Sonos

Ndis

Titika
Reaction score
4.896
Λεμε χαζομάρες για ενα τεράστιο foul αυτό της sonos. Αντε πες τα fives είναι παλιά και δεν εχουν το hardware για να κάνουν το marshalling των 2 σαμπς. Τα μαμημένα τα era 300 που βγήκαν ενα χρόνο πριν γιατι δεν το έχουν ΟΕΟ ???

Μαλακίες των αμερικάνων για να πουλάνε αρκς ...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.574
Με ρώτησε φίλος κατά πόσο σενάριο συστήματος για μουσική και τιβι με 2 five, 1 ηχομπάρα και 2 subs μπορεί να είναι χρηστικό από έναν νορμάλ άνθρωπο.

Σε παρόμοιο σεταπ που έχω, πρέπει να ανοίξω sonos app κάθε φορά που είναι να παίξω μουσική ώστε να αυξήσω την ένταση των 2 fives (λογικά το ίδιο θα μπορεί να γίνεται και με φωνητική εντολή).

Εναλλακτικά, να δηλώσω τα 2 σαν ξεχωριστό δωμάτιο, δεν θα παίζουν τιβι, αλλά και πάλι θέλει ενεργοποίηση όλων των δωματίων κάθε φορά για να παίξουν τα σαμπς με τα fives.

Εναλλακτικά, χρήση του app SonoSequencr που μπαίνουν τα fives ως left-right αλλά χάνεται το room correction.

Προσωπικά μόνο το τελευταίο σενάριο το θεωρώ χρηστικό, αλλά μπορεί να χάνω κάτι. Χάνω;

Timaras

Reaction score
2.162
Απ' όσα διαβάζω εδώ,έχει γίνει σύστημα που μπορείτε να χειριστείτε μόνο εσείς που το έχετε στήσει.
Κανένας άλλος!

Σαν τα dedicated συστήματα με τα πολλά components και τηλεcontrols που θες 5-6 πατήματα για να ακούσεις μουσική.

Ποια ευκολία.Ευκολια είναι να συνδέεσαι με Bluetooth και απλά να ακούς.

Ndis

Titika
Reaction score
4.896
Ta sonos είναι εξαιρετική λύση όταν σε καλύπτουν τα use cases που καλύπτει. Όλα παίζουν εύκολα και καλά.

Αν τωρα θες να πειραματιστείς με μη υποστηριζόμενα use cases είτε η δυσκολία αυξάνει εκθετικά είτε απλά χτυπάς σε τοίχο.

Παρόλα αυτά για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα που λογικά έχει άποψη και το έτερον σου ήμισυ, δεν υπάρχει καλύτερη λύση.

Η γκρίνια που διαβάζεις είναι διότι εμείς τα γεροντια θέλουμε ντε και καλά 2.2 σύστημα για στέρεο όταν το προϊόν σου λέει ξεκόλλα, υπάρχει καλύτερος τρόπος να ακούς μουσική (στη θεωρία).

Timaras

Reaction score
2.162
Ναι,ισχύει αυτό,σίγουρα.

Εσείς θέλετε να το κάνετε να δουλέψει όπως θέλετε εσείς τη στιγμή που η εταιρεία δε θέλει να γίνεται έτσι.
Γι'αυτό και μπερδευεται το πραμα.

Ωστόσο,προσωπικά,προτιμώ 2 Bluetooth ηχεία grouped να μπορώ να στέλνω ότι ήχο παίζει το κινητό ή το λάπτοπ ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει Bluetooth στα ηχεία και να μην κρέμομαι στην οποιαδήποτε εφαρμογή με τα οποία limitations έχει.

Θα μου πεις βέβαια ότι δεν έχει καμμία σχέση το ένα σύστημα με το άλλο,σύμφωνοι,αλλά ρε φίλε πολύ συγκεκριμένα πράγματα με αυτήν την εφαρμογή

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.574
Η σύσταση μου στο φίλο που ρώτησε για συστημα για μουσική και τιβι με 2 five, 2 subs και ηχομπαρα είναι η εξής:

Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για μουσική, ας πάρει 2 fives και ένα sub όπως προβλέπεται από sonos και ας φάει πρόστιμο.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για τιβι, ας πάρει το πλήρες σετ και αναλόγως ορεξεων το συνδεει όλο ως ένα (με οποία θέματα ευχρηστίας) ή το συνδέει σαν δυο ξεχωριστά συστήματα. Five και ένα sub για μουσική. Ηχομπαρα και ένα sub για τιβι. Χωρίς θέματα ευχρηστίας.

Reaction score
5.642
προσωπικά,προτιμώ 2 Bluetooth ηχεία grouped να μπορώ να στέλνω ότι ήχο παίζει το κινητό
Και η μάνα μου κινητό με πλήκτρα προτιμάει, όσο για να παίρνει τηλέφωνο.

Στήνεις home cinema με bluetooth ηχεία; Όχι.
Μπορείς να προσθέσεις sub; Όχι.
Έχεις multi-room; Όχι.

Με μπάρες και σαμπ άλλων εταιριών, μπορείς να προσθέσεις δεύτερο σαμπ; Όχι.
Έχεις επιλογή τι surround ηχεία θέλεις να προσθέσεις; Όχι.
Αγοράζεις όποιο ηχείο μεμονωμένα θέλεις αν χαλάσει; Όχι, μόνο μέσω service και τρέχα γύρευε.
Μπορείς να αναβαθμίσεις μόνο την μπάρα με νέο μοντέλο; Όχι
Μπορείς να αναβαθμίσεις το σαμπ; Όχι
Μπορείς να αναβαθμίσεις μόνο τα surround με νέο μοντέλο; Όχι είπαμε, όχι, όχι, όχι.

Για ποιους περιορισμούς μιλάτε τάχα, που σας χαλάει τόσο η Sonos και για ποια πολυπλοκότητα;

Εδώ ο ανταγωνισμός δεν προσφέρει ούτε τα βασικά.

Έχω ένα σετ JBL μπάρα+σαμπ, που μου έσπασε το αριστερό πίσω ηχειάκι που συνδέεται και αποσυνδέεται από την μπάρα.
Ούτε το ηχειάκι μπορώ να βρω στην αγορά, ούτε την μπάρα σκέτη να αναβαθμίσω.
Μαζί με την μπάρα θα βγει σε αχρησία αναγκαστικά και το σαμπ.

Κατά τα άλλα, η Sonos έχει περιορισμούς.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.579
Απλά στη μια περίπτωση έχεις δώσει κανένα χιλιάρικο max και στην άλλη πάνω από τρία (μπορεί και τέσσερα ανάλογα πότε θα αγοράσεις). Αν χαλάσει του χιλιάρικου το πετάς και παίρνεις κάτι φρέσκο. Με ένα sub ok, αλλά έχουμε και ένα 3Χ-4Χ στην τιμή.

Reaction score
173
Ναι,ισχύει αυτό,σίγουρα.

Εσείς θέλετε να το κάνετε να δουλέψει όπως θέλετε εσείς τη στιγμή που η εταιρεία δε θέλει να γίνεται έτσι.
Γι'αυτό και μπερδευεται το πραμα.

Ωστόσο,προσωπικά,προτιμώ 2 Bluetooth ηχεία grouped να μπορώ να στέλνω ότι ήχο παίζει το κινητό ή το λάπτοπ ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει Bluetooth στα ηχεία και να μην κρέμομαι στην οποιαδήποτε εφαρμογή με τα οποία limitations έχει.

Θα μου πεις βέβαια ότι δεν έχει καμμία σχέση το ένα σύστημα με το άλλο,σύμφωνοι,αλλά ρε φίλε πολύ συγκεκριμένα πράγματα με αυτήν την εφαρμογή
Αν έχεις Spotify μπορείς να χρησιμοποιείς απλά την εφαρμογή του, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με της Sonos μετά το στήσιμο. Αν έχεις συσκευή με Apple επίσης μπορείς απλά να χρησιμοποιείς τις streaming εφαρμογές. Επίσης όλες οι νεώτερες συσκευές Sonos έχουν bluetooth. Η μόνη από αυτές που ακόμα κυκλοφορούν ευρέως και δεν έχει είναι τα Five. Που και αυτά με ένα dongle τσαμπέ μπορείς να τα έχεις με bluetooth

Timaras

Reaction score
2.162
Και η μάνα μου κινητό με πλήκτρα προτιμάει, όσο για να παίρνει τηλέφωνο.

Στήνεις home cinema με bluetooth ηχεία; Όχι.
Μπορείς να προσθέσεις sub; Όχι.
Έχεις multi-room; Όχι.

Με μπάρες και σαμπ άλλων εταιριών, μπορείς να προσθέσεις δεύτερο σαμπ; Όχι.
Έχεις επιλογή τι surround ηχεία θέλεις να προσθέσεις; Όχι.
Αγοράζεις όποιο ηχείο μεμονωμένα θέλεις αν χαλάσει; Όχι, μόνο μέσω service και τρέχα γύρευε.
Μπορείς να αναβαθμίσεις μόνο την μπάρα με νέο μοντέλο; Όχι
Μπορείς να αναβαθμίσεις το σαμπ; Όχι
Μπορείς να αναβαθμίσεις μόνο τα surround με νέο μοντέλο; Όχι είπαμε, όχι, όχι, όχι.

Για ποιους περιορισμούς μιλάτε τάχα, που σας χαλάει τόσο η Sonos και για ποια πολυπλοκότητα;

Εδώ ο ανταγωνισμός δεν προσφέρει ούτε τα βασικά.

Έχω ένα σετ JBL μπάρα+σαμπ, που μου έσπασε το αριστερό πίσω ηχειάκι που συνδέεται και αποσυνδέεται από την μπάρα.
Ούτε το ηχειάκι μπορώ να βρω στην αγορά, ούτε την μπάρα σκέτη να αναβαθμίσω.
Μαζί με την μπάρα θα βγει σε αχρησία αναγκαστικά και το σαμπ.

Κατά τα άλλα, η Sonos έχει περιορισμούς.
Ρε συ Γιάννη, εντάξει,όλα αυτά που λες σωστά είναι και μπράβο της που τα προσφέρει και όπως σωστά αναφέρεις δεν έχει σημασία τί προτιμώ εγώ.

Για να τα χαρείς όμως πρέπει να έχεις κινητο iphone αλλιώς παίζουν απλά συμπαθητικά (οι ίδιοι οι χρήστες το λένε όχι εγώ)και πρέπει να δουλέψεις το σύστημα μέσω της εφαρμογής του αλλιώς δε δουλεύει με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευχρηστία της όποιας εφαρμογής.

Ο dapost θέλησε να συμβουλέψει το φίλο του πως θα χειριστεί απλά ένα σύστημα sonos και δεν του πρότεινε την εφαρμογή που χρησιμοποιεί εκείνος γιατί μόνο εκείνος ξέρει να την δουλεύει και εσύ πρότεινες μια εφαρμογή για να κάνει κάποιος τις συντομεύσεις που θέλει στο κινητό του το οποίο πρέπει να είναι για ακόμα μια φορά iphone.

Ξέρεις υπάρχουν και κάποιοι που από επιλογή δεν έχουν iphone και όχι γιατί δεν μπορούν να το αγοράσουν.
Αυτοί αυτομάτως εξαιρούνται από την ευχρηστία και την ανωτερότητα του συστήματος έναντι του ανταγωνισμού.

Timaras

Reaction score
2.162
Αν έχεις Spotify μπορείς να χρησιμοποιείς απλά την εφαρμογή του, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με της Sonos μετά το στήσιμο. Αν έχεις συσκευή με Apple επίσης μπορείς απλά να χρησιμοποιείς τις streaming εφαρμογές. Επίσης όλες οι νεώτερες συσκευές Sonos έχουν bluetooth. Η μόνη από αυτές που ακόμα κυκλοφορούν ευρέως και δεν έχει είναι τα Five. Που και αυτά με ένα dongle τσαμπέ μπορείς να τα έχεις με bluetooth
Για μένα που έχω YouTube music υπάρχει λύση?

Reaction score
5.642
Απλά στη μια περίπτωση έχεις δώσει κανένα χιλιάρικο max και στην άλλη πάνω από τρία (μπορεί και τέσσερα ανάλογα πότε θα αγοράσεις). Αν χαλάσει του χιλιάρικου το πετάς και παίρνεις κάτι φρέσκο. Με ένα sub ok, αλλά έχουμε και ένα 3Χ-4Χ στην τιμή.
Συγκρίνεις το ολοκληρωμένο σύστημα της Sonos των τριών χιλιάδων που απαρτίζεται από διαφορετικά ηχεία και σαμπ που μπορείς ανά πάσα στιγμή να αγοράσεις μεμονωμένα, με ένα σετ του χιλιάρικου όλα-σε-ένα.

Γιατί να πρέπει να πετάξω το sub της JBL που μου περίσσεψε από το όλα-σε-ένα;
Με το σύστημα Sonos, το παλιό σαμπ το κοτσάρω σε ένα ζευγάρι ηχεία Sonos και δημιουργώ δεύτερο σύστημα.
Αγοράζω όποτε θέλω το νέο Sonos sub όταν θέλω να αναβαθμιστώ και παραμένει λειτουργικό το σύστημα.

Ένα surround ηχειάκι μου έσπασε από την JBL και μου βγήκε για πέταμα όλο το σύστημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.970
Για να τα χαρείς όμως πρέπει να έχεις κινητο iphone αλλιώς παίζουν απλά συμπαθητικά (οι ίδιοι οι χρήστες το λένε όχι εγώ)κα
Ξέρεις υπάρχουν και κάποιοι που από επιλογή δεν έχουν iphone και όχι γιατί δεν μπορούν να το αγοράσουν.
Η μόνη ουσιαστική επιλογή είναι μαζί με τα σόνος να πάρεις κι ένα φτηνό μεταχειρισμένο αηφόνι, που μπορείς να βρεις σε πολύ χαμηλό μπάτζετ, για να κάνεις το καλιμπραρισμα και ότι άλλο χρειάζεται.

Reaction score
5.642
Για να τα χαρείς όμως πρέπει να έχεις κινητο iphone
Μια φορά κάνεις ισοστάθμιση, ήμαρτον, παίρνεις δανεικό από έναν φίλο.
Την τρίχα την κάνετε τριχιά.

Με το Soro app κάνεις παπάδες, που ούτε στα όνειρά τους άλλα συστήματα.
To να κάνεις παπάδες όμως είναι προαιρετικό.
Μια χαρά χαίρεσαι το σύστημα της Sonos με το καλημέρα, και χωρίς πολλά-πολλά.
Σε 2 λεπτά κάνεις την ισοστάθμισή σου με το δανεικό iPhone ή iPad, αν τυχαίνει και είσαι i-hater και τέλος, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο για να χαρείς το σύστημά σου.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.671
Members
38.595
Νεότερο μέλος
dgiannitakis