς τα υπολόγισες ?

Reaction score
7.156
Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και επιστρατεύτηκαν οι ψεύτικοι (εφεδρικοί) λογαριασμοί αλλά δεν βλέπω να ενοχλούνται οι admin από τους συγκεκριμένους :p

Reaction score
207
Αν λες για εμένα προλαβαίνεις να το σβήσεις. Η προσβολή προς το site που σε φιλοξενεί και τους ανθρώπους που το τρέχουν δεν σε τιμάει. Εκτός αν θες να μετατοπίσεις την συζήτηση που παλι δεν σε τιμάει.

Reaction score
207
Παιδιά ειμαι παλιό μέλος με διαγραφή του λογαριασμού και νέο user name. Τα ξαναείπαμε.

Ασ σβηστούν τα κλαψιαρικα μηνυματα καθώς βλέπω ζορίζεται να απαντήσει στο ερώτημα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.496
Αν λες για εμένα προλαβαίνεις να το σβήσεις. Η προσβολή προς το site που σε φιλοξενεί και τους ανθρώπους που το τρέχουν δεν σε τιμάει. Εκτός αν θες να μετατοπίσεις την συζήτηση που παλι δεν σε τιμάει.
Στην λεξη "Φιλοξενει " ειναι κρυμμενο ολο το νοημα
Γιατι κανονικα περεπε να μπει εδω ο κυριος Κογιας και να πει στον Astronaut Jr οτι καλε μου φιλε επειδη δειχνει να μην ξερεις τι ειναι το null test αστο καλυτερα μανουλα μου στην ακρη και συζητα κατι αλλο.

Επρεπε να πει στον g.kar οτι οκ ναι να δουμε το τεστ που εκανες και να δουμε και τα αποτελεσματα αλλα δεν μπορεις να το ονομαζεις ψηφιακο null testing γιατι απο την μια κατι τετοιο δεν γινεται , δεν υπαρχει σαν επιστημονικος ορος , και δεν βγαζει παρομοια συμπερασματα με ενα αναλογικο null testing . Οποτε μπορεις να το ονομασεις οτι αλλο θες αλλα null test δεν ειναι

Που κατα τα αλλα οτι πει ο Κογιας ειναι ΝΟΜΟΣ
τα αφηνουν εδω απλα για να γινεται χαβαλες

Reaction score
207
Άσε την διαχείριση στους διαχειριστές.
Είναι καλά τα beolab 90 με μόνο ψηφιακούς ενισχυτές και dsp απο άποψη "ποιοτητας ηχου";

Reaction score
23.612
:headbang::headbang::headbang:

Συννεφιασμένη Κυριακή😀😀
Κάτι πάρα πολυ στραβό συμβαίνει εδω. Μήπως μπορείς να μου το εξηγησεις Κανακιανι γιατί κανένας άλλος δεν βλέπω να μου απαντήσει ;

Έχουμε έναν τεχνικό ηλεκτρονικό με τεράστια εμπειρία 40 χρόνων με έδρα κιόλας Αθήνα και όχι καμια επαρχία που σιγουρα εχει δει και περάσουν απο τα χέρια του όχι μόνο σε μεγάλη ποσότητα αλλα και ποιοτητα μηχανήματα ... και όλοι σχεδόν διαφωνούν μαζί του για τα πάντα ακόμη και για τα πιο μικρά και εδραιωμένα ως γνώση του δίνουν hard time.

Τόσο μεγάλη είναι τελικά η διαφορά μεταξύ πράξης και ενός γνώστη και θεωρίας των ιντερνετικών audio people που τα διαβάζουν μόνο ; Ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

Προσβολές, περίεργες συμπεριφορές , προσωπικές ή και όχι επιθέσεις , ειρωνείες κλπ τις εξαιρώ , δεν ενδιαφέρουν και ουτε αφορούν κανέναν αλλα μόνο η ουσία.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.272
Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και επιστρατεύτηκαν οι ψεύτικοι (εφεδρικοί) λογαριασμοί αλλά δεν βλέπω να ενοχλούνται οι admin από τους συγκεκριμένους :p
πάλι τσίπουρα βλέπω...
οι άντμιν σε άλλες κ άλλες εποχές που μας την έπεφταν δέκα δέκα σαν τους ρωσοπόντιους και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας...όχι για ένα νηματάκι μισοριξιά

οι μόνοι που κάνουν πολλαπλά ακάου είναι η γενιά των καλωδιάδων-μαντζουνολάγνων-εμποράκων της κακιάς ώρας...μόνο τον ψυχάκια τον νίμα να βάλεις έχει 500 ψεύτικα ακάου.....για να μη πιάσω στο στόμα μου και άλλες κρυφές που μπαίνουν κ νομίζουν ότι με ένα vpn καθαρίζουν μπουγάδες...

ο σκουάτ είναι όντως αρχαίο μέλος στο φόρουμ....όταν πολλοί από εμάς πιστεύαμε ότι αν βάλεις 4 ωμ ηχεία σε 8ωμο ενισχυτή θα τον κάψει...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.272
Στην λεξη "Φιλοξενει " ειναι κρυμμενο ολο το νοημα
Γιατι κανονικα περεπε να μπει εδω ο κυριος Κογιας και να πει στον Astronaut Jr οτι καλε μου φιλε επειδη δειχνει να μην ξερεις τι ειναι το null test αστο καλυτερα μανουλα μου στην ακρη και συζητα κατι αλλο.

Επρεπε να πει στον g.kar οτι οκ ναι να δουμε το τεστ που εκανες και να δουμε και τα αποτελεσματα αλλα δεν μπορεις να το ονομαζεις ψηφιακο null testing γιατι απο την μια κατι τετοιο δεν γινεται , δεν υπαρχει σαν επιστημονικος ορος , και δεν βγαζει παρομοια συμπερασματα με ενα αναλογικο null testing . Οποτε μπορεις να το ονομασεις οτι αλλο θες αλλα null test δεν ειναι

Που κατα τα αλλα οτι πει ο Κογιας ειναι ΝΟΜΟΣ
τα αφηνουν εδω απλα για να γινεται χαβαλες
εσύ πάλι τι τόσο ζόρι τραβάς με τον Κόγια μου λες?
και ο ντελιβεράς να αργήσει να σου φέρει καφέ...πάλι στον Κόγια θα το ρίξεις

Reaction score
7.156
Κάτι πάρα πολυ στραβό συμβαίνει εδω. Μήπως μπορείς να μου το εξηγησεις Κανακιανι γιατί κανένας άλλος δεν βλέπω να μου απαντήσει ;

Έχουμε έναν τεχνικό ηλεκτρονικό με τεράστια εμπειρία 40 χρόνων με έδρα κιόλας Αθήνα και όχι καμια επαρχία που σιγουρα εχει δει και περάσουν απο τα χέρια του όχι μόνο σε μεγάλη ποσότητα αλλα και ποιοτητα μηχανήματα ... και όλοι σχεδόν διαφωνούν μαζί του για τα πάντα ακόμη και για τα πιο μικρά και εδραιωμένα ως γνώση του δίνουν hard time.

Τόσο μεγάλη είναι τελικά η διαφορά μεταξύ πράξης και ενός γνώστη και θεωρίας των ιντερνετικών audio people που τα διαβάζουν μόνο ; Ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

Προσβολές, περίεργες συμπεριφορές , προσωπικές ή και όχι επιθέσεις , ειρωνείες κλπ τις εξαιρώ , δεν ενδιαφέρουν και ουτε αφορούν κανέναν αλλα μόνο η ουσία.
Αυτό που έκανε ο Σάκης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε κανένα Ελληνικό φόρουμ. Μιλάμε για έναν θησαυρό πληροφορίας και σίγουρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί έχει αυτή την συμπεριφορά από κάποια μέλη.
Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο και ούτε θα ασχοληθώ με τους όποιους ταλιμπάν.

Καλή Κυριακή σε όλους🤗

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.496
Ρε συ Anstronaut JR ....

μεσα σε ενα ηχειο δυο δρομων ενα απλο οχι κατι ιδιατερο μεσα θα βρεις :
Για το tweeter
Μια αντισταση
εναν Πυκνωτη
και ενα πηνιο
αν ειναι τριτης ταξης ακομα ενα πυκνωτη
εαν ειναι τεταρτης ακομα ενα πηνιο
Για το Woofer
Ενα πηνιο
Εναν πυκνωτη
ενα ακομα πηνιο αν ειναι τριτης ταξης
ενα ακομα πυκνωτη αν ειναι τεταρτης ταξης .....

Ta εξαρτηματα αυτα παιρνουν το σημα ηδη ενισχυμενο απο τον ενισχυτη αρα δεν μπορουν να προσθεσουν θορυβο η παραμορφωση γιατι ειναι παθητικα δεν υπαρχει κει κατι ενεργο
προσθετουν αλλα προβληματα οπως εσωτερικη αντισταση, επαγωγικη συμπεριφορα, αναστροφες φασης , ανακριβιες στα κροσαρισματα αλλα σε καμμια περιπτωση θορυβο η παραμορφωση .

Οποτε μου λες εσυ οτι στην εξοδο του DSP οπου εχεις τελεστικους που αρχικα παιρνουν ενα σημα το οποιο εχει κοπει και εχει ραφτει 1000 φορες , μινιμουμ το κυκλωμα αυτο για να λειτουργησει εχει 6 πυκνωτες , 10-12 αντιστασεις υλικα τα οποια λογο φυσικου μεγεθους δεν μπορουν να εχουν τις ιδιες προδιαγραφες ποιοτητας με τα υλικα του κροσσοβερ οπου οι τελεστικοι απο το εργοστασιο που βγαινουν σου λενε ποσο θορυβο, ποση παραμορφωση, τι ευρος ,τι crosstalk αν ειναι στερεο , τοσα προβληματα τροφοδοσιας και τοσο περιορισμο στο Bandwidth ( σημμειωσε μονο αυτο οτι τα υλικα του crossover δεν εχουν κανενα περιορισμο στο bandwidth)

Και μου λες εσυ τωρα οτι το προιον αυτο το παιρνεις του δινεις καμμια 10αρα db στην προενισχυση για να οδηγησει τον τελικο σου που κοπαναει αλλα 29db ενισχυση ( να σου θυμησω οτι το db ειναι λογαριθμος )

και ολα αυτα επι 4 φορες ?
Εκλασα απο τα γελια πραγματικα

Ενισχυσες το προβλημα 40db πανω

Last edited:

Reaction score
23.612
Είτε θα έχουν πολύ λίγα ή πάρα πολλά.
Δεν υπάρχει μέση οδός στο Οντιο, είναι των άκρων 😀
Μάλλον είναι η λογική ότι αφού αυτό ειναι καλό - όπως εξάλλου συνήθως είναι κάθε κορυφαία υλοποίηση σε ένα συγκεκριμένο τομέα σχεδιασμού κλπ - θα είναι και η δικιά μου μπακατέλα και καβουρντιστήρι που ακολουθεί τις ίδιες αρχές αλλά σε μικρογραφία και με καλύτερο "ampacity" (μη επιστημονικός όρος για τους άσχετους με Φυσική που θα πρέπει να κάτσουν να υπολογίζουν εξισώσεις για να μην καούν και δεν μπορούν) για να ικανοποιηθούν και οι δικες μου ανησυχίες περί βεγγαλικών. Εάν το αγοράσεις και το βάλεις στην πρίζα πες μου προς τα που να κοιτάξω - μάλλον ΒΔ - για να μην χάσω τα βεγγαλικά χα χα.

Reaction score
9.953
Μάλλον είναι η λογική ότι αφού αυτό ειναι καλό - όπως εξάλλου συνήθως είναι κάθε κορυφαία υλοποίηση σε ένα συγκεκριμένο τομέα σχεδιασμού κλπ - θα είναι και η δικιά μου μπακατέλα και καβουρντιστήρι που ακολουθεί τις ίδιες αρχές αλλά σε μικρογραφία και με καλύτερο "ampacity" (μη επιστημονικός όρος για τους άσχετους με Φυσική που θα πρέπει να κάτσουν να υπολογίζουν εξισώσεις για να μην καούν και δεν μπορούν) για να ικανοποιηθούν και οι δικες μου ανησυχίες περί βεγγαλικών. Εάν το αγοράσεις και το βάλεις στην πρίζα πες μου προς τα που να κοιτάξω - μάλλον ΒΔ - για να μην χάσω τα βεγγαλικά χα χα.
Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει το audio.
Μιλάμε για κανονικό Μεσαίωνα :biggrin:

Εάν θυμάμαι καλά για κάθε διπλασιασμό της ισχύος έχουμε κέρδος 3 μαμή μένα dB.
Να έχεις 500Wκαι να προσθέσεις αλλά 500W να ακούς 3 ντιμπι πιο δυνατά και άλλα χίλια για να ακούς 6 ντιμπι πιο δυνατά και να πάρεις τα ηχεία στα χέρια βλέποντας jurrasik park :biggrin:

Δεν βγάζεις άκρη με δαύτους. Παλιά νόμιζα ότι δεν σκαμπαζουν από μουσική αλλά από Οντιο κάτι κάνουν.
Πλέον αμφιβάλλω και για αυτό. :biggrin:

Reaction score
207

Ο τεχνικός έδωσε παράδειγμα που θεωρεί οτι στον ακροατή black Sabath αρέσουν οι τάξης ΑΒ γιατι του αρέσει η παραμόρφωση στο σημειο μετάβασης (crossover distortion) και οχι πχ ο καλύτερος έλεγχος των ηχείων από την ΑΒ για αυτό το απαιτητικό είδος μουσικής. Εσύ που εισαι πλέον διαβασμένος μπορείς να εξηγήσεις την παραπάνω θεωρηση;

Reaction score
7.156
πάλι τσίπουρα βλέπω...
οι άντμιν σε άλλες κ άλλες εποχές που μας την έπεφταν δέκα δέκα σαν τους ρωσοπόντιους και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας...όχι για ένα νηματάκι μισοριξιά

οι μόνοι που κάνουν πολλαπλά ακάου είναι η γενιά των καλωδιάδων-μαντζουνολάγνων-εμποράκων της κακιάς ώρας...μόνο τον ψυχάκια τον νίμα να βάλεις έχει 500 ψεύτικα ακάου.....για να μη πιάσω στο στόμα μου και άλλες κρυφές που μπαίνουν κ νομίζουν ότι με ένα vpn καθαρίζουν μπουγάδες...

ο σκουάτ είναι όντως αρχαίο μέλος στο φόρουμ....όταν πολλοί από εμάς πιστεύαμε ότι αν βάλεις 4 ωμ ηχεία σε 8ωμο ενισχυτή θα τον κάψει...
πάλι τσίπουρα βλέπω...

Ποτέ να μην κρίνεις εξ ιδίων ή από ένα μοναδικό γεγονός που αν είναι το δεύτερο δείχνει πραγματικά την παιδεία που έχεις.

Ότι και να λες ούτε με νευριάζεις ούτε θα σε βρίσω.
Αγάπη μόνο.
Ας μείνουμε στο θέμα και να διαβάσουμε αυτά που γράφει ο Πετρόπουλος μπας και κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα. Ειδικότερα κάποιοι που δεν τα χωνεύουν με τίποτα😘😘

wnet

Nearfield
Reaction score
18.574
Οποτε μου λες εσυ οτι στην εξοδο του DSP οπου εχεις τελεστικους που αρχικα παιρνουν ενα σημα το οποιο εχει κοπει και εχει ραφτει 1000 φορες , μινιμουμ το κυκλωμα αυτο για να λειτουργησει εχει 6 πυκνωτες , 10-12 αντιστασεις υλικα τα οποια λογο φυσικου μεγεθους δεν μπορουν να εχουν τις ιδιες προδιαγραφες ποιοτητας με τα υλικα του κροσσοβερ οπου οι τελεστικοι απο το εργοστασιο που βγαινουν σου λενε ποσο θορυβο, ποση παραμορφωση, τι ευρος ,τι crosstalk αν ειναι στερεο , τοσα προβληματα τροφοδοσιας και τοσο περιορισμο στο Bandwidth ( σημμειωσε μονο αυτο οτι τα υλικα του crossover δεν εχουν κανενα περιορισμο στο bandwidth)

Και μου λες εσυ τωρα οτι το προιον αυτο το παιρνεις του δινεις καμμια 10αρα db στην προενισχυση για να οδηγησει τον τελικο σου που κοπαναει αλλα 29db ενισχυση ( να σου θυμησω οτι το db ειναι λογαριθμος )

και ολα αυτα επι 4 φορες ?
Εκλασα απο τα γελια πραγματικα

Ενισχυσες το προβλημα 40db πανω
το πρόβλημα δηλαδή είναι ένα στάδιο με τελεστικούς?

επίσης:
-πολλοί από μας που χρησιμοποιούμε dsp, δεν έχουμε μια ξεχωριστή μονάδα να το κάνει αυτό...
dsp + dac πολλές φορές είναι μια συσκευή... (εγώ π.χ. έχω minidsp HD) άρα και σαν σκέτο dac να το τρέχαμε οι τελεστικοί και ότι "κακό" εισάγουν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς...

-κάποιοι το πάμε ένα βήμα παραπέρα (όσοι έχουν ενεργά ή τελικούς που δε θέλουν μεγάλη οδήγηση) και συνεχίζουμε με παθητικό "προενισχυτή" (το "προενισχυτής" απλά για να συνεννοούμαστε μιας και είναι απλά selector+volume control)

Reaction score
207
Επειδή βλέπω σιγή ιχθύος ως προς το βασικό ερώτημα ας απαντήσουν οι γκουρού του stereophile

Ξεπέρασε ΟΛΑ τα παθητικά. ΟΛΑ σε "ποιότητα ηχου"

Conclusions
Bang & Olufsen's BeoLab 90 succeeds in its design premise, applying DSP and multiple drivers to create an idealized sound source with controlled and variable dispersion. Combining that with its integrated room equalization virtually frees the BeoLab's sound from room constraints. The BeoLab 90 is a tour de force of DSP and acoustical engineering, reaching goals that cannot be achieved by standard, passive designs.

B&O has also succeeded in using all that technology to serve the music: the BeoLab 90's sound quality equaled the general performance of any other speaker I've heard, and exceeded them in the resolution and stability of the soundstages the pair of them presented.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.496
το πρόβλημα δηλαδή είναι ένα στάδιο με τελεστικούς?

επίσης:
-πολλοί από μας που χρησιμοποιούμε dsp, δεν έχουμε μια ξεχωριστή μονάδα να το κάνει αυτό...
dsp + dac πολλές φορές είναι μια συσκευή... (εγώ π.χ. έχω minidsp HD) άρα και σαν σκέτο dac να το τρέχαμε οι τελεστικοί και ότι "κακό" εισάγουν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς...

-κάποιοι το πάμε ένα βήμα παραπέρα (όσοι έχουν ενεργά ή τελικούς που δε θέλουν μεγάλη οδήγηση) και συνεχίζουμε με παθητικό "προενισχυτή" (το "προενισχυτής" απλά για να συνεννοούμαστε μιας και είναι απλά selector+volume control)
οτι ενεργο αναποφευκτα εχει καποιο θορυβο και εισαγει καποια παραμορφωση
Η αληθεια ειναι οτι παντα κατι δινεις κατι παιρνεις
αρα εξαρταται το τι αναζητας
ελεγα στον Astronaut Jr
Εχω ενα CD που ενας τραγουδιστης φτανει σε ενα σολο μονος του χωρις μουσικη
εκει ανεβαινει τραβαει το μικροφωνο για να μην μπουκωσει
εκεινη την στιγμη σερνει το μανικι του στο σακακι και ενω δεν παιζει μουσικη του σουρσιμο αυτο ακουγεται
Αχνα αλλα ακουγεται
ΟΣα DSP δοκιμασα το σουρσιμο το ειχαν φαει
τα μισα CD player που δοκιμασα επισης το ειχαν φαει

εχει σημασια αυτο το γαμηδι το σουρσιμο ?
Οχι απολυτως καμμια
Σημασια εχει για μενα οτι τεινω προς τον στοχο ο εξοπλισμος μου να μην "τρωει " τιποτα
Αλλοι ακροατες εχουν αλλους στοχους

( Αυτο απο μονο του ξεχωριζει το Hiend απο το HIFI )

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.622
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7