Γινεται λαμπατος Single Ended με μετ/στες Εξοδου Pushpull ?

Reaction score
13
Εχω 2 μετ/στες εξοδου για λαμπατο Ενισχυτη Push pull. Εχουν Primary Ra-a 5ΚΩ / secondary 8Ω / 40Watt. Τους προοριζα για 2x EL34 PP. Μπορω να τους χρησιμοποιησω για να φτιαξω κατι σε Single Ended, οχι απαραιτητα με EL34 ?? Εαν γινεται, πως θα το κανω ??

GF

Reaction score
27
Αν και νομιζω οτι ειναι ακαδημαικη η ερωτηση, θα ελεγα μπορεις αρκει να περασεις το ιδιο ρευμα με το ανοδικο της εξοδου ΚΑΙ απο το αλλο σκελος του μετασηματιστη.

Reaction score
13
Αν και νομιζω οτι ειναι ακαδημαικη η ερωτηση, θα ελεγα μπορεις αρκει να περασεις το ιδιο ρευμα με το ανοδικο της εξοδου ΚΑΙ απο το αλλο σκελος του μετασηματιστη.
Σωστα. Μεχρι εδω το εχω σκεφτει και γω. Απο δω και μετα ισχυει η ερωτηση. Και δεν ειναι ακαδημαικη. Ειναι υποθεση καποιων εκατονταδων Ευρω.

GF

Reaction score
27
ΚΚ- Για να μη κορεσθει ο πυρηνας απο το Dc λογω ελλειψης διακενου.
ΜΣ- Μαλλον μια δοκιμη θα μας πεισει. Δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη. Θεωρητικα μονο, θα παιξει αλλα σε πολυ λιγοτερα βαττ απο οσο λενε οι προδιαγραφες του σαν πους-πουλ. Το θεμα ειναι να κρατας ιδιο το ρευμα και στα δυο σκελη.

Reaction score
13
ΚΚ- Για να μη κορεσθει ο πυρηνας απο το Dc λογω ελλειψης διακενου.
ΜΣ- Μαλλον μια δοκιμη θα μας πεισει. Δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη. Θεωρητικα μονο, θα παιξει αλλα σε πολυ λιγοτερα βαττ απο οσο λενε οι προδιαγραφες του σαν πους-πουλ. Το θεμα ειναι να κρατας ιδιο το ρευμα και στα δυο σκελη.
Υπαρχει ενα παλιο τρυκ που χρησιμευε στην διαμορφωση ανοδου ΑΜ απο διαμορφωτη με μια λυχνια Εξοδου (Single Ended). Συμφωνα μ'αυτην την διαταξη, το πρωτο μισο τυλιγμα ενος μετ/στη εξοδου Pushpull, συνδεσμολογειται σαν στραγκαλιστικο πηνιο (τσοκ), στην εξοδο του οποιου συνδεεται πυκνωτης προς την γη, ενω το δευτερο μισο παραλαμβανει το καθαρο DC απο το πρωτο τυλιγμα, και λειτουργει κανονικα σαν φορτιο της (μοναδικης) λυχνιας εξοδου του διαμορφωτη. Φροντιζουμε βεβαια, η φορα του συνεχους μεσα απο τα 2 τυλιγματα να ειναι αντιθετη, ωστε να αλληλοεξουδετερωνονται τα πεδια και να μην υπαρχει κορεσμος του πυρηνα του μετ/στη.
ΚΑι ολα φαινεται να πανε καλα οσο απουσιαζει το σημα.
Κατι τετοιο ομως δεν συνεπαγεται βραχυκυκλωμα ως προς το AC (σημα) που επαγεται απο το δευτερο τυλιγμα (φορτιο) προς το πρωτο (τσοκ) ?? Τουλαχιστον αυτο φαινεται να συμβαινει θεωρητικα στο χαρτι. Υπαρχει εδω εμπειρια ?

Βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να συμμετεχουν στο φορουμ καποιοι που δουλευαν τετοια κολπα, λογω της ηλικιας που πρεπει να εχουν σημερα αυτοι, αλλα ποτε δεν ξερεις.

GF

Reaction score
27
Μπα, τα Μεσαια τα προσπερασα και πηγα κατευθειαν στα Fm!
Καλη Χρονια!

Reaction score
1
Γινεται με ΡΡ μετασχ/στη εξοδου να δουλεψει αριστα SE...Use parallel feed coupling [or parafeed topology] :smoking:

Reaction score
13
Γινεται με ΡΡ μετασχ/στη εξοδου να δουλεψει αριστα SE...Use parallel feed coupling [or parafeed topology] :smoking:
ΣΩΣΤΑ. :bravo:
ΑΛΛΑ .... ειναι δωρον-αδωρον, απο την στιγμη που χρειαζεται ενα πολυ "βαρυ" chock και ενας τεραστιος πυκνωτης για οδηγηση του μετ/στη εξοδου με καθαρο σημα AC, απαλλαγμενο απο το DC.

Ενδεικτικα υπαρχει εδω

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/internet/accordion.pdf

Πολυ καλη προσπαθεια. :cool_4: Σωστη απαντηση.
Βεβαια δεν ειναι μεσα στο πνευμα της εξοικονομησης εξαρτηματων και κοστους, χωρις αλλους συμβιβασμους.
Τελος παντων δεν ειναι αυτο που εννοουσα. Και παλι μπραβο :bravo:

Reaction score
1
Παντως το parafeed ακουγεται καταπληκτικα,, καλυτερα απο τα συνηθισμενα SE κατ`εμανα παντως, εχω εμπειρια και απο τα δυο και με ιδιες λυχνιες. Μαλλον η μαγνητιση του μεταλου απο το ρευμα ,ακομα και με διακενο ακομα `ζοριζει, ενοχλει, δημιουργει φασικες διαφορες κ.α.λιγο η πολυ στο επαγωγικο φαινομενο ειδκα στις χαμηλες συχνοτητες. Επισυναπτω την φωτο ενος SE parafeed με την 6336Α και μετασχ/στη εξοδου Ρ-Ρ,, 16 βατ στο καναλι. [μετρια φωτο απο κινητο] :happy_2:

Attachments

Reaction score
13
Γιαννη υποθετω οτι δεν θα εχεις δοκιμασει Toroidal Single Ended μετ/στη εξοδου, οπου δεν τιθεται θεμα διακενων.

Παρεπιπτοντως και ασχετα με οσα λεμε, σου λεει τιποτε το παρακατω ??

Attachments

Reaction score
1
Βεβαια !Ενας κουρασμενος ενισχυτης ηλικιας περιπου 14 ετων ,με πολυ μουσικη εμπειρια στην πλατη του, και μεγαλη ιστορια!!!!!!!!!!!!!!και με προσφατο upgrade απο οτι βλεπω και εμαθα! :happy_5: Και μια φωτο απο ενα προσφατο απογονο του...:happy_8: Οντως καμια ιδεα απο εξοδου τοροιδη ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει ,μονο στην τροφοδοσια.

Attachments

Reaction score
13
Βεβαια !Ενας κουρασμενος ενισχυτης ηλικιας περιπου 14 ετων ,με πολυ μουσικη εμπειρια στην πλατη του, και μεγαλη ιστορια!!!!!!!!!!!!!!και με προσφατο upgrade απο οτι βλεπω και εμαθα! :happy_5: Και μια φωτο απο ενα προσφατο απογονο του...:happy_8: Οντως καμια ιδεα απο εξοδου τοροιδη ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει ,μονο στην τροφοδοσια.

Παραδεχεσαι μυτη ??

Πως λενε "Σε γνωριζω απο την οψη" ?
Εγω απο τους μετ/στες.
Και οχι μονο. :respect:
Δεν ηταν ακριβως Upgrade.
Ενα ψιλο συμμαζεμα, και λιγη προσοχη στην προσαρμογη του φορτιου.
Δεν μενει παρα να βρεθουμε καποια στιγμη. :cool_4:

Reaction score
1
:happy_5: Eυτυχως,, ησυχασα ,,γιατι παντα φοβομουνα τον νυν ιδιοκτητη των ενισχυτων που τηλεφωνικα μου ανεφερε διαφορες επεμβασεις που εκανε ο ιδιος σε περιβαλον 1100+ βολτ!!!!!!!!! ....:mad_3: :crazy_1: Ευχαριστω θα επικοινωνισουμε...Γιαννης

Reaction score
13
:happy_5: Eυτυχως,, ησυχασα ,,γιατι παντα φοβομουνα τον νυν ιδιοκτητη των ενισχυτων που τηλεφωνικα μου ανεφερε διαφορες επεμβασεις που εκανε ο ιδιος σε περιβαλον 1100+ βολτ!!!!!!!!! ....:mad_3: :crazy_1: Ευχαριστω θα επικοινωνισουμε...Γιαννης

Γιαννη επιτρεψε μου. Για τους επομενους Προσοχη στον λογο μετασχηματισμου των Εξοδου. Σε αυτα τα κομματια ηταν παρα πολυ μικρος.
Υπολοιπες παρατηρησεις δια ζωσης φωνης.

Reaction score
1
Το ξερω και τα ΚΩ θελουν περισσοτερα,για 211 ΡΡ,, στις μετρησεις [καπου τις εχω ισως] μετραγε καλα μεχρι τα 40 βατ ,θυμαμαι οτι για να βγαλω την ευθεια φορτου για το ΡΡ ειχα βρει χαρτι μιλιμετρε μεγαλο και γεμισα ολο το τραπεζι ,,χα χα μιλαμε για εποχη με λιγη πληροφορηση και μεγαλη διαθεση ομως..απο κοντα τα λεμε ..:happy_2: :happy_2:

Reaction score
13
Το ξερω και τα ΚΩ θελουν περισσοτερα,για 211 ΡΡ,, στις μετρησεις [καπου τις εχω ισως] μετραγε καλα μεχρι τα 40 βατ ,θυμαμαι οτι για να βγαλω την ευθεια φορτου για το ΡΡ ειχα βρει χαρτι μιλιμετρε μεγαλο και γεμισα ολο το τραπεζι ,,χα χα μιλαμε για εποχη με λιγη πληροφορηση και μεγαλη διαθεση ομως..απο κοντα τα λεμε ..:happy_2: :happy_2:
Ελπιζω στην πορεια να πηρες, καλου-κακου, τραπεζι με πλαινες προεκτασεις :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Το πραγμα εστρωσε εντυπωσιακα (και ετσι δουλευει εκτοτε) οταν μετα απο μετρηση της αντιστασης του πρωτευοντος, αποφασισα να παρω απο την ληψη των 4Ω, για εξωτερικο φορτιο 8Ω. Η αρμονικη παραμορφωση επεσε αυτοματως γυρω στο 1/3 και ο Ηχος ζωντανεψε και καθαρισε. Τα Βαττ παραμενουν 40 καθως μετα απ αυτο τον εσπρωξα λιγο πιο κοντα στην Ταξη Α (64 mA / tube).
Ο Νικος (που μας διαβαζει) δηλωσε :happy_5: παροτι τον εκραξα λιγο, γιατι μεταξυ των αλλων εχει βαλει μια αντισταση 40 Βαττ στην θεση μιας του 1-2 Βαττ, με το μεγαλειωδες σκεπτικο "ε... αφου την ειχα που την ειχα". :crazy_1:

Αντε να το κλεισουμε εδω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut