Yamaha Rx v6a vs a2a

Reaction score
12
Γειά σας παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε αυτούς τους δύο για να δώσω +200€ παραπάνω?

Πάντα για Home Cinema

πχ ένα παράδειγμα στον α2α υπάρχουν front preout θα κάνουν τεράστια διαφορά (σε μελλοντική αγορά wharfedale diamond 12i ή Evo 5)

Έχει αγοράσει κανείς από τα μαγαζιά Γερμανίας είναι κανένα από αυτά γνωστό για να κάνω από εκεί παραγγελία? από Idealo

Reaction score
665
Θα ήταν καλύτερο να είχε έστω pre out για την μπροστινή τριάδα μιας και σε ενδιαφέρει το Home Cinema. Σίγουρα αξίζουν τα 200 ευρώ παραπάνω για τον a2a.

Αντί αυτού, αν στο επιτρέπει το κόστος τους, θα πρότεινα είτε τον μεγαλύτερο Yamaha RX A4A (~1300ευρώ) είτε έναν Denon AVC-3800h. (~1400 ευρώ) Παίρνεις κάτι που μελλοντικά δεν θα σε απογοητεύσει, καθώς μπορεί να υποστηρίξει προ ενίσχυση για όλα τα ηχεία και καλύτερη έκδοση του YPAO. Αντίστοιχα ο Denon προσφέρει περισσότερα ηχεία, προ ενίσχυση, Roon Read και Dirac.

Από εξωτερικό το μόνο σάιτ που έχω δοκιμάσει ειναι το auditorium, από όπου και αγόρασα τον δικό μου Denon AVC-4800h πέρσι.

Φιλικά Γιώργος

Last edited:

Reaction score
12
Θα ήταν καλύτερο να είχε έστω pre out για την μπροστινή τριάδα μιας και σε ενδιαφέρει το Home Cinema. Σίγουρα αξίζουν τα 200 ευρώ παραπάνω για τον a2a.

Αντί αυτού, αν στο επιτρέπει το κόστος τους, θα πρότεινα είτε τον μεγαλύτερο Yamaha RX A4A (~1300ευρώ) είτε έναν Denon AVC-3800h. (~1400 ευρώ) Παίρνεις κάτι που μελλοντικά δεν θα σε απογοητεύσει, καθώς μπορεί να υποστηρίξει προ ενίσχυση για όλα τα ηχεία και καλύτερη έκδοση του YPAO. Αντίστοιχα ο Denon προσφέρει περισσότερα ηχεία, προ ενίσχυση, Roon Read και Dirac.

Από εξωτερικό το μόνο σάιτ που έχω δοκιμάσει ειναι το auditorium, από όπου και αγόρασα τον δικό μου Denon AVC-4800h πέρσι.

Φιλικά Γιώργος
θα ήθελα μόνο Yamaha διότι αυτό έχω ακούσει κ έχω συνηθίσει κ φοβάμαι ότι αν αλλάξω σε κάτι άλλο μπορεί να μην μου αρέσει ..... μόνο έναν entry Onkyo είχα χρησιμοποιήσει για λίγο κ μ αρεσε

Γενικά διαβάζω ότι ο a2a σε σχέση με τον v6a έχει καλύτερους πυκνωτές σημαίνει ότι οι καλύτεροι πυκνωτές θα δίνουν καλύτερη θερμοκρασία άρα καλύτερη συνεχής απόδοση στο πως παίζει για ώρες ο ενισχυτής?

Reaction score
665
Γεια σου και πάλι,

Πρώτον, δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Δεν είμαστε πλέον στην εποχή που κάθε μηχάνημα έχει δικό του ήχο. Τουλάχιστον όχι όπως παλιά. Για διάφορους λόγους.

Δεύτερον,όσο κι αν σ' άρεσε ένα μηχάνημα εκεί που άκουσες, στο χώρο σου θα ακούγεται διαφορετικά. Χειρότερα η καλύτερα δεν έχει σημασία. Πρώτα ακούς τον χώρο, μετά τα ηχεία και μετά τα υπόλοιπα μηχανήματα της αλυσίδας.

Τρίτον
κάθε μηχάνημα θα προσπαθήσει, όσο μπορεί, να ισοσταθμίσει τις ατέλειες της τοποθέτησης και του χώρου και τέλος των ηχείων, οπότε πάλι ο ήχος δεν θα έχει κάποια υπογραφή βάση μάρκας.

Τέλος, ο α2α ειναι άλλη κατηγορία σε σχέση με τον v6a. Είναι καλύτερος σίγουρα από άποψη δυνατοτήτων(οχι ομως δραματικά, 300 ευρώ διαφορά έχουν). Βασική διαφορά τα pre-out. Αν σ'αρεσουν οι Yamaha πάρε τουλάχιστον τον a4a. Αν δεν μπορεις να δώσεις τόσα λεφτά παρε το a2a η περίμενε μέχρι να βρεις κάποια καλύτερη προσφορά.

Από εκεί και έπειτα, ίσως θα άξιζε να μας πεις από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα σου ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά.

Φιλικά,
Γιώργος.

gid

Reaction score
10.398
Η βασική διαφορά που εγώ βλέπω είναι τα 1.4 κιλά διαφοράς βάρους παρά την ίδια ονομαστική ισχύ. Ο α2α είναι ανώτερης κατηγορίας που δίνει έμφαση στην ποιότητα και πιθανότατα έχει μεγαλύτερο μετασχηματιστή καθώς και πυκνωτές τροφοδοσίας, άρα έχει καλύτερες δυνατότητες οδήγησης. Αν σε ενδιαφέρουν οι υψηλές εντάσεις ή/και έχεις δύσκολα ηχεία, καλύτερα αυτόν, ή τον α4α. Και, βέβαια, η ύπαρξη εξόδων προενίσχυσης είναι θετικό σημείο.

Reaction score
1.097
Κάτοχος του rx v6a από τον 1ο μήνα κυκλοφορίας στην Ελλάδα.Δεν έχω παράπονο 5 περίπου χρόνια τον δουλεύω κάθε μέρα και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα πότε. Παρόλα αυτά δεν θα τον έπαιρνα σήμερα έχει μείνει πίσω.Δες σοβαρά προς Denon αν και είναι πιο ακριβοί

Reaction score
900
+1 για τον Α4Α. Κάτοχος του Α8Α και πολύ ευχαριστημένος και από την ποιότητα κατασκευής και από τις προενισχύσεις του. Σαφώς υπάρχουν και καλύτεροι, αλλά στα λεφτά του, δύσκολο κατ'εμε να βρεθεί κάτι που να έχει και XLR IN/OUT.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των AxA και των VxA, Υπερτερούν πάντα οι ΑxA κατασκευαστικά και καλύπτονται κι από 5ετή εγγύηση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.788
Members
38.610
Νεότερο μέλος
Evoman91