Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
35.542
Βέβαια δεν θέλετε να ξέρετε (καλά μερικοί μπορεί και να μην έχουν θέμα) πως "προετοιμάζονται" οι πάπιες που καταλήγουν να γίνονται παραδοσιακές "πάπιες Πεκίνου" (ή φουά γκρα), καθώς χρειάζεται να έχουν μεγάλο ποσοστό λίπους και ιδανικά βάρος.

Οπότε ταΐζουν με το ζόρι (με σωλήνες κλπ.) τις πάπιες 4 φορές τη μέρα και τους δίνουν το τριπλάσιο από όσο τρώνε κανονικά, με αποτέλεσμα πολλές να πεθαίνουν.

Γι'αυτό και πάρα πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την παραγωγή φουά γκρα.

Αν και συγκεκριμένα για τις πάπιες Πεκίνου η wikipedia λέει ότι τελευταία υπάρχουν και άλλα είδη (μεταλλαγμένα ή τι σκ@τ@ είναι) που "φουσκώνουν" μόνα τους, σαν το φάριν απ.
Και τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια μας αρέσουν, αλλά φυσικά δεν θέλουμε να ξέρουμε τι τραβάνε μέχρι να σφαχτούν.
Προσωπικά επειδή πήγα 4 φορές στο σφαγείο του Κιλκίς με τον φίλο μου τον χασάπη, είδα από κοντά όλη την διαδικασία και δυστυχώς ξέρω.
Θα προτιμούσα να μην ήξερα.
ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....
Για να γίνει καλό (και μεγάλο) φουά γκρα, ταΐζουν τις πάπιες με σύκα σε υπερβολικές ποσότητες. Το καλό φουά γκρα έχει διακριτό και το άρωμα του σύκου. Παχυσύκωτον, έλεγαν οι αρχαίοι. Έτσι προέκυψε και η λέξη συκώτι για το ήπαρ.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.387
Η σύζυξ απουσιάζει.
Μετά τα αρκετά καλά χθεσινομεσιμεριανα χάμπουργκερ και την αποτυχημένη χθεσινόβραδινή πίτσα, σήμερα γύρισα στο κλασικό που τρώνε τα πιτσιρίκια μετά μανίας: ζυμαρικά με τόνο από τη συνταγή της Σαρδηνίας.
IMG_20260111_150214.jpg

Και σαλάτα με σπιτική thousand island σε λαιτ παραλλαγή.

Όπως λένε τα μικρά "είναι ωραία όταν λείπει η μαμά, γιατί ο μπαμπάς μαγειρεύει ανθυγιεινά"!

Reaction score
30.359
Το εικονιζόμενο , αν και δεν φαίνεται , είναι όπως το τρώει ο ear , dimi , και η αφεντιά μου.
Καφέ έξω ροζ μέσα.
Βασικά όπως το τρώω εγώ.
Οι άλλοι δύο το τρώνε κόκκινο μέσα.
Αρκετά ζουμερό και νόστιμο . 'Κάτι ξέρουν τα Γαλιά από κτηνοτροφία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.197
Το μοσχάρι, όσο περισσότερο το ψήνεις/μαγειρεύεις, τόσο πιο εφημερίδα γίνεται.

Και δεν είναι "άψητο", είναι αδύνατο να είναι ...
Μέσα στην κατσαρόλα ήταν, δεν έπιασε 53°C στο κέντρο του, όσο χοντρό κομμάτι κι αν ήταν;
Πλάκα μας κάνεις μωρέ;

Στους 63° αρχίζει να γίνεται εφημερίδα..

Συμφωνώ με Μάρκου.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.757
Ρε πάτε καλά; Γιουβέτσι με κρέας κοκκινιστό άψητο; :headbang:
Τα κοκκινιστά ή σωστότερα τα κατσαρόλας μοσχαρίσια κρέατα, braisé τα έλεγε η γιαγιά μου στο χωριό, θέλουν πολύωρο (4-8 ώρες, και παραπάνω αν κάνετε κέφι) και σε χαμηλή φωτιά (120-140) μαγείρεμα (ιδανικά στο φούρνο αφού τελειώσει η προετοιμασια του στο μάτι της κουζίνα - αλλά γίνεται και στο μάτι, το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστα ανοικτό το καπάκι και ίσα που να πετάει καμιά μπουρμπουλήθρα εδώ και εκεί) ώστε να γίνει λιώμα. Αν το βγάλετε νωρίς (στις 2-3 ώρες π.χ.) θα είναι τσαρούχι.
Για πιο επιστημονική δουλειά θα πρέπει να φτάσει το κρέας στους 93-95 βαθμούς και να μείνει εκεί κανά μισάωρο τουλάχιστον ώστε να σπάσει το κολλαγόνο του κρέατος και να γίνει ζελές.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.307
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito