ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 2.000€ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ 2.1

Reaction score
4.910
Πήρα απάντηση από την presonus.

Hi Thodoros,

Internal components are generally available for as long as the speaker is produced. Once the speaker is discontinued, parts are no longer produced and stock will vary for an indeterminate period of time until it has been used.

και ο Θεός βοηθός.....

gid

Reaction score
10.531
Αυτή την εταιρία αξίζει να την εμπιστευτεί κανείς... Σέβεται τον πελάτη...

Reaction score
2.549
TRS δηλαδή; Όχι XLR;
Ειπα TRS μηπως τυχον ειναι unbalanced (πολυ συχνα υπαρχουν balanced και unbalanced εισοδοι και συνηθως unbalanced ειναι οι TRS) αλλα τελικα δεν ειναι. Οτι σε βολευει, και οι δυο εισοδοι ειναι Balanced ετσι κι αλλιως. Βαλε XLR που ειναι καλυτερο βυσμα.

Reaction score
1.427
Εμπειρικά, σε μικρούς δορυφόρους θέλει σφράγισμα (γιατί συνήθως είναι ψηλά ο συντονισμός της οπής)
Σφράγισμα οι δορυφόροι / ανοιχτό sub θα δουλέψει ;
Κάνω πειράματα σπίτι με το XTZ 12.17 edge που έρχεται με σφουγγάρια στο πακέτο για να παίζει ως σφραγισμένο και τα ηχεία μου κλειστά με πυκνά υφάσματα. Στα παιχνίδι μπήκε το rew / umik και Dirac οπότε έχω εικόνα του χώρου εκτός από αυτό που ακούω.
Στο μάτι οι αποκρίσεις πλάτους των ηχείων ξεκινούν ψηλότερα περίπου στα 60Hz αλλά είναι πολύ πιο ισορροπημένες.
Όταν είναι ανοιχτά η σαβούρα στο μάτι που ανεβοκατεβαίνει απ τα 40-55 hz και κόβει το Dirac 5-6-7 db δεν υπάρχει αλλά τα ηχεία μόνα τους ακούγονται όχι μόνο αδύναμα χαμηλά αλλά και ψόφια.
Το sub ως σφραγισμένο οκ αναμενόμενα χάνει σε output 20-35Hz αλλά διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του.
Μου αρέσει κατηφορική target curve περίπου 8db, με το sub σφραγισμένο απαιτείται αρκετά db gain είτε αύξηση έντασης απ το knob γι να το πετύχω , είναι σωστό να σφραγίσω τα ηχεία αλλά να αφήσω το subwoofer ανοιχτό; Υβριδικές καταστάσεις τύπου sub ανοιχτό κυρίως - κεντρικό ανοιχτά και surround σφραγισμένα έχουν ελπίδες να δουλέψουν σωστά με ηχεία ίδιας/ παρόμοιας σειράς ;

Reaction score
12.119
Σφράγισμα οι δορυφόροι / ανοιχτό sub θα δουλέψει ;
Κάνω πειράματα σπίτι με το XTZ 12.17 edge που έρχεται με σφουγγάρια στο πακέτο για να παίζει ως σφραγισμένο και τα ηχεία μου κλειστά με πυκνά υφάσματα. Στα παιχνίδι μπήκε το rew / umik και Dirac οπότε έχω εικόνα του χώρου εκτός από αυτό που ακούω.
Στο μάτι οι αποκρίσεις πλάτους των ηχείων ξεκινούν ψηλότερα περίπου στα 60Hz αλλά είναι πολύ πιο ισορροπημένες.
Όταν είναι ανοιχτά η σαβούρα στο μάτι που ανεβοκατεβαίνει απ τα 40-55 hz και κόβει το Dirac 5-6-7 db δεν υπάρχει αλλά τα ηχεία μόνα τους ακούγονται όχι μόνο αδύναμα χαμηλά αλλά και ψόφια.
Ναι, έτσι τα έχω κι εγώ, αλλά με πυκνό ηχοαπορροφητικό σφουγγάρι.

Επίσης, λογικό να ακούγονται άδεια τα ηχεία μόνα τους. Δε σε πειράζει. Αφού έχεις το sub για παρακάτω.

Reaction score
4.910
Καλώς ή κακώς τα παρήγγειλα από Ισπανία στα 1.150€ το ζεύγος. Θα αναμένω κι εγώ βέβαια την απάντηση του T. Kyriakopoulos από την εταιρεία. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά και την αγορά των Wharfedale SW-15, όμως παρατήρησα ότι αυτά τα θηρία έχουν 2 οπές από πίσω, όμως στον χώρο μου δεν μπαίνουν πουθενά αλλού, εκτός από πλάτη στον τοίχο, οπότε προφανώς δεν κάνουν σωστά; Και τα βρήκα μετά από παζάρια στα 940€ και τα δύο!
Ήρθαν τα ηχεία ; Εντυπώσεις ;

Reaction score
47
Γεια σας και καλή χρονιά! Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και διακοπών δεν κατάφερα να απαντήσω νωρίτερα. Τα Sceptre S8 τα παρέλαβα στις 2 Δεκεμβρίου. Να σημειώσω ότι τελικά αγόρασα τα Wharfedale SW-12 και όχι τα 15'' διότι τότε υπήρχε διαθέσιμο στην αποθήκη του Νάκα μόνο ένα 15'' και δεν ήθελα να περιμένω νέα παραγγελία που μου είπαν ότι μπορεί να έκανε και δύο μήνες για να παραλάβουν. Αγόρασα επίσης και δύο βάσεις ηχείων. Συνολικά το κόστος για όποιον ενδιαφέρεται είναι 2 x Sceptre S8 στα 1.153,80€ (μαζί με τα μεταφορικά από Ισπανία) 2 x Wharfedale SW-12 στα 718,00€, 2 βάσεις ηχείων NorStone Stylum 2 στα 129,00€ και τα καλώδια στα 98,00€, δηλαδή σύνολο 2.098,80€, περίπου λοιπόν στα χρήματα που είχα προϋπολογίσει!!! Υπενθυμίζω το dac το είχα, είναι το Topping E30ii στα 170,00€. Θεωρώ ότι έχω ένα τίμιο ηχοσύστημα. Σύνδεσα λοιπόν όλα τα ηχεία στις 2 Δεκέμβρη και ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ. Έπαιζα με τις ρυθμίσεις και την αποκοπή των συχνοτήτων, μέχρι να το βρω... Ιδιαίτερα με τα monitor είχα πάθει πλάκα, τεράστια μουσική σκηνή και άκουγα ήχους στις ηχογραφήσεις που δεν είχα ξανακούσει! Στην αρχή λίγο, με παραξένεψε ο ουδέτερος και όχι μουσικός χαρακτήρας τους, αλλά αυτό δεν κράτησε πάνω από δύο ημέρες. Γενικά ήμουν πολύ χαρούμενος! Όμως στις 15 Δεκέμβρη, όταν πήγα να κλείσω το ένα Sceptre από τον διακόπτη (δεν πατήθηκε καλά... αλήθεια δεν ξέρω) μου έριξε την ασφάλεια στον πίνακα! Παραξενεύτηκα την ξανασήκωσα, αλλά ξανά τα ίδια. Μην μακρηγορώ, αφού άλλαξα καλώδιο τροφοδοσίας, μπρίζες κτλ. αντιλήφθηκα ότι το ηχείο κάηκε. Άνοιξα κατευθείαν ticket στην Presonus και εν μέσω emails, whatsapp... καταλήξαμε να μου στείλουν ένα νέο, το οποίο αναμένω... Να σημειώσω εδώ το εξής σημαντικό για όποιον ενδιαφέρεται: Το ηχείο δεν είναι ένα επισκευάσιμο ηχείο. Δηλαδή, δεν επιδιορθώνεται, αλλά αντικαθίσταται. Παραθέτω την απάντηση της γνωστης για τις κιθάρες της Fender (η οποία έχει την τεχνική υποστήριξη της Presonus στην Ευρώπη) και είναι υπεύθυνη για τα τεχνικά: "The product is a "Do not repair" item so it does not have to be sent anywhere, they will be offered a replacement via the original dealer", δηλαδή ούτε καν θα τρέχω με συσκευασίες, courier, έξοδα για να το στείλω πίσω Ισπανία, καταπληκτικό!!! Κατα συνέπεια στην αρχή που παρέλαβα τα ηχεία χάρηκα, όταν μου κάηκε απογοητεύτηκα, κατόπιν με την απάντηση για αλλαγή με νέο ξαναχάρηκα και τώρα είμαι στο περίμενε.........!!! Χαχαχα

Reaction score
47
Σημαντικό να το πω σαν post μόνο του. Οι άνθρωποι στην Presonus και στην Fender ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εδώ ελλάδα, ανακαλύπτουμε την φωτιά!!! Οι απαντήσεις στα email μου ήταν με χρονική απόκριση 10-15 λεπτά, αυτό είναι ασύλληπτο και μιλάμε για αρκετά email και εν μέσω εορτών!!! Μάλλιστα ο τεχνικός της Fender με είχε ενημερώσει ότι ήταν σε άδεια Χριστουγέννων και παρά ταύτα ποτέ δεν άργησε στις απαντήσεις του. Κανείς τους ούτε η Presonus 10-15 λεπτά!! Καταλαβαίνεται; Υπόδειγμα επαγγελματισμού!!! Κι αν εγώ ήμουν απατεώνας κι έλεγα ψέμματα για να κρατήσω ένα ηχείο τζάμπα;;; Τι να πω;; Μπράβο τους!!!

Reaction score
2.440
Σημαντικό να το πω σαν post μόνο του. Οι άνθρωποι στην Presonus και στην Fender ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εδώ ελλάδα, ανακαλύπτουμε την φωτιά!!! Οι απαντήσεις στα email μου ήταν με χρονική απόκριση 10-15 λεπτά, αυτό είναι ασύλληπτο και μιλάμε για αρκετά email και εν μέσω εορτών!!! Μάλλιστα ο τεχνικός της Fender με είχε ενημερώσει ότι ήταν σε άδεια Χριστουγέννων και παρά ταύτα ποτέ δεν άργησε στις απαντήσεις του. Κανείς τους ούτε η Presonus 10-15 λεπτά!! Καταλαβαίνεται; Υπόδειγμα επαγγελματισμού!!! Κι αν εγώ ήμουν απατεώνας κι έλεγα ψέμματα για να κρατήσω ένα ηχείο τζάμπα;;; Τι να πω;; Μπράβο τους!!!
Ελπιζω το νεο ηχειο να σου κρατησει και να ειναι αξιοπιστο. Βεβαια το γεγονος οτι το αλλαζουν χωρις πολλα πολλα σημαινει οτι μπορει γνωριζουν εσωτερικα καποιο θεμα αξιοπιστιας που αγγιζει πολλα ηχεια τους και αναμενουν υψηλα failure rates.

Reaction score
2.549
Γεια σας και καλή χρονιά! Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και διακοπών δεν κατάφερα να απαντήσω νωρίτερα. Τα Sceptre S8 τα παρέλαβα στις 2 Δεκεμβρίου. Να σημειώσω ότι τελικά αγόρασα τα Wharfedale SW-12 και όχι τα 15'' διότι τότε υπήρχε διαθέσιμο στην αποθήκη του Νάκα μόνο ένα 15'' και δεν ήθελα να περιμένω νέα παραγγελία που μου είπαν ότι μπορεί να έκανε και δύο μήνες για να παραλάβουν. Αγόρασα επίσης και δύο βάσεις ηχείων. Συνολικά το κόστος για όποιον ενδιαφέρεται είναι 2 x Sceptre S8 στα 1.153,80€ (μαζί με τα μεταφορικά από Ισπανία) 2 x Wharfedale SW-12 στα 718,00€, 2 βάσεις ηχείων NorStone Stylum 2 στα 129,00€ και τα καλώδια στα 98,00€, δηλαδή σύνολο 2.098,80€, περίπου λοιπόν στα χρήματα που είχα προϋπολογίσει!!! Υπενθυμίζω το dac το είχα, είναι το Topping E30ii στα 170,00€. Θεωρώ ότι έχω ένα τίμιο ηχοσύστημα. Σύνδεσα λοιπόν όλα τα ηχεία στις 2 Δεκέμβρη και ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ. Έπαιζα με τις ρυθμίσεις και την αποκοπή των συχνοτήτων, μέχρι να το βρω... Ιδιαίτερα με τα monitor είχα πάθει πλάκα, τεράστια μουσική σκηνή και άκουγα ήχους στις ηχογραφήσεις που δεν είχα ξανακούσει! Στην αρχή λίγο, με παραξένεψε ο ουδέτερος και όχι μουσικός χαρακτήρας τους, αλλά αυτό δεν κράτησε πάνω από δύο ημέρες. Γενικά ήμουν πολύ χαρούμενος! Όμως στις 15 Δεκέμβρη, όταν πήγα να κλείσω το ένα Sceptre από τον διακόπτη (δεν πατήθηκε καλά... αλήθεια δεν ξέρω) μου έριξε την ασφάλεια στον πίνακα! Παραξενεύτηκα την ξανασήκωσα, αλλά ξανά τα ίδια. Μην μακρηγορώ, αφού άλλαξα καλώδιο τροφοδοσίας, μπρίζες κτλ. αντιλήφθηκα ότι το ηχείο κάηκε. Άνοιξα κατευθείαν ticket στην Presonus και εν μέσω emails, whatsapp... καταλήξαμε να μου στείλουν ένα νέο, το οποίο αναμένω... Να σημειώσω εδώ το εξής σημαντικό για όποιον ενδιαφέρεται: Το ηχείο δεν είναι ένα επισκευάσιμο ηχείο. Δηλαδή, δεν επιδιορθώνεται, αλλά αντικαθίσταται. Παραθέτω την απάντηση της γνωστης για τις κιθάρες της Fender (η οποία έχει την τεχνική υποστήριξη της Presonus στην Ευρώπη) και είναι υπεύθυνη για τα τεχνικά: "The product is a "Do not repair" item so it does not have to be sent anywhere, they will be offered a replacement via the original dealer", δηλαδή ούτε καν θα τρέχω με συσκευασίες, courier, έξοδα για να το στείλω πίσω Ισπανία, καταπληκτικό!!! Κατα συνέπεια στην αρχή που παρέλαβα τα ηχεία χάρηκα, όταν μου κάηκε απογοητεύτηκα, κατόπιν με την απάντηση για αλλαγή με νέο ξαναχάρηκα και τώρα είμαι στο περίμενε.........!!! Χαχαχα
Αν δεν το ζητγσουν πισω ισως να αξιζει τον κοπο να το πας σε κανεναν ηλεκτρονικο (east electronics?) Να δει μηπως επισκευαζεται.

Τα sub τι λενε? Θα κανεις τιποτα μετρησεις να δουμε τι ψαρια πιανουν?

gonis

Luger
Reaction score
12.702
Ελπιζω το νεο ηχειο να σου κρατησει και να ειναι αξιοπιστο. Βεβαια το γεγονος οτι το αλλαζουν χωρις πολλα πολλα σημαινει οτι μπορει γνωριζουν εσωτερικα καποιο θεμα αξιοπιστιας που αγγιζει πολλα ηχεια τους και αναμενουν υψηλα failure rates.
Δεν είναι απαραίτητο,έχω προσωπική εμπειρία.Μου έστειλαν σφραγισμένο Kii control του οποίου είχε χαλάσει η coaxial από βάλε-βγάλε και όταν παρέλαβα(δωρεάν μεταφορικα)επέστρεψα το παλιό:)
Τοτε λιανική τιμή του control 1500€

Reaction score
2.440
Δεν είναι απαραίτητο,έχω προσωπική εμπειρία.Μου έστειλαν σφραγισμένο Kii control του οποίου είχε χαλάσει η coaxial από βάλε-βγάλε και όταν παρέλαβα(δωρεάν μεταφορικα)επέστρεψα το παλιό:)
Τοτε λιανική τιμή του control 1500€
Βεβαια στην δικη σου περιπτωση το προιον ειναι πολυ ακριβο και κανονικα (οχι αναγκαστικα) θα πρεπει να συμπεριλαμβανει και αψογο after sales support!

Reaction score
47
Συμφωνώ μερικώς, διότι από το λίγο που έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα αντίστοιχο πρόβλημα. Κι έτσι να είναι, οι άνθρωποι έχουν άψογη εξυπηρέτηση!

Reaction score
2.440
Συμφωνώ μερικώς, διότι από το λίγο που έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα αντίστοιχο πρόβλημα. Κι έτσι να είναι, οι άνθρωποι έχουν άψογη εξυπηρέτηση!
Μολις εγραψα στο google "presonus sceptre s8 failure rates" και μου εβγαλε το παρακατω.

1768302507499.png

Reaction score
47
Αν δεν το ζητγσουν πισω ισως να αξιζει τον κοπο να το πας σε κανεναν ηλεκτρονικο (east electronics?) Να δει μηπως επισκευαζεται.

Τα sub τι λενε? Θα κανεις τιποτα μετρησεις να δουμε τι ψαρια πιανουν?
Το έχω σκεφτεί για επισκευή και έχω ρωτήσει ήδη έναν τεχνικό που είπε ότι χωρίς να το δει, το κόστος θα είναι περίπου στα 250€ και ότι μάλλον έχει κάποιο θέμα στον μετασχηματιστή του... Κι έτσι να είναι, χωρίς να ξέρω σίγουρα το κόστος, αξίζει να το κάνω; Και μετά τι; Να το πουλήσω ως μεταχειρισμένο και σε τι χρήματα; Να το κρατήσω εγώ, ένα μόνο του, να έχω 3 κομμάτια;
Ta subwoofer είναι μαζί με το λειτουργικό Sceptre απενεργοποιημένα, ακούω με τα παλιά Edifier, οπότε.. ούτε μετρήσεις.
Μολις εγραψα στο google "presonus sceptre s8 failure rates" και μου εβγαλε το παρακατω.

View attachment 387322
Αυτό που αναφέρεις είναι ΑΙ οπότε... Και πάλι όμως αναφέρουν προβήματα στα κουμπιά, dsp και hiss θόρυβο που εγώ δεν είχα. Το δικό μου κάηκε, υπέρταση...;;; Ποιος ξέρει

Reaction score
2.549
Το έχω σκεφτεί για επισκευή και έχω ρωτήσει ήδη έναν τεχνικό που είπε ότι χωρίς να το δει, το κόστος θα είναι περίπου στα 250€ και ότι μάλλον έχει κάποιο θέμα στον μετασχηματιστή του... Κι έτσι να είναι, χωρίς να ξέρω σίγουρα το κόστος, αξίζει να το κάνω; Και μετά τι; Να το πουλήσω ως μεταχειρισμένο και σε τι χρήματα; Να το κρατήσω εγώ, ένα μόνο του, να έχω 3
Οτι πρεπει για εμπρος τριαδα σε μελλοντικο 5.2, 7.2, 5.4 η 7.4.
Ta subwoofer είναι μαζί με το λειτουργικό Sceptre απενεργοποιημένα, ακούω με τα παλιά Edifier, οπότε.. ούτε μετρήσεις.
οσο λειτουργουσαν πως σου φανηκαν?

Reaction score
47
Πώς μου φάνηκε; Την πρώτη μέρα που τα συνέδεσα επειδή άλλαξα πολύμπριζα, καλώδια κτλ. το dac έκανε reset και γύρισε σε λειτουργία προενισχυτή με τον ήχο στο 100%, δεν το κατάλαβα, οπότε βάζω να παίξουν κι εγώ και η σύντροφός μου, μόνο που δεν πάθαμε ανακοπή κι αυτό για 1 δευτερόλεπτο, διότι μετά ενεργοποιήθηκε η αυτοπροστασία τους και σβήσανε, νόμισα έπεσε βόμβα στο σπίτι! Το level τους, το είχα περίπου στο 1/5 και δυνάμωνα την ένταση του ήχου στο μισό και ήταν ικανά να ρίξουν το σπίτι! Από το λίγο που τα δοκίμασα, φάνηκε να έχουν αρκετή ισχύ από τον ενισχυτή τους, δύναμη δηλαδή να δώσουν ένταση, δεν ζορίζονταν. Είχα τα Sceptre να κόβουν στα 100hz και τα sub στα 80hz, εκεί κατέληξα μετά από πειραματισμούς, δεν μπουμάρανε και θεωρώ ότι βγάζανε ωραίο μπάσο και σφιχτό. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ήχο/ηχεία, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά καλά ειδικά αν λάβουμε υπόψη την τιμή τους.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.265
Members
38.673
Νεότερο μέλος
tazman71