Αναβάθμιση Mission 753

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.557
Να κάνω δύο αναφορές ακόμα, δεν έχω θέμα να προβώ και σε αγορά μεταχειρισμένων ηχείων ανώτερων των δικών μου. Επίσης εγώ κατάγομαι από την Αλεξανδρούπολη, εκεί λοιπόν και συγκεκριμένα στο χωριό της Χιλής είναι ο κύριος Σταύρος Πιτιακούδης, ιδρυτής της εταίρας Hi End και επαγγελματικών ηχοσυστημάτων SPL Audio, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και έχω σκοπό τώρα τα Χριστούγεννα που θα ανέβω να τον συναντήσω και να τον ρωτήσω τι έχει να προτείνει για τον χώρο μου. Από ότι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ τα ηχεία του θεωρούνται πολύ αξιόλογα και η ηχητική τους ποιότητα πολύ καλή. Έχοντας ακούσει ηχεία του στο παρελθόν συμφωνώ απόλυτα και με όσα έχουν γραφτεί στο φόρουμ.
Επειδή λοιπόν κ εγώ κατάγομαι κ μένω Αλεξανδρούπολη…θα σου έλεγα καλή τύχη με τον εν λόγω κατασκευαστή… :biggrin:

Reaction score
12.015
Με τον τελικό που έχεις τον Campridge A100 θα δοκίμασα με αυτό τον προενισχυτή ή κάτι αντίστοιχο για ουσιώδη ηχητική βελτίωση.
Με αυτά τα ηχεία, ό,τι πρό και να βάλει ΔΕΝ θα έχει ουσιώδη βελτίωση.

Reaction score
19
Με τον τελικό που έχεις τον Campridge A100 θα δοκίμασα με αυτό τον προενισχυτή ή κάτι αντίστοιχο για ουσιώδη ηχητική βελτίωση.

Θα μπορούσες να ζητήσεις από τον πωλητή δοκιμή, και αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, θα έχεις πλέον ένα πρώτης τάξης προ, πολύ-πολύ ανώτερο από αυτά που ήδη έχεις και βάζεις και παρακαταθήκη για περαιτέρω μελλοντικές αναβαθμίσεις του τελικού , αλλά και όλων των υπόλοιπων κρίκων του συστήματος κατά την δική σου βούληση.

Να σημειώσω δε, πως δεν έχω καμιά σχέση με την αγγελία, απλώς αναζήτησα ένα ποιοτικό προ στις τρέχουσες αγγελίες, στα συνήθη site αγγελιών.
Φαίνεται πολύ σοβαρό μηχάνημα αυτό 😳
Επειδή λοιπόν κ εγώ κατάγομαι κ μένω Αλεξανδρούπολη…θα σου έλεγα καλή τύχη με τον εν λόγω κατασκευαστή… :biggrin:
οχι;

daharis666

Moderator
Reaction score
84.557
όχι βρε πάνε….ολο κ κάποια λαμπιτσα με ξύλο κέδρου θα έχει να σου προτείνει :biggrin:

Reaction score
19
Με αυτά τα ηχεία, ό,τι πρό και να βάλει ΔΕΝ θα έχει ουσιώδη βελτίωση.
Και εγώ να πω την αλήθεια, χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, πέραν από το να αλλάξω τον χώρο ή την διαρρύθμιση του χώρου, πίστευα ότι η πιο ουσιαστική αλλαγή θα έρθει από αλλαγή των ηχείων.
όχι βρε πάνε….ολο κ κάποια λαμπιτσα με ξύλο κέδρου θα έχει να σου προτείνει :biggrin:
Για ηχεία θέλω να πάω εκεί όχι για ενισχυτή ούτε για προ ενισχυτή.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.557
απ ότι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ τα ηχεία του θεωρούνται πολύ αξιόλογα και η ηχητική τους ποιότητα πολύ καλή. Έχοντας ακούσει ηχεία του στο παρελθόν συμφωνώ απόλυτα και με όσα έχουν γραφτεί στο φόρουμ.
Που καλέ έχουν γραφτεί αυτά στο φορουμ; Ανέβασε λινκ :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.557
Και εγώ να πω την αλήθεια, χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, πέραν από το να αλλάξω τον χώρο ή την διαρρύθμιση του χώρου, πίστευα ότι η πιο ουσιαστική αλλαγή θα έρθει από αλλαγή των ηχείων.

Για ηχεία θέλω να πάω εκεί όχι για ενισχυτή ούτε για προ ενισχυτή.
Με χιλιάρικο μπατζετ που έχεις δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα στην γκάμα του…εκτός κ αν του έχει ξεμείνει καμία τερααααααστια ευκαιρία :biggrin:

Reaction score
19
Με χιλιάρικο μπατζετ που έχεις δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα στην γκάμα του…εκτός κ αν του έχει ξεμείνει καμία τερααααααστια ευκαιρία :biggrin:
Φαντάζομαι θα μου προτείνει ηχεία βάσης, υπήρχε και ένα ζευγάρι SPL Audio Inspiration σε αρκετά καλή τιμή, δεν ξέρω αν είναι ακόμα διαθέσιμο.
Ας μου προτείνει και κάτι σε μεγαλύτερο budget, και θα φροντίσω εγώ να περιμένω μέχρι την κατάλληλη στιγμή για αγορά ηχείων ανώτερης κατηγορίας.
και εσείς ο ίδιος έχετε γράψει πως τα ηχεία του κυρίου Σταύρου υπολείπονται μόνο σε εικόνα.

Φαντάζομαι θα μου προτείνει ηχεία βάσης, υπήρχε και ένα ζευγάρι SPL Audio Inspiration σε αρκετά καλή τιμή, δεν ξέρω αν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Ας μου προτείνει και κάτι σε μεγαλύτερο budget, και θα φροντίσω εγώ να περιμένω μέχρι την κατάλληλη στιγμή για αγορά ηχείων ανώτερης κατηγορίας.

και εσείς ο ίδιος έχετε γράψει πως τα ηχεία του κυρίου Σταύρου υπολείπονται μόνο σε εικόνα

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.557
ε εντάξει τότε…δεν χρειάζεται να συζητάμε άλλο…βρέθηκε λύση

Reaction score
19
ε εντάξει τότε…δεν χρειάζεται να συζητάμε άλλο…βρέθηκε λύση
Ο λύση δεν βρέθηκε ακόμα, αυτή θα είναι ακόμα μια πρόταση. Αλλά αν για ακόμα μια φορά θέλετε να είστε τόσο απόλυτος, δεν έχω να πω κάτι, λυπάμαι. Νομίζω ότι ο σκοπός του φόρουμ είναι η συζήτηση και η εξέφραση των προβληματισμών και σκέψεων του καθενός που ποστάρει.

Reaction score
2.425
Φαίνεται πολύ σοβαρό μηχάνημα αυτό 😳

οχι;
Κοιτα να δεις πως εχουν τα πραγματα.
Πριν μερικα χρονια, (οχι πολλα) κυκλοφορουσαν στην αγορα απειρα κακοσχεδιασμενα ηχεια σε ολες τις κατηγοριες τιμης. (Και σημερα υπαρχουν αλλα με τον ανταγωνισμο που υπαρχει, εχουν μειωθει αισθητα γιατι πλεον ολοι οι κατασκευαστες εχουν προσβαση στις νεες τεχνολογιες με τον ενα η τον αλλο τροπο και πλεον οι πελατες ζητουν τις αποδειξεις των ισχυρισμων τους.)
Μπορεις να μπεις στο νημα "Ασωτα Ηχεια" να δεις μερικα δειγματα απο αυτα τα κακοσχεδιασμενα ηχεια.
Αυτα τα κακοσχεδιασμενα και πολυ συχνα πανακριβα ηχεια, για να ακουγονται, επρεπε να τα ταιριαξεις με εναν κακοσχεδιασμενο ενισχυτη που θα αλλοιωνε το σημα προς την αντιθετη κατευθυνση απο αυτη που το κακοσχεδιασμενο ηχειο εκλινε. Ενδεχομενως να επρεπε να δωσεις και αλλα τοσα σε καποιο μαγικο καλωδιο που ξαφνικα θα εκανε τα αμπασα ηχεια να εχουν μπασο, η τα ηχεια με τα τουιτερ στα +6db, να τα κανουν να μην ξυριζουν κοντρα.
Ολα αυτα τα μηχανηματα, ηταν "σοβαρες"κατασκευες.
Μετα, περασαν τα χρονια, βρεθηκαν νεες τεχνολογιες, νεοι τροποι να γινονται μετρησεις που εδειχναν τα προβληματα σχεδιασμου, αρχισαν να γινονται περσσοτερα πραγματα κατανοητα γυρω απο τον ηχο και την ακουστικη και σιγα σιγα αρχισαν να εμφανιζονται ηχεια και ενισχυτες σε λογικο κοστος (πχ ηχεια απο 1000-10.000 το ζευγαρι αντι για 10-100.000 και 500-3000 ευρω ο ενισχυτης αντι για μερικες δεκαδες χιλιαδες) που να παιζουν καλυτερα απο οτιδηποτε δηθεν High End πριν μια 20ετια και να ειναι ουσιαστικα πιο κοντα στην εννοια της υψηλης πιστοτητας σε πολυ χαμηλοτερο κοστος.
Πλεον ειναι κατανοητο απο ολους οσους δεν εχουν μεινει πισω στο 2000, οτι με σωστα ηχεια και ουδετερο ενισχυτη μπορεις να εχεις σωστο αποτελεσμα που θα σου αρεσει πολυ περισσοτερο απο οτι ενα λαθος ηχειο που θα προσπαθεις να το κανεις να ακουγεται οδηγωντας το με εναν ενισχυτη που εισαγει τα δικα του προβληματα στην ηχητικη αλυσιδα τα οποια τυχαινει να αντισταθμιζουν (καποια απο) τα προβληματα των ηχειων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.860
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork