Ασύρματα Ηχεία

Reaction score
0
Καλησπέρα!

Ήθελα να ρωτήσω, μιας και έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα, τι θα μου προτείνατε για σετάκι 5.1 με ασύρματα πίσω ηχειάκια...
Ουσιαστικά τα θέλω για αναπαραγωγή DVD και μουσικής στο σαλόνι μου, χώρος περίπου 5x5, αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι τρελές εντάσεις, πχ κατάσταση πάρτυ κτλ...
Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να βάλω ενσύρματα αλλά από τη μία μεριά υπάρχει τζάκι και μπαλκονόπορτα και από την άλλη διάδρομος (αν υπάρχει βέβαια καμία πατέντα για να περαστούν τα καλώδια καλοδεχούμενη).
Ο προϋπολογισμός μου δυστυχώς είναι πολύ μικρός, μέχρι δηλαδή 300ευρώ.
Εγώ μέχρι τώρα έχω καταλήξει στα Logitech z-5450 τα οποία είναι για PC και έχουν ισχύ 310watts RMS. Δεν ξέρω αν με καλύπτουν από θέμα ισχύος για αυτά που θέλω να κάνω..
Αλλιώς ίσως τα philips HTS5000W;
Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Ευχαριστώ πολύ :):)

HV

Reaction score
0
Θα μπορουσες να κανεις οτι ενας φιλος μου...
Τοιχο τοιχο τα καλωδια με πλαστικα ωστε να μην ειναι αντιαισθητικα.

Reaction score
0
Δυστυχώς υπάρχει το πρόβλημα της έλλειψης τοίχων.. Η μια μεριά δεν έχει καθόλου τοίχο εφ'όσον είναι διάδρομος. Αν είχε έστω δοκάρι, θα τα περνούσα από εκεί κάπως.. Από την άλλη είναι το τζάκι και η μπαλκονόπορτα άρα άκυρο κι από εκεί. Δεν έχω καμία λύση για ενσύρματα νομίζω.

Reaction score
0
Όντως είναι πολύ ακριβές λύσεις... Μακάρι να μπορούσα να διαθέσω ένα τέτοιο ποσό! :(
Από τα οικονομικά πακετάκια που προανέφερα, κανένα δεν αξίζει τον κόπο;
Τα 310watts RMS είναι λίγα για θέαση ταινιών ή επαρκούν έστω και ελαφρώς ικανοποιητικά; Δεν θέλω ένταση που να τρίζουν και τα τζάμια.

Αν πάλι βρω τρόπο να περάσω κάπως τα καλώδια, με 300ευρώ και αν γίνεται και κάτω, τι πακέτο θα μου προτείνατε;
Από ενσύρματα μέχρι τώρα είχα δει στο νετ τα Philips HTR5000 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.770426), τα Sony HT-DDW880m HDMI (http://www.megamarket.gr/sonyhtddw880mhdmi-p-37367.html) και τα Sony HTP-36SS (http://www.megamarket.gr/sonyhtp36ss-p-35823.html). Από αυτά αξίζει κανένα καλύτερα από τα ασύρματα που προανέφερα ή έχετε υπάρχει κάποιο πακετάκι καλύτερο όλων στη τιμή αυτή;

Reaction score
4
πάντως φίλε μου και εγώ εχω ακριβώς τον ιδιο χώρο με σένα.
τα καλώδια θα τα περάσω απο την μεριά της μπαλκονόπορτας με καναλακια που ψιλομπαινουν στην μαρκίζα.
οπως στην φωτογραφία.

HV

Reaction score
0
Χμμμ με τοσα μετρα καλωδια και φτηνα ηχεια και ενισχυτη δεν θα εχει απωλειες στον ηχο ? Εδω μιλαμε για15+ μετρα καλωδιο για την αποσταση του φιλου ωστε να τα σκαρφαλωσει πανω εκει και μετα κατω...

Reaction score
4
Χμμμ με τοσα μετρα καλωδια και φτηνα ηχεια και ενισχυτη δεν θα εχει απωλειες στον ηχο ? Εδω μιλαμε για15+ μετρα καλωδιο για την αποσταση του φιλου ωστε να τα σκαρφαλωσει πανω εκει και μετα κατω...
προσωπικά στον χώρο μου ειναι λιγο πιο μικρή η αποσταση δηλαδη θέλω 4 μετρα να ανεβει και να κατεβει , 3 μέτρα απο την μια μεριά στην αλλη και κανα 3 μέτρα για να φτάσει και στο πιο μακρινό ηχειο.
10-11 μέτρα.

απο την στιγμή που px η Logitech δινει τα z-5500 25ft καλώδιο για τα πισω ηχεία δηλαδή 8.5 μέτρα πιστευω (ελπιζω βασικα :) ) τα 11 μέτρα να μην είναι πολλά.εξάλλου αν πάρει καποια ηχεια σαν τα ζ-5500 τα καλώδια τον ηχείων πάνε στο subwoofer.

εγω το subwoofer θα το βαλω στην γωνια της μπαλκονοπορτας απο την μεριά του καναπέ. οποτε γλυτώνω και απο εκεί καποια μέτρα.

αυτο που δεν ξέρω ειναι η οπτικη έξοδος του htpc για τον ηχο ποσα μέτρα καλώδιο αντέχει...

HV

Reaction score
0
Μην παρεις οτι κιοτι.
Ειδικα σε τετοιες αποστασεις οι προστασια των καλωδιων ειναι ολα τα λεφτα.
Εαν ΔΕΝ θελεις να διαθεσεις πολλα χρηματα για καλωδια Monster τα οποια σημαδευουν σε ακριβα συστηματα ριξε μια ματια στο παρακατω site.
Εχει πολυ καλες κρητικες και σχετικα φτηνα καλωδια.

http://www.bluejeanscable.com/

ΥΓ : Δεν τα εχω δοκιμασει. Εγω οτι καλωδιο αγοραζω ειναι Monster Cable.

Reaction score
0
Τα οπτικά καλώδια δεν επηρρεάζονται όσο τα χάλκινα απο τις μεγάλες αποστάσεις. Οταν θες να μεταφέρεις ψηφιακό σήμα πάνω απο 4-5 μέτρα να προτιμάς τα οπτικά. Μια απλή οπτική ίνα είναι με περίβλημα.

HV

Reaction score
0
Οπτικο για ηχεια ?? Πως θα συνδεσει ηχεια σε ενισχυτη με οπτικο σημα ???
Αν δεν κανω λαθος μονο ενισχυτη με Dvd και Tv μπορει με οπτικη ινα...

Reaction score
0
Οπτικο για ηχεια ?? Πως θα συνδεσει ηχεια σε ενισχυτη με οπτικο σημα ???
Αν δεν κανω λαθος μονο ενισχυτη με Dvd και Tv μπορει με οπτικη ινα...
Σωστα τα λες. Απλα στη φωτογραφία πιο πάνω φαίνεται ενα καλώδιο οπτικής ίνας. Για αυτό λέω. Με οπτική ίνα μπορείς να συνδέσεις pc και dvd με ενισχυτη av αρκεί ολα να φέρουν τις απαραίτητες εισόδους/εξόδους TOSLINK.

Reaction score
0
To www.bluejeanscable.com εμπορευεται καλώδια Belden με βύσματα Canare. Belden: Αψογα και τίμια καλώδια που χρησιμοποιούνται απο επαγγελματίες και ψαγμένους χομπίστες/diyers.
Τα 89259 και 1695Α rule!!!!

Reaction score
4
τα z-5500 εχουν ενισχυτη που βρισκεται στο sub woofer. ο ενισχυτής λοιπον εχει οπτικη εισοδο :)

HV

Reaction score
0
To www.bluejeanscable.com εμπορευεται καλώδια Belden με βύσματα Canare. Belden: Αψογα και τίμια καλώδια που χρησιμοποιούνται απο επαγγελματίες και ψαγμένους χομπίστες/diyers.
Τα 89259 και 1695Α rule!!!!
Αυτο δεν του προτεινα εγω πιο πανω ??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas