βοηθεια με upscaling dvd players

Reaction score
0
Ειμαι καινουριος στο χωρο και ηθελα να μαθω αν θα δω αισθητη διαφορα στην ποιοτητα εικονας με Ηd dvd(upscale 1080i) η να μεινω στο παλιο? Thanks προκαταβολικα!!!!!!!!!

Reaction score
0
Ναι σκεφτομουν την αγορα μιας HD ready Tv αλλα απουσια δυνατου υπολογιστη η αλλου μεσου αναπαραγωγης πραγματικου ΗD υλικου μου φανηκε το πιο ευκολο.Συγκεκριμενα του Samsung 860 (upscale 1080i).Παντα μιλωντας για αναπαραγωγη pal dvd ταινιων

Reaction score
119
Υπαρχει καποιος που να εχει το H4000 να μας δωσει μια εικονα σχετικα με την ποιοτητα του upscaling;

Reaction score
0
Ευχαριστω για τα Links αλλα το βασικο μου ερωτημα ειναι αν αξιζει να παρω τετοιο dvd η να μεινω στο παλιο? Θα δω διαφορα στην ποιοτητα εικονας ? To upscale γενικα δουλευει ? Υποψιν οτι εχω ελαχιστο HD υλικο οποτε θα παιζω απλα dvd (αναλυσης pal).

Reaction score
0
Ποσταρω εδω γιατι νομιζω ταιριαζει το thread με την παρατηρηση-ερωτηση μου:

Εχω (καμποσο καιρο τωρα) ενα samsung hd-850 και μια LG 37LC2R συνδεμενα με ενα HDMI Qed Qunex του 1m.
Για το upscaling λοιπον, δεν μπορω να καταλαβω διαφορα του 576 με το 720p ή του 1080i...
Ισως αν τα ειχα Χ2 να παιζουν διπλα-διπλα να εβλεπα την ελαχιστη διαφορα...
Καμμια παρατηρηση κανεις ?
Παιζει ωραια, καθαρα, (δεν εχω δει και καμμια 1080p για να ξερω κιολας) αλλα το upscaling τελικα δεν καταλαβαινω τι ρολο βαραει.
Διαφορα βλεπω στα δισκακια των εφημεριδων (που υποτιθεται οτι ειναι DVD-VIDEO, αλλα νομιζω μονο το αυτοκολλητο ειναι...) σε σχεση με δυο που εχω παρει απο amazon.co.uk. Και αυτα τα δισκακια της audiovisual τα ενοικιαστικα, τι αηδια ειναι ? Προχτες ειδα το "Lucky number Slevin" και ηταν χαλια.Δεν ξερω πως να το περιγραψω, λες και το ειχανε κατεβασει "κακα" απο internet.
Εν'ολιγοις:
-Τελικα που οφειλεται η διαφορα στην ποιοτητα των δισκων ?
-Γιατι δεν καταλαβαινω διαφορα 576-720p-1080i στο dvdp μου ?

Reaction score
0
Ποσταρω εδω γιατι νομιζω ταιριαζει το thread με την παρατηρηση-ερωτηση μου:

Εχω (καμποσο καιρο τωρα) ενα samsung hd-850 και μια LG 37LC2R συνδεμενα με ενα HDMI Qed Qunex του 1m.
Για το upscaling λοιπον, δεν μπορω να καταλαβω διαφορα του 576 με το 720p ή του 1080i...
Ισως αν τα ειχα Χ2 να παιζουν διπλα-διπλα να εβλεπα την ελαχιστη διαφορα...
Καμμια παρατηρηση κανεις ?
Παιζει ωραια, καθαρα, (δεν εχω δει και καμμια 1080p για να ξερω κιολας) αλλα το upscaling τελικα δεν καταλαβαινω τι ρολο βαραει.
Διαφορα βλεπω στα δισκακια των εφημεριδων (που υποτιθεται οτι ειναι DVD-VIDEO, αλλα νομιζω μονο το αυτοκολλητο ειναι...) σε σχεση με δυο που εχω παρει απο amazon.co.uk. Και αυτα τα δισκακια της audiovisual τα ενοικιαστικα, τι αηδια ειναι ? Προχτες ειδα το "Lucky number Slevin" και ηταν χαλια.Δεν ξερω πως να το περιγραψω, λες και το ειχανε κατεβασει "κακα" απο internet.
Εν'ολιγοις:
-Τελικα που οφειλεται η διαφορα στην ποιοτητα των δισκων ?
-Γιατι δεν καταλαβαινω διαφορα 576-720p-1080i στο dvdp μου ?
Kalhspera,

Sxetika me diafora sto scaling:
Ena kyrios logos einai oti to megethos ths o8onhs enw einai kalo den einai apo ta megala gia na deis megales diafores. Eidika an vlepeis se apostash panw apo 1-1.5m apo to set.

Pantws polu apla to upscaling einai oi extra grammes pou vazei eite to DVD player eite h TV gia na deiksei sthn sygkekrimenh HD analysh (ie 720p/1080i) apo thn analysh pou einai encoded oi SD DVD taineis (ie 480i gia US k 576i gia EU ktlp) . Polu shmantiko einai oti apo player se player yparxei terastia diafora sto pws apodeidoun to teliko apotelesma.

Genikws oi opoioi scaler se TVs einai kakistoi. Alla k se polu f8hna player isxuei to idio (an k yparxoun k oi eksaireseis opws ta oppo 971h k 981h)

opws pi8anotata ksereis, h plasma pou exeis exei 1366x768 res. Dhladh native resoultion einai sta 768 (vertical). To dvd player pou exeis kanei upscale apo 480/576 se 720p/1080i.

Ayto shmainei oti akoma k an epilekseis (apo to dvd) upscale se 1080i, o scaler sth TV sou eite tha to katevasei (down scale or down convert) sta 720p h an einai 1080 compatible tha to kanei upscale - afou exei native res sta 768 - (dhladh upscale sto upscale apo to dvd) sta 1080i. An o scaler ths TV sou einai toso kalos (pragma apithano gia scaler se TV) den tha deis diafores. Alla remember oti k h apostash 8eashs metraei polu!

To pithanotero einai h tv na kanei to 1080i apo to dvd downscale se 720p opote to 720/1080 apo to dvd tha fenete (sxedon) to idio.

Alla ksana lew oti h apostash k to megethos ths othonhs paizoun polu rolo. Dokimase na pas polu konta sth TV (ie stous 30 pontous) k allakse apo 576 se 720 k se 1080 k (logika) tha deis diafores.

Elpizw na Boh8hsa :)

Kostas

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON