Ήχος σε Opel Zafira B mod 2007

Reaction score
28
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους και όλες !!
Έχω εδώ και δύο χρόνια στην κατοχή μου το ανωτέρω αμάξι ( λόγω μεγαλησ οικογένειας προφανώς ..) Τελευταία,με αφορμή μεγάλο ταξίδι διαπίστωσα ότι θέλω να φτιαξω τον ήχο του από όλες τις απόψεις …Δεν κανω καθημερινές διαδρομές συνήθως ταξιδεύουμε με αυτο
Διαθέτει την εργοστασιακή πηγή cd 30 και τα μαμά μεγάφωνα …
Αποτέλεσμα ;;; Ευγενικά να το θέσω … για κλωτσιές ! Πηγή:τα μισά cd δεν τα παίζει και τα μεγάφωνα παίζουν λες και έχει κουβέρτα μάλλινη της γιαγιάς μου μπροστά !!!

Έχω απευθυνθεί σε τρεις επαγγελματίες εγκαταστατες (δύο στην επαρχία όπου διαμένω και έναν Θεσσαλονίκη) και μου προτάθηκαν τα εξής :
-αλλαγή και των τεσσάρων μεγαφώνων (εμπρός μονάδες διαιρούμενα ,πίσω ομοαξονικά )
-Αλλαγή πηγής με oem συμβατή οθόνη με gps και δυνατότητες προσθέτων μπλιμπλικιων (κάμερα οπισθοπορείας κάμερα καταγραφής εμπρός )
- ή αλλαγή πηγής με 1 din επώνυμης αν με ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι τόσο τα πρόσθετα …
-πιθανή τοποθέτηση compact ενισχυτή για περισσότερη ισχύ
- πιθανή τοποθέτηση ενεργού sub για περισσότερο χαμηλό …

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι :
Και στους τρεις που πήγα κατέστησα σαφές ότι με ενδιαφέρει η ποιότητα ήχου και η ισχύς (σε λογικά πλαίσια ).
Ισχύει λοιπόν ότι είναι σχεδόν μονόδρομος μια πηγή 1 din αν θέλουμε ποιότητα και όχι τόσο gps κτλ;;;
Μήπως με μια οθόνη oem και ένα κόμπακτ ενισχυτακι θα έχουμε κάτι ανάλογο σε ποιότητα και θα πάρουμε και τα τεχνολογικά καλούδια ;;

Για τα μεγάφωνα δε ρωτώ , πάνε όλα για αλλαγή . Θα τοποθετηθούν ανάλογα μεγάφωνα με το αν θα μπει και ενισχυτής ή όχι .

Η πηγή είναι το μεγάλο δίλημμα !

Σας ευχαριστώ και να με συγχωρείτε για το μήνυμα σεντόνι !!

Reaction score
257
Η πηγή μπορεί να είναι και 2Din, όχι μόνο 1din.
Όσο κοίταγα πριν καιρό, είχα κατασταλάξει ότι δε θα πρέπει να πας σε Κινέζικη πηγή, η οποία προσφέρει touch οθόνη, δηλαδή, εικόνα σε βίντεο, κάμερες οπισθοπορείας κλπ.

Θέλει επώνυμη πηγή, η οποία καλό είναι να έχει και είσοδο για ενισχυτή.
Μπορώ να πω ότι με δυσκολία βρήκα πηγή 2Din (Kenwood) η οποία να μην έχει οθόνη touch, πλέον οι περισσότερες είναι με touch οθόνες.

Reaction score
28
Πρόσθετες πληροφορίες για τη γνώμη σας :
Εταιρείες που μου προτάθηκαν για μεγάφωνα hertz, focal για πηγές 1 din ντααααξ pioneer , alpine και ένα ενισχυτακι vibe audio ..
Αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτές τις εταιρείες θα εκτιμηθεί η άποψη του !
Η πηγή μπορεί να είναι και 2Din, όχι μόνο 1din.
Όσο κοίταγα πριν καιρό, είχα κατασταλάξει ότι δε θα πρέπει να πας σε Κινέζικη πηγή, η οποία προσφέρει touch οθόνη, δηλαδή, εικόνα σε βίντεο, κάμερες οπισθοπορείας κλπ.

Θέλει επώνυμη πηγή, η οποία καλό είναι να έχει και είσοδο για ενισχυτή.
Μπορώ να πω ότι με δυσκολία βρήκα πηγή 2Din (Kenwood) η οποία να μην έχει οθόνη touch, πλέον οι περισσότερες είναι με touch οθόνες.

Ναι όντως παρέλειψα να το αναφέρω ..
Εννοείται αυτό που γράψατε , απλά ξεφεύγει το κόστος σε επώνυμη (δίπλα και τριπλά λεφτά για να υπάρξει και η ανάλογη συμαβοτοτητα με κάποια πρόσθετα εξαρτήματα που ίσως χρειαστούν )

Ο κινεζος λέει τις παράγει τις οθόνες ακριβώς για το κάθε μοντελο

Reaction score
28.297
ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ MULTI....

H KENWOOD ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΛΥΣΗ.

Reaction score
2.582
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους και όλες !!
Έχω εδώ και δύο χρόνια στην κατοχή μου το ανωτέρω αμάξι ( λόγω μεγαλησ οικογένειας προφανώς ..) Τελευταία,με αφορμή μεγάλο ταξίδι διαπίστωσα ότι θέλω να φτιαξω τον ήχο του από όλες τις απόψεις …Δεν κανω καθημερινές διαδρομές συνήθως ταξιδεύουμε με αυτο
Διαθέτει την εργοστασιακή πηγή cd 30 και τα μαμά μεγάφωνα …
Αποτέλεσμα ;;; Ευγενικά να το θέσω … για κλωτσιές ! Πηγή:τα μισά cd δεν τα παίζει και τα μεγάφωνα παίζουν λες και έχει κουβέρτα μάλλινη της γιαγιάς μου μπροστά !!!

Έχω απευθυνθεί σε τρεις επαγγελματίες εγκαταστατες (δύο στην επαρχία όπου διαμένω και έναν Θεσσαλονίκη) και μου προτάθηκαν τα εξής :
-αλλαγή και των τεσσάρων μεγαφώνων (εμπρός μονάδες διαιρούμενα ,πίσω ομοαξονικά )
-Αλλαγή πηγής με oem συμβατή οθόνη με gps και δυνατότητες προσθέτων μπλιμπλικιων (κάμερα οπισθοπορείας κάμερα καταγραφής εμπρός )
- ή αλλαγή πηγής με 1 din επώνυμης αν με ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι τόσο τα πρόσθετα …
-πιθανή τοποθέτηση compact ενισχυτή για περισσότερη ισχύ
- πιθανή τοποθέτηση ενεργού sub για περισσότερο χαμηλό …

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι :
Και στους τρεις που πήγα κατέστησα σαφές ότι με ενδιαφέρει η ποιότητα ήχου και η ισχύς (σε λογικά πλαίσια ).
Ισχύει λοιπόν ότι είναι σχεδόν μονόδρομος μια πηγή 1 din αν θέλουμε ποιότητα και όχι τόσο gps κτλ;;;
Μήπως με μια οθόνη oem και ένα κόμπακτ ενισχυτακι θα έχουμε κάτι ανάλογο σε ποιότητα και θα πάρουμε και τα τεχνολογικά καλούδια ;;

Για τα μεγάφωνα δε ρωτώ , πάνε όλα για αλλαγή . Θα τοποθετηθούν ανάλογα μεγάφωνα με το αν θα μπει και ενισχυτής ή όχι .

Η πηγή είναι το μεγάλο δίλημμα !

Σας ευχαριστώ και να με συγχωρείτε για το μήνυμα σεντόνι !!
Αν η πηγη ειναι για εσενα το μεγαλο διλλημα, αστην για αργοτερα και ξεκινα με τα ηχεια και τον ενισχυτη.
O ενισχυτης και το sub δεν θα επρεπε να ειναι στις "πιθανες" επιλογες αλλα στις πρωτες.
Επισης θα πρεπει να προσθεσεις και ενα ποσο για sound deadener στις πορτες.
Προσωπικα, αναλογα το μπατζετ θα πηγαινα σε 2din με οθονη και ολες τις συγχρονες ευκολιες, ενισχυτη, διαιρουμενα ηχεια εμπρος, και ενα underseat sub (μην περιμενεις βαθυ χαμηλο απο underseat, απλα δινει ενα προσθετο και πολυτιμο midbass kick) με προεραιτικη την αλλαγη των πισω ηχειων, αν ηθελα να κρατησω το κοστος χαμηλα, και να μην μειωσω ωφελιμο χωρο απο το πορτ μπαγκαζ, η σε πληρως ενεργο συστημα με DSP και κανονικο Sub (στο πορτ μπαγκαζ) για τις εμπρος θεσεις και ενα απλο ζευγαρι ομοαξονικα για πισω αν ηθελα το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα χωρις υπερβολες.
Σε καμια περιπτωση παντως δεν θα αλλαζα ηχεια χωρις να προσθεσω ενισχυτη. Στο θορυβωδες περιβαλον του αυτοκινητου για να ξεπερασεις το κατωφλι του θορυβου θες τουλαχιστον την τριπλασια ισχυ απο αυτην που μπορει να διαθεσει ακομα και η καλυτερη πηγη.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.413
Δεν ξέρω τι έχει η οθόνη του zafira. Αλλα απ' όσο ξέρω οι καλές εταιρείες έχουν 2din με κάμερες οπισθοπορειας κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.337
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades