Το καφενείο των φιλόζωων

Reaction score
28.272

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081
Μα είναι πολύ νόστιμες οι άτιμες.
Ειδικά όπως τις φτιάχνουν οι κινέζοι.
Έχουν και ειδικές ψησταριές για τις πάπιες που ψήνουν.
Τις αλείφουν και με μια σάλτσα που φτιάχνουν μόνοι τους και γίνεται απίθανο πιάτο.

Είχα φτιάξει πριν μερικά χρόνια ένα υδραυλικό ασανσέρ μικρό μόνο για φαγητά και ποτά, σε ένα κινέζικο εστιατόριο πολυτελείας στο Βαρδάρι.
Όταν τελειώσαμε, μας έκανε το τραπέζι ο κινέζος εμένα και τον βοηθό μου με πάπια Πεκίνου μεταξύ άλλων.
Ο βοηθός μου τότε 20 χρονών δεν είχε φάει ποτέ του και ξετρελάθηκε.
Ακόμη μου λέει πότε θα ξαναπάμε να φάμε πάπια.

Reaction score
28.272
Τις αλείφουν και με μια σάλτσα που φτιάχνουν μόνοι τους και γίνεται απίθανο πιάτο.

Είχα φτιάξει πριν μερικά χρόνια ένα υδραυλικό ασανσέρ μικρό μόνο για φαγητά και ποτά, σε ένα κινέζικο εστιατόριο πολυτελείας στο Βαρδάρι.
Όταν τελειώσαμε, μας έκανε το τραπέζι ο κινέζος εμένα και τον βοηθό μου με πάπια Πεκίνου μεταξύ άλλων.
ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ (ΟΧΙ ΜΕΣΑ :p) ΠΟΥ
ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....
ΑΝΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ.
Μα τι άνθρωπος είσαι!

Εδώ σου δείχνω τις καημενούλες που βρήκαν καταφύγιο να ξεχειμωνιάσουν στο λιμανάκι της Επανομής κι εσύ τις φαντάζεσαι ψητές!
:roflmao:

View attachment 387116 View attachment 387117
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ....ΜΑΛΛΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.010
Όχι ελεύθερες είναι εκεί, έχει ταβέρνες και τις ταΐζει και ο κόσμος.
Είναι καλό μέρος για ξεχειμώνιασμα η Επανομή, πιο πέρα στο τσαΐρι βρίσκεις και φλαμίνγκο.

Όπως και στις αλυκές στο Αγγελοχώρι

Reaction score
12.122

Κι εμένα είναι αγαπημένο πιάτο η πάπια Πεκίνου.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.778
Βέβαια δεν θέλετε να ξέρετε (καλά μερικοί μπορεί και να μην έχουν θέμα) πως "προετοιμάζονται" οι πάπιες που καταλήγουν να γίνονται παραδοσιακές "πάπιες Πεκίνου" (ή φουά γκρα), καθώς χρειάζεται να έχουν μεγάλο ποσοστό λίπους και ιδανικά βάρος.

Οπότε ταΐζουν με το ζόρι (με σωλήνες κλπ.) τις πάπιες 4 φορές τη μέρα και τους δίνουν το τριπλάσιο από όσο τρώνε κανονικά, με αποτέλεσμα πολλές να πεθαίνουν.

Γι'αυτό και πάρα πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την παραγωγή φουά γκρα.

Αν και συγκεκριμένα για τις πάπιες Πεκίνου η wikipedia λέει ότι τελευταία υπάρχουν και άλλα είδη (μεταλλαγμένα ή τι σκ@τ@ είναι) που "φουσκώνουν" μόνα τους, σαν το φάριν απ.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081
Και τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια μας αρέσουν, αλλά φυσικά δεν θέλουμε να ξέρουμε τι τραβάνε μέχρι να σφαχτούν.
Προσωπικά επειδή πήγα 4 φορές στο σφαγείο του Κιλκίς με τον φίλο μου τον χασάπη, είδα από κοντά όλη την διαδικασία και δυστυχώς ξέρω.
Θα προτιμούσα να μην ήξερα.

Reaction score
28.272
Και τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια μας αρέσουν, αλλά φυσικά δεν θέλουμε να ξέρουμε τι τραβάνε μέχρι να σφαχτούν.
Προσωπικά επειδή πήγα 4 φορές στο σφαγείο του Κιλκίς με τον φίλο μου τον χασάπη, είδα από κοντά όλη την διαδικασία και δυστυχώς ξέρω.
Θα προτιμούσα να μην ήξερα.
ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.778
Εντάξει, το σφάξιμο από μόνο του είναι προφανώς μια δυσάρεστη διαδικασία αλλά είναι αναγκαία για όσο συνεχίζουμε να τρώμε κρέας (αν και μπορεί να βελτιωθεί προφανώς).

Ο βασανισμός όμως των ζώων για εβδομάδες πριν καταλήξουν στο σφαγείο είναι ένα εντελώς άλλο κομμάτι, δεν είναι συγκρίσιμα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081
Τα γουρούνια όταν έφταναν κοντά στην περίπου 2 - 2,5 μέτρων μεταφορική ταινία που τα οδηγούσε στο ηλεκτροσόκ και μετά στο μαχαίρι του σφάχτη, πανικοβάλονταν πολύ.
Αυτό φαινόταν στην συμπεριφορά τους που άλλαζε μόλις πλησίαζαν.
Καταλάβαιναν ότι θα πεθάνουν, ενώ ταυτόχρονα έβλεπαν δίπλα τα φιλαράκια τους να σφάζονται και να τρέχει το αίμα ποτάμι κάτω, ήταν τόσο κοντά 2 άντε 2,5 μέτρα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.306
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito