Ποιες κάμερες ασφαλείας για μονοκατοικία;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Είμαι στη φάση που μαζεύω προσφορές για κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου (και σύστημα συναγερμού), αλλά δε γνωρίζω αρκετά το αντικείμενο ώστε να τις αξιολογήσω σωστά. Τι δυνατότητες και χαρακτηριστικά νομίζετε ότι πρέπει να έχει το σύστημα που θα στηθεί;

Reaction score
63
Αν κρίνω από το σύστημα που έχω στο μαγαζί, το πιο δυνατό σημείο είναι η κλήση που γίνεται στον παροχο του συναγερμού αλλά και στην αστυνομία όταν (και πριν) αρχίζει να χτυπάει. Παρέχουν και τηλεκοντρόλ το οποίο κάνει την ίδια δουλειά αν βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι και καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Πέφτουν τηλέφωνα.

Reaction score
1.474
επειδη προσφατα εβαλα συναγερμο ,επελεξα την risco απο την οποια ειμαι ευχαριστημενος , Ειναι ισραηλινη εταιρια , ο συναγερμος ειναι προσβασιμος απο το app της εταιριας και ερχονται αστραπιαια οι ειδοποιησεις
Καμερες εβαλα τις παρακατω που ειναι μπαταριας με διαρκεια εως 180 ημερες
kαι αυτες αστρπιαιες ειδοποιησεις με motion detection στο κινητο

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Στη φάση αυτή ασχολούμαι με τις κάμερες, ο συναγερμός θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Από λίγο που έχω αναλύσει δύο προσφορές που πήρα, μου φαίνεται ότι ζητάνε... όσα τους λείπουν. Παρότι χρεώνουν και την εγκατάσταση χωριστά 200-300€, οι τιμές για το hardware μοιάζουν να είναι 50-70% πάνω από αυτές στο skroutz.
Το σκέφτομαι μήπως αγοράσω κάποιες καλές ενσύρματες PoE IP κάμερες με διπλούς φακούς, ανίχνευση κίνησης με ζώνες, WDR, auto-tracking, υπέρυθρο/λευκό φωτισμό, μικρόφωνο/μεγάφωνο, καταγραφή σε NVR και cloud, ΑΙ για φιλτράρισμα ψευδών συναγερμών κλπ, για να τις εγκαταστήσουμε μαζί με τον ηλεκτρολόγο μου.

Reaction score
1.311
Έχω μια μικρή αποθήκη σε ένα σπίτι και μαστορευω εκεί. Έχω βάλει 2-3 ασύρματες κάμερες με ανιχνευτή κίνησης. Τι έχω καταλάβει.
Οι κάμερες καλό θα ήταν να είναι Ενσύρματες με σταθερή τροφοδοσία και τοπική και απομακρυσμένη καταγραφή.
Να είναι αρκετές και να έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία (κάμερες και δίκτυο ) έτσι ώστε εάν ο κλέφτης κόψει το ρεύμα να έχει ακόμα ρευμα το σύστημα. ( τώρα έχω βάλει αρκετά UPS )
Η εφαρμογή στο κινητό να είναι Σωστή χωρίς διαφημίσεις, Lag ,και να κάνει ξεχωριστές Δυνατές ειδοποιήσεις στο κινητό.
Εαν μπορεί να στέλνει και email Καλό θα ήταν .
Εάν στο σύστημα μπορεί να συνδεθούν αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασία καπνού αλλά και παγίδες κίνησης και ανοίγματος πόρτας- παράθυρου θα ήταν τέλεια.
Είμαι και εγώ σε φάση που θα ανανεώσω το σύστημα που έχω και ψάχνω κάτι μετα παραπάνω χαρακτηριστικά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.213
Εμείς στο πάρκο έχουμε HikVision με τοπική καταγραφή και live επιτήρηση από το app. Η εικόνα είναι πολύ καλή ακόμη και το βράδυ που είναι μαύρο σκοτάδι. Έχει βάλει κάτι φώτα που στο γυμνό μάτι φαίνονται σβηστά αλλά αν δεις εικόνα από την κάμερα νομίζεις ότι είναι ανοιχτά.

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.591
Έχει βάλει κάτι φώτα που στο γυμνό μάτι φαίνονται σβηστά αλλά αν δεις εικόνα από την κάμερα νομίζεις ότι είναι ανοιχτά.
?

Reaction score
3.423
Πάρε πακέτο κάμερα και συναγερμό του ίδιου οικοσυστήματος να τελειώνεις. Με ένα interface θα τα βλέπεις / ρυθμίζεις ολα.
Πολύ αξιόλογη μάρκα είναι η ajax και η paradox. Παίζει και μια ισπανική που δεν μου έρχεται το όνομα της τώρα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.644
Καταγραφικό (DVR/NVR).
Κάμερες.

Brands: D@hua ή Hikvision (δουλεύω και τα 2 brands μερικά χρόνια τώρα).

Προτίμηση σύνδεσης: εννοείται ενσύρματη.

Συναγερμούς, όπως ανέφερε ο Ανδρέας, AJAX & Paradox.

Reaction score
1.112
Καταγραφικό (DVR/NVR).
Κάμερες.

Brands: D@hua ή Hikvision (δουλεύω και τα 2 brands μερικά χρόνια τώρα).

Προτίμηση σύνδεσης: εννοείται ενσύρματη.

Συναγερμούς, όπως ανέφερε ο Ανδρέας, AJAX & Paradox.
Πρόσφατα αλλάξαμε σύστημα ασφαλείας στη δουλειά.Το security office της πολυεθνικης που δουλεύω μας απαγόρεψε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δύο εταιρίες.
Όχι αυτές και κάποιες άλλες, μόνο αυτές.
Μου φάνηκε υπερβολικό αλλά τελικά για τις κάμερες βάλαμε Honeywell.

Reaction score
128
Πρόσφατα αλλάξαμε σύστημα ασφαλείας στη δουλειά.Το security office της πολυεθνικης που δουλεύω μας απαγόρεψε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δύο εταιρίες.
Για τις κάμερες η απαγόρευση ή για τους συναγερμούς;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.644
Να μαντέψει, η εταιρία σας έχει σχέση με Αμερική;

Πολλές κάνουν τέτοιος εξυπνάδες, δεν θέλουν κινεζικής εταιρείες hardware γιατί δήθεν τους κατασκοπεύουν 🤣 ενώ οι άλλες που παράγονται στην... Αϊτή είναι Ορθόδοξες χριστιανικές Παναγίτσες 🤣

Και φυσικά μόνο Apple κινητά, γιατί είναι ασφαλή και δεν κλέβουν τα δεδομένα τους 🤣

Αν δείτε το μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως που έχουν οι 2 συγκεκριμένες εταιρείες στον τομέα αυτό κάτι θα σημαίνει.

Για την ασφάλεια, είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς να παρέμβεις εσύ, από όλες τις λύσεις τύπου TP-Link, Eufy, κλπ.

Deep down όλες έχουν θέματα ασφάλειας, αλλά αν το πας έτσι, μην συνδέσεις κανένα μηχάνημα σου με το ίντερνετ 🤣

Reaction score
1.112
Για τις κάμερες η απαγόρευση ή για τους συναγερμούς;
Για τις κάμερες γινόταν η συζήτηση. Το access control ήταν dormakaba και δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση.

Πολλές κάνουν τέτοιος εξυπνάδες, δεν θέλουν κινεζικής εταιρείες hardware γιατί δήθεν τους κατασκοπεύουν 🤣 ενώ οι άλλες που παράγονται στην... Αϊτή είναι Ορθόδοξες χριστιανικές Παναγίτσες 🤣

Και φυσικά μόνο Apple κινητά, γιατί είναι ασφαλή και δεν κλέβουν τα δεδομένα τους 🤣

Αν δείτε το μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως που έχουν οι 2 συγκεκριμένες εταιρείες στον τομέα αυτό κάτι θα σημαίνει.

Για την ασφάλεια, είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς να παρέμβεις εσύ, από όλες τις λύσεις τύπου TP-Link, Eufy, κλπ.

Deep down όλες έχουν θέματα ασφάλειας, αλλά αν το πας έτσι, μην συνδέσεις κανένα μηχάνημα σου με το ίντερνετ 🤣
Μπα όχι, Ελβετία παίζουμε εμείς.

Πήραμε τρεις προσφορές και οι δύο απορρίφθηκαν αν και ήταν πιο συμφέρουσες λόγω του υλικού. Δεν καταλαβαίνω το λόγο γιατί έτσι και αλλιώς θα ήταν σε isolated server χωρίς πρόσβαση στο internet.
Hikvision έχει η γυναίκα μου στη δουλειά και Dahua μου πρότεινε ο ένας εγκαταστάτης. :)
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. :)

Hikvision έχω δει και είναι πολύ εύχρηστα μηχανήματα.

Πάντως ακόμη μία εταιρία γνωστή σε εγκαταστάσεις ασφαλείας είναι η Reolink. Η ποιότητα εικόνας και οι δυνατότητές τους είναι πολύ καλές.

Last edited:

Reaction score
1.474

🤣
Για αυτο εγω εβαλα ισραηλινο συναγερμο να εχω το κεφαλι μου ησυχο :dance2:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members