NETGEAR SC101 Storage Central - NAS server

Reaction score
14

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=778&product=818224&tab=marketing

Μια έξυπνη και φθηνή λύση για πάντα διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.
Μπορεί να πάρει μέχρι 2 IDE δίσκους οποιασδήποτε χωρητικότητας.
Δυνατότητα RAID 0,1 (Stripe,mirror)
"Σβήνει" αυτόματα τους δίσκους όταν δεν υπάρχει traffic.
Το έχει πάρει φίλος που έχει δικτυώσει όλο του το σπίτι και δηλώνει κατενθουσιασμένος.

Reaction score
14
Πραγματικά! :lol: :lol:

Λες να παίρνει τους δίσκους....από πάνω; (και να τους πετάει κιόλας; )
Hot swap!!!!!

χαχαχαχαχα!!!

Εiναι ίδιο με την φρυγανιέρα μας, ίσως για καλύτερο WAF

όμως πέρνει μόνο IDE δισκους, και έχει 10/100 και όχι 1000άρι δίκτυο, αλλά με 129 Ευρώ δεν εχεις και μεγάλη απάιτηση

Reaction score
14
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=826&product=908460&tab=specs
Εξωτερικός σκληρός, φτηνότερος από τους αντίστοιχους εσωτερικούς!

Όντως Rdoh.

Απλά απαιτεί ανοικτό Host υπολογιστή.
Η πάνω λύση είναι άμεσα διαθέσιμη από οποιονδήποτε (δικτυωμένο) υπολογιστή του σπιτιού.
(για τους έχοντες δίκτυο και τέτοιες ανάγκες... βεβαίως βεβαίως)

Reaction score
1
Πάντως, αστεία-αστεία, η λύση αυτή μου κάνει.

Με βλέπω να το παίρνω την Τετάρτη...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μικρές χωρητικότητες ρε συ. Υπάρχουν σωστές λύσεις αλλά φυσικά κοστίζουν...

Reaction score
1
Μικρές χωρητικότητες ρε συ. Υπάρχουν σωστές λύσεις αλλά φυσικά κοστίζουν...
Για πες τίποτα, γιατί λίγο που το έψαξα είδα ότι η φρυγανιέρα θέλει εγκατάσταση και υποστηρίζει μόνο 2Κ και ΧΡ.

Έχεις κάποιο NAS υπ' όψη που να παίρνει IDE δίσκους, να υποστηρίζει RAID1 και να μη θέλει εγκατάσταση; Δηλαδή όλα τα καλά της φρυγανιέρας χωρίς τα κακά. Οι χωρητικότητα δεν με απασχολεί.

Εννοείται, να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ε μα, ρε φίλε plug 'n play τέτοιο μαραφέτι δεν γίνεται.
Κατά τα άλλα, αν μπορούσε να πάρει καμιά δεκαριά δίσκους θα ήταν μια χαρά. Οτιδήποτε παραπάνω είναι πολύ πιο περίπλοκο για κάποιον που δεν θέλει να μπλέξει. Πιο απλές λύσεις δεν υπάρχουν.

Ενημερωτικά και μόνον, οι καλές συσκευές (NAS) Network Attached Storage αλλά και (SAN) Storage Area Network είναι όλες SCSI, (IDE δεν χρησιμοποιείται σε τέτοιες εφαρμογές), ή χρησιμοποιούν άλλη τεχνολογία (οπτικά), υποστηρίζουν ότι raid θες και έχουν έναν σκασμό s/w διαχείρισης. Φυσικά είναι και πολύ δυσκολότερα στην εγκατάσταση από την μικρή φρυγανιέρα που είναι φιαγμένη για απλή χρήση.

Τέτοια βγάζουν μεγάλοι κατασκευαστές όπως η IBM, HP, Fujitsu Siemens κλπ.

Reaction score
14
Κάτι έχει η intel αλλά δεν το βρίσκεις κάτω από 6 κατοστάρικα...χωρίς τους δίσκους πάντα.

Πέρα από αυτό η συγκεκριμένη συσκευη δεν καλείται να παίξει το ρόλο της backup-ιέρας.
Παίζει το ρόλο του πάντα διαθέσιμου δικτυακού αποθηκευτικού χώρου.
Είτε 400 είτε 800 γίγα αν δεν κάνω λαθος για τις διαθέσιμες χωρητικότητες IDE δισκων.

Για εμένα μια χαρά είναι να έχω διαθέσιμα σε οποιονδήποτε υπολογιστή του σπιτιού και ανά πάσα στιγμή καμμιά 800αρια cd....ασυμπίεστα!... ή καμμιά 200αρια ταινίες σε .vob φορμά.
Τα backup μου μπορώ να τα έχω offline.

Εdit.
Πλάκα πλάκα αγοράζει κανείς περισσότερα του ενός...τέτοια, τα "πετάει" στο switch... και πάλι λιγότερα από τις κανονικές λύσεις NAS πληρώνει.

ΥΓ. Την εγκατάσταση μην την φοβάσαι zoglair....και οι δικτυακοί εκτυπωτές με εγκατάσταση παίζουν.

Reaction score
1
Ε μα, ρε φίλε plug 'n play τέτοιο μαραφέτι δεν γίνεται.
Ποιος στο 'πε χρυσέ μου; Γίνεται και παραγίνεται. Απλά η φρυγανιέρα δεν έχει firmware. Αν είχε ένα embedded linuxάκι όπως τα ρουτεράκια, θα σου 'λεγα εγώ αν γίνεται.

@preve

Δεν φοβάμαι την εγκατάσταση. Απλά υποστηρίζει 2 λειτουργικά από 40 που δουλεύω. Αν δεν ήθελε εγκατάσταση, θα ήταν ταμάμ.

Βέβαια, συμφωνώ απόλυτα ότι για ένα τυπικό home setup είναι φίνα λύση. Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πλάκα πλάκα αγοράζει κανείς περισσότερα του ενός...τέτοια, τα "πετάει" στο switch... και πάλι λιγότερα από τις κανονικές λύσεις NAS πληρώνει.
Σωστό από οικονομικής άποψης, αλλά από ένα σημείο και μετά, ειδικά όταν τα data μεγαλώνουν πολύ, σε ενδιαφέρει λίγο παραπάνω η σταθερότητα και η αξιοπιστία του συστήματος, οπότε τα σκας.

Στο κάτω κάτω, εμείς κλέφτες θα γίνουμε? :D

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.485
Αμάν πια μ΄αυτά τα Ide. Χάθηκε ο κόσμος νά πάρετε κανένα τέτοιο φθηνό μαραφέτι με Sata; Ide, Ide, Ide, ήμαρτον ντε!

Reaction score
5
http://www.anandtech.com/IT/showdoc.aspx?i=2881&p=9
Παίρνει SATA, αλλά δεν θεωρείται φθηνό με απόλυτες τιμές. Με σχετικές τιμές βέβαια, δεν είναι κακό.
Υπάρχει και η λύση της χρήσης ενός παλιού PC (celeron, p3, p4 παλιό), με ένα μεγάλο κουτί με πολλές θέσεις για δίσκους. Λειτουργικά υπάρχουν έτοιμα (freeNAS κλπ, ή ακόμα και Windows), και από εκεί και πέρα, αν θέλεις, προσθέτεις καρτούλες SATA controllers, ή και wireless, ή και gigabit ethernet κλπ κλπ...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.018
Members
38.636