Direct drive για σπίτι?

Reaction score
5
Παιδιά, καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τη εμπειρία σας σχετικά με το εξής θέμα. Έχω μπει εδώ και ένα χρόνο περίπου στον χώρο του pick-up αγοράζοντας κάποια αγαπημένα μου albums σε βινίλιο και απολαμβάνω ιδιαίτερα την διαδικασία. Το πρώτο μου pick-up είναι ένα Project Debut Carbon DC στο οποίο λίγο καιρό μετά άλλαξα την κόκκινη βελόνα της ortofon που είχε και του έβαλα την μπλε και του πρόσθεσα επίσης μια εξωτερική προενισχυση του phono. Είμαι σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένος από τον ήχο ειδικά μετά από αυτές τις αναβαθμίσεις, υποκειμενικά όμως και χωρίς να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης. Ας πούμε πως αν βάλω δίπλα και το cd ή το Spotify σε lossless μορφή ακούγεται το ίδιο.

Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, και ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι πως ο διακαής πόθος μου είναι ένα πικαπ τύπου Technics mk2 ή κάτι αντίστοιχο όπως το PLX1000 της Pioneer. Μου αρέσει δηλαδή πιο πολύ η αισθητική του επαγγελματικού μηχανήματος , το start-stop και η δυνατότητα να αλλάζω σε 33-45 στροφές με ένα κουμπί αλλά δεν ξέρω στην πραγματικότητα τι σημαίνει αυτό σε σχεση με τον ήχο. θα χάσω? θα κερδίσω? Είναι το ίδιο αν υποθέσουμε πώς η κεφαλοβελονα μένει ίδια? Δεν έχω ιδέα βασικά σε σχέση με τον ήχο τη διαφορά πέρα από το πρακτικό και το αισθητικό του θέματος. Ο λόγος που δεν πήγα εξαρχής εκεί είναι πως ήταν διπλα λεφτά αφενός και 2ον πως στο κατάστημα ήταν απόλυτοι …αν δεν το θες για djing ξεχνα το direct drive.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.505
θα χάσω?
Σε αυτήν την ερώτηση, αξίζει να απαντήσεις μόνος σου. Πάντως, αυτό που έχεις τώρα είναι ένα θλιβερό σανίδι με λαστιχένια πόδια. Αυτό που θέλεις να πάρεις, είναι ένα πικάπ φημισμένο εδώ και δεκαετίες, και εξ όσων ψυχανεμίζομαι, είσαι άτομο που θα το εκτιμήσει.

Σημείωση: Πριν ξαναμπλέξεις με πατατέμπορους, ρώτα. Δεν είναι κακό, καλό είναι.

Ask questions, be the idiot.

Reaction score
6.095
Παιδιά, καλησπέρα σε όλους................Ας πούμε πως αν βάλω δίπλα και το cd ή το Spotify σε lossless μορφή ακούγεται το ίδιο.
Όσον αφορά το παραπάνω, να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει διαφορά που να σε κάνει να επιλέξεις το πικαπ!!!
Το τελευταίο πικαπ που είχα ήταν το Project Xtension 9 με κεφαλή Ortofon quintet black (ακριβούτσικο) και μόνο με κανένα δίσκο της προκοπής (π,χ γιαπωνέζικες εκδόσεις ή παλιές εγγραφές 60-70 κ,λ.π) μπορούσε να ανταγωνιστεί τα παρόμοιου επιπέδου ψηφιακά μου. Οπότε τα πούλησα όλα και ξεμπέρδεψα. Βέβαια είμαι σε ηλικία που δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από μαύρους δίσκους που περιστρέφονται (αυτά ήταν ωραία στα νεανικά χρόνια που όμως τότε δεν είχες άλλη επιλογή) ούτε έχω την διάθεση να ακουμπάω 40ευρα για απαράδεκτους δίσκους βινυλίου.... εσύ όμως κάνε αυτό που θα κάνεις και θα σε ευχαριστεί. Έτσι είναι το χόμπι μας....

Reaction score
5
Όσον αφορά το παραπάνω, να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει διαφορά που να σε κάνει να επιλέξεις το πικαπ!!!
Το τελευταίο πικαπ που είχα ήταν το Project Xtension 9 με κεφαλή Ortofon quintet black (ακριβούτσικο) και μόνο με κανένα δίσκο της προκοπής (π,χ γιαπωνέζικες εκδόσεις ή παλιές εγγραφές 60-70 κ,λ.π) μπορούσε να ανταγωνιστεί τα παρόμοιου επιπέδου ψηφιακά μου. Οπότε τα πούλησα όλα και ξεμπέρδεψα. Βέβαια είμαι σε ηλικία που δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από μαύρους δίσκους που περιστρέφονται (αυτά ήταν ωραία στα νεανικά χρόνια που όμως τότε δεν είχες άλλη επιλογή) ούτε έχω την διάθεση να ακουμπάω 40ευρα για απαράδεκτους δίσκους βινυλίου.... εσύ όμως κάνε αυτό που θα κάνεις και θα σε ευχαριστεί. Έτσι είναι το χόμπι μας....
είναι ξεκάθαρα βίτσιο, δεν υπάρχει λογική ή πρακτικότητα το ξέρω εκ των προτέρων
Σε αυτήν την ερώτηση, αξίζει να απαντήσεις μόνος σου. Πάντως, αυτό που έχεις τώρα είναι ένα θλιβερό σανίδι με λαστιχένια πόδια. Αυτό που θέλεις να πάρεις, είναι ένα πικάπ φημισμένο εδώ και δεκαετίες, και εξ όσων ψυχανεμίζομαι, είσαι άτομο που θα το εκτιμήσει.

Σημείωση: Πριν ξαναμπλέξεις με πατατέμπορους, ρώτα. Δεν είναι κακό, καλό είναι.

Ask questions, be the idiot.

σανίδα με πόδια 😂

νταξει και εσύ υπερβολικός, δεν άκουσα μόνο τον πωλητή ο οποίος μου είπε να του δώσω 500 και όχι 1200 αλλά διάβασα και 5 reviews!

ika

News
Reaction score
17.862
Όταν έβγαλαν τα DD οι γιαπωνέζοι, οι παραδοσιακοί ευρωπαίοι κατασκευαστές συνέχιζαν τα πικαπ με ιμάντα. Όταν άρχισε να γεμίζει η αγορά με γιαπωνέζικα DD, και αυτοί αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν με DD (βλ DUAL 701 ή να πάρουν ΟΕΜ κάποιο γιαπωνέζικο (βλ Monitor Audio 500) κλπ.
Μια βόλτα στο vinylengine.com θα σου δείξει πολλά. Δεν σημαίνει πως έχουν υποχρεωτικά καλύτερο ήχο τα DD, σίγουρα έχουν καλύτερο έλεγχο περιστροφής. Έχουν τεχνολογία μέσα, δεν είναι απλά ένα μοτεράκι που γυρίζει με το ρεύμα.
Το πρώτο hifi πικάπ που είχα ήταν με τροχαλία, μετά είχα 3-4 DD, και τώρα έχω με ιμάντα. Κάθε ένα είχε τα καλά του και τα κακά του, πάντως αναπολώ το προηγούμενο πικάπ μου (το τελευταίο DD που είχα), το χάρισα από μ@λ@κί@ μου.
Αν το αποφασίσεις, εκτός από ΜΚ2, θα σου έλεγα να κοιτάξεις και για κανένα Micro Seiki, χωρίς να αποκλείσεις και άλλα γιαπωνέζικα DD.

* Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και ένα Technics SL-1100.

Reaction score
491
Παιδιά, καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τη εμπειρία σας σχετικά με το εξής θέμα. Έχω μπει εδώ και ένα χρόνο περίπου στον χώρο του pick-up αγοράζοντας κάποια αγαπημένα μου albums σε βινίλιο και απολαμβάνω ιδιαίτερα την διαδικασία. Το πρώτο μου pick-up είναι ένα Project Debut Carbon DC στο οποίο λίγο καιρό μετά άλλαξα την κόκκινη βελόνα της ortofon που είχε και του έβαλα την μπλε και του πρόσθεσα επίσης μια εξωτερική προενισχυση του phono. Είμαι σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένος από τον ήχο ειδικά μετά από αυτές τις αναβαθμίσεις, υποκειμενικά όμως και χωρίς να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης. Ας πούμε πως αν βάλω δίπλα και το cd ή το Spotify σε lossless μορφή ακούγεται το ίδιο.

Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, και ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι πως ο διακαής πόθος μου είναι ένα πικαπ τύπου Technics mk2 ή κάτι αντίστοιχο όπως το PLX1000 της Pioneer. Μου αρέσει δηλαδή πιο πολύ η αισθητική του επαγγελματικού μηχανήματος , το start-stop και η δυνατότητα να αλλάζω σε 33-45 στροφές με ένα κουμπί αλλά δεν ξέρω στην πραγματικότητα τι σημαίνει αυτό σε σχεση με τον ήχο. θα χάσω? θα κερδίσω? Είναι το ίδιο αν υποθέσουμε πώς η κεφαλοβελονα μένει ίδια? Δεν έχω ιδέα βασικά σε σχέση με τον ήχο τη διαφορά πέρα από το πρακτικό και το αισθητικό του θέματος. Ο λόγος που δεν πήγα εξαρχής εκεί είναι πως ήταν διπλα λεφτά αφενός και 2ον πως στο κατάστημα ήταν απόλυτοι …αν δεν το θες για djing ξεχνα το direct drive.
Αφού είναι διακαής πόθος μην το συζητάς προχώρα, να μην μένουν κενά πίσω.
Αναμφίβολα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στην μεσοχαμηλή κατηγορία τιμής τα direct drive υπερτερούν πάντα σε σχέση με εκείνα που χρησιμοποιούν ιμάντα.
Το κύριο πλεονέκτημα των άμεσης οδήγησης είναι η σταθερότητα του βήματος της ταχύτητας, παρουσιάζοντας πολύ καλύτερες μετρήσεις wow & fluter.
To mk2 που είναι μια κατηγορία από μόνο του, θα είναι σαφώς μια αναβάθμιση σε σχέση με αυτό που έχεις,
αρκεί βεβαίως να βρεις ένα σε καλή κατάσταση.

Reaction score
1.822
Το πικάπ σου είναι ένα εισαγωγικό πικάπ. Όσο κανείς ανεβαίνει τιμολογιακά, σίγουρα θα πάρει περισσότερα. Κάθε τρόπος μετάδοσης έχει τα υπέρ και τα κατά. Το 1200 mk2 είναι κλασικό με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αρκετά καλό ήχο. Το προτιμώ από πολλά άλλα ιαπωνέζικα (εκτός κάποιων Micro Seiki και Pioneer) που είχαν πολλαπλάσια τιμή σε σύγκριση με το 1200 τότε. Δυστυχώς η τιμή σαν μεταχειρισμένο είναι αρκετά υψηλή αλλά αν βρεις σε καλή κατάσταση αξίζει. Η κεφαλή πρέπει να είναι η Ortofon 2M Blue που είναι μια αρκετά καλή κεφαλή και ταιριάζει σε πολλούς βραχίονες και δεν χρειάζεται να την αλλάξεις. Καλό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βινυλίου που πίστεψε με αξίζει κάθε στιγμή του.

Reaction score
5
Αφού είναι διακαής πόθος μην το συζητάς προχώρα, να μην μένουν κενά πίσω.
Αναμφίβολα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στην μεσοχαμηλή κατηγορία τιμής τα direct drive υπερτερούν πάντα σε σχέση με εκείνα που χρησιμοποιούν ιμάντα.
Το κύριο πλεονέκτημα των άμεσης οδήγησης είναι η σταθερότητα του βήματος της ταχύτητας, παρουσιάζοντας πολύ καλύτερες μετρήσεις wow & fluter.
To mk2 που είναι μια κατηγορία από μόνο του, θα είναι σαφώς μια αναβάθμιση σε σχέση με αυτό που έχεις,
αρκεί βεβαίως να βρεις ένα σε καλή κατάσταση.
για καινούριο σκέφτομαι μονο. το 1210 της technics ή το flx-1000 της pioneer. Κεφαλοβελονα για αρχή την ortofon blue που έχω ήδη και στην πορεία εδώ είμαστε , θα σας ζαλίσω και για αυτό τώρα που γνωριστήκαμε😂🙏

Reaction score
669
Για καινούργιο, Technics SL-1200GR και πάνω . Εναλλακτικά Denon DP-3000NE (ακριβότερο όμως) και Thorens TD-403dd.

gid

Reaction score
10.478
Ας πούμε πως αν βάλω δίπλα και το cd ή το Spotify σε lossless μορφή ακούγεται το ίδιο.
:oops:

Αν είναι έτσι, γιατί παιδεύεσαι με πικάπ;;;

Γιατί προφανώς για τον ήχο του ΔΕΝ είναι!

Μήπως είναι το lifestyle?

Να λες " Έχω κι εγώ ένα Technics Mk2!!!" ;

Και να κάνεις την τελετουργία του βινυλίου, θήκη, παραθήκη, τοποθέτηση, βελόνα κλπ;

Reaction score
5
:oops:

Αν είναι έτσι, γιατί παιδεύεσαι με πικάπ;;;

Γιατί προφανώς για τον ήχο του ΔΕΝ είναι!

Μήπως είναι το lifestyle?

Να λες " Έχω κι εγώ ένα Technics Mk2!!!" ;

Και να κάνεις την τελετουργία του βινυλίου, θήκη, παραθήκη, τοποθέτηση, βελόνα κλπ;
Σαν σημείο αναφοράς το mk2 γιατί είμαι ανάμεσα σε αυτό και το plx1000.
Προφανώς και είναι η τελετουργιά, δεν είναι θέμα lifestyle ή status symbol όπως ένα ρολοι πχ. γιατί είναι προσωπικό το βλέπω και το απολαμβάνω μόνος.
Ωστόσο μου κάνει εντύπωση που υπάρχει κόσμος που το βλέπει έτσι ή θα εντυπωσιαστει αν του πω πως έχω ένα mk2. Μέχρι πριν λίγο δεν ήξερα κανέναν αλλά ίσως τελικα είναι ένας ακόμα λόγος να πάρω mk2 αν με βοηθήσει να καταξιωθώ κοινωνικά
Για καινούργιο, Technics SL-1200GR και πάνω . Εναλλακτικά Denon DP-3000NE (ακριβότερο όμως) και Thorens TD-403dd.
δεν θελω να φτάσω εκεί οικονομικά. Στα 1000€ πάνω κάτω χωρίς την κεφαλή. Γιαυτο ξεκινάω κοιτώντας το 1210 σαν την ακριβή επιλογή για μένα και το pioneer την πιο φθηνή

Reaction score
1.822
Σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να εντυπωσιαστεί με το mk2. Όσο και αν το βινύλιο έχει γίνει μόδα, την διαφορά ανάμεσα σε δύο πικάπ ελάχιστοι θα την καταλάβουν εκτός και αν είναι vinyl junkies. Τώρα θα ακούσεις το μακρύ και το κοντό του καθενός για την προτίμηση. Πικάπ ψάχνεις και θα καταλήξει σε πρόταση για 4 (τουλάχιστον!) subwoofer...:headbang:
Να προτιμήσεις ότι σου επιτρέπει η τσέπη σου και το γούστο σου. Και αφού σε γοητεύει το start stop και το pitch adjustment πήγαινε για το 1210 μια χαρά επιλογή είναι.

Reaction score
5
Σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να εντυπωσιαστεί με το mk2. Όσο και αν το βινύλιο έχει γίνει μόδα, την διαφορά ανάμεσα σε δύο πικάπ ελάχιστοι θα την καταλάβουν εκτός και αν είναι vinyl junkies. Τώρα θα ακούσεις το μακρύ και το κοντό του καθενός για την προτίμηση. Πικάπ ψάχνεις και θα καταλήξει σε πρόταση για 4 (τουλάχιστον!) subwoofer...:headbang:
Να προτιμήσεις ότι σου επιτρέπει η τσέπη σου και το γούστο σου. Και αφού σε γοητεύει το start stop και το pitch adjustment πήγαινε για το 1210 μια χαρά επιλογή είναι.
Οκ, τώρα θα πλατειάσω την κουβέντα και δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα σ' αυτό το thread.

Το βινίλιο έχει γίνει μόδα. Οκ το ακούω αυτό αλλά πάμε να το αναλύσουμε. Εγώ για παράδειγμα ήμουν γενιά CD. Είμαι σαραντάρης. Έχω στο σπίτι μου τουλάχιστον 1500 CD. Την τελευταία δεκαετία έχουν σταματήσει να βγαίνουν. Οπότε, ο μοναδικός τρόπος να ακούσω μουσική πέρα από τα παλιά μου cd είναι με streaming το οποίο είναι αρκετά ψυχρό για αυτό που έχω συνηθίσει. Αντιθέτως, αυτή τη στιγμή μπορώ να βρω βινίλια σε νέες εκδόσεις σε λογικές τιμές και να τα πάρω για να τα απολαύσω με τον ίδιο τρόπο που είχα μάθει να το κάνω με τα CD και μαθαινοντασ το βινύλιο μπορώ να πω και ένα βήμα παραπέρα. Οπότε δεν υπάρχει θέμα μόδας με την κακή έννοια. Είναι η ευκαιρία να συνεχισω μια αγαπημένη συνήθεια.

επιστρεφοντας στο θέμα του thread αυτο ακριβώς προσπαθώ να κάνω. Να παρω αυτό που μου αρέσει περισσότερο απλά ψάχνω πως θα το κάνω πιο σωστά . Γιατί αυτό το στυλ πικαπ το απέκλεισα αρχικά για λάθος λόγους όπως καταλαβαίνω
Ε, μα τότε εντάξει!
ολες οι πληροφορίες μπαίνουν στο μπλέντερ και στο τέλος προκύπτει η δική μας εμπειρία. Έτσι είναι

Reaction score
5
Και συγγνώμη μια σημαντική ερώτηση. Γιατί καλά λέμε mk2 αλλά mk2 και να θες δεν πουλάει κανεις…. Αυτό που εννοούμε σαν καινούριο είναι το sl-1210 mk7?

Reaction score
669
Και συγγνώμη μια σημαντική ερώτηση. Γιατί καλά λέμε mk2 αλλά mk2 και να θες δεν πουλάει κανεις…. Αυτό που εννοούμε σαν καινούριο είναι το sl-1210 mk7?
Το SL-1200/SL-1210 mk2 υπάρχει μόνο μεταχειρισμένο. Δυστυχώς πολλά από αυτά είναι ταλαιπωρημένα λόγω χρήσης σε club και ζητούν και τρελά ποσά.
Το SL-1210 mk7 είναι υποδεέστερο κατασκευαστικά από το παλιό SL-1210 mk2. αν το δεις από κοντά θα καταλάβεις. Μακάρι να μπορούσες να πάρεις το SL-1210GR.

Reaction score
1.822
Ακριβώς. Είναι ο αντικαταστάτης του mk2 αλλά δεν έχει την ποιότητα κατασκευής του και δεν είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία. Βέβαια μην φανταστείς τεράστια διαφορά. Μια χαρά πικάπ είναι. Προχώρησε άφοβα.

Reaction score
765
Ερώτηση, ένα mk2 αν βρεθεί σε άψογη κατάσταση, όχι από DJ, σε τι επίπεδο τιμής κυμαίνεται;

Reaction score
5
Ακριβώς. Είναι ο αντικαταστάτης του mk2 αλλά δεν έχει την ποιότητα κατασκευής του και δεν είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία. Βέβαια μην φανταστείς τεράστια διαφορά. Μια χαρά πικάπ είναι. Προχώρησε άφοβα.
To 1500c αξίζει να μπει στην συζητηση?

Τα mk2 εν το μεταξύ τα καλα τα αυθεντικά τα έχω προλάβει να κάνουν 300€ (100 χιλιάρικα 😂) αν θυμάμαι καλά. τώρα για την ρέπλικα 1100€ δεν βαριέσαι

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.635
Υπάρχει και το SL1600MK2 το οποίο το εχω στην κατοχή μου. Αν το βρεις μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση ειναι ενα απο τα καλύτερα που εχει βγάλει η technics. Μην βιαστείς για μεταχειρισμένο, ψάξε καλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.086
Members
38.648
Νεότερο μέλος
thanos117