- Reaction score
- 33.161

Βέβαια δεν θέλετε να ξέρετε (καλά μερικοί μπορεί και να μην έχουν θέμα) πως "προετοιμάζονται" οι πάπιες που καταλήγουν να γίνονται παραδοσιακές "πάπιες Πεκίνου" (ή φουά γκρα), καθώς χρειάζεται να έχουν μεγάλο ποσοστό λίπους και ιδανικά βάρος.
Οπότε ταΐζουν με το ζόρι (με σωλήνες κλπ.) τις πάπιες 4 φορές τη μέρα και τους δίνουν το τριπλάσιο από όσο τρώνε κανονικά, με αποτέλεσμα πολλές να πεθαίνουν.
Γι'αυτό και πάρα πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την παραγωγή φουά γκρα.
Αν και συγκεκριμένα για τις πάπιες Πεκίνου η wikipedia λέει ότι τελευταία υπάρχουν και άλλα είδη (μεταλλαγμένα ή τι σκ@τ@ είναι) που "φουσκώνουν" μόνα τους, σαν το φάριν απ.
Και τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια μας αρέσουν, αλλά φυσικά δεν θέλουμε να ξέρουμε τι τραβάνε μέχρι να σφαχτούν.
Προσωπικά επειδή πήγα 4 φορές στο σφαγείο του Κιλκίς με τον φίλο μου τον χασάπη, είδα από κοντά όλη την διαδικασία και δυστυχώς ξέρω.
Θα προτιμούσα να μην ήξερα.
Για να γίνει καλό (και μεγάλο) φουά γκρα, ταΐζουν τις πάπιες με σύκα σε υπερβολικές ποσότητες. Το καλό φουά γκρα έχει διακριτό και το άρωμα του σύκου. Παχυσύκωτον, έλεγαν οι αρχαίοι. Έτσι προέκυψε και η λέξη συκώτι για το ήπαρ.ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....
Και εμείς σήμερα γιουβετσάκι στη γάστρα.
Με μοσχαράκι Γαλλίας . Μανιφικ , που λέει και ο Μελίδης.

Τα κοκκινιστά ή σωστότερα τα κατσαρόλας μοσχαρίσια κρέατα, braisé τα έλεγε η γιαγιά μου στο χωριό, θέλουν πολύωρο (4-8 ώρες, και παραπάνω αν κάνετε κέφι) και σε χαμηλή φωτιά (120-140) μαγείρεμα (ιδανικά στο φούρνο αφού τελειώσει η προετοιμασια του στο μάτι της κουζίνα - αλλά γίνεται και στο μάτι, το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστα ανοικτό το καπάκι και ίσα που να πετάει καμιά μπουρμπουλήθρα εδώ και εκεί) ώστε να γίνει λιώμα. Αν το βγάλετε νωρίς (στις 2-3 ώρες π.χ.) θα είναι τσαρούχι.Ρε πάτε καλά; Γιουβέτσι με κρέας κοκκινιστό άψητο;![]()
Αυτό λέγεται ασέβεια προς τον οίνο
..έκλεισαν τη κουζινα πολυ νωριςΑυτό λέγεται ασέβεια προς τον οίνο