Ν73 (music edition) ή K800i;

Reaction score
50
Ετοιμάζομαι κι εγώ ν' αλλάξω κινητό σιγά σιγά... και μέχρι στιγμής είμαι μεταξύ των δύο που αναφέρω (Nokia Ν73 (music edition) και Sony Ericsson K800i). Γιαααααα πέστε καμιά άποψη (είχα ρωτήσει κάποια πράγματα και εδώ http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32411&page=3 αλλά είπα να τα βάλω όλα μαζί σε ξεχωριστό thread)!

Λοιπόν ν' αναφέρω κατ' αρχήν ότι μέχρι στιγμής έχω Nokia οπότε το Ν73 μάλλον με κερδίζει (αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Το ξέρω επίσης ότι έχουν μια (υπολογίσιμη) διαφορά τιμής αλλά δε μ' ενοχλεί ιδιαίτερα.

Τώρα, τι μ' ενδιαφέρει στο κινητό: επειδή και τα δυο είναι gadget κινητά μ' ενδιαφέρει κατ' αρχήν μια ικανοποιητική φωτογραφική μηχανή (εννοείται όχι για όλες τις ώρες, αλλά για μια στιγμή ανάγκης να μπορώ να βγάλω φωτογραφία που να βλέπεται). Έχω δει τα post του φίλου μας του HC-M και οι φώτο του Ν73 είναι μια χαρά. Για video δε μ' ενδιαφέρει τόσο πολύ, ξέρω ότι το Ν73 δεν είναι ιδιαίτερα καλό εκεί (εκτός πια αν το Κ800i έχει τόοοοοσο καλό video σε σχέση με το Ν73).

Από 'κει και πέρα: ο λόγος που σκέφτομαι να δώσω κάτι παραπάνω είναι και τα mp3. Κανονικά θα έπαιρνα ξεχωριστό mp3 player αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι δε θα το χρησιμοποιώ τόσο συχνά. Όχι όμως και καθόλου, οπότε ας έχει το κινητό. Τι άποψη έχετε λοιπόν για τις δυνατότητες τους ως mp3 players; Κατά βάση μ' ενδιαφέρει απόδοση με ακουστικά αφού έτσι θ' ακούω. Κάπου αναφέρει ο HC-M ότι για το N73 έχουν εξαφανιστεί οι παιδικές ασθένειες του να μην παίζει δυνατά τα mp3. Απλά επειδή δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τα τεκταινόμενα στα κινητά τι ακριβώς διορθώθηκε; Δεν έπαιζε δυνατά το εξωτερικό ηχείο ή όταν το συνέδεες με ακουστικά; Πέρα απ' αυτά τι λένε ως mp3 players; Απ' το πόσο δυνατά μπορούν να παίξουν (με ακουστικά κατά βάση) μέχρι ποιότητα αναπαραγωγής, δυνατότητες πλοήγησης, ευκολία φόρτωσης αρχείων κτλ. Επίσης το τα συνοδευτικό CD που δίνουν οι εταιρίες κάνουν extract από CD και convert σε mp3; Γενικά παρατηρήσεις; Α επίσης από ραδιόφωνο τι δυνατότητες υπάρχουν; Νομίζω το Ν73 έχει το ίδιο ενώ το K800i θέλει εξωτερικά ακουστικά ειδικά για ραδιόφωνο;

Τώρα, από πλοήγηση πώς πάνε (θέλω να πω από ταχύτητα); Βασικά τα έχω δει στα γρήγορα και τα δύο, το Ericsson μου φαίνεται πιο γρήγορο αλλά και το Nokia δεν ήταν αργό σε εκνευριστικό βαθμό, νομίζω δε θα'χω πρόβλημα εκεί. Αυτό που μ' αρέσει στα Nokia είναι και το organizer, ν' αποθηκεύω γιορτές, γεννέθλια κτλ. Στο Ericsson το έψαξα λίγο αλλά είδα περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να μεταφέρω τα contacts από το τωρινό Nokia κινητό μου (φαντάζομαι με synchronization με outlook δε θα'χω πρόβλημα).

Α επίσης τι διαφορά έχει το N73 (απλό) με το music edition; Μόνο τη 2ΜΒ καρτούλα; Αλήθεια πόσο πάνε αυτές πάνω κάτω;

Τέλος όποια γενική παρατήρηση... ευπρόσδεκτη!

Thanks!

Reaction score
5
K800i χωρις δευτερη σκέψη. Είναι αρκετα γρήγορο, δεν θελει ακουστικά-ραδιόφωνο, απλά θελει τα ακουστικά ως κεραία, το organizer του έχει γιορτές, γεννέθλεια κλπ κλπ. Το μονο κακό ειναι οτι απο μονο του εχει μιρκή μνήμη οπότε ίσως χρειαστεί να πάρεις μία Memory Stick M2 (κανα 30άρι τα 512) για τα MP3 σου.

Υποστιρίζει μνήμες μέχρι 2GB. Είναι το πρώτο κινητό που πραγματικά με ενθουσίασε να το δουλεύω απο την εποχή του Νοκια 7210 (που πάταγες το μπουτόνι και πετούσε το πορτάκι ^_^ )

Reaction score
4
Το Ν 73 πιστευω εχει ισαξια φωτογραφικη αν οχι καλυτερη του ericsson.
Σαν αποδοση mp3 εννοουσα την ενταση του ηχου απο τα ακουστικα που φτανει σε ικανοποιητικα επιπεδα εντασης.
Και ο ηχος απο τα 2 ηχειακια του ειναι καλος. (αν και μουσικη θα ακους απο τα ακουστικα για να το ευχαριστιεσαι)

Σε αυτο που ειναι σιγουρα καλυτερο το ericsson ειναι στο φλας που ειναι αρκετα δυνατο για νυχτερινες photo ενω του Ν 73 το φλας ειναι αυστηρα για photo μεχρι το 1 μετρο το πολυ. Και αν δεις photo τραβηγμενες νυχτα απο το erricsson και απο το N 73 του ericsoon ειναι καλυτερες με διαφορα...

Οτι αφορα το menu και λειτουργειες το Νokia σαφως εχει ποιο πλουσιες εφαρμογες και διαχειριζεσε τα παντα...
Μπορεις να περασεις εγραφα word να τα βλεπεις και να τα αποθυκευεις κτλ.
Εχει adobe reader και αλλες πλουσιες εφαρμογες ενω το ericsson δεν εχει.

Τελος το βιντεο στο Ν 73 μπορει να μην ειναι οτι ποιοτικοτερο κυκλοφορει αλλα τουλαχιστων στην οθονη του pc σου μπορεις να το δεις. 640 χ 480
Του ericsson ειναι πολυ μικρο και δεν αξιζει καν να τραβηξεις.
Το ξαναλεω κριμας για τετοιο τηλ.

Εγω θα επερνα το Ν 73.
Βλεπεις τι φωτο τραβαει απο αυτες που ανεβασα. φοβερο.
Και εγω εντελει πουλαω το Ν93 και θα κρατησω το Ν 73

Οσο για το αν τροποποιει το wav σε mp3 το προγραμμα του Νοκια software δεν το κοιταξα...
Εστι και αλλιως υπαρχουν τοσα προγραμματα ελευθερα να κατεβασεις για να το κανουν...

Reaction score
50
Όντως xenon είναι. Δεν το έχω δει σε δράση βέβαια, αλλά του 750i, αν και μη xenon, είναι πράγματι πολύ δυνατό. Το σπαστικό είναι ότι, ενώ στο 750i, έχεις τη δυνατότητα να κρατάς το φλας ανοιχτό συνέχεια (άρα μπορεί να χρησιμεύσει κάλλιστα και για φακός) στο 800i δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μερικές φορές πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αφαιρούν δυνατότητες από πιο καινούρια μοντέλα. Βέβαια ούτε το Nokia έχει τέτοια δυνατότητα, οπότε το συγκεκριμένο δεν είναι παράγοντας υπέρ του ενός ή του άλλου.

GTX

Reaction score
39
Βρε Maniac μετά απο όλα αυτά που τράβηξες με τα Nokia τα προτείνεις?

Reaction score
14
έχουμε και τα δύο στην δουλειά, εγώ το Ν73 και ενας συνάδελφος το κ800ι

Τα βάλαμε δίπλα δίπλα και κάναμε συγκριτικό.

Και τα δύο Ericsson-ίζουν, εχουν και τα δύο την φιλοσοφία με μικρά (δυστυχώς) πλήκτρα και μεγάλη όμως και καλή οθόνη. Ομως η οθόνη του ΝΟΚΙΑ είναι λίγο μεγαλυτερη σε μέγεθος αλλά όχι όμως αισθητά καλύτερη σε ποιότητα απο του Ericsson.

Το ΝΟΚΙΑ επίσης είναι λίγο λεπτότερο καθώς δεν έχει τόσο μεγάλο σε βάθος καπάκι που κλείνει τον φακό. To Ericsson εχει πολύ καλό flash, με xeon νομίζω (??) και πράγματι σε σκοτεινές λήψεις είναι ένα μικρό cybershot, ενώ το ΝΟΚΙΑ είναι σούπερ και υπερέχει όταν κάνεις λήψεις με ικανοποιητικό φωτισμό.

Πάλι όμως βγάζοντας 2 φωτό σε φωτεινή κατάσταση το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και στα δύο, με μια μικρή υπεροχή στο ΝΟΚΙΑ όμως.

Σας βάζω τα παραδέιγματα να δείτε και μόνοι σας.

Sony Ericsson K800i

NOKIA N73 music Edition

Sony Ericsson K800i

NOKIA N73 music Edition

Επίσης, στο ΝΟΚΙΑ αν και είναι Symbian Και τα σιχαίνομαι λίγο, γιατί κολάγανε και ήταν αργά στο booting τους, αυτό είναι αρκετά εξελιγμένο και δεν με έχει ενοχλήσει, ίσα ίσα είναι γρήγορο σε όλες του τις λειτουργίες.

Επίσης το music Edition ερχεται με mini-SD 2Gb δώρο, οπότε είμαστε καλυμμένοι για πολλά data!!!

Και τα δύο είναι όμορφα και η τελική επιλογή είναι αποτέλεσμα ποιάς σχολής είσαι, αν είσαι πιστός ericsson-άκιας πάς για το 800i που ακολουθεί πιστά τα μενού της Ericsson, αν είσαι NOKIA-κιας πάς για το Ν73 που ακολουθεί και αυτό πιστά τα μενού και την "φιλοσοφία" ΝΟΚΙΑ.

GTX

Reaction score
39
Στα θετικά του Ericsson βάλε οτι η οθόνη του φαίνεται στον ήλιο, δε ξέρω τί κάνει το Nokia αλλά αυτό εγώ δε το έχω δει ακόμα σε άλλο κινητό.

Reaction score
50
Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Dream κανένα σχόλιο ως mp3 player; Ακούγεται ικανοποιητικά;

Reaction score
14
Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Dream κανένα σχόλιο ως mp3 player; Ακούγεται ικανοποιητικά;
εχει ενα hands free Που καταλήγει σε 1/4" jack θηλυκό βίσμα που μπορείς να προσαρμόσεις είτε τα δικά του μίνι ear ακουστικά ή να βάλεις και κλειστού τύπου όπου ο ήχος είναι δυνατός και καθαρός. Επίσης εχει και κάποια equaliser settings που βελτιώνουν πολλά. Δεν είναι κακό, θα έλεγα ότι δεν ξεχωρίζει και πολύ απο ένα dedicated mp2 player.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ν73 (music edition) ή K800i;

Αν η διαφορά στην τιμή δεν είναι θέμα, θα πήγαινα στο Nokia. Το έχουν δύο φίλοι μου αρκετό καιρό. Μόνο που είναι Symbian αρκεί (aka αν έχεις διάθεση να το ψάξεις λίγο κάνει παπάδες). Επίσης οι φωτογραφίες του είναι κορυφαίες. MP3 με τα ακουστικά δεν έχω ακούσει, αλλά τα ηχεία του μου αρέσουν πολύ - για κινητό πάντα.

Reaction score
4
Βρε Maniac μετά απο όλα αυτά που τράβηξες με τα Nokia τα προτείνεις?
To N 73 Bεβαιως και το προτεινω και θα το κρατησω...
Αν και το εβαλα αγγελια δεν θα το δωσω. Βγαζει πολυ καλες φωτο απο οτι ειδατε και εσεις. Απλα το μονο μειονεκτημα του ειναι οτι το βιντεο του ενω εχει καλη και μεγαλη αναλυση κανει εντονο κοκο.

Το οτι ειχε προβλημα με τις κλησεις το δεχτηκαν απο την Νοκια και περιμενω η αντικατασταση η επισκευη και περασμα καινουριου firmware.

Για τα λεφτα του ειναι πολυ τιμιο κινητο.

Οσο για το Ν 93 αυτο ΟΧΙ. Δεν θα το προτεινα ουτε στον εχθρο μου.
Χαλια φωτογραφεια. Αφου νομιζα οτι ειχε χαλασμενο φακο μεχρι που μπηκα σε ενα forum και διαπιστωσα οτι το κινητο αυτο δημιουργηθηκε για να εχει πολυ καλο video ΜΟΝΟ...
Δηλ σαν χρηση βιντεοκαμερας.
Οι φωτο οπως τις βλεπετε στην συγκριση με το Ν73 ετσι θαμπες ειναι σε ολα τα μοντελα.
Εχει ξενερωσει πολυς κοσμος με το Ν 93 και για αυτο το πουλαω...

Δεν λεω εχει καλο βιντεο ( το καλυτερο) συνδεετε με τηλεοραση εχει πολλα προγραμματα ασυρματο δικτυο κτλπ...
Αρκει αυτος που θα το παρει ομως να μην εχει τρελες απαιτησεις απο την φωτογραφικη του μηχανη που ειναι για τον λουτσο...

Το εβαλα αγγελια και στις εφημεριδες και περιμενω...
Υπαρχουν ατομα που το θελουν για ολες τις αλλες δυνατοτητες στου και συμβιβαζονται με την φωτογραφικη του...

Εγω ομως το ηθελα για την φωτογραφικη και αφου κοστιζε 200 παραπανω απο Ν73 πιστευα οτι θα ειχε την ιδια τουλαχιστων ποιοτητα.

Για αυτο τον λογο και το πουλαω...

Παντος η ΝΟΚΙΑ (alpha copy) με πηρε τηλ 3 φορες για να μου εξηγησει τι ακριβως συμβαινει και μιλησαμε πανω απο 10 λεπτα για το Ν 93.
Πραγματικα ξενερωσε κοσμος με το Ν 93.

Το Ν 73 ομως (περα απο το τοι εμενα μου εβγαλε προβλημα με τις κλησεις) σαν συσκευη κανει αυτο που λεει.

Κατι που δεν κανει το Ν 93

Reaction score
50
Παιδιά είσασταν πολύ κατατοπιστικοί, thanks. Έχω πάντως κάνα μήνα να το σκεφτώ (τόσο περίπου πρέπει να περιμένω μέχρι την επιδότηση) :)

Reaction score
174
Το βίντεο του 800 ειναι για τα μπαζα...
Η οθόνη του 73 ειναι πιο μεγαλη...
Το 73 ειναι smart phone...
Το 73 ειναι σχετικα αργο και κολλαει στην πλοηγηση των φωτό...

Το 73 εχει απο τους πιο υψηλους αν οχι τον υψηλοτερο δεικτη SAR απο ολα... δεν θυμαμαι δεικτες και αποδεκτα ορια αλλα αν υποθεσουμε οτι ενα κανονικο κινητο εχει δεικτη SAR 0,6 το 73 εχει 1,5

Reaction score
50
...το οποίο φαντάζομαι δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας. Επί τη ευκαιρία ποια είναι η πηγή σου για τις τιμές αυτές (καθαρά πληροφοριακά ρωτάω για να κοιτάξω για διάφορα κινητά);

Εν γένει ilias... μια χαρά μας τα'θαψες και τα δύο (το 73 ίσως περισσότερο) χεχε!

EDIT: Παρόλαυτά στο ακόλουθο site: http://sar.nokia.com/sar/index.jsp το μέγιστο SAR του Ν73 φαίνεται πως είναι από 0.92 για Type RM-132 και 1.13 για Type RM-133 (χωρίς να έχω ιδέα τι διαφορά έχουν, μάλλον το ένα είναι το απλό και το άλλο το music edition). Όχι ότι είναι και πάλι χαμηλές τιμές (στην Ευρώπη το όριο είναι 2 και στην Αμερική 1.5)... Πάντως απ' ό,τι διάβασα οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές αφενώς (καθότι αναφέρουν μέγιστες στάθμες που συνήθως το κινητό δε φτάνει) και επιπλέον αν ένα κινητό έχει χαμηλότερο SAR από ένα άλλο δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι και ασφαλέστερο.

Reaction score
174
Δες στα θεματα του myphone.gr... εκει ειχε γινει μεγαλη κουβεντα για τον δεικτη sar... στο τοπικ για το αντιστοιχο μοντελο, σχεδον τρομοκρατημενοι ακουγονταν ολοι.. δεν το παρακολουθησα το θεμα αναλυτικα γιατι δεν με ενδιεφερε αλλα ... φαντασου ακομα κι ετσι αυτο μου εμεινε... αν φυσικα δινεις σημασια σε ολα αυτα (κεραίες, ακτινοβολιες κτλ)

Για το αν τα εθαψα η οχι τωρα, το 800 αν και το ηθελα κι εγω το βιντεο του ειναι οντως πισωγυρισμα... εμενα με χαλαει που ενω οταν κυκλοφορησε υπηρχε ηδη η δυνατοτητα να εχει μεγαλυτερο και καλυτερο, ειχε ηδη κυκλοφορησει μοντελο η σονυ με βιντεο 640χ480 αλλα μαλλον θελει να τα αρπαζει απο παντου και καποιοι λενε για σειρα κινητων handycam μετα τη cybershot... επισης η οθονιτσα του κι αυτη μπορει μεν να ειναι αναλυτικη αλλα οταν εχεις βγαλει ηδη 2,3" (s700) με επιτυχια στο κορυφαιο σου κινητο γιατι βαζεις μικροτερη?

για το 73 μαλλον θα το επερνα κι εγω αλλα λιγο το sar, λιγο οτι για να ανοιξει μια φωτογραφια περιμενεις ωωωωωρα (τι σοι smart phone ειναι αυτο?) λιγο τα κολληματα που εχουν ακουστει, λιγο η τιμη του, ποσο να το σωσει η οθονη και το βιντεο?

Να πω τη γνωμη μου τη δεδομενη στιγμη τα κινητα ειναι ακριβα και προσφερουν ..."πασσαλειματα" εχουν χασει τον μπουσουλα και οι κατασκευαστες και οι καταναλωτες... πρεπει να διαλεξεις ενα χαρακτηριστικο που σου αρεσει και να κινηθεις με βαση αυτο... και να κανεις υποχωρησεις στα αλλα...

Κατα τη γνωμη μου το πιο πληρες κινητο (μη smart phone) ηταν το w900 της σονυ το οποιο και αποσυρθηκε μεσα σε 6 μηνες προφανως επειδη παραηταν καλο και θα εκοβε το δρομο σε ολα τα υπολοιπα...
εγω εχω το s700 και δεν το αλλαζω ακομα (το οποιο επισης αποσυρθηκε μεσα σε 6 μηνες κυκλοφοριας) αν δεν κανω λαθος ηταν το μοναδικο κινητο με αισθητηρα ccd... δε νομιζω ακομα και τωρα να υπαρχει αναλογο...

Reaction score
50
ilias καταρχήν πλάκα κάνω για το θάψιμο, καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου! Τώρα για το SAR για να είμαι ειλικρινής είναι παράγοντας που ναι μεν το είχα σκεφτεί, αλλά δε γνώριζα ακριβώς πού να βρω την προδιαγραφή (είχα και καιρό ν' ασχοληθώ με τα κινητά). Πάντως είναι κάτι που μ' έχει βάλει σε σκέψεις, καθότι δεν το θεωρώ καθόλου αμελητέο. Θα κοιτάξω και το thread στο myphone.gr και βλέπουμε...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.679
Απάντηση: Ν73 (music edition) ή K800i;

Το SAR του Sony Ericsson K800i είναι 0.58 W/kg .

http://tinyurl.com/y67bj8

Ήταν κι ένας από τους λόγους που επέλεξα το συγκεκριμένο κινητό.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt